منظور از کارنامه سبز کنکور سراسری چیست؟
کنکور سراسری برای داوطلبان همیشه پر از نکته، اصطلاح و سوال بوده و ممکن است این سوالات در ابعاد مختلف مطرح شوند. مثلا اصطلاحاتی مانند کارنامه اولیه، کارنامه نهایی، کارنامه محرمانه و کارنامه سبز کنکور سراسری می تواند ذهن داوطلبان را به خود مشغول کند. احتمال دارد داوطلبان از خودشان بپرسند که فرق این کارنامه ها چیست؟ یا منظور از کارنامه سبز کنکور سراسری چیست؟ یا دریافت کارنامه سبز به چه صورت خواهد بود؟ و سوال های دیگری از این دست. در ادامه تلاش خواهیم کرد که در مورد کارنامه سبز کنکور سراسری، موارد و نحوه استفاده از آن، زمان انتشار و سایر اطلاعات مرتبط با آن بپردازیم.
کارنامه سبز تمام کدرشته محل های وارد شده در فرم اینترنتی انتخاب رشته داوطلبان را در بر می گیرد. ستون های کارنامه سبز کنکور سراسری اطلاعات گسترده ای نظیر ترتیب علاقه مندی ها، کد رشته انتخابی بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رتبه داوطلب و آخرین رتبه قبولی را شامل می شود. استفاده از کارنامه سبز یا کارنامه محرمانه مخصوص داوطلبانی است که در زمان مقرر انتخاب رشته کرده اند و در یک کد رشته محل پذیرفته شده اند ولی از انتخاب خود رضایت ندارند. در واقع این دسته از داوطلبان می توانند با استفاده از کارنامه سبز کنکور سراسری، نسبت به تغییر رشته و انتقال خود به دانشگاهی دیگر اقدام کنند.
زمان انتشار کارنامه سبز کنکور سراسری
بر اساس اطلاعیه سازمان سنجش کارنامه سبز و محرمانه کنکور سراسری سیزده آبان در سایت این سازمان به نشانی sanjesh.org قرار گرفت. در واقع زمان انتشار این کارنامه یک هفته بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری می باشد لذا داوطلبان یک هفته تا ده روز فرصت دارند که کارنامه سبز خود را دریافت کنند. در ادامه به راهنمای تصویری دریافت کارنامه سبز کنکور سراسری خواهیم پرداخت.
نحوه دریافت کارنامه سبز کنکور سراسری
در صورتی که توانسته باشید در کنکور سراسری پذیرفته شوید از طریق راهنمای تصویری زیر می توانید کارنامه سبز کنکور سراسری خود را دریافت کنید.
برای دریافت کارنامه سبز کنکور سراسری باید سه مرحله زیر را انجام دهید:
گام اول: در مرحله اول داوطلبان می بایست به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند و بر طبق تصویر زیر از منوی سمت راست گزینه «سراسری» را انتخاب نمایند.
گام دوم: سپس بعد از باز شدن صفحه مورد نظر بر طبق تصویر زیر باید گزینه «کارنامه نهایی آزمون سراسری» را انتخاب کنید.
گام سوم: در مرحله سوم و آخر داوطلبان باید از یکی از دو روش زیر اقدام به دریافت کارنامه سبز کنکور سراسری خود کنند:
روش اول: شماره پرونده، شماره شناسنامه و سال تولد
روش دوم: شماره داوطلبی، شماره شناسنامه و سال تولد
مندرجات کارنامه سبز کنکور سراسری
کارنامه سبز یا کارنامه محرمانه کنکور سراسری که با نام کارنامه نهایی هم شناخته می شود شامل دو بخش است:
بخش اول: قسمت اول کارنامه سبز کنکور سراسری شامل مشخصات فردی و امتحانی داوطلب است. در تصویر زیر می توانید این اطلاعات را مشاهده کنید.
بخش دوم: قسمت دوم کارنامه سبز کنکور شامل پنج ستون است که هر ستون به اطلاعات خاصی نظیر کد رشته محل ها و... پرداخته است. در تصویر زیر می توانید این اطلاعات را مشاهده کنید. البته در ادامه به توضیحات لازم در ارتباط با مندرجات کارنامه محرمانه داوطلبان کنکور سراسری خواهیم پرداخت.
ستون های پنجگانه کارنامه سبز کنکور سراسری
ستون اول: از سمت راست ستوان اول شامل ترتیب علاقه مندی دواطلب می باشد که اطلاعات این ستون بر اساس فرم انتخاب رشته استخراج می شود.
ستون دوم: اطلاعات ستون دوم که بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد کد رشته امتحانی و انتخابی داوطلب را در خود گنجانده است.
ستون سوم: این ستون در واقع ستون رتبه داوطلب نام دارد که اطلاعات مندرج در آن از مقایسه با کلیه انتخاب کنندگان این رشته محل به دست آمده است. به بیانی دیگر کارنامه اولیه تمامی داوطلبان کنکور سراسری که این رشته محل یکی از گزینه های آن ها در فرم انتخاب رشته می باشد با هم مقایسه می شود و بر طبق آن رتبه ای به هر یک از آن ها اختصاص داده می شود.
نکته: اگر به صورت واضح تر توضیح داده شود باید گفت که از آنجا که سازمان سنجش داوطلبان را بر اساس تراز یا نمره کل و به صورت نزولی ترتیب بندی می کند لذا رتبه داوطلب از مقایسه نمره کل داوطلبان در سهمیه مورد نظر به دست می آید. برای مثال اگر بالاترین نمره کل یا تراز یک داوطلب کنکور تجربی 20000 باشد لذا سازمان سنجش رتبه یک را به او اختصاص می دهد و بقیه رتبه ها متناسب با تراز به داوطلبان دوم و... داده می شود. به همین دلیل هر چه تراز اکتسابی توسط یک داوطلب بالاتر باشد، رتبه داوطلب پایین تر خواهد بود و در نتیجه شانس قبولی او نیز افزایش می یابد.
ستون چهارم: این ستون آخرین رتبه قبولی می باشد در واقع رتبه آخرین داوطلب قبولی در بین انتخاب کنندگان این رشته محل محاسبه گردیده و در این ستون درج می شود.
ستون پنجم: در ستون پنجم یا ستون نتیجه، انتخاب های داوطلبان به ترتیب علاقه مورد بررسی قرار می گیرد. به این صورت که اگر داوطلبی در رشته محلی پایین تر از رتبه آخرین نفر قبولی قرار گرفته باشد؛ داوطلب در آن رشته محل قبول شده و با علامت ستاره * نشان داده می شود.
نکته: اگر در ستون پنجم اعدادی از 1 الی 9 نوشته شده باشند، مفهوم آن ها در انتهای کارنامه بیان خواهد شد.
تصویر زیر نمونه ای از یک کارنامه سبز کنکور سراسری می باشد.
مفهوم اعداد 1 تا 9 در ستون نتیجه کارنامه سبز کنکور سراسری
عدد 1: به این مفهوم است که داوطلب رشته هایی را انتخاب کرده است که دارای شرایط خاص می باشند.
عدد 2: به این مفهوم است که داوطلب حداقل در یکی از مصاحبه یکی از دانشگاه های نیمه متمرکز معرفی گردیده است.
عدد 3: به این مفهوم است که داوطلب در سهمیه مجاز دیگری به غیر از سهمیه نهایی قبول شده است.
عدد 4: عدد چهار به این مفهوم است که وضعیت علمی و عمومی داوطلب در رشته انتخابی از طرف وزارت آموزش و پرورش در مرحله بررسی قرار دارد.
عدد 5: به این مفهوم است که داوطلب بر اساس ضوابط عمومی برای پذیرفته شدن در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی نمره و امتیاز لازم را کسب نکرده و در اولویت جذب قرار ندارد. لذا این داوطلبان می توانند درخواست بررسی مجدد پرونده خود را در مهلت تعیین شده به آموزش و پروش استان محل سکونت خود ارسال نمایند.
عدد 7: به این مفهوم است که داوطلب امتیاز لازم را برای شرکت در مصاحبه تخصصی کسب نکرده است و یا دارای شرایط لازم (سن، معدل، ویژگی های جسمانی و غیبت در مصاحبه) نبوده است.
عدد 8: مفهوم عدد هشت این است که پذیرش در رشته های چندگروهی تک ظرفیتی دانشگاه فرهنگیان مختص دائطلبان آزاد (تربیت معلم سابق) که در آن رشته ها پذیرش از گروه آزمایشی (تجربی، انسانی و ریاضی) که داوطلب تراز یا نمره کل بیشتری داشته، صورت گرفته است و یا اینکه داوطلب شرایط انتخاب کردن این رشته را نداشته است.
عدد 9: مفهوم عدد نه در ستون نتیجه کارنامه سبز کنکور سراسری این است که وضعیت علمی و عمومی داوطلب در دانشگاه شاهد، بیمه اکو دانشگاه علامه، پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه غیر انتفاعی رفاه، دانشگاه شهید مطهری و داروسازی دانشگاه بقیه الله در حال بررسی می باشد.
راه های استفاده از کارنامه سبز کنکور سراسری
روش اول: اگر داوطلبی بخواهد با استفاده از کارنامه سبز یا محرمانه انتقالی بگیرید، اولین و بهترین روش استفاده از لینک بررسی اشتباه در انتخاب رشته سازمان سنجش و ارسال تقاضا برای بررسی اولویت بعدی داوطلب از طریق سیستم ارسال درخواست سازمان سنجش می باشد.
نحوه استفاده از لینک بررسی اشتباه در انتخاب رشته
مرحله اول: داوطلبان باید جهت درخواست برای بررسی اولویت های پایین و انتخاب رشته اشتباه از طریق سیستم پاسخگوی سازمان سنجش عمل کنند. لذا برای استفاده از این سامانه باید با وارد نمودن اطلاعات شخصی، در آن ثبت نام کرد. سپس در قسمت سوالات مربوط به کنکور سراسری داوطلب می بایست گزینه «بررسی اشتباه در انتخاب رشته و تقاضای اولویت بعدی» را انتخاب نماید.
مرحله دوم: در مرحله بعد شماره داوطلبی و شماره پرونده داوطلب کنکور سراسری باید وارد گردد تا از طریق سیستم شناسایی شود. در مرحله آخر داوطلب باید با انتخاب یکی از گزینه های موجود در تصویر زیر، درخواست خود را به سازمان سنجش بفرستد تا مورد بررسی قرار گیرد.
رفع محرومیت داوطلب برای شرکت در کنکور سال بعد
تصویر دوم در بالا برای داوطلبانی که در یک رشته محل و در دوره روزانه قبول شده اند و قصد ثبت نام در آن رشته را ندارند می توانند گزینه سوم را انتخاب کنند که مجوز ثبت نام در کنکور سال بعد را دریافت کرده باشند. با استفاده از گزینه چهار هم و بر اساس کارنامه سبز می توانند درخواست بررسی اولویت های پایین خود را فرم انتخاب رشته بدهند.
زمان اعلام نتیجه بررسی اشتباه و تقاضای انتقالی
با توجه به تجربه سال های قبل و با در نظر گرفتن زمان ثبت درخواست توسط داوطلب، اعلام نتیجه یک هفته تا سه ماه بعد از ثبت درخواست خواهد بود.
روش دوم: این راه دارای احتمال موفقیت بیشتری است به این صورت که داوطلب بعد از قبولی در دانشگاه در همان رشته پذیرفته شده ثبت نام کند و انتخاب واحد ترم را هم انجام دهد ولی از اوایل ترم اول با در دست داشتن کارنامه سبز به دانشگاه مقصد مراجعه کند و درخواست بدهد که از ترم دوم او را ثبت نام کنند.
نکته: برای استفاده از مزایای کارنامه محرمانه یا نهایی استفاده از راه دوم منطقی تر است چرا که اگر دانشگاه مقصد ظرفیت داشته باشد با درخواست داوطلب موافقت خواهد شد. البته داوطلب می بایست در ابتدا از دانشگاه مبدا (دانشگاه پذیرفته شده) موافقت با درخواست انتقالی را بگیرد تا بعد از قبولی در دانشگاه مقصد واحدهای عمومی گذرانده شده توسط داوطلب تطبیق داده شوند. توجه داشته باشید که حتی اگر دانشگاه مقصد با درخواست انتقالی داوطلب موافقت نکند، داوطلب چیزی را از دست نداده چرا که ثبت نام قبولی اول را انجام داده است.
روش سوم: اگر داوطلب از رشته و دانشگاهی که در آن پذیرفته شده است هیچ گونه رضایتی ندارد و اصلا علاقه ندارد سر کلاس برود، از فردای آن روز با کارنامه سبز به دانشگاه مقصد برود و درخواستش را مطرح کند. این روش دارای احتمال موفقیت کمتری است چرا که دانشگاه مقصد در حال ثبت نام ورودی های خود است و پذیرفته شدن داوطلب انتقالی دور از انتظار خواهد بود.
روش چهارم: اگر داوطلب از رشته و دانشگاهی که قبول شده رضایت ندارد و از طرف دیگر در دوره روزانه پذیرفته نشده و در یکی از دوره های نوبت دوم (شبانه)، پردیس، پیام نور و غیرانتفاعی قبول شده باشد لذا می تواند هم در کنکور سال بعد شرکت کند و هم شانس قبولی خود را با خیال راحت در انتخاب و اولویت های پایین تر خود در کارنامه سبز امتحان کند.