در رشته مهندسي برق، دو دفترچه در اختيار داوطلبين قرار ميگيرد دفترچه اول شامل دروس زبان، رياضيات و مدارالكتريكي مي باشد و در دفترچه دوم دروس تخصصي هر گرايش قرار دارد. در ادامه توضيح مختصري از دروس مهندسي برق در كنكور سراسري كارشناسي ارشد بيان مي كنيم.
زبان عمومی و تخصصی :
اين درس همانطور كه از اسم آن پيداست شامل يك بخش زبان عمومي و يك بخش زبان تخصصي ميباشد. در هر بخش 15 سوال داريم و زمان اختصاص يافته براي اين درس بايد 30 دقيقه باشد يعني هر تست 1 دقيقه.در قسمت عمومي كه 15 سوال ميباشد 10 تست مربوط به لغات و 5 تست به گرامر اختصاص دارد و در بخش تخصصي 15 تست آن به صورت متن تخصصي (reading) ميباشد و در اين متن ها از همه گرايش ها امكان سوال وجود دارد.
مدارهای الكتريكی:
اين درس كه شامل 15 تست ميباشد به صورت تقريبي 45 دقيقه زمان دارد به عبارتي هر تست 3 دقيقه. از 15 تست اين درس به طور معمول 7 سوال از سرفصل هاي مدار 1 و 8 سوال از مدار 2 سوال مي آيد. درس مدارهاي الكتريكي نياز به تمرين حل كردن زياد دارد تا دستتان راه بيافتد. مسائل آن را به روش هاي مختلف ميتوان حل كرد ولي بايد بدانيد از كجا شروع كنيد و به كجا برسيد.
ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی
رياضيات:
يكي از درس هاي ساده كه بسياري از داوطلبين در نگاه اول با توجه به حجم بالاي آن نگران مي شوند درس رياضيات است.رياضيات از سه بخش رياضي مهندسي، معادلات ديفرانسيل و آمار تشكيل شده است. از 15 تست اين درس5 تست رياضي مهندسي، 5 تست معادلات ديفرانسيل و 5 تست آمار است.شايد به نظر برسد 3 كتاب حجيم خواندن ارزش ندارد اما با نگاهي دقيق تر متوجه ميشويم بسیاری از داوطلبين درصد بالايي در اين درس دارند، علت چيست؟ به دليل اينكه رياضيات در همه رشته ها و گرايش ها در كنكور سراسري حضور دارد همه سوالات آن مشخص شده پس اگر داوطلبي بر سوالات رياضي كه در همه رشته ها آمده است مسلط شود مسلما درصد بالايي از اين درس كسب مي كند.
كنترل خطی:
اين درس در ابتدا كه در كنكور قرار گرفت و تا همين 6-7 سال قبل سوالات ساده اي طراحي مي شد، اما رفته رفته سوالات آن به صورت مفهومي درآمد و شخصي در اين درس موفق است كه كتاب رفرنس را به خوبي ياد گرفته باشد و از نظر مفاهيم مشكلي نداشته باشد. از این درس در کنکور 12 سوال مطرح میشود.
کانال تلگرام کارشناسی ارشد برق به تازگی راه اندازی شده است که می توانید با عضویت در آن به منبع گرانبهایی از مفیدترین مطالب درسترسی داشته باشید. برای عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.
عضویت در کانال تخصصی کارشناسی ارشد مهندسی برق
تجزيه و تحليل سيستم ها:
اين درس از جزء دروسی به حساب مي آيد كه بحث رياضيات در آن زياد به چشم ميخورد. بيشتر داوطلبين گرايش مخابرات در اين درس راحت تر هستند چون كلا رياضياتشون قوي تر هست. مباحث اين درس نسبت به الكترونيك از نظر حجمي كمتر است ولي خوب از نظر مفهمومي يكم بيشتر نیازمند كار و تلاش است. از این درس 12 سوال در کنکور مطرح میشود که نسبت به کنکورهای چند سال اخیر ثابت بوده است.
ماشينهای الکتریکی و تحلیل سیستمهای انرژی:
دو درس تحلیل سیستمهای انرژی و ماشین جزو درس های اصلی گرایش قدرت هستند که از کنکور 96 در یک مجموعه سوال دهی میشوند و از مجموع 15 سوال این دو درس تعداد 10 سوال از درس ماشین و 5 سوال از درس بررسی سیستم های قدرت در کنکور سوال مطرح میگردند.
ماشين هاي الكتريكي به طور كلي به 5 فصل اصلي تقسيم ميشود: مدارهاي مغناطيسي ،تبديلات الكترومكانيكي،ماشين هاي DC، ترنسفورماتورها و ماشين هاي القايي.به طور كلي فصل دشوار در اين درس ماشين هاي DC يا همان جريان مستقيم ميباشد كه تا حدودي بايد مفاهيم آن كامل برايتان جا بيافتد و بعد سراغ تست برويد.از سال 84 كه آوردن ماشين حساب سر جلسه كنكور ممنوع شد سوالات اين درس رو به سادگي رفت.
بيشتر سرفصل هاي امتحاني درس تحلیل سیستمهای انرژی از درس بررسي سيستم هاي قدرت دانشگاه ميباشد كه كليه دانشجويان حتي غير قدرتي در دانشگاه آن را گذرانده اند در نتيجه داوطلبيني كه قصد تغيير گرايش به قدرت را دارند نگران آن نباشند. با توجه به سادگي اين درس جاي نگراني براي داوطلبين عزيز نمي باشد.شايد تنها ايراد در اين درس كمي سوالات كنكوري آن باشد.
الكترونيك و سیستمهای دیجیتال:
درس الکترونیک از کنکور سال 96 همراه با درس سیستم دیجیتال شده است که از مجموع 15 سوال ارایه شده در آزمون 9 سوال به درس الکترونیک1و2 و 6 سوال به درس دیجیتال اختصاص یافته است. این درس به عنوان یکی از درسهای پر حجم مطرح است که دانشجوها معمولا با این درس مشكل دارند. البته معمولا كسايي كه پایه مدار قوي دارند برای الكترونيك مشكلي ندارن و درصدهاي خوبي در اين درس ميزنند. بخش های اصلی درس الکترونیک عبارت اند از تقویت کنندههای عملیاتی، فیدبک، تقویت کنندههای تفاضلی، تنظیم کننده ولتاژ، منابع جریان و پاسخ فرکانسی که البته از هر دو نوع ترانزیستورهای BJT و FET همراه با دیود سوال مطرح میگردد. سیستمهای دیجیتال نیز تقریبا دارای سر فصلهایی بسیار نزدیک به مدارهای منطقی میباشد.
الكترومغناطيس:
به درس دشوار مهندسي برق رسيديم.اكثريت داوطلبين يا با ترس زياد سراغ اين درس مي روند يا به كل اين درس را حذف ميكنند.اين درس از دو قسمت الكتريسيته و مغناطيس تشكيل شده است كه به نحوي دوگان همديگر بوده و تقريبا از هر قسمت به طور مساوي سوال مي آيد. در صورتیکه درس مغناطيس جزء دروس ساده آزمون گروه برق طراحی شود، كساني كه از آن غفلت كرده باشند، به نوعي متضرر می شوند.