بهبود تراز آزمون آزمایشی
به عنوان یکی از چالش های اساسی داوطلب های کنکور می توان گفت که چرا در آزمون های آزمایشی نمی توانم آن نتیجه ای را که می خواهم کسب کنم؟! در آزمون اخیر بسیار زیاد مطالعه کردم؛ اما نتیجه بدتر هم شد علت چیست؟!
هر دفعه که آزمون می دهید نه تنها هیچ پیشرفتی مشاهده نمی کنید؛ بلکه حتی پسرفت در نتیجه هم گاها مشاهده می شود. پس با من در این مقاله همراه باشید تا به بررسی علت های عدم پیشرفت در آزمون و یافتن راه حل های این مسئله بپردازیم. راه حل هایی که بتوانیم با کمک گرفتن از آنها، تراز آزمون های آزمایشی خودمان را افزایش دهیم.
علت های عدم پیشرفت در تراز آزمون های آزمایشی
۱- درک اشتباه هدف برنامه آزمون آزمایشی
باید بدانید هر آزمون هدفی را در بر دارد. به طور مثال در آزمون هایی که به صورت نیمه پوششی هستند. باید بدانید بخشی از مباحث آزمون در آزمون بعدی نیز تکرار خواهد شد. پس شما باید بتوانید با بررسی نقاط ضعف و برطرف کردن آن در آزمون بعدی بهتر عمل کنید. یا در مثالی دیگر بعضی از آزمون ها به صورت تعیین سطح در نظر گرفته می شوند. در این آزمون ها از شما انتظار نمی رود تا تراز و درصد عالی در انتها کسب کنید و تنها برای جهت دهی به برنامه ریزی و مطالعه شما طراحی شده اند.
۲- عدم مدیریت زمان
یکی دیگر از موانع پیشرفت عدم مدیریت زمان است. این شرایط موجب می شود شما فرصت نکنید حتی به سوالات ساده ای که حل کردن آنها برایتان دشوار نیست جواب دهید. اگر هر بار که آزمون می دهید با مشکل کمبود زمان مواجه می شوید در منزل هم تست های زماندار بزنید. همچنین می توانید هفته ای یک بار کاملا شرایط آزمون را برای خود شبیه سازی کنید و به این شکل شیوه صحیح آزمون دادن تمرین کنید.
به این موضوع توجه کنید که ممکن است شرایط شما نیاز به بررسی دقیق تر و حرفه ای تر داشته باشد، لذا می توانید به وسیله ارتباط با کارشناسان ما، شرایط خودتان را به صورت دقیق توضیح دهید تا بهترین راه حل برای شما در نظر گرفته شود.
گاهی هوشمندانه تلاش کردن و حرفه ای تصمیم گرفتن خیلی بهتر است تا تلاش زیاد بدون داشتن برنامه ای هدفمند و منظم.
۳- نداشتن منابع مطالعاتی مناسب
اگر تصور می کنید مشکل شما از منابع تان نشات می گیرد حتما در مورد تغییر منابع خود از یک مشاور تحصیلی و یا دبیر مربوط به آن درس مشورت بگیرید.
۴- تعداد بالای غلط در آزمون
اولین قدم درک این مسئله هست که آزمون های آزمایشی دارای نمره منفی هستند. یعنی به ازای هر پاسخ غلط نمره منفی به داوطلب تعلق می گیرد. برای حل این مسئله شما باید برای هر درس به صورت جداگانه هدف گذاری کنید و قبل از آزمون بررسی کنید که از هر ۱۰ سوال یک درس به چند سوال توانایی پاسخگویی دارید.
۵- بی دقتی و حواس پرتی در آزمون
اگر در انواع مختلف سوال مانند سوالات شمارشی یا سوالات محاسباتی مشکل دارید و مدام در هر آزمون به این سوالات اشتباه پاسخ می دهید، باید از این سبک سوالات، تست های بیشتری در خانه حل کنید. به این صورت می توانید تسلط خود را در این سوالات بالا ببرید.
لازم به ذکر است که بسیاری از عوامل در داوطلبان به صورت موردی است و اشاره کلی برای آنها نمی توان داشت؛ لذا می توانید برای رفع ابهامات خودتان از مشاوران تخصصی موسسه 3گام استفاده کنید.
تست زنی اصولی برای بهبود تراز آزمون آزمایشی
اگر شما از آن دسته از داوطلبین هستید که تست زنی کمترین اهمیت را در برنامه درسی شما دارد، باید بگویم شما یکی از اساسی ترین ستون های آزمون دادن را تخریب کرده اید. اما من اینجا هستم تا به شما بگویم چگونه از این پس با روش صحیح تست زنی دروازه های جدیدی از آزمون دادن را به روی خود بگشایید.
معمولا کسانی که هنوز سراغ تست زنی نرفته اند علت آن را عدم تسلط کافی رو مطالب می دانند. اما درواقع باید بدانید تست زنی جدا از خواندن نیست و شما باید تست و خواندن را در کنار هم پیش ببرید. هرچقدر تست بیشتری کار کنید با تیپ سوالات جدیدتری آشنا می شوید. حتی اگر مشکل شما در حل سوالات محاسباتی هست، یکی از بهترین راه حل های آن حل تست از این دست سوالات است. یکی از مهم ترین عواقب نداشتن اطلاعات کافی در خصوص سوالات تستی برای داوطلبان کنکوری، سردرگمی در حین آزمون و افتادن در دام استرس است که تاثیر منفی و قابل توجهی بر روی عملکرد داوطلب می گذارد. تست زنی مداوم و مستمر، موجب تثبیت آموخته ها، افزایش تمرکز و ارتقای توانایی مدیریت زمان می شود. پاسخ دهی به مجموعه سوالات هر درس را در بازه زمانی کنترل شده ای انجام دهید و از مدیریت زمان غافل نشوید.
شیوه های مدیریت آزمون حرفه ای برای بهبود تراز آزمون آزمایشی
یکی از راه های موفقیت در آزمون، داشتن مهارت آزمون دادن سرجلسه آزمون است. پس با من همراه باشید تا چند نکته که در مدیریت آزمون و بهبود تراز آزمون ها می تواند به شما کمک کند را بررسی کنیم.
۱- با آرامش کامل و به ترتیب سوالات را بخوانید. به هیچ عنوان دفترچه را تند تند ورق نزنید. زیرا باعث از دست دادن زمان می شود و تمرکز شما را از بین خواهد برد. همچنین اگر از همان ابتدا ببینید حجم زیادی از سوالات را بلد نیستید موجب افزایش استرس شما می شود.
۲-گزینه مربوط به هر سوال را حتما همان موقع که به جواب آخر می رسید در پاسخنامه علامت بزنید تا زمان وارد کردن جواب ها دچار اشتباه نشوید.
۳- سعی کنید در زمان حل هر یک از سوالات تنها روی حل یک سوال تمرکز کنید نه سوال هایی که رد کردید.
۴- به علت طولانی بودن زمان آزمون بهتر است با خودتان خوراکی های قندی ببرید تا از ضعف شما جلوگیری کند.
۵- سعی کنید سر جلسه آزمون از تکنیک ضربدر ستاره استفاده کنید. به این صورت که کنار سوال هایی که پاسخ آنها را نمی دانید ستاره قرار دهید و سوال های شک دار و زمانبر را با ضربدر علامت گذاری کنید تا در زمان نقصانی بتوانید دوباره سراغ این سوال ها بیایید.
۶- باتوجه به آنکه آزمون شامل نمره منفی می شود به هیچ سوالی از روی شانس پاسخ ندهید.
مدیریت زمان یکی از بهترین راه حل ها برای بهبود تراز آزمون آزمایشی است. به این موضوع توجه کنید که شرایط هر داوطلب ممکن است متفاوت باشد و نمی توان برای همه ی داوطلبان به یک شکل تصمیم گیری کرد. راه حل ساده تر و در عین حال حرفه ای تر این است که به وسیله ارتباط با کارشناسان موسسه 3گام و مشاوران تخصصی موسسه 3گام، حرفه ای ترین راه حل ها را با توجه به شرایط خاص خودتان دریافت کنید. مطمئن باشید شرایط شما به صورت کاملا دقیق توسط مشاوران موسسه ما بررسی خواهد شد.
بررسی اشتباهات آزمون های قبلی برای بهبود تراز آزمون آزمایشی
این دسته از سوالات مهم ترین بخش است. زیرا شما را به غلط انداخته اند و شما به گمان اینکه پاسخ درست می دهید، به آن ها جواب داده اید. سعی کنید این سوالات را در طول همان هفته چندین بار دوره کنید تا متوجه شوید مشکل تان در کدام بخش بوده است و به چه علت پاسخ غلط داده اید. باید به دنبال دلیل پاسخ غلط خود باشید. آیا این پاسخ به دلیل یادگیری ناکامل بوده است؟ آیا به علت بی دقتی و کامل نخواندن داده های سوال بوده است؟ هر علتی که منجر به پاسخ اشتباه شده است باید در بازه زمانی بین دو آزمون برطرف شود.با ما در این مقاله همراه باشید تا راهکارهای کاهش اشتباهات خود را بیابید.
لازم به ذکر است که شرایط هر یک از افراد تا حد زیادی متفاوت است و شما می توانید برای بررسی بیشتر شرایط خودتان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
برنامه ریزی صحیح برای بهبود تراز آزمون آزمایشی
اگر در چند آزمون پیاپی با یک برنامه مطالعاتی پیشرفت و افزایش تراز نداشتید باید به دنبال تغییر برنامه مطالعاتی خود باشید. برنامه ریزی صحیح، علاوه بر بالا بردن بازده مطالعه، موجب آرامش روحی و روانی داوطلب نیز می شود. اولین قدم برای برنامه ریزی درسی موفق، تعیین هدف و تناسب برنامه با هدف مورد نظر هست. در کل برنامه باید به گونه ای باشد که در هفته ی اول حجم برنامه بیش تر و مطالب سنگین تر و در هفته ی دوم سبک تر باشد. زیرا یک الی دو روز مانده به آزمون داوطلب باید از خواندن مطالب جدید دست کشیده و به مرور و جمع بندی آنچه که تا الان خوانده است بپردازد. در این روزها می توانید با گرفتن آزمون آمادگی خود را افزایش دهید. اگر در درسی همیشه درصد و تراز خوبی کسب می کنید می توانید اندکی از زمان مطالعه آن در طول هفته کاسته و به دروسی که در آنها ضعیف هستید بیافزایید. اما باید دقت کنید این کاهش زمان موجب از دست دادن کیفیت در آن درس نشود.
تحلیل آزمون های گذشته برای بهبود تراز آزمون آزمایشی
تحلیل آزمون های آزمایشی از ارکان اصلی بهبود تراز آزمون است. اکثر داوطلبین نسبت به آن بی توجه هستند و همین بی توجهی سبب افت تراز و درصد دانش آموزان در آزمون های آزمایشی خواهد شد. تحلیل سوالات آزمون آزمایشی را میتوانید تنها برای سوالاتی که اشتباه پاسخ دادید و سوالاتی که به آن ها پاسخ نداده اید اجرا کنید اما اگر وقت کافی داشتید به سوالاتی که پاسخ درست داده اید هم از روی پاسخنامه یک نگاه سریع بیندازید. چرا که این روش باعث افزایش تسلط شما روی کل سوالات خواهد شد. پیشنهاد بنده به شما این است تحلیل آزمون را به دو تا سه بازه زمانی 1/5 ساعته تقسیم کنید و در سه روز متوالی در برنامه مطالعاتی خود قرار دهید.
برطرف کردن اشتباهات رایج برای بهبود تراز آزمون آزمایشی
در مرحله آخر باید دلیل اشتباهات خود را بیابید. برای این کار باید کنار هر سوال علت را یادداشت کنید. اگر به سوال به علت مسلط نبودن به راه حل و نکته آن مبحث اشتباه پاسخ داده اید باید به طور کامل نکته را از پاسخنامه استخراج کرده و در دفترخود یادداشت کنید.
دلیل دیگر پاسخ اشتباه شاید این باشد که شما نکته را بلد بوده اید اما سر جلسه آزمون آن نکته را فراموش کرده اید. در این مورد حتما به درسنامه مراجعه کرده و مجددا با دقت بیشتر آن را مطالعه کنید.
حتما در روزهای مانده به آزمون سوالاتی که به اشتباه پاسخ داده اید را بار دیگر مرور کنید.
هنگام تصحیح آزمون ممکن است با تیپ سوالات تله دار مواجه شوید. این تیپ سوالات معمولا در آزمون های آزمایشی مدام تکرار خواهند شد. سعی کنید این سوالات را برای خود در یک دفتر به نام دفتر آزمون یادداشت کنید تا بتوانید قبل از آزمون بعدی آن ها را مرور کنید.
بهبود تراز آزمون آزمایشی - سخن پایانی
افزایش تراز باید منطقی و معقول باشد، نباید به یکباره انتظار داشته باشید که ترازتان افزایش چشمگیری داشته باشد. باید گام به گام و پله به پله تراز خود را افزایش دهید. در این راه نباید اجازه دهید ناامیدی بر شما غلبه کند، باید با روحیه جنگنده و ایمان قوی به خود و هدفی که دارید پیش روید.
سوالات متداول
۱- چرا ساعات مطالعاتیم بالاست ولی در آزمون های پیشرفتی نمی کنم؟
چندین عامل در عدم پیشرفت شما در آزمون وجود دارد. اعم از برنامه ریزی نامناسب و غیراصولی، استرس در جلسه آزمون، تحلیل نکردن آزمون های گذشته و ... که تمام موارد به طور کامل در مقاله توضیح داده شد.
برای بررسی بیشتر شرایط خودتان می توانید با مشاوران موسسه 3گام ارتباط برقرار کنید.