راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور - تقویت اراده برای درس خواندن
شخص با اراده کسی است که زمانی در مورد کاری، به درستی اندیشید و انجام آن را به نفع خود دانست، تصمیم گرفته و با فعالیت و ثبات قدم آن را به اجرا در می آورد و در مقابل فرد سست اراده با کوچک ترین مشکل، کار را رها کرده و دست از تلاش بر می دارد.
شخص با اراده، کسی است که دارای هدفی معقول و مشخص است و تا زمانی که به آن دست نیابد، از تعقیب آن باز نمی ایستد و مشکلات و موانع، از اراده و عزم او نمی کاهد و مانع پیشرفتش، نمی شود. داوطلبان کنکور مقاطع مختلف سراسری، کارشناسی ارشد، و دکتری نیز برای موفقیت در کنکور سراسری و کسب رتبه خوب نیازمند اراده ای راسخ هستند و می بایست اراده خود را تقویت کنند. برای حفظ اراده در دوران آمادگی کنکور باید از راهکارهای تقویت اراده استفاده کنیم. راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور عبارتند از؛
راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور - تعیین هدف یا اهداف
در ابتدا انسان باید هدف و یا اهداف خود را در زندگی و یا کاری که می خواهد انجام دهد، به طور دقیق و مشخص، ترسیم کند. به طور حتم این هدف، باید شفاف، معقول، قابل دستیابی، بدون افراط و تفریط، مطابق توان و استعداد خود و واقعبینانه باشد نه بلندپروازانه و خارج از تواناییهای شخص. در غیر این صورت، وقتی با موانع و مشکلات روبهرو شود، ناامید و دلسرد شده، از ادامه کار، منصرف میشود و خود را ناتوان و بیاراده می بینید.
برای حفظ اراده تان در دوران آمادگی کنکور برای خودتان هدف تعریف کنید و هرگاه خسته می شوید به هدفتان بیندیشید.
راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور - شناخت تواناییها و استعدادها
همه ما در وجود خود، از استعدادهایی برخورداریم. کافی است این نیروها را بشناسیم و برای رسیدن به هدف، آنها را به کار گیریم.
راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور - برنامه ریزی
باید برای تمام کارها و فعالیتهای شبانهروزی، برنامهای تدوین شده و منظم داشته باشید. بدین منظور از جدولی استفاده کنید که در ستون افقی آن، ساعات شبانهروز و در ستون عمودی، ایام هفته را یادداشت و تمام کارهای روزانه (خواب، استراحت، ورزش، مطالعه) را در آن درج کنید و هر فعالیتی را در زمان معین خود، در جدول بنویسید. هر روز صبح با نگاه کردن به آن برنامه، به اجرای دقیق آن بپردازید و شبها، قبل از خواب، فعالیت های روزانه و میزان موفقیت خود در انجام دادن آن ها را بررسی کنید و در صورت موفقیت، خود را تشویق و در صورت سهلانگاری در اجرا، خود را تنبیه نمایید.
برنامه ریزی در دوران آمادگی کنکور برای موفقیت در کنکور در هرمقطعی (سراسری، کارشناسی ارشد، و دکتری) بسیار ضروری است.
راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور - اصل تلقین یا خودگویی های مثبت
گفتن، باور داشتن است. وقتی میگوییم من آدم شکست خوردهای هستم، بیاستعدادم و عوض شدنی نیستم، در واقع، حکم محکومیت خود را صادر میکنیم. روانشناسی شناخت، به ما چنین میگوید: دستور دادن، فرایند شدن است و ما را دستورات می سازند. ما همواره با خودمان حرف می زنیم و هفتاد درصد وقتمان با گفتوگو سپری می شود و ما همان می شویم که با خود حرف می زنیم. سعی کنید دستورات خوبی به خودتان بدهید. شما با خودتان چه می گویید؟ فرهنگ ذهن و زبان شما، مثبت است و نیروزا و یا منفی است و نیروبر؟
آجرهای بنای هستیمان را، طرز تفکرمان میسازد و اگر بخواهیم در دنیایمان اتفاق زیبایی بیفتد، گام اول، تغییر در نگاه و بینش ماست. با تغییر نگاه، ایدهآلها و اهداف زندگیمان به درستی شکل میگیرند و آن گاه گام دوم، یعنی تلاش مستمر و انتخاب های عالی و فرداساز، در دنیای ما رخ خواهد داد.
ادیسون می گوید: « مشکل افرادی که شکست خورده اند و دست از تلاش برداشتند، این بود که نمیدانستند که در یک قدمی پیروزی اند»
«راز موفقیتم این بود که هرگاه برای باز کردن دری تلاش می کردم و باز نمی شد، بارها و بارها تلاش می کردم و با خود می گفتم: حتماً این کلید، درب را در صدمین بار، باز خواهد کرد.»
راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور - تدریجی بودن تقویت اراده
برای به دست آوردن اراده ای قوی و محکم، باید به تدریجی بودن آن و نیاز آن به تمرین، توجه داشت. گمان نکنید می توانید به طور ناگهانی و بدون تلاشی مناسب، به آن دست یابید.
بنابراین، به راهکارهای عملی تقویت حافظه زیر توجه کرده، به آنها پایبند باشید:
1. هر روز صبح حداقل بیست دقیقه، به طور مرتب و در ساعتی معین، ورزش کنید.
2. در هنگام صبح، هر زمان که از خواب بیدار شدید، بیدرنگ برخیزید و از رختخواب بیرون بیایید، حتی اگر خوابآلودگی مزاحمتان است، از اتاق بیرون روید و قدری نرمش کنید تا خوابآلودگی از بین برود.
3. هرگز در کارها، ناامید نشوید و با حالتی تهاجمی، برای پیگیری و به انجام رساندن کارهای ناقص و ناموفق، تلاش کنید.
4. کارهایی را که به عهده می گیرید، ناتمام رها نکنید و آن ها را به نحو احسن و تا رسیدن به نتیجه مطلوب، ادامه دهید و از پراکنده کاری و آشفتگی در کارها که موجب به هم ریختگی نظام فکری میشود، بپرهیزید و به فعالیتهای خود، تمرکز و انسجام ببخشید.
5. همواره بر خداوند، توکل کرده و در همه امور، از او استمداد جویید و سعى کنید با خواسته هاى نفسانى و عادت هاى ناپسند مبارزه کنید.
6. پیش از انجام هر کارى به جنبه ها و آثار مثبت و منفى آن توجه کنید، زیرا با آگاهى از زیانها یا منافع، انگیزه براى ترک یا انجام کار بیشتر مىشود و به طور طبیعى اراده قوى مى گردد.
7. نماز خود را اوّل وقت بخوانید، انجام تکالیف و عباداتى همچون نماز در اوّل وقت و روزه، باعث تقویت اراده مى گردند. مخصوصا جوانان به خواب پس از نماز صبح تمایل دارند. جهت تقویت اراده با این میل نفسانى مبارزه کنید.
8. در تصمیم گیرى ها سرعت عمل داشته باشید. از وسواس و دودلى و امروز و فردا کردن دورى کنید.
9.تدبیر، نظم و انضباط را در همه امور زندگى خود جارى سازید. با برنامه ریزى دقیق و منطقى، کارهاى خود را پیش ببرید. در برنامهریزى جایى براى انعطاف و جایگزین کردن امورِ غیر قابل پیش بینى بگذارید.
10. زمان غذا خوردن، استراحت و خوابیدن، مطالعه و تفریح نمودن روى برنامه باشد. تجربه نشان داده افرادى که کتاب، لباس یا وسایل شخصى خود را در جاى منظمى نمى گذارند یا به وضع لباس و کفش و ظاهر خود توجه ندارند، به تدریج در عرصه هاى مهم زندگى نمىتوانند تصمیم جدى بگیرند. اگر چنین هستید، آن را تغییر دهید.
مطالب مرتبط :