راهکارهای افزایش تمرکز در دوران کنکور - چگونه هنگام درس خواندن تمرکز داشته باشیم؟

«عدم تمرکز حواس» موضوعی است که بسیاری از داوطلبان کنکور مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری از آن رنج می ‏برند. همچنین نداشتن تمرکز حواس سبب کند شدن روند مطالعه کنکوری و آمادگی برای کنکور می شود. موضوع «عدم تمرکز حواس برای آمادگی کنکور» دلایل مختلف و متعددی دارد. در این مطلب راهکارهای حفظ تمرکز حواس در درس خواندن کنکوری ارائه می شود.

تمرکز حواس

راهکارهای تقویت تمرکز حواس - چگونه هنگام درس خواندن در دوران کنکور تمرکز داشته باشیم؟

«عدم تمرکز حواس»، موضوعی است که بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، و دکتری از آن رنج می ‏برند و دلایل مختلف و متعددی دارد. این سوال که چگونه هنگام درس خواندن کنکور تمرکز داشته باشم را مشاوران به دفعات از آن ها می شنوند. به همین دلیل در این مطلب ما به عوامل مخرب تمرکز حواس و تکنیک هایی برای افزایش آن در دوران آمادگی کنکور می پردازیم.

همان طور که خود می ‏دانید، تمرکز حواس در هر کاری از جمله مطالعه و درس خواندن  - به ویژه برای آمادگی کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، و دکتری - از ضروریات قطعی است. تمرکز

حواس، حالتی ذهنی و روانی است که در آن حالت، تمام قوای حسی، روانی و فکری انسان روی موضوع خاصی متمرکز می‏ شود و تضمین کننده امر یادگیری و انجام صحیح کارها و رهایی از خطرات احتمالی است.

راهکارهای تقویت تمرکز حواس - عوامل مخرب تمرکز حواس در دوران کنکور

تا سال 1987 عوامل مخرب تمرکز را فقط عوامل بیرونی می دانستند؛ یعنی عواملی که حواس پنج گانه را تخریب می کند؛ مانند صدا، بو و تصویر. تحقیقی در این زمینه انجام شد و تعدادی از افراد را در اتاق آکوستیک (کاملا ساکت) قرار دادند و تمام عوامل مخرب را حذف کردند و چون افزایش تمرکز را فقط در عوامل بیرونی می دانستند، انتظار داشتند که تمرکز افراد افزایش پیدا کند.

در این آزمایش، تمرکز بیشتر افراد به جای این که افزایش پیدا کند کمتر هم شده بود و در این جا بود که تمرکز درونی هم کشف کردند. در واقع دریافتند یکی از بزرگترین عوامل مخرب تمرکز حواس افراد، مغز انسان است. حذف عوامل مخرب بیرونی زیاد سخت نیست و با رعایت نکات مطالعه برای کنکور، می توانید به راحتی عوامل مخرب بیرونی را حذف نمایید.

برای افزایش تمرکز در مطالعه و حفظ تمرکز برای کنکور به دام انداختن اولین فکر انحرافی که وارد ذهن می شود، به شدت مهم است. اگر ما بتوانیم خودمان را شرطی کنیم و اولین فکر انحرافی که وارد ذهنمان می شود را به دام بیاندازیم، می توانیم تمرکز حواس در دوران آمادگی کنکور داشته باشیم. بنابراین بهتر است قبل از شروع به مطالعه درس های کنکور، کارهای نیمه تمام خود  را به اتمام برسانیم.

 

به هر حال در یک جمع‏ بندی کلی، می ‏توان گفت: بیشتر افراد به دلایل عمده زیر، با عدم تمرکز فکر و حواس در دوران آمادگی کنکور مواجه می‏ شوند:

1. کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی کنکور مجبور می‏ کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی‏شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می‏ شود و دچار حواس‏پرتی می‏ شوند. چنین افرادی ممکن است مدت ‏ها با بی ‏علاقگی کارهایی انجام دهند یا به دنبال درس یا رشته تحصیلی خاصی، تلاش ‏هایی کنند و به عبارت دیگر خود را مجبور به انجام دادن آن کار یا مطالعه ببینند. اگر این وضعیت برای آمادگی کنکور هم اتفاق بیفتد، داوطلب تمرکز خود را در درس خواندن از دست می دهند.

2. فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله‏ ای مواجه می‏ شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می‏ شوند و در نتیجه این نگرانی ‏ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال‏بافی ‏های منفی‏ گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می‏ کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می ‏کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس‏پرتی می ‏شود. در دوران کنکور این موضوع را در نظر بگیرید و برای افزایش تمرکزتان در مطالعه درس های کنکور، از عوامل تشنج زا دوری کنید.

3. گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می‏ کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و... رخ می‏ دهد) و امکان تمرکز حواس را از بین می‏ برد. در دوران کنکور بهتر است از این حوادث از بین برنده تمرکز حواس دور باشیم.

4. گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می ‏برد. در نتیجه احساس بی ‏علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می‏ شود. برای آشنایی با روش درست مطالعه کنکوری و   افزایش تمرکز حواس، می توانید از مشاوران تحصیلی استفاده کنید.

5. تکثر و تعدد فعالیت ‏های فرد مخصوصاً اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می ‏شود. پس سرتان را خلوت کنید و در دوران کنکور تمام همّ و غم تان را برای کنکور بگذارید .

البته این امر میسر نیست مگر با استفاده از تکنیک هایی که می خواهیم در ادامه در مورد آن صحبت کنیم. 

راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور را در سایت 3گام بخوانید.

 

راهکارهای تقویت تمرکز حواس - روش های افزایش تمرکز حواس در دوران کنکور

برای مقابله با هر یک از عوامل فوق که هر کدام به گونه‏ ای مانع تمرکز حواس می‏ شود - باید به راه‏کار خاص و مناسب با آن توجه کرد. در عین حال نکات زیر می‏ تواند به عنوان راه‏کارهای کلی برای حفظ تمرکز حواس در دوران کنکور، مؤثر واقع شود:

1. یکی از راهکارهای افزایش تمرکز حواس در دوران کنکور اینست که در ابتدا و قبل از هر چیز، برای تمام فعالیت‏ های درسی و غیردرسی برنامه‏ ریزی کنید. اوقات شبانه‏ روز را در یک جدول زمان‏بندی شده از هنگام بیداری تا موقع خواب، یادداشت نموده و برای هر کاری، زمان خاص و مناسب آن را معین نمایید، سعی کنید طبق همان برنامه تنظیم شده به انجام دادن همان فعالیت مشخص (کلاس، مطالعه، استراحت، عبادت، ورزش و...) بپردازید. جدول برنامه ریزی کنکور می تواند در این مسیر به شما کمک کند.

همچنین زمان معین و مشخصی را در طول روز، برای اندیشیدن درباره موضوعات مختلف با تخیلات و افکار مزاحم، اختصاص دهید. این کار حداقل دو فایده مهم دارد:

الف. نظم و انضباط در تمام فعالیت ‏ها - حتی در اندیشه‏ ها و افکارتان - راه پیدا می‏ کند که خود بسیار ارزشمند است.

ب. اگر افکار مزاحم در غیر زمان معین، به سراغتان آمد و باعث حواس‏پرتی شما شد، می‏ توانید به خود وعده بدهید که زمان اندیشیدن در این باره، فلان زمان خاص و معین است. تأکید می‏ کنیم برای هر کار و فعالیتی وقت مشخص معین کنید و در آن وقت به هیچ امری غیر از آن کار نپردازید.

 

 

2.اصول و قوانین لازم برای یک مطالعه سودمند را بشناسید و آن را به دقت رعایت فرمایید. ما نیز در اینجا به چند مورد اشاره می‏ کنیم:

   الف. با مد نظر قرار دادن هدف خویش از مطالعه و درس خواندن که می تواند کسب رتبه برتر در کنکور و قبولی در دانشگاه های برتر باشد، احساس نیاز به مطالعه و آمادگی کنکور را در خودتان شعله‏ ور سازید.

   ب. به هنگام مطالعه یا حضور در کلاس، از افکار ناامیدکننده، کسل کننده و غیرمنطقی بپرهیزید و همواره امید، قدرت و توانایی را در ذهن خود حفظ کنید. شما قرار است به نتیجه درخشانی در کنکور دست یابید.

   ج. همیشه برای مطالعه یا سر کلاس، کاغذ و قلمی داشته باشید و نت‏ برداری کنید یا خلاصه‏ ای از مطالب را یادداشت کنید تا در فضای روانی درس و مطالعه قرار داشته باشید، نه اینکه به دنبال افکار و ذهنیات خود باشید. این موضوع سبب افزایش تمرکز شما برای مطالعه کنکور می شود.

   د. با پیش ‏مطالعه وارد کلاس شوید و پرسش ‏هایی که درباره درس به ذهنتان می رسد، بلافاصله از استاد بپرسید و به خود اجازه ندهید سؤال مطرح شده، ذهنتان را به خود مشغول دارد و به تدریج از فضای روانی کلاس خارج شوید. با این روش ساده، می‏ توانید فرایند تدریجی و محتوای درسی کلاس را پی‏گیری کنید و خود را در فضای درسی یا مطالعه قرار دهید.

   ه. زمان و مکان مطالعه کنکور، باید از نظر فیزیکی و روانی از شرایط مناسب برخوردار باشد و هرگونه عاملی را که می ‏تواند باعث حواس‏پرتی شود (نظیر سر و صداها، سرما و گرما، نور کم یا خیلی شدید و...) از محیط مطالعه خود حذف کنید.

 

3. در صورتی که تعدد کارها و فعالیت ‏های غیردرسی، باعث عدم تمرکز می ‏شود، آن ها را به حداقل ممکن برسانید و به خود بگویید: در این دوره و زمان، مهم‏ترین وظیفه و کار من مطالعه و درس‏ خواندن و ارتقای سطح علمی است و فعالیت ‏های جانبی متعدد، مزاحم وظیفه اصلی من است.

اگر مشکلات شخصی، اجتماعی، خانوادگی و... باعث عدم تمرکز حواستان می‏ شود؛ بدانید که:

الف. زندگی فردی هیچ‏کس، خالی از مشکل نیست و ذهن هیچ فردی خالی محض نیست. از طرف دیگر با صرف فکر کردن و مشغولیت ذهنی درباره چنین مشکلاتی، هیچ دردی دوا نخواهد شد. پس به خود تلقین کنید که هنگام درس یا مطالعه دروس کنکور، ذهن خود را از آن مسائل برهانید.

ب. به هنگام مزاحمت آن افکار، به خود قول بدهید در این باره خواهم اندیشید (و زمانی را برای این کار در شبانه‏ روز اختصاص دهید).

ج. در صورت امکان به اتفاق یکی از دوستان خود، مطالعه یا مباحثه کنید. این کار سبب می شود بیشتر مطالب کنکوری در ذهنتان بنشیند و ذهنتان به هرسو منحرف نشود.

 

4. در صورتی که موضوع یا موضوعات خاص و محدودی، باعث حواس‏پرتی شما می‏ شود، به دنبال راه حل مناسب آن باشید؛ چرا که آن موضوع خاص، در حکم علت عدم تمرکز حواس شما و کاهش روند مطالعه کنکور است. پس برای مقابله با آن باید ابتدا علت و عامل اصلی را شناسایی کنید و در پی حذف یا تقلیل آن برآیید، ولی اگر موضوعات متعدد مختلف باعث حواس‏پرتی می‏ شود، به نکات چهارگانه بالا توجه نمایید.

 

 

راهکارهای تقویت تمرکز حواس - راهکارها و نکات تقویت کننده حافظه 

راهکارها و نکات تقویت کننده حافظه در دوران کنکور عبارتند از؛

  •  با قصد و نیت قبلی اقدام به یادگیری کنید. همه آزمایش ها نشان می دهد که یادگیری ارادی مؤثرتر از یادگیری اتفاقی است. منظور از یادگیری اتفاقی این است که شما بدون انگیزه و بدون نیت قبلی چیزی را یاد بگیرید پس باید با انگیزه قوی و نیت یادگیری مطالعه کنید یا در کلاس درس حاضر شوید.
  • به هنگام مطالعه و خواندن یک مطلب، سعی کنید تمرکز حواس داشته باشید. اگر در کلاس یا هنگام مطالعه حواس خود را جمع کنید و به مطالب کتاب یا گفته های استاد خوب گوش دهید یادگیری شما بهتر خواهد شد. هرگز چیزی را همراه با چرت زدن و به خواب رفتن مطالعه نکنید یا چند کار را با هم انجام ندهید. همچنین مکانی را انتخاب کنید که کمترین محرک مزاحم را برای شما داشته باشد. سعی کنید از آنچه می خوانید یک تصویر ذهنی برای خود بسازید. بین آموخته های خود ارتباط برقرار کنید. (این نکات شما را به هدفتان که قبولی در کنکور و کسب رتبه برتر است، یاری می کند.)
  • هرگاه چیز تازه ای را می آموزید آن را با آموخته های پیشین خود مرتبط نمایید با انجام این کار، شما اطلاعات تازه را چنان دسته بندی خواهید کرد که به سادگی می توانید آنها را بازیابی کنید.
  • مطالب را با فاصله زمانی یاد بگیرید تا از پراکندگی وقت شما در اثر خستگی جلوگیری شود. آزمایش ها نشان می دهد که یادگیری با فاصله زمانی بهتر از یادگیری بدون فاصله زمانی است.
  • پس از آن که مطلبی را یاد گرفتید سعی کنید در فرصت های مناسب آن را برای خود تکرار کنید.
  • آموخته های خود را به همکلاسی های خود منتقل کنید و برای آنها بازگو نمایید.
  • مطالب یاد گرفته شده را در قالب پرسش از هم کلاسی های خود یا دیگران مطرح کرده و از آنها بپرسید.
  • ذهن خود را با مطالب غیر ضروری انباشته نکنید و فضای کافی برای مباحث کنکوری فراهم کنید.
  • هنگام مطالعه یک فصل یا یک کتاب، اول به کل آن نظر بیاندازید و سپس به مطالعه جزئیات و زیر عنوان ها بپردازید نه آن که از همان آغاز فصل، پاراگراف به پاراگراف و بدون یک نگاهی کلی به تمام فصل یا کتاب مطالعه را شروع کنید.
  • پس از مطالعه هر فصلی، خلاصه فصل را به دقت بخوانید، عنوان های درشت را از نظر بگذرانید. آن ها را روی یک صفحه کاغذ بنویسید.
  • به مقدار کافی بخوابید زیرا در هنگام خواب است که اطلاعات جدید پردازش و اندوزش می شوند.
  • روش ایست (استپ) : در این تکنیک داوطلبان کنکور در هنگام مطالعه باید یک ورقه A4 بردارند و با خودکار قرمز در وسط صفحه کلمه ایست را بزرگ بنویسند و هنگام مواجه با افکارانحرافی، آن ها را بر روی این برگه یادداشت نمایند تا بعد از مطالعه به آن ها فکر کنند. این تکنیک باعث می شود که اولا اولین فکر انحرافی را به دام بیاندازند و ثانیا خیالشان بابت عدم فراموشی افکار انحرافی راحت باشد.

    روش ضربه : در این تکنیک داوطلبان کنکور باید هنگام مواجه با افکار انحرافی، با ته خودکار یا کشی که به دور دست خود می بندن، سه ضربه آرام به دست خود وارد کنند. این عمل مانند زمانی است که شما در فکر فرو رفته اید و شخص دیگر با زدن ضربه حواس شما را متوجه خودش می کند؛ با این تفاوت که در این جا شما خودتان این عمل را انجام می دهید.

    روش کوتاه کردن زمان مطالعه: برخلاف تصور برخی از افراد که مطالعه سریع را باعث حواس پرتی و عدم تمرکز می دانند ولی تکنیک کوتاه کردن زمان مطالعه، باعث افزایش تمرکز حواس می شود. دلیل آن این است که 100% ذهن باید اشغال باشد و اگر فرد از کمتر از 100 درصد ذهن خود استفاده کند، ان درصد باقی مانده با موضوعات دیگر می پردازد. به عبارتی بهتر است داوطلبان با یک حس اورژانسی برای کنکور مطالعه نمایند، یعنی مطالعه همراه با دقت و سرعت. یکی از دلایکی که برنامه ریزی باعث افزایش تمرکز در افراد می شود، محدودیت زمان مطالعه در بازه های زمانی مختلف است. برنامه ریزی داوطلب را ملزم می کند که در زمان تعیین شده مطالعه خود را به اتمام برسانند و همین مسئله باعث افزایش تمرکز در داوطلبان کنکوری می شود. به داوطلبانی هم که اهل کند خوانی هستند توصیه می شود جهت افزایش تمرکز هنکام مطالعه، تکنیک های تندخوانی را تمرین نمایند.

  • معنادار کردن: این روش بهتر از هر شیوه دیگر به حافظه کمک می‏ کند و هر چه معنا عمیق‏ تر یا با جزئیات بیش‏تری رمزگردانی شود، مطلب بهتر به یاد می ماند. بنابراین، وقتی می‏خواهید نکته ‏ای را از کتابی به خاطر بسپارید، احتمال یادآوری آن در صورتی بیش‏تر است که توجه خود را بیش‏تر بر معنای آن متمرکز کنید. هر چه عمیق‏تر و کامل‏تر به معنا توجه کنید، بهتر آن را به یاد می آورید.
  • سازماندهی: با سازماندهی مطالب می ‏توان به راحتی آن‏ها را یاد گرفت، حفظ کرد و سپس به یاد آورد؛ برای یادگیری و حفظ موضوع و مطلبی که دارای زیر مجموعه و زیرشاخه‏ های متعدد و متکثر است، آن را در سلسله مراتبی منطقی قرار دهید و از کل به جزء و از بالا به پایین به زیرشاخه ‏های جزئی‏ تر تقسیم کرده، به خاطر بسپارید.
  • بافت: ما معمولاً مطالب را در شرایط زمانی، مکانی و... خاص یاد می‏ گیریم. مجموعه شرایط حاکم بر فضای یادگیری بافت نام دارد. ما وقتی می‏ توانیم به آسانی مطالب را بازیافت کنیم که بافت حاکم بر بازیابی همان بافت زمان وقوع یادگیری باشد؛ مثلاً اگر قرار باشد شما نام همکلاسی‏ های دوران راهنمایی خود را به یاد آورید، گردش در راهروهای مدرسه‏ ای که دوره راهنمایی را در آن گذرانیده‏ اید بازیابی اسامی دوستان همکلاسی را آسان‏تر می‏ سازد.
  • روش پس ختام: نام این روش متشکل از حروف اول شش مرحله آن است: پیش‏خوانی، سؤال کردن، خواندن، تفکر، حفظ کردن و مرور کردن. فرض کنید می‏ خواهید بخشی از یک کتاب را به خاطر بسپارید و سپس بازیابی کنید. ابتدا باید با پیش‏خوانی برداشت کلی از موضوعات مهم انجام دهید. این نوع پیش‏خوانی سبب می‏ شود مطالب مهم فصل را سازماندهی کنید.

در مرحله دوم، باید درباره هر بخش پرسش ‏هایی طرح کنید. در مرحله سوم، باید هر بخش را باهدف پاسخ دادن به پرسش‏های طرح شده بخوانید. در مرحله چهارم، باید هنگام خواندن، ساختن پرسش و ایجاد ارتباط بین دانسته ‏های خود درباره مطلب بیندیشید و به مطالب خوانده شده معنا دهید. سپس در مرحله پنجم و ششم، یعنی مراحل از حفظ گفتن و مرور کردن، باید بکوشید واقعیت‏های اصلی مطالب خوانده شده را به یاد آورید و به پرسش‏هایی که خود طرح کرده‏ اید، پاسخ دهید.

  • اگر می خواهید اعداد را به حافظه خود بسپارید از روش تقطیع استفاده کنید به این گونه که اعداد و ارقام را به اعداد معنادار تبدیل کنید. مثلاً زنجیره عددی 83، 619، 2177، 149 را به زنجیره 1492، 1776، 1983 که سال های میلادی است تبدیل کنید.

 

 

راهکارهای تقویت تمرکز حواس - کدام مواد غذایی باعث افزایش تمرکز حواس و حافظه می شود؟

از مواد غذایی حاوی گلوکز (خرما، عسل و شیرینی‏جات طبیعی)، مواد دارای کلسیم و فسفر و ویتامین‏ های D، C،B و A؛ مانند لبنیات، روغن ماهی، پرتقال، گوجه فرنگی، سبوس گندم، سبزیجات تازه، هویج و جگر به مقدار کافی استفاده کنید.

همچنین می توانید بهترین روش تقویت حافظه را در سایت 3گام بخوانید.

سوالات متداول:

کدام مواد غذایی باعث افزایش تمرکز حواس و حافظه می شود؟

از مواد غذایی حاوی گلوکز (خرما، عسل و شیرینی‏جات طبیعی)، مواد دارای کلسیم و فسفر و ویتامین‏ های D، C،B و A؛ مانند لبنیات، روغن ماهی، پرتقال، گوجه فرنگی، سبوس گندم، سبزیجات تازه، هویج و جگر به مقدار کافی استفاده کنید.

همچنین می توانید بهترین روش تقویت حافظه را در سایت 3گام بخوانید.

تکنیک های تقویت حافظه و افزایش تمرکز چیست؟

تکنیک های تقویت تمرکز و حافظه عبارتند از؛

  • روش ایست (استپ) 
  • روش ضربه
  • روش کوتاه کردن زمان مطالعه
  • معنادار کردن
  • سازماندهی
  • بافت
  • روش پس ختام

برای اطلاع کامل از چگونگی کاربرد و روش انجام این تکنیک ها مطلب راهکارهای افزایش تمرکز در دوران کنکور را بخوانید.

عوامل مخرب تمرکز حواس در دوران کنکور چیست؟

بیشتر افراد به دلایل عمده زیر، با عدم تمرکز فکر و حواس در دوران آمادگی کنکور مواجه می‏ شوند:

1. کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی کنکور مجبور می‏ کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی‏شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می‏ شود و دچار حواس‏پرتی می‏ شوند. چنین افرادی ممکن است مدت ‏ها با بی ‏علاقگی کارهایی انجام دهند یا به دنبال درس یا رشته تحصیلی خاصی، تلاش ‏هایی کنند و به عبارت دیگر خود را مجبور به انجام دادن آن کار یا مطالعه ببینند. اگر این وضعیت برای آمادگی کنکور هم اتفاق بیفتد، داوطلب تمرکز خود را در درس خواندن از دست می دهند.

2. فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله‏ ای مواجه می‏ شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می‏ شوند و در نتیجه این نگرانی ‏ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال‏بافی ‏های منفی‏ گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می‏ کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می ‏کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس‏پرتی می ‏شود. در دوران کنکور این موضوع را در نظر بگیرید و برای افزایش تمرکزتان در مطالعه درس های کنکور، از عوامل تشنج زا دوری کنید.

3. گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می‏ کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و... رخ می‏ دهد) و امکان تمرکز حواس را از بین می‏ برد. در دوران کنکور بهتر است از این حوادث از بین برنده تمرکز حواس دور باشیم.

4. گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می ‏برد. در نتیجه احساس بی ‏علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می‏ شود. برای آشنایی با روش درست مطالعه کنکوری و   افزایش تمرکز حواس، می توانید از مشاوران تحصیلی استفاده کنید.

5. تکثر و تعدد فعالیت ‏های فرد مخصوصاً اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می ‏شود. پس سرتان را خلوت کنید و در دوران کنکور تمام همّ و غم تان را برای کنکور بگذارید .

نظرات این مطلب

افزودن نظر جدید

  • تصویر فرد

    نورا‏ - 00/6/23

    ببینید من یه روش دارم برای کسایی که خیلی تخیل میکنن و اصلا بخاطر فکر و خیال نمیتونن درس بخونن . من همیشه وقتی یه چیزی میاد تو ذهنم و دارم درس میخونم بجای فکر کردن به اون اون بحثو توی یه برگه مینویسم تا وقنی درسم تموم شد بهش فکر کنم . وقتی که درسم تموم میشه اون طوماری که نوشتمو نگاه میکنم و بیشترشون دیگه برام جالب نیستن . همیشه جواب میده

  • تصویر فرد

    یه بیچاره‏ - 00/1/14

    سلام من کنکوری نیستم نهمیم
    راستش من یه خواهر و برادر دوقلو کوچیک دارم و خیلی شلوغن ولی با این حال ۴ سالو (چاهار سالشونه)😫😫
    ششم زیاد درس خوندم قبول شدم🙍
    و معدلم همیشه از ۱۹ به بالا بوده ولی انسالو که محازی شده اصلا نمیتونم درس بخونم حتی مطالب گفته شده رو بزور مینویسم
    مغزم همش جاهای دیگس🙀😲
    متاسفانه ما فامیلامون شهرای دیگن و مامانم دست تنهاس و اونم معلمه باید صبحا با کلاسام بهش کمک کنم و هر موقع لازم شد به دادش برسم😿
    به خاطر همین هیچوقت برنامه نمیتونم داشته باشم و هر وقت تونستم درس میخونم😔
    و بیشتر امتحانای امسالو تقلب کردم
    واقن احساس گناه میکنم😞😖😭

  • تصویر فرد

    سعید حسینی‏ - 99/12/21

    سلام
    من یک دانش آموز کنکور با تراز بالا هستم
    اما اخیرا با یک مشکلی مواجه شدم که داره نابودم میکنه و باعث افتم میشه....
    درگیر رابطه عاطفی شدم و وقتی نیست عذابه و هم موقعی که هست عذابه....

  • تصویر فرد

    Dark lord M‏ - 99/9/27

    من حتی تمرکز کافی برای خواندن این متن رو هم ندارم در طول خواندن همین متن چند بار حواسم پرت میشه و متوجه نمیشم چی میخونم در افکارم غرق میشم و مجبورم برگردم و دوباره بخونم از توان ذهنی خوبی برخوردارم ولی نمی‌دونم چرا جدیدا تمرکز کافی رو برای هیچ کاری ندارم
    لطفاً راهنمایی کنید🙏🙏

  • تصویر فرد

    F‏ - 99/9/23

    با سلام وقتتون بخیر
    من هنگام درس خوندن منفی بافی می‌کنم، برا همین اصلا تمرکز ندارم ،ممنون میشم راهکاری برای ادامه راهم ارائه بدید
    با تشکر

  • تصویر فرد

    Seyed‏ - 99/9/22

    سلام، دیدم اکثرا گفتین حوصله ندارم و تمرکز ندارم و......
    میخوام بگم که اگه خودتونو با این بهونه ها گول بزنین و درس نخونین، هستن کسایی که از این فرصت استفاده میکنن و ازتون جلو میزنن، پس به هدفتون فکر کنید، به این فکر کنید که اگه درست نخونین سال دیگه باید دوباره درسای تکراری رو بخونین!! اینو دوس دارین؟؟؟

  • تصویر فرد

    مهدیه پایدار‏ - 99/9/21

    واقعامن نمیدونم چکارکنم هرچی باصدای بلندمیخونم وهی خودموتشرمیزنم فایده نداره خواهشاراهنمایی کنین وقتم داره همینطوربه فنامیره

  • تصویر فرد

    مهدیه پایدار‏ - 99/9/21

    سلام من اوایلش خیلی خوب درس میخوندم امابرنامه ای که مشاوربهم داد نتونستم باهاش هماهنگ بشم ودچاراضطراب شدم اوایل استرسی میشدم وبه زوردرس میخوندم وفکرم کلادرگیرشده بودمجبورشدم کلاکنسل کنم مشاورع وایناروالانم که خودم میخونم استرسم رفع شده امابی حس وبی خیال شدم وفکرامم بیشترشده ودیگه ازغذاخوردن لذتی نمیبرم احساس سنگینی توسرم میکنم

  • تصویر فرد

    من کیم؟‏ - 99/9/13

    من حوصله نداشتم، و به قول یکی از دوستان سرم خورد به سنگ، خیلی هم محکم خورد. ولی الآن موقع درس خوندن با ذوق و اشتیاق و حوصله، تمرکز ندارم. از یک ساعت درس به عنوان مثال یه ربعشو تو خیالم که یهو به خودم میام میبینم شب شد و من هنوز یه درسم رو هم تموم نکردم. اینو واقعا چیکارش کنم؟ راهکارهاتونو قبلا انجام دادم. ولی فایده نداشت.
    :(

  • تصویر فرد

    بهاره سروی‏ - 99/9/6

    من نمیتونم درکلاسهای مجازی حواسمو جمع کنم و باید باز پخش ببینم سر کلاس درس هم همینطورم .

  • تصویر فرد

    nazanin‏ - 99/9/5

    جالب بود...جدا از مطلبی که نوشتین اینکه تو یکی از کامنتا نوشته اگه سرتون بخوره به سنگ انگیزتون میاد سرجاش رو به شدت موافقم... کسایی رو دیدم که سال اول مثل من حس و حال درس خوندن نداشتن اما سال های بعد اتفاقایی براشون افتاد که بیس چاری نشستن خوندن تا آیندشونو نجات بدن و تهش قبول شدن...با اینحال من نمیدونم خودم چیکار کنم این حسو در خودم بوجود بیارم بدون اینکه زمونه بخواد اون روشو بهم نشون بده

  • تصویر فرد

    سوگند‏ - 99/8/25

    من وقتی درس میخونم حوصلم سر میره نمیتونم رو هدفم تمرکز کنم همش احساس خستگی میکنم...

  • تصویر فرد

    Dr_Arjmand‏ - 99/6/28

    خسته نباشید♡
    برا افزایش تمرکز بیشتر بگید ممنون

  • تصویر فرد

    صادقی‏ - 99/4/14

    نه تمرکزی هست و نه حوصله ای. میگی نه! نگاه کن.

  • تصویر فرد

    roza‏ - 99/3/25

    من خیلی خوب بودم ولی تازگیا چون باید از تدریسای تو سایت استفاده کنم همش حواسم پرت میشه
    لطفا کمکم کنید واقعا خسته م کرده این روال

  • تصویر فرد

    حبیب الله یزدی دهنوی‏ - 99/3/23

    منم نمی تونم بخونم اصلا حوصله اش ور ندارم

  • تصویر فرد

    Sayeh‏ - 99/3/16

    سلام این مطلب خیلی خوبو بدرد بخوره اما ن واسه من،
    کلا موقعه درس خوندن میرم تو هپروت😪

  • تصویر فرد

    Zohreh‏ - 99/3/16

    خوب بود .⁦✌️⁩📚⁦❤️⁩
    فقط اگه واسه تمرکز بیشتر می‌گفت بهتر بود🤍⁦💜

  • تصویر فرد

    🖤غزل بانو🖤‏ - 99/3/14

    اصلا من حوصله درس خوندن ندارم اصن انگار تنبلیم میشه من باید چیکار کنم؟

  • تصویر فرد

    مبین‏ - 99/2/29

    عالی

  • تصویر فرد

    محمد حسن‏ - 99/1/13

    مطالب مفیدی بود خسته نباشید.من یه مشکل دارم.فکرم همیشه مغشوشه. هر کارم را با عجله انجام میدم .از غذا خوردن لذت نمی برم.اونقدر که با عجله می خورم.وقتی کمی آرام کار می کنم.احساس آرامش دارم.ولی نمی تونم.همیشه این آرامش و امروزم را حفظ کنم.چکار کنم.راهنمایی می خوام

  • تصویر فرد

    Mahsa‏ - 98/10/28

    عالی بود

  • تصویر فرد

    Mahsa‏ - 98/10/28

    عالی بود

  • تصویر فرد

    طاها‏ - 98/10/2

    من فقط حوصله ندارم
    چیکارکنم حالا

  • تصویر فرد

    omid‏ - 98/9/6

    با سلام و خسته نباشید
    مطالبتون خیلی زیبا...تاثیر گزار و علمی بود .
    فقط لطف کنید فونت کلمات رو بیشتر کنید تا واضح تر باشند.

  • تصویر فرد

    امیر‏ - 98/9/5

    ممنون از مطالب خوبی

  • تصویر فرد

    هادی اشرف‏ - 98/8/12

    سلام ممنون مطالب خیلی مفید بود

  • تصویر فرد

    مریم ترکمان‏ - 98/8/11

    ممنون ازمطالب خوبتون

  • تصویر فرد

    مرجان‏ - 98/7/20

    انگیزه دارم حوصله هم دارم اما افکار منفی نمیزارن یه راه حل بگین

  • تصویر فرد

    Maryam‏ - 98/7/7

    من هرکاری کنم بازم فکرم مشغوله حوصله درس خوندندم ندارم باید چکار کنم😐😥

  • تصویر فرد

    Azita‏ - 98/4/10

    بسیار عالی ، مطالب مفیدی داشت ممنون

  • تصویر فرد

    شیوا صداقی‏ - 98/3/21

    جالب و زیبا

  • تصویر فرد

    فاطمه پیرهادی‏ - 98/2/26

    ممنون جالب بود اما خیلی طولانی بود فکر میکنم اگر فشرده تر بود مخاطب براش خسته کننده نبود بازم ممنون

  • تصویر فرد

    nazi‏ - 97/11/3

    اگه زیاد بخونیم و نتیجه نگیریم علت چیه؟

  • تصویر فرد

    Aaaa‏ - 97/10/7

    سلام اين مطالبي بسيار مفيد بود اما من نه مشکل خانوادگي دارم نه چيز ديگه اما نمي دونم چرا تمرکز حواس ندارم اصلا حوصله هم ندارم

  • تصویر فرد

    abolfazl‏ - 97/10/5

    فقط و فقط به خودتون سخت نگیرید و به اینده ی روشن فکر کنید.برای هدفتون(برای مثال دکتر شدن)بجنگید.مطالب مفید بود.ممنون از نویسنده.★

  • تصویر فرد

    فاطیما ‏ - 97/7/26

    سلام
    ممنون از مطلب های زیبا و خوبتون
    👌👌👌👌

  • تصویر فرد

    رسوخی‏ - 97/7/19

    سلام‌ مطالب شما خیلی مفیده من همیشه سر کلاس حواسم پرت میشه و مانع یادگیری من میشه واقعا موندم چی کار کنم ممنون از راهنماییتون

  • تصویر فرد

    Arezoo‏ - 97/5/3

    با سلام خدمت شما .
    من اصلا حوصله درس خوندن ندارم وقتی هم کتاب باز میکنم تا بخونمش انگار میخواد خوابم بگیره از بس خسته کنندس موقعی هم که درسو بلدم ازم میپرسن استرس میگیرمو کل مطالب از ذهنم پاک میشه نمیدونم چیکار کنم دوبارم مشاورمو عوض کردم ولی اثری نکرده

  • تصویر فرد

    مهلا‏ - 97/3/2

    مطالب مفید واقع شد
    سپاس از شما ❤️

  • تصویر فرد

    فرشته مومنی‏ - 96/10/26

    سلام
    راستش اونقدر مشکل دارم تا چشمم به کتاب میخوره فقط بغض میکنم
    نمیدونم انگار افسردگی گرفتم

  • تصویر فرد

    حنانه‏ - 96/7/11

    نوشته هاش عالی بود فقط امید وارم بتونم

  • تصویر فرد

    باقری‏ - 96/2/3

    بهتر بود به طور خلاصه تر مینوشتید +فیلم سپاس

  • تصویر فرد

    پشتیبانی 3گام‏ - 96/2/4

    از نظر سازنده تون ممنون

  • تصویر فرد

    پشتیبانی 3گام‏ - 96/2/4

    از نظر سازنده تون ممنون

  • تصویر فرد

    فرشته‏ - 95/9/18

    حالا اگه یکی مث من استعداد درس خوندنو داره ولی حوصله نداره تکلیفش چیه؟من حتی حس ندارم این مطالبو کامل بخونم چ برسه ک برنامه ریزی کنم.الان ب اجبار خانواده تو این سایتا هستم و دنبال تغییر رفتارو متمرکز شدن رو درسام میگردم

  • تصویر فرد

    آقای افشار‏ - 95/10/26

    بعضی وقتها که سر آدم بخوره به سنگ حوصله اش میاد سرجاش. اما اگر دنبال تغییر در رفتار و برنامه ریزی هستید توصیه می کنم بهتون که با یادداشت برداری از کارهای روزانه تون ببینید چقدر دارید مفید زندگی میکنید.

  • تصویر فرد

    amir‏ - 95/5/22

    مرسی از راهنماااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااایتون

  • تصویر فرد

    پشتیبانی 3گام‏ - 96/1/24

    موفق باشید.

  • تصویر فرد

    ramin‏ - 95/3/5

    باسلام و خسته نباشی ... ممنونم از مطالب زیبای شما .. زحمت زیادی کشیدین

  • تصویر فرد

    پشتیبانی 3گام‏ - 96/1/28

    زنده باشید.

شما هم نظرتان را در مورد این مطلب بگویید.

loading

3گام: مسیر مطمئن موفقیت