تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد
همانطور که می دانید بعد از اتمام کنکور سراسری و اعلام نتایج اولیه، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری شده باشند می توانند رشته محل های مورد نظر خود را در یکی از دانشگاه های سراسری دوره روزانه و ظرفیت مازاد، دانشگاه های پردیس خودگردان، دانشگاه های غیرانتفاعی، دانشگاه های پیام نور و دانشگاه آزاد انتخاب کنند.
در این بین خیلی از داوطلبان در حین انتخاب رشته خود میان دانشگاه ظرفیت مازاد و دانشگاه پردیس خودگردان می مانند و نمی دانند که کدام را انتخاب کنند. داوطلبان نمی دانند که کدام دانشگاه بهتر است، مدرک کدام یک اعتبار بیشتری دارد، کدام دانشگاه شهریه کمتری می گیرد و کدام دانشگاه از لحاظ تدریس و امکانات رفاهی بهتر و کامل تر است. لذا در این مطلب سعی میکنیم اطلاعات کاملی را متناسب با مفاد و محتویات دفترچه انتخاب رشته کنکور در اختیار داوطلبان قرار دهیم تا بتوانند با استفاده از این اطلاعات و همچنین بهره گیری از مشاوره تخصصی انتخاب رشته موسسه 3گام و نرم افزار انتخاب رشته کنکور شانس قبولی خودشان را در رشته ها و دانشگاه های مختلف بسنجند.
در ادامه به تفاوت های این دو دانشگاه با هم می پردازیم تا داوطلبان بتوانند با دید بازتری در هنگام انتخاب رشته، آن ها را انتخاب کنند.
برای ورود به نرم افزار انتخاب رشته کنکور 3گام روی لینک زیر کلیک کنید.
دانشگاه ظرفیت مازاد
تعدادی از دانشگاه های آزاد کشور علاوه بر ظرفیت و تعداد پذیرش اصلی خود، اقدام به پذیرش دانشجو به صورت ظرفیت مازاد می کنند. به طوری که از دانشجویانی که می خواهند در این رشته ها تحصیل کنند شهریه بیشتری نسبت به دیگران دانشجو می گیرند.
ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد شامل پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و پرستاری و سایر رشته های پزشکی و پیراپزشکی می باشد با این تفاوت که این دسته از دانشجویان رتبه بالایی نسبت به دیگر دانشجویان در کنکور سراسری کسب کرده اند.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد- شهریه دانشگاه
همانطور که می دانیم دانشگاه ظرفیت مازاد یکی از دانشگاه های شهریه پرداز می باشد.
دانشجویان دانشگاه ظرفیت مازاد موظف هستند که هزینه های امکانات آموزشی و خدماتی را بپردازند. شهریه دانشگاه ظرفیت مازاد شامل شهریه ثابت و شهریه متغیر از دانشجویان گرفته می شود.
شهریه ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد تا حدودی با شهریه پردیس خودگردان برابری میکند.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد- نحوه انتخاب رشته
همانطور که می دانید چندین سال است که کنکور سراسری و کنکور دانشگاه آزاد یکسان شده است و تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد پس از قبولی و مجاز شدن در انتخاب رشته می باشد.
از آنجایی که انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجزا از دیگر انتخاب رشته دانشگاه های دیگر می باشد، داوطلبان باید به سایت azmoon.org مراجعه کنند. دیگر تفاوت در نحوه انتخاب رشته ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد این است که برای انتخاب رشته شما باید کارت اعتباری تهیه کنید و هزینه ی آن را پرداخت کنید.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد- تعهد خدمت
دانشگاه هایی که در قبال تحصیل از داوطلبان شهریه می گیرند مدرک تحصیلی دانشجو را پس از فارغ التحصیلی به دانشجو واگذار می کنند. دانشجویان دوره ظرفیت مازاد به دلیل پرداخت کردن شهریه از تعهد خدمت معاف هستند و می توان گفت نکته ی مثبت و مفید دانشگاه ظرفیت مازاد نداشتن تعهد خدمت پس از فارغ التحصیلی است.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد - میزان اعتبار مدرک
ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد از نظر کیفیت آموزشی، امکانات آموزشی، اساتید و ... تفاوتی با سایر دانشگاه ها ندارند. پس می توان نتیجه گرفت که میزان اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد ظرفیت مازاد کاملا معتبر است و فارغ التحصیلان برای ادامه تحصیل یا ورود به بازار کار با مشکلی رو به رو نخواهند شد.
دانشجویان فارغ التحصیل ظرفیت مازاد دانشگاه آزاد می توانند بدون هیچ محدودیتی در آزمون های ارتقا شغلی و آزمون های استخدامی ثبت نام و شرکت کنند.
نکته ای که قابل اهمیت است این است که در مدرک تحصیلی دانشجویان ظرفیت مازاد عبارت "فارغ التحصیل شده در دوره ظرفیت مازاد" درج می شود.
دانشگاه پردیس خودگردان
دانشگاه های پردیس خودگردان در ابتدا با هدف پذیرش دانشجوی خارجی تاسیس شد اما به دلیل استقبال کم از این دانشگاه ها، دانشگاه های پردیس خودگردان اقدام به دریافت شهریه از دانشجویان داخلی کردند.
دانشگاه های پردیس خودگردان وابسته به دانشگاه های مادر هستند و هر دانشگاه به طور مستقل نمی تواند پردیس خودگردان تاسیس کند.
مانند بقیه دانشگاه ها پذیرش دانشجو در دانشگاه شهریه پرداز پردیس خودگردان از طریق برگزاری کنکور سراسری و نیز آزمون های اختصاصی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می گیرد. همچنین در برخی از موارد پذیرش دانشجو توسط سوابق تحصیلی نیز صورت گرفته است. پذیرش دانشجو در دانشگاه های پردیس خودگردان به صورت متمرکز می باشد یعنی شامل مصاحبه و آزمون های علمی و عملی جدا از کنکور سراسری نمی باشند.
در مدرک دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های پردیس خودگردان عنوان «پردیس خودگردان» درج خواهد شد اما فرمت مدرک دانشگاه پردیس خودگردان کاملا مشابه با دوره های روزانه می باشد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد- شهریه
همانطور که می دانیم دانشگاه پردیس خودگردان نیز یکی از دانشگاه های شهریه پرداز می باشد.
دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان موظف هستند که هزینه های امکانات آموزشی و خدماتی را بپردازند. شهریه دانشگاه پردیس خودگردان شامل شهریه ثابت و شهریه متغیر از دانشجویان گرفته می شود.
شهریه ثابت شامل هزینه دانشگاه و خدمات آن است. شهریه متغیر شامل هزینه واحد های انتخابی دانشجو در هر ترم می باشد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد - نحوه انتخاب رشته
دانشگاه پردیس خودگردان جزو دانشگاه های دولتی و سراسری کشور می باشد و فرایند انتخاب رشته آن در سایت سازمان سنجش انجام می شود و رشته های درسی مورد نظر دانشگاه پردیس خودگردان در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری آورده شده است.
مانند دانشگاه های سراسری که داوطلبان می توانند ۱۵۰ کد رشته را در انتخاب رشته کنکور سراسری انتخاب کنند؛ در انتخاب رشته برای دانشگاه پردیس خودگردان نیز می توانند همان ۱۵۰ کد رشته مورد نیاز را از میان دانشگاه های روزانه، شبانه، پردیس بین الملل، پیام نور، غیر انتفاعی، دوره های مجازی و غیره گزینش کنند که ترتیب و تعداد انتخاب ها بر عهده خود داوطلبان می باشد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد - تعهد خدمت
دانشگاه هایی که در قبال تحصیل از داوطلبان شهریه می گیرند مدرک تحصیلی دانشجو را پس از فارغ التحصیلی به دانشجو واگذار می کنند. دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان به دلیل پرداخت کردن شهریه از تعهد خدمت معاف هستند و می توان گفت نکته ی مثبت و مفید دانشگاه پردیس خودگردان نداشتن تعهد خدمت پس از فارغ التحصیلی است.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد- میزان اعتبار مدرک
از آنجایی که دانشگاه پردیس خودگردان نیز مانند دانشگاه های روزانه و ظرفیت مازاد زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد از نظر آموزش عالی مدارک این دانشگاه کاملا مورد تایید می باشد.
مانند دانشگاه ظرفیت مازاد در مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان عبارت «پردیس خودگردان» ذکر خواهد شد.
تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد- مزایای تحصیل
همانطور که گفته شد دانشگاه پردیس خودگردان وابسته به وزارت علوم می باشند و به دلیل شهریه پرداز بودن دانشگاه، پس از فارغ التحصیلی تعهد خدمت ندارند.
برعکس دانشگاه های روزانه که بومی گزینی دارند و به صورت استانی، ناحیه ای یا قطبی داوطلبان در رشته های مورد نظر خود قبول می شوند. دانشگاه پردیس خودگردان بومی گزینی ندارند و پذیرش در همه رشته ها از جمله پزشکی، پرستاری، داروسازی و ... به صورت کشوری است یعنی داوطلب های ساکن تهران با داوطلب های شیراز و تبریز و بقیه استان های کشور برای قبولی در دانشگاه های پردیس خودگردان فرقی ندارند.