مدارک لازم برای ثبت نام کارشناسی ارشد فراگیر
برای ثبت نام در آزمون فراگیر کارشناسی ارشد به مدارک متعددی نیاز است؛ آگاهی از این مدارک برای داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل از این طریق را دارند ضروری و مهم است، در این مطلب با شما همراه هستیم تا تمامی مدارک را همراه با نکات کلیدی برای ثبت نام شرح دهیم. همواره میتوانید با درخواست یک جلسه مشاوره تخصصی موسسه 3گام و بهرهگیری از تجربه و دانش مشاوران ما، علاوه بر رفع ابهامات، از راهکارهایی برای جبران عقبماندگی از برنامههای آزمونهای آزمایشی بهره ببرید.
مدارک لازم برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد فراگیر
در این مطلب ما به تمامی مدارک لازم برای ثبتنام کنکور کارشناسی ارشد فراگیر، به طور کامل و جامع اشاره میکنیم.
مدارک لازم برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد فراگیر عبارتند از:
مدارک تحصیلی: مدرک مورد پذیرش ثبتنام در آزمون کارشناسی ارشد فراگیر عبارت است از مدارک کارشناسی پیوسته و یا ناپیوسته رسمی و بالاتر مورد تأیید وزارتین، همچنین در صورتی که دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی هستید و تا تاریخ ۳۱ شهریور قبل از شروع سال تحصیلی جدید فارغالتحصیل میشوید می توانید در این آزمون ثبتنام نمایید.
تهیه کارت اعتباری: داوطلبان برای ثبت نام در دوره فراگیر کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه پیامنور لازم است در ابتدا به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه وبا تکمیل اطلاعات اولیه و پرداخت اینترنتی اطلاع رسانی شده را با استفاده از کارت های اعتباری عضو شبکه شتاب هر یک از بانک های جمهوری اسلامی ایران در داخل یا خارج از کشور نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
عکس پرسنلی: جهت ثبت نام در آزمون، لازم است یک قطعه عکس پرسنلی خود را با مشخصات زیر اسکن کنید: ابعاد عکس 4×3 یا 4×6 و بدون حاشیه های اضافی که در سال جاری گرفته شده باشد.
عکس باید با حجم حداکثر 400×300 و حداقل 300×200 پیکسل اسکن و در قالب (JPG) ذخیره شود.
تصویر متقاضی باید تمام رخ، کاملاً واضح و بدون اثر مهر، منگنه و هرگونه لکه باشد.
بهتر است رنگی و با زمینه سفید باشد.
اسکن عکس از روی کارتهای شناسایی (کارت ملی، شناسنامه و مدارک مشابه) قابل قبول نیست.
عکس متقاضیان زن باید با حجاب و صورت آنان به طور کامل مشخص باشد.
لازم به ذکر است در صورت استفاده از عکس غیر معتبر، ثبتنام متقاضی باطل می شود و اجازه شرکت در آزمون را ندارند.
تکمیل تقاضانامه اینترنتی و درج اطلاعات داوطلب برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد فراگیر
در انتهای دفترچه راهنمای ارشد فراگیر پیام نور، فرم پیشنویسی وجود دارد که بهتر است از قبل آن را پر نمایید و سپس وارد صفحه ثبتنام سنجش شوید و اطلاعات آماده را وارد کنید، در ادامه برای آگاهی شما هر یک از موارد مورد نیاز در این فرم را بررسی میکنیم:
ردیفهای 1،2 و 3: داوطلب باید در محل مورد نظر نام خانوادگی، نام و نام پدر خود را مطابق با شناسنامه به طور کامل وارد کند. (از به کار بردن مد، تشدید، الف محذوف یا همزه خودداری کنید).
ردیف 4: متقاضی باید برحسب اینکه زن یا مرد است دایره مربوط را علامت گذاری کند.
ردیف 5: متقاضی باید فقط شماره شناسنامه خود را در محل مربوطه درج نماید و از درج حروف، ممیز و یا خط تیره کـه در بعضی شناسنامهها درج شده خودداری نماید.
ردیف 6: متقاضی باید شماره سری و سریال شناسنامه خود را که در حاشیه بالای صفحات شناسنامه درج شده است، در این قسـمت وارد کند.
ردیف 7: متقاضی باید تاریخ دقیق تولد خود را به صورت روز، ماه و سال در محل مربوط درج کند (دو رقم اول سال تولد یعنی 13 درج شده است)
ردیف 8: متقاضی باید شماره ملی خود را که ده رقم میباشد از چپ به راست در محل مربوط درج و از درج ممیز و یا خط تیره خودداری کند.
ردیف 9: متقاضی باید با علامتگذاری در یکی از دایره ها، دین خود را مشخص کند.
ردیف 10: متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان و یا ایثارگران و یا متقاضی آزاد، باید با علامتگذاری در یکی از دایرههای این ردیف، وضعیت سهمیه خود را مشخص کند.
ردیف 11: متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان، باید مدت حضور فرد رزمنده در جبهه را برحسب ماه، در محل مربوط درج کند.
ردیف 12: متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان، باید کد پیگیری 12 رقمی خود را در محل مربوط و از چپ به راست درج کند.
اگر ارگان تائیدکننده سهمیه شما ستاد مشترک سپاه پاسداران و یا ستاد کل نیروهای مسلح است، باید برای دریافت کد پیگیری به نواحی محل اعزام مراجعه و پس از دریافت کد پیگیری 12 رقمی، آن را در این بند درج کنید (کد پیگیری 12 رقمی ایثارگران برای هر آزمون متفاوت است). اگر ارگان تائیدکننده سهمیه شما، وزارت جهاد کشاورزی است کد پیگیری 12 رقمی ایثارگران عبارت است از: (کد ملی خودِ رزمنده+55). مثلا اگر کد ملی رزمنده: 0321646670 باشد، کد پیگیری 12 رقمی ایثارگر: 550321646670 خواهد بود.
ردیف 13: متقاضی باید کد شهرستان محل تولد خود را که یک عدد چهار رقمی است از جدول شماره 6 دفترچه راهنما استخراج و در این بند وارد کند.
ردیف 14: متقاضی باید کد شهرستان محل صدور شناسنامه خود را که یک عدد چهار رقمی است از جدول شماره 6 دفترچه راهنما استخراج و در این بند وارد کند.
ردیف 15: متقاضیان مرد باید کد وضعیت نظام وظیفه خود را با توجه به مندرجات جدول شماره 1 دفترچه راهنما در این بنددرج کنند.
ردیف 16: متقاضیان اتباع غیرایرانی بر حسب ملیت خود، یکی از گزینهها را علامتگذاری و ضمن درج کد پیگیری 13 رقمی باید شماره گذرنامه و شماره کارت اقامت خود را در محل مخصوص درج کنند.
ردیف 17: آن دسته از متقاضیانی که نوع معلولیت آنان بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، آسیب گفتار و زبان، تکاملی رشد (اتیسم) و اعصاب و روان است، باید با علامتگذاری در دایره های این ردیف وضعیت خود را مشخص کنند. معلولیت و شدت معلولیت این افراد از سازمان بهزیستی استعلام خواهد شد و براساس شدت معلولیتی که به تأیید آن سازمان خواهد رسید، خدمات و تسهیلات و نیازهای برآورد شده متقاضیان دارای معلولیت به متقاضیان ارائه خواهد شد. لذا متقاضیان معلولی که در سازمان بهزیستی تشکیل پرونده نداده اند، ضرورت دارد با مراجعه به ادارات بهزیستی محل سکونت خود نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند. در صورت عدم تأیید معلولیت آنها توسط سازمان بهزیستی، خدمات و تسهیلات لازم به آنان ارائه نخواهد شد.
ردیف 18: آندسته از متقاضیانی که با دست چپ مینویسند و یا به عبارت دیگر چپ دست هستند، در صورتی که تمایل به استفاده از صـندلی چپ دست در حوزه امتحانی دارند لازم است دایره مربوط را علامتگذاری نمایند.
ردیف 19: متقاضی باید با علامتگذاری یکی از دایرههای مربوط، گروه امتحانی خود را که در آزمون آن شرکت خواهد کرد، مشخص کنند.
ردیف 20: متقاضی باید کدرشته تحصیلی دوره کارشناسی را که نام رشته فراغت از تحصیل در آن مجموعه رشته تحصیلی قرار میگیرد از درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور استخراج و در محل مربوطه درج نماید.
ردیف 21: متقاضی باید کد دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل دریافت مدرک تحصیلی خود را از درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور استخراج و در محل مربوطه درج کند.
ردیف 22: متقاضی باید تاریخ دقیق ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی را از چپ به راست در محل مربوطه درج کند.
ردیف 23: متقاضی باید تاریخ دقیق دریافت مدرک کارشناسی خود را از چپ به راست در محل مربوطه درج کند.
ردیف 24: متقاضیان معدل اکتسابی را براساس معدل مندرج در مدرک دانشآموختگی و دانشجویان سال آخر، معدل واحدهاى گذرانده خود را بر مبنای 0 تا 20 و تا دو رقم اعشار از چپ به راست در محل مربوط درج کنند.
ردیف 25: دانشجویانی که دانشآموخته دورههای کارشناسی ناپیوسته هستند، باید در این ردیف معدل اکتسابی مقطع کاردانی خود را با توجه به معدل مندرج در مدرک دوره کاردانی درج کند.
ردیف 26: متقاضی باید کد و نام رشته امتحانی که متقاضی شرکت در آزمون آن رشته میباشد را از جدول شماره 2 دفترچه راهنما، استخراج و در محل مربوط درج کند.
ردیف 27: متقاضی باید کد رشته محلهای انتخابی خود برای تحصیل را با توجه به رشته امتحانی از جدول شماره 5 دفترچه راهنما استخراج و بـه ترتیب اولویت علاقه، در محل مربوط درج کند.
ردیف 28: متقاضی باید کد شهرستانی را که تمایل دارد در آن شهر امتحان دهد از جدول شماره 6 دفترچه راهنمای آزمون استخراج و سپس در محل مربوط درج کند.
ردیف 29: متقاضی باید آدرس دقیق پستی خود را مطابق موارد خواسته شده در این بند تکمیل کند. (طی مراحل آزمون چنانچه آدرس متقاضی تغییر کند، لازم است آدرس جدید خود را کتباً به سازمان سنجش آموزش کشور اطلاع دهد).
ردیف 30: متقاضی باید منطقه شهرداری محل سکونت خود را که از 1 تا 22 میباشد در محل مربوط درج نماید و از درج ممیز و یا خط تیره خودداری کند.
ردیف 31: متقاضی باید کد پستی دقیق خود را که یک عدد ده رقمی است در محل مربوط درج کند و از درج ممیز و یا خط تیره خودداری کند.
ردیف 32: متقاضی باید شماره تلفن ثابت با کد پیششماره شهرستان محل اقامت خود را در محل مربوط درج کند.
ردیف 33: متقاضی باید شماره تلفن همراه خود را در محل مربوط درج کند.
ردیف 34: آن دسته از متقاضیانی که دارای پست الکترونیکی هستند از سمت چپ به راست آدرس الکترونیکی خود را در این ردیف درج کنند.
نکات کلیدی برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد فراگیر
داوطلبانی که رشته کارشناسی آنها با رشته کارشناسی ارشد انتخابی مشابه نباشد، به تشخیص گروه آموزشی مربـوط موظفاند در دوره دانشجویی علاوه بر واحدهای مصوب مقطع کارشناسی ارشد، حداکثر تا 12 واحد جبرانی از مقطع کارشناسی همان رشته را با موفقیت بگذرانند.
داوطلبان سال آخر دوره کارشناسی در صورتی که حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور قبل از شروع سال تحصیلی جدید، فارغالتحصیل میشود میتواند در آزمون شرکت کند و در صورت پذیرفته شدن در آزمون هنگام ثبتنام باید گواهی فارغالتحصیلی خود را ارائه کند. همچنین این متقاضیان باید فرم مخصوص معدل مبنی بر تعداد واحد و معدل واحدهای گذرانده را تکمیل و نزد خود نگه دارند تا در زمان اعلام به مرکز محل تحصیل ارائه نمایند.
اگر داوطلبی تا زمان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون در مقطع کارشناسی فارغالتحصیل شود، باید معدل کارشناسی خود را در مرحله دریافت کارت در قسمت مربوط به ویرایش اطلاعات ثبتنامی درج کند.
متقاضیان توجه داشته باشند پس از تکمیل تقاضانامه ثبتنام و ارسال عکس و پس از دریافت کد پیگیری ثبتنام خود میتوانند در قسمت مشاهده چاپ اطلاعات ثبتنامی، اطلاعات خود را مشاهده و از آن یک نسخه چاپ کنند.