برای ورود به نرم افزار انتخاب رشته کنکور 3گام روی لینک زیر کلیک کنید.

https://final.3gaam.com

 

دانشگاه شهریه پرداز چیست؟

تحصیل همیشه رایگان نیست مگر آنکه در دانشگاه سراسری روزانه مشغول به تحصیل شوید. در برخی از دوره ها و دانشگاه های کشور در قبال تحصیل، هزینه ای پرداخت کنید، یعنی اگر در دوره هایی پذیرفته شوید که دارای شرط پرداخت هزینه تحصیل هستند باید با توجه به نوع دوره و دانشگاه مبلغی که دانشگاه معین می کند را به حساب دانشگاه واریز کنید. به چنین دوره ها و دانشگاه هایی شهریه پرداز گفته می شود.

می توان دانشگاه های شهریه پرداز را به چند دسته تقسیم کرد. تمامی دوره های به جز روزانه، در دسته شهریه پرداز ها قرار دارند و روند پرداخت هزینه در این دانشگاه ها به این گونه است که دانشجو موظف است با توجه به جدول شهریه نیم سال قبولی خود شهریه ثابت را به همراه شهریه متغیر پرداخت نماید. در طول تحصیل دانشجو ممکن است برخی هزینه های دیگر مانند هزینه بیمه دانشجویی را نیز پرداخت کند که این هزینه کاملا جدا از شهریه پرداز بودن دوره و دانشگاه و شامل حال تمامی دانشجویان می باشد

میزان شهریه دوره های شهریه پرداز

 در دوره های شهریه پرداز میزان شهریه ثابت تا پایان فارغ التحصیلی برای دانشجو ثابت خواهد بود. با این حال شهریه متغیر در دوره های شهریه پرداز هر سال حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ درصد افزایش می یابد که این افزایش شهریه به دلیل وجود عوامل مختلفی مانند رتبه و هیئت علمی دانشگاه، امکانات دانشگاه و ... می باشد.

دانشجویان با توجه به اینکه در هر ترم چند واحد اخذ می کنند باید اقدام به پرداخت شهریه کنند.

بررسی دانشگاه های شهریه پرداز

همانطور که گفته شد دانشگاه های شهریه پرداز به چند دسته تقسیم می شوند که به بررسی تک تک ان ها می پردازیم. در لیست زیر دسته بندی دانشگاه شهریه پرداز را مشاهده می کنید.

لیست دانشگاه های شهریه پرداز

  1. دانشگاه شهریه پرداز شبانه
  2. دانشگاه شهریه پرداز پردیس خودگردان
  3. دانشگاه شهریه پرداز پیام نور
  4. دانشگاه شهریه پرداز غیر انتفاعی
  5. دانشگاه شهریه پرداز آزاد
  6. دانشگاه شهریه پرداز مجازی

 

برای بهتر درک کردن شهریه دانشگاه شبانه و پردیس خودگردان بهتر است مطلب را به صورت کامل مطالعه کنید.

دانشگاه شهریه پرداز شبانه

دوره شبانه یکی از دوره های دانشگاه های سراسری است که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. همانطور که می دانید دوره شبانه مانند دوره روزانه از امکانات تحصیلی دانشگاه دولتی برخوردار است اما تفاوت هایی با دوره روزانه دارد مانند اینکه دانشجویان دوره شبانه در قبال تحصیل موظف به پرداخت شهریه هستند و برخی از امکانات رفاهی دانشجویان دوره روزانه را ندارند؛ مانند داشتن خوابگاه، با این حال برخی از دانشجویان دوره شبانه می توانند خوابگاه دریافت کنند اما دانشگاه مسئولیتی جهت تامین خوابگاه برای دانشجویان شبانه ندارد.

زمان تدریس و کلاس های دانشجویان نوبت دوم (شبانه) مانند دانشجویان دوره روزانه می باشد و تقریبا می توان گفت کلاس های این دو دوره با یکدیگر مشترک است.

 

دانشگاه شهریه پرداز پردیس خودگردان

دانشگاه های پردیس خودگردان در ابتدا با هدف پذیرش دانشجوی خارجی تاسیس شد اما به دلیل استقبال کم از این دانشگاه ها، دانشگاه های پردیس خودگردان اقدام به دریافت شهریه از دانشجویان داخلی کردند و به این ترتیب تبدیل به دانشگاه شهریه پرداز شد.

دانشگاه های پردیس خودگردان وابسته به دانشگاه های مادر هستند و هر دانشگاه به طور مستقل نمی تواند پردیس خودگردان تاسیس کند.

دانشگاه شهریه پرداز پردیس خودگردان دارای شهریه های بسیار سنگینی می باشد که حتی از شهریه پرداز دانشگاه آزاد نیز بیشتر است.

مانند بقیه دانشگاه ها پذیرش دانشجو در دانشگاه شهریه پرداز پردیس خودگردان از طریق برگزاری کنکور سراسری و نیز آزمون های اختصاصی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می گیرد. همچنین در برخی از موارد پذیرش دانشجو توسط سوابق تحصیلی نیز صورت گرفته است.

مانند دانشگاه شهریه پرداز شبانه هر سال شهریه های پردیس خودگردان حدود ۲۰ درصد افزایش می یابد. پرداخت هزینه شهریه دانشگاه پردیس خودگردان امکان قسط بندی نیز دارد.

در مدرک دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های پردیس خودگردان عنوان «پردیس خودگردان» درج خواهد شد اما فرمت مدرک دانشگاه پردیس خودگردان کاملا مشابه با دوره های روزانه می باشد.

 

دانشگاه شهریه پرداز پیام نور

از دانشگاه های غیر روزانه می توان به دانشگاه پیام نور اشاره کرد که در مهر ماه سال ۱۳۶۷ تاسیس گردید. هدف از تاسیس این دانشگاه شهریه پرداز آموزش از راه دور و نیمه حضوری در رشته های فنی و مهندسی و انسانی بوده است.

پذیرش دانشجو در دانشگاه شهریه پرداز پیام نور از طریق کنکور سراسری، بدون کنکور و سوابق تحصیلی داوطلب می باشد.

تعداد واحد های دانشگاه پیام نور در کشور بسیار بالا است و به همین دلیل دانشجویان زیادی را تحت پوشش خود قرار داده است.

شهریه دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاه های شبانه و دانشگاه آزاد و دانشگاه پردیس خودگردان کمتر است.

دانشگاه شهریه پرداز غیرانتفاعی

یکی از دانشگاه غیر دولتی که اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری می کند دانشگاه شهریه پرداز غیرانتفاعی می باشد.

مانند تمام دانشگاه ها سیستم آموزشی دانشگاه شهریه پرداز غیرانتفاعی نیز بر اساس شرایط و ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

پذیرش دانشجو در دانشگاه های غیرانتفاعی از طریق کنکور سراسری و بدون کنکور در مقطع کارشناسی انجام می گیرد. اما در مقاطع بالاتر فرد داوطلب باید مجاز به انتخاب رشته در دوره غیر روزانه شده باشد تا بتواند در دانشگاه شهریه پرداز غیرانتفاعی قبول شود.

دانشگاه شهریه پرداز آزاد

یکی دیگر از دانشگاه های غیر دولتی کشور که امکانات و سطح علمی مناسبی دارد و دانشجویان زیادی را نیز تحت پوشش خود قرار داده است، دانشگاه شهریه پرداز آزاد اسلامی می باشد.

اگر بخواهیم یک مقایسه ای بین شهریه های دانشگاه های گفته شده داشته باشیم می توان گفت شهریه دانشگاه آزاد نسبت به دیگر دانشگاه ها به غیر از دانشگاه پردیس خودگردان بیشتر می باشد.

دانشگاه آزاد در تمامی مقاطع و رشته ها اقدام به پذیرش دانشجو می کند. همچنین دانشگاه آزاد در رشته های با آزمون اقدام به پذیرش ظرفیت مازاد می کند که می توان گفت شهریه آن با شهریه دانشگاه پردیس خودگردان برابری می کند. سوالی داوطلبان همیشه در ذهن دارند و از مشاوران ۳گام می پرسند این است که میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد چقدر می باشد که شما می توانید با خواندن این مطلب به آگاهی کامل برسید.

قبولی در دانشگاه آزاد از طریق کنکور سراسری و بدون کنکور سراسری صورت می گیرد و مدرک هر دو پذیرش در پایان یکسان خواهد بود. تنها ویژگی مفید برای افرادی که از طریق کنکور سراسری مورد پذیرش قرار میگیرند این است که حق انتقالی و مهمان بودن در سایر مراکز دانشگاه آزاد را خواهند داشت.

دانشگاه شهریه پرداز آزاد اسلامی در مهر و بهمن ماه در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام به پذیرش دانشجو بدون کنکور می کند و ملاک دانشگاه شهریه پرداز آزاد برای پذیرش این نوع داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی می باشد.

 

دانشگاه شهریه پرداز مجازی

امروزه انسان تحصیل کرده از اهمیت و جایگاه مهمی در جامعه برخوردار است به همین خاطر متقاضیان برای تحصیل و اخذ مدرک دانشگاهی نسبت به گذشته زیاد شده اند. در چندین سال اخیر شاهد این بوده ایم که دانشگاه های مجازی رشد خوبی کرده اند و دانشجویان زیادی را در رشته های متنوعی پذیرفته اند. همانطور که می دانید پذیرش در دانشگاه های مجازی از طریق کنکور سراسری امکان پذیر می باشد و تعدادی از دانشگاه های مجازی هستند که به صورت بدون کنکور و با سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند.

در متن مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه مجازی عبارت "دوره الکتریکی" ثبت می شود.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید با اینکه مدرک دانشگاه مجازی برای مراکز استخدامی نیز معتبر است اما معمولا مورد کم لطفی قرار می گیرد ولی افرادی که دارای مهارت و توانایی بالایی باشند قطعا می توانند شرایط شغلی مناسب خود را فراهم کنند.

برای دانشگاه های مجازی برنامه زمانبندی حضور در کلاس ها معین نشده است و دانشجو تنها با داشتن یک لپ تاپ و اینترنت می تواند بدون محدودیت زمانی و مکانی در هر جایی به آموزش بپردازد.

شما باید از اعتبار مدرک دانشگاه شهریه پرداز مجازی اطمینان حاصل کنید و حتما لیست رشته های دانشگاه ها مجازی را برای انتخاب بهتر رشته ی مورد نظر خود مطالعه فرمایید.

در این مطلب به بررسی تعریف دانشگاه شهریه پرداز، انواع دانشگاه های شهریه پرداز و همچنین مقایسه شهریه های دانشگاه های مختلف صحبت کردیم.