شرایط تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
تأسیس مرکز مشاوره و هم چنین کلینیک روانشناسی یکی از مهمترین دلایلی است که دانشجویان را به تحصیل در این رشتهها ترغیب مینماید و معمولاً اولین سؤالی که برای دانشجویان رشتههای روانشناسی و مشاوره در مقاطع مختلف پیش میآید این سؤال است که " با چه مدرکی میشه کلینیک روانشناسی و یا مشاوره زد؟" در سالهای اخیر با توجه به افزایش نیاز به ایجاد شغل، درخواست جهت تأسیس مراکز مشاوره و روانشناسی نیز افزایش یافته است و فارغالتحصیلان رشتههای روانشناسی و مشاوره را با این سؤال مواجه کرده است که "شرایط تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی چیست؟". تأسیس کلینیکهای روانشناسی و مشاوره دارای شرایط خاصی است که متقاضیان میبایست با آگاهی کامل از شرایط آن نسبت به کسب مجوزهای لازم جهت تأسیس مراکز مشاوره و روانشناسی اقدام نمایند. متقاضیان میبایست ابتدا با عضو سازمان نظام روانشناسی شده و پس از ثبت نام گزینش، وارد مرحله آزمون و مصاحبه علمی تخصصی شوند. در این مقاله به بررسی کامل شرایط تأسیس مطب روانشناسی و مشاوره میپردازیم.
شرایط دریافت پروانه نظام روانشناسی برای تاسیس مرکز روانشناسی
همان گونه که گفته شد، متقاضیان جهت تأسیس کلینیک مشاوره و روانشناسی میبایست ابتدا واجد شرایط بوده و سپس مراحل لازم را طی کنند. اولین قدم در این مسیر، دریافت پروانه نظام روانشناسی است و سپس متقاضیان اجازه درخواست جهت تأسیس مطب روانشناسی و مشاوره را خواهند داشت. بدین منظور میبایست متقاضیان ابتدا در سایت نظام روانشناسی عضو شده و حداقل یک سال از عضویت آنها بگذرد و همچنین دارای مدرک فارغالتحصیلی رشتههای مشاوره و روانشناسی در مقطع ارشد باشند.
به طور کلی دریافت پروانه نظام روانشناسی شامل مراحل زیر میشود:
· عضویت در سازمان نظام روانشناسی:
· جهت عضویت در سازمان روانشناسی، میبایست به سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران به آدرس اینترنتی pcoiran. ir مراجعه نمایید و پس از مطالعه تمامی قوانین و مقررات مربوط به عضویت، نسبت به تکمیل ثبت نام خود در سایت سازمان روان شناسی اقدام کنید. متقاضیان میبایست حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد در گرایشهای مشاوره و یا روانشناسی باشند.
· دریافت کد عضویت پس از تأیید سازمان روانشناسی
· تکمیل فرم تقاضای صدور پروانه اشتغال: پس از آن که یک سال از تاریخ عضویت در سازمان روانشناسی گذشت، داوطلبان میتوانند فرم تقاضای صدور پروانه اشتغال روانشناسی را تکمیل نمایند.
· ارسال مدارک جهت گرفتن تأییدیه
· انجام مصاحبه تخصصی: مصاحبه رشته روان شناسی به منظور بررسی توانمندیهای علمی متقاضی و مهارتهای رفتاری و اخلاقی وی و همچنین صلاحیت شغلی او برگزار میشود. طبیعی است متقاضیانی که پیش از حضور در جلسه مصاحبه، سابقه حضور در کارورزیها، پروژههای تحقیقاتی و همچنین رزومه علمی پربارتری داشته باشند، از شانس بیشتری برای قبولی در مصاحبه برخوردار خواهند بود.
· صدور پروانه نظام روانشناسی: برای متقاضیانی که در مصاحبه عملی پذیرفته شوند، پروانه نظام روانشناسی صادر خواهد شد.
*** متقاضیان آقا جهت دریافت پروانه نظام روانشناسی میبایست حتماً کارت پایان خدمت و یا معافیت داشته باشند.
*** متقاضیان میبایست دوره کارورزی مرتبط با پروانه اشتغال روانشناسی را گذرانده باشند.
*** متقاضیانی که پس از سال 1393 فارغالتحصیل شده باشند میبایست دارای مدرک لیسانس مرتبط بوده و اگر فردی دارای مدرک غیر مرتبط با روانشناسی باشد (به شرط آنکه پیش از سال 1393 فارغالتحصیل شده باشد) میبایست در آزمون علمی و تخصصی روان شناسی شرکت نماید و نمره لازم را در این آزمون کسب کند. این آزمون معمولاً هر دو سال یکبار برگزار میشود.
دریافت پروانه نظام روانشناسی نیازمند طی کردن مراحل فوق است و متقاضیان میبایست با دقت کامل از تمامی مراحل آگاهی یافته و با تقویت مهارت و رزومه خود در مصاحبه تخصصی سازمان روانشناسی پذیرفته شوند. برای بررسی شرایط خود جهت دریافت پروانه نظام روانشناسی و همچنین بهرهمندی از راهنماییهای تخصصی در این زمینه میتوانید با کارشناسان تخصصی مؤسسه 3گام در ارتباط باشید.
شرایط تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
جهت تأسیس مرکز مشاوره و همچنین کلینیک روانشناسی طی کردن مراحلی نیاز است که در این بخش به آنها میپردازیم. قدم اول در تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی دریافت پروانه نظام روانشناسی است که همانطور که در بالا گفته شد، متقاضیان میبایست ابتدا شرط اصلی این امر را داشته باشند و آن داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشتههای مشاوره و یا روانشناسی است. سپس متقاضیان میبایست در سایت سازمان روانشناسی ثبت نام نمایند و عضو این سازمان شوند. سپس پس از تأیید عضویت متقاضیان و گذشت یک سال از عضویت در این سازمان و همچنین گذراندن دوره کارورزی مربوط به پروانه نظام روانشناسی، متقاضیان میتوانند درخواست خود را مبنی بر دریافت پروانه نظام روان شناسی ثبت نمایند که پس از انجام مصاحبه تخصصی و قبولی در مصاحبه با دریافت پروانه نظام روان شناسی آنها موافقت میشود.
پس از دریافت پروانه نظام روان شناسی، جهت تأسیس مرکز مشاوره و یا کلینیک روان شناسی متقاضیان میبایست، مجوز محل کلینیک را با توجه به شرایط مراجع مربوطه دریافت نمایند.
شرایطی که در ادامه ذکر میشود برای دریافت مجوز تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی لازم و ضروری است:
· فضای فیزیکی مناسب شامل اتاق ویزیت، سالن انتظار، سرویس بهداشتی
· نداشتن معارض حقیقی و حقوقی
· منطقه جغرافیایی مناسب و مورد تأیید سازمان روان شناسی
· نورکافی، دمای مناسب و تهویه هوا
· ضوابط ایمنی ساختمان
· تجهیزات اداری مناسب (میز، کمد بایگانی و ...)
· موافقت اداره اماکن و شهرداری
تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی علاوه بر نیازمندی به شرایط تخصصی (مدرک تحصیلی و ...) نیازمند داشتن شرایط عمومی نظیر شرایط مطب است که لازم است متقاضیان پیش از اقدام از آنها مطلع باشند تا دچار مشکلات حقوقی و شغلی نشوند. متقاضیان میتوانند جهت آگاهی از تمامی شرایط تأسیس مراکز مشاوره و روانشناسی و دریافت راهنمایی های تخصصی جهت تسهیل فرایند تأسیس مطب روانشناسی و مشاوره با کارشناسان تخصصی مؤسسه 3گام در این حوزه ارتباط برقرار نمایند.
بررسی مدارک لازم برای تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
طی کردن مراحل گفته شده جهت تأسیس مرکز مشاوره و کلینیک روانشناسی، نیازمندی ارائه مدارک لازم جهت مجوز است. طبیعی است در صورتی که مدارک متقاضی داری نقص باشد، هیچ گونه تأییدی جهت اخذ مجوز تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی صورت نخواهد گرفت. برای بررسی مدارک خود و اطلاع از چگونگی ارائه آنها جهت اخذ مجوز مطب روانشناسی و مشاوره میتوانید با کارشناسان تخصصی مؤسسه 3گام مشاوره نمایید.
در ادامه مدارک لازم جهت مطب روا نشناسی و کلینیک مشاوره قرار داده شده است:
· اصل و کپی تمام مدارک تحصیلی متقاضی (کارشناسی تا کنون): قابل ذکر است گواهی دفاع و ... مورد قبول نیست و میبایست مدرک کارشناسی ارشد ارائه گردد.
· اصل و کپی از تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی.
· 3 قطعه عکس (3*4) رنگی که در سال جاری گرفته شده باشد. (خانمها در عکس میبایست با حجاب کامل ظاهر شوند)
· متقاضیان دارای مدرک دکتری هستند، میتوانند در صورت نداشتن اصل مدرک، گواهی موقت تحصیلی خود را ارائه نمایند.
· متقاضیانی که کارمند ادارات دولتی هستند و به دنبال تأسیس مطب و کلینیک روانشناسی هستند میبایست گواهی عدم نیاز در ساعات غیراداری را نیز ارائه نمایند.
· گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد
بررسی مدرک کارشناسی ارشد مشاوره برای تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
رشته کارشناسی ارشد مشاوره، به عنوان یکی از پرمتقاضیترین رشتههای علوم انسانی در مقطع ارشد محسوب میشود. این رشته دارای چهار گرایش مشاوره خانواده، مدرسه، شغلی و توانبخشی است. در این راستا یکی از سؤالات عمومی متقاضیان تأسیس مرکز مشاوره آن است که " آیا با مدرک ارشد مشاوره میشه مطب زد؟" که جواب این سؤال مثبت است. متقاضیانی که مدرک ارشد مشاوره داشته باشند به شرط مرتبط بودن مدرک لیسانس، میتوانند جهت تأسیس مرکز مشاوره اقدام نمایند. البته لازم است تمامی مراحل ذکر شده در بالا را طی نمایند و پس از قبولی در مصاحبه تخصص سازمان روانشناسی میتوانند پروانه نظام خود را دریافت کنند. مؤسسه 3 گام با داشتن کارشناسان تخصصی در رشته مشاوره، برای پیمودن مراحل دریافت مجوز تأسیس مرکز مشاوره در کنار شماست؛ لذا میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی در زمینه تأسیس مرکز مشاوره با مدرک ارشد مشاوره با کارشناسان تخصصی مؤسسه 3 گام در ارتباط باشید.
بررسی مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی برای تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
روانشناسی عمومی به عنوان مادر گرایشهای روان شناسی شناخته میشود. داوطلبان زیادی هرساله با هدف فعالیت در رشته روان شناسی و همچنین ایجاد کلینیک روانشناسی پا به مقطع ارشد روان شناسی عمومی میگذارند. یکی از سؤالات عمومی متقاضیان تأسیس کلینیک روان شناسی آن است که آیا با مدرک ارشد روانشناسی عمومی میشه مطب زد؟ " که جواب این سؤال مثبت است. متقاضیانی که به دنبال ایجاد کلینیک روانشناسی با مدرک ارشد روانشناسی عمومی وارد این رشته میشوند، در ابتدا باید توجه داشته باشند که میبایست رشته مقطع کارشناسی آنها مرتبط بوده باشد. سپس بر اساس آنچه در ابتدای مقاله گفته شد میبایست تمامی مراحل لازم را از جمله گذراندن کارورزی، پذیرش در مصاحبه تخصصی و ... انجام دهند تا درنهایت مجوز تأسیس کلینیک روان شناسی را دریافت نمایند. هرگونه بی توجهی به قوانین و شرایط موجود دریافت مجوز تأسیس مطب روانشناسی را به تأخیر خواهند انداخت و با توجه به رقابت بالا در فضای شغلی این رشته لازم است متقاضیان با آگاهی و مهارت کامل وارد این پروسه شوند. در این راستا میتوانید از کارشناسان تخصصی مؤسسه 3 گام در رشته روانشناسی مشاوره دریافت نمایید.
جمع بندی شرایط تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
داوطلبان بسیاری هرساله با هدف تأسیس مرکز مشاوره و روانشناسی وارد رشتههای ارشد مشاوره و روانشناسی میشوند. اما "آیا با مدرک ارشد روانشناسی میشه مطب زد؟" و یا "آیا با مدرک ارشد مشاوره میشه کلینیک مشاوره زد؟" در این مقاله با بررسی جز به جزء شرایط و مراحل دریافت مجوز مرکز مشاوره و روانشناسی به سؤالات بالا پاسخ داده شد. متقاضیانی که دارای لیسانس و ارشد مرتبط در رشتههای مشاوره و روانشناسی باشند با رعایت شرایط و قوانین خاص و همچنین پذیرش در مصاحبه تخصصی سازمان روانشناسی میتوانند مجوز تأسیس مطب روانشناسی و یا مشاوره را دریافت نمایند. همچنین لازم است تا افراد با آگاهی کامل از شرایط نسبت به افزایش مهارت خود در زمینههای علمی و حرفهای در زمینه مشاوره و روانشناسی اقدام نمایند تا با موفقیت مرحله مصاحبه را بگذرانند. پس از دریافت پروانه نظام روانشناسی، متقاضیان میبایست ملک مورد نظر خود را برای تأسیس مطب به تأیید کارشناسان مربوطه رسانده و پس از کسب موافقت، میتوانند کار خود را در مرکز مشاوره و روانشناس خود آغاز نمایند.