سهمیه های موثر در آزمون دکتری وزارت بهداشت

سازمان سنجش پزشکی در هرسال با انتشار دفترچه ثبت‌نام آزمون دکتری، داوطلبان را از سهمیه ها آگاه می‌کند، استفاده از سهمیه ها ضوابط خاصی دارد که در این محتوا به طور کامل آن‌ها را بررسی خواهیم کرد، گاهی داوطلب در چگونگی تاثیر این سهمیه ها در آزمون به مشکل بر‌می‌خورد و نمی‌داند که این سهمیه در تراز و رتبه او چه تأثیری می‌گذارد، کارشناسان موسسه 3گام در کنار شما هستند تا ابهامات شما را به طور اختصاصی در زمینه سهمیه های موثر در آزمون دکتری وزارت بهداشت برطرف کنند، هم‌اکنون می‌توانید از طریق سیستم مشاوره‌ای موسسه 3گام با ما در تماس باشید. در ادامه به تفکیک هر یک از سهمیه ها را بررسی خواهیم کرد.

سهمیه آزاد آزمون دکتری وزارت بهداشت

اگر داوطلب از سهمیه رزمندگان، مربیان و بومی استفاده نکند و جزو مشمولان نباشد، از سهمیه‌ی آزاد بهره خواهد برد. لازم است داوطلبان توجه داشته باشند که در صورت "عدم احراز حد نصاب نمره" توسط داوطلبان سهمیه‌های بومی و رزمندگان، ظرفیت مربوطه به سهمیه‌ی آزاد تعلق می‌گیرد و داوطلب می‌تواند از آن استفاده کند. ۷۰٪ ظرفیت کنکور متعلق به سهمیه آزاد است.

سهمیه رزمندگان آزمون دکتری وزارت بهداشت

با توجه به قانون تصویب شده اعمال سهمیه رزمندگان در آزمون دکتری وزارت بهداشت به صورت زیر است:
الف) 25 %ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، آزادگان و همسر و فرزندان آنان و جانبازان 25 %و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد.
ب) 5 %ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر 25 %و همسر و فرزندان آنان، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
اگر سهمیه 25 %ایثارگران توسط داوطلبان مشمول این سهمیه تکمیل نشود، خالی مانده آن ابتدا به مشمولین سهمیه 5% که شرایط و حد نصاب را داشته باشند و بعد در صورت عدم تکمیل، به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می‌یابد. به خاطر داشته باشید که پس از اتمام مهلت ثبت نام، هیچ گونه تغییر در سهمیه صورت نمی‌گیرد.

سهمیه رزمندگان آزمون دکتری وزارت بهداشت

رزمندگان بسیجی، جهادگران جهاد کشاورزی و رزمندگان ستاد کل نیروهای مسلح که حداقل 6 ماه متوالی یا متناوب، داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته‌اند، لازم است ضمن مراجعه به سازمانهای نیروهای مسلح (آجا، سپاه، ناجا، ودجا، سازمان بسیج مستضعفین)، کد رهگیری 12 رقمی ایثارگری خود را جهت استفاده از سهمیه ی رزمندگان دریافت کنند و آن را در زمان ثبت نام در تقاضانامه‌ی ثبت نام اینترنتی درج کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط سازمان مربوط  تأیید و به مرکز سنجش آموزش پزشکی ارسال شود. همچنین داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان سازمان بسیج مستضعفین، لازم است با مراجعه به محل نگهداری پرونده، نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان و نیز دریافت کد رهگیری 12 رقمی اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط سازمان بسیج مستضعفین مورد تأیید نهایی قرار گیرد.
•اعلام کد رهگیری 12 رقمی رزمندگان، بعد از اتمام مهلت ثبت نام پذیرفته نخواهد شد.
•بسیجیان فعال و عادی پایگاه‌های مقاومت بسیج، مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمی‌شوند.
•کد رهگیری 12 رقمی ایثارگری برای استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان و ایثارگران برای هر آزمون و هر سال متفاوت است. بنابراین، داوطلبان باید برای هر آزمون کد رهگیری جدید از سازمان مربوطه دریافت کند.
•پیش کد هر یک از سازمانها و مراجع، برای استفاده متقاضیان این سهمیه برای ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی طبق جدول زیر است:

سازمان

پیش کد

ستاد کل نیروهای مسلح

1

ارتش

3

سپاه پاسداران

4

نیروی مقاومت بسیج

5

وزارت دفاع

6

ناجا

7

وزارت جهاد کشاورزی

55

 

 

• آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان یک بار در دوره‌ی کاردانی و سپس در دوره‌ی کارشناسی ناپیوسته پذیرفته شده‌اند، در صورتی که دارای حداقل 18 ماه حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد حق علیه باطل باشند، می‌توانند در این آزمون با سهمیه‌ی رزمندگان شرکت کنند.
آن‌دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان یک بار در آزمون دکتری تخصصی پذیرفته شده‌اند طبق ضوابط حق استفاده مجدد از سهمیه‌ی رزمندگان در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی دوره دکتری تخصصی را نخواهند داشت.
• آن‌دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان یک بار در آزمون کارشناسی ناپیوسته و یک بار کارشناسی ارشد ناپیوسته پذیرفته شده‌اند، در صورتی که دارای حداقل 24 ماه حضور در جبهه باشند، می‌توانند در آزمون دکتری تخصصی متقاضی استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان شوند.
• داوطلبان ایثارگر متقاضی استفاده از سهمیه‌ی جامعه‌ی هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران برای استفاده از سهمیه‌ی رزمندگان، صرفاً بر اساس ورود صحیح اطلاعات شناسنامه‌ای، به ویژه کد ملی و علامت‌گذاری در قسمت سهمیه‌ی بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشخص نمودن نسبت با ایثارگر در فرم ثبت نام، اقدام کنند و نیازی به ارائه‌ی کد رهگیری از سایت ایثار یا کد ایثارگری (پدر، مادر یا خود ایثارگر) نیست.
در نهایت لازم است بدانید با پذیرش رزمندگان و ایثارگران به شرط کسب حد نصاب علمی کسب حداقل %70 نمره‌ی آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط ایثارگران، و کسب حداقل %80 نمره‌ی آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد توسط رزمندگان صورت می‌گیرد.


سهمیه اعضای هیئت علمی آزمون دکتری وزارت بهداشت

بر اساس قانون در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی ۱۰٪ مازاد بر ظرفیت هر رشته، برای اعضای هیأت علمی مربی رسمی دانشگاههای علوم پزشکی (حداقل یک نفر) به شرط کسب حداقل هشتاد درصد نمره‌ی آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد اختصاص می‌یابد. توزیع واجدین شرایط در هر رشته، بین دانشگاه های پذیرنده و بر اساس نمره و انتخاب داوطلبان خواهد بود. به طوری که افراد پذیرفته شده در هر دانشگاه حداقل یک نفر و حداکثر ۱۰٪ ظرفیت رشته آن دانشگاه باشند. پذیرفته شدگانی که از سهمیه مربیان استفاده کرده‌اند باید طبق ضوابط دانشگاه در هر ترم شهریه پرداخت کنند.
کارشناسان موسسه 3گام همراه شما هستند تا هرگونه ابهام شما در زمینه استفاده از سهمیه مربیان را برطرف نمایند، در صورت نیاز با ما در تماس باشید.

سهمیه بومی آزمون دکتری وزارت بهداشت

طبق قانون، %30 ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی 10 قطب آمایشی کشور، در رشته‌های مورد نیاز به متقاضیان واجد شرایط پذیرش استفاده از سهمیه بومی، متناسب با نیاز استان‌ها، در زمینه پذیرش به این سهمیه تعلق می گیرد.
پذیرفته  شدگان با استفاده از سهمیه بومی پس از فراغت از تحصیل فقط در حوزه مناطق محروم و یا نیازمند تعیین شده خود، فعالیت تخصصی مرتبط با رشته خود را خواهند داشت و در خارج از منطقه مربوطه حق فعالیت تخصصی در رشته تحصیلی خود را تا پایان دوره تعهدات ندارند.
رشته‌های مورد نیاز و شرایط انتخاب رشته و محل در دانشگاه‌های قطب آمایشی مربوطه، هرسال  اعلام می‌شود و متغیر است، همواره برای اطلاع دقیق از رشته های مورد نیاز و شرایط آن می‌توانید با کارشناسان موسسه 3گام در ارتباط باشید تا انتخاب مطمئنی داشته باشید.
استفاده از سهمیه بومی شرایط و ضوابطی دارد که داوطلب باید حداقل یکی از شروط درج شده را داشته باشد در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
۱. متقاضی باید متولد استان مورد تقاضا باشد و حداقل دو مقطع تحصیلی کامل از مقاطع تحصیلات خود را چه متوالی و چه متناوب در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد.
۲. متقاضی حداقل سه مقطع تحصیلی را چه متوالی و چه متناوب، در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد.
۳. محل تولد یکی از والدین و یا همسر متقاضی، در استان مورد نظر باشد و همچنین فرد 5 سال اخیر منتهی به سال برگزاری آزمون، در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا، اقامت داشته باشد.
داوطلبان باید توجه داشته باشند که پس از قبولی با استفاده از سهمیه بومی، به هیچ عنوان تغییر سهمیه یا تغییر دانشگاه منطقه محروم جهت گذراندن تعهدات خاص امکان پذیر نیست.

جمع‌بندی سهمیه های موثر در آزمون دکتری وزارت بهداشت

همانند دیگر آزمون ها، داوطلبان شرکت کننده در آزمون دکتری وزارت بهداشت، در صورتی که شرایط استفاده از سهمیه را داشته باشند، می توانند از آن استفاده کنند که برای استفاده سهمیه مدنظر باید آن را در فرم ثبت نام مشخص کنند. سهمیه آزاد، سهمیه رزمندگان و ایثارگران و سهمیه مربیان، سهمیه منطقه ازجمله سهمیه های در نظر گرفته شده در آزمون دکتری وزارت بهداشت هستند که هر کدام شرایط و ضوابط خاصی برای استفاده دارند.  به طور کلی می توانید سهمیه ها را در جدول زیر مشاهده کنید.
اگر بعد از مطالعه این محتوا ابهام و یا سوالی در زمینه سهمیه های موثر، تعهدات، شرایط، و ضوابط در آزمون دکتری وزارت بهداشت داشتید کافی ‌است با درخواست یک جلسه مشاوره موسسه 3گام با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا به تمامی سوالات شما پاسخ داده شود.