تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری
تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

بسیاری از داوطلبان کنکور دکتری علاقه دارند تا در مورد تاثیر مقاله در مصاحبه کنکور دکتری اطلاعات کسب کنند. در واقع توجه به این موضوع هم ضروری می باشد چرا که مقالات در مصاحبه دکتری تاثیرگذار هستند. لذا داوطلبان ممکن است با این سوالات مواجه شوند که تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری چقدر است؟ یا برای مصاحبه دکتری چند مقاله لازم است؟ سطح بندی مقالات و نوع امتیازدهی به آن ها در مصاحبه دکتری به چه صورت است؟ آیا نداشتن مقاله در مصاحبه دکتری می تواند موجب گردد که داوطلبان در کنکور دکتری پذیرفته شوند؟ و بسیاری دیگر از سوالاتی نظیر سوالات فوق که ممکن است ذهن داوطلبان کنکور دکترا به خود مشغول کرده باشد. باید گفت که تاثیر سوابق پژوهشی در مصاحبه دکتری بر هیچ شخصی پوشیده نیست و بیشترین امتیاز بخش مصاحبه به مقالات ارائه شده داوطلبان تعلق می گیرد. اما داوطلبان می بایست توجه داشته باشند که با اینکه پذیرش بدون مقاله در دوره دکتری سخت است ولی غیر ممکن نخواهد بود به ویژه برای داوطلبانی که به تازگی از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده باشند، عدم وجود سوابق پژوهشی کافی نیم تواند از پذیرش آن ها جلوگیری کند.

چیزی که در اینجا لازم است تا داوطلبان کنکور دکتری مد نظر قرار دهند این است که از انواع مقالات و نوع امتیازدهی آن ها در مصاحبه دکتری مطلع باشند تا اگر نتوانستند مقالات با امتیاز بالا ارائه دهند به سراغ مقالات با امتیاز کمتر بروند. در ادامه به انواع این مقاله ها و نحوه ارزیابی آن ها در مصاحبه دکتری اطلاعات لازم را ارائه خواهیم داد.

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری انواع مقاله ها

بخش مهمی از امتیاز مصاحبه دکتری به سوابق پژوهشی و به ویژه به مقاله هایی که توسط داوطلبان در سطوح مختلف منتشر شده اند تعلق می گیرد لذا لزوم شناسایی انواع مقاله ها برای داوطلبان شرکت کننده در کنکور دکتری ضروری می باشد. مقاله ها به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند که به شرح زیر می باشند:

  • مقاله های ژورنالی یا مجله ای: این دسته از مقاله ها همانطور که از نام آن ها پیداست در مجلات چاپ می شوند و دارای تفاوت هایی با مقاله های همایشی می باشند. به عبارت دیگر مقاله های ژورنالی از جنبه های مختلف با مقالات همایشی فرق دارند که در ادامه به این تفاوت ها پرداخته می شود.

 

تفاوت مقالات ژورنالی با مقالات همایشی

مقاله های ژورنالی با مقاله های همایشی تفاوت هایی دارند که در ادامه به صورت خلاصه ارائه شده اند:

  1. مقاله های ژورنالی داوری دقیق تری دارند.
  2. از اعتبار علمی بالاتری برخوردارند.
  3. اعتبار و صحت نتایج در مقاله های مجله ای بالاتر از مقالات همایشی است.
  4. ارسال کردن مقاله به مجله دارای محدودیت زمانی نمی باشد.
  5. فرآیند پذیرش در مقاله های ژورنال طولانی تر است.
  6. مقاله های ژورنال دارای جزئیات دقیق تر و مفصل تری در بیان حقایق دست یافته می باشند.
  7. در تعداد صفحات این دسته از مقاله ها هم هیچ محدودیتی وجود ندارد.

 

 

  • مقاله های همایشی: مقاله های همایشی هم که در همایش های داخلی و بین المللی ارائه می شوند نیز دارای امتیازات خاص خود هستند که هر چند تفاوت هایی هم با مقاله های ژورنالی دارند ولی باز امتیازات خوبی را می توانند نصیب داوطلبان کنکور دکتری کنند. در بالا به تفاوت های میان این دو نوع مقاله پرداخته شده است. لازم به ذکر است مقالاتی که در همایش های معتبر ارائه می شوند از امتیاز علمی بالاتری در مصاحبه دکتری برخوردار خواهند بود. با اینکه مقالات همایشی مختصر هستند و بیشتر به مطرح کردن ایده و توضیح آن با استفاده از انجام آزمایش ها و شبیه سازی های ساده می پردازند ولی آن ها هم دارای اعتبار و امتیاز هستند و داوطلبان کنکور دکتری می بایست از آن ها استفاده کنند.  

 

نحوه امتیاز بندی مقاله های همایشی و ژورنالی

مقالات ژورنالی و همایشی هم دارای نوع امتیازات مخصوص به خود هستند که در جدول زیر امتیازبندی آن ها برای مصاحبه کنکور دکتری آورده شده است.

جدول نحوه امتیازبندی مقاله های ژورنالی و همایشی در مصاحبه کنکور دکتری

امتیازبندی مقاله های همایشی و ژورنالی

ردیف

نوع فعالیت

نحوه ارزیابی

حداکثر امتیاز

1

مقالات علمی ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی

هر مقاله تا 3 امتیاز

6

2

مقالات علمی پژوهشی داخلی و خارجی مرتبط با رشته تحصیلی

هر مقاله تا 7 امتیاز

-

3

مقالات چاپ شده در کنفرانس معتبر داخلی و خارجی

خارجی تا 2 و داخلی تا 1 امتیاز

4

 

 

نحوه امتیاز بندی مقاله های استخراج شده از پایان نامه در ژورنال ها و همایش ها

نوع امتیاز بندی مقاله های زورنالی و همایشی که از پایان نامه های استخراج می شوند نیز دارای شرایط مخصوص به خود هستند که توضیحات آن در جدول زیر آورده شده است.

جدول امتیازبندی مقاله های ژورنالی و همایشی استخراج شده از پایان نامه

 امتیاز بندی چاپ مقاله ی استخراج شده از پایان نامه در ژورنال ها و همایش ها

ردیف

نوع مقاله

حداکثر نمره برای هر مقاله

توضیحات

3

مقالات پذیرش ی چاپ شده در مجلات علمی پژوهشی

1.5

حداکثر نمره به مقالات علمی پژوهشی و ISC تعلق می گیرد.

2

چاپ مقاله در کنفرانس های داخلی

0.5

داکثر نمره به مقالات ارائه شده در کنفرانس های بین المللی داخلی بصورت شفاهی تعلق می گیرد.

1

مقالات پذیرش یا چاپ شده در مجلات ISI

2

حداکثر نمره به مقاله چاپ شده در ژورنال های معتبر در رشته مربوطه با 1

4

مقالات پذیرش ی چاپ شده در مجلات علمی ترویجی

1

5

چاپ مقاله در کنفرانس های خارجی

1

حداکثر نمره به کنفرانس های معتبر ایندکس شده که مقاله بصورت شفاهی ارائه شده است تعلق می گیرد.

6

مقالات پذیرش ی چاپ شده در مجلات علمی دانشگاهی بدون درجه

0.5

7

مقالات پذیرش یا چاپ شده در مجلات انگلیسی زبان معتبر داخلی و خارجی غیر ISI

1.5

حداکثر نمره به مقاله ایندکس شده در سایر لیست ها نظیر SCOPUS, MEDLINE و … تعلق می گیرد. مدارک اعتبار مقاله می بایست توسط دانشجو ارائه گردد. در غیر اینصورت مجله ایندکس نشده در نظر گرفته می شود.

 

به این ترتیب انواع مهمی از مقالات در دو گروه مقاله های پیش گفته قرار می گیرند که در ادامه به این مقاله ها و نحوه تاثیرشان در مصاحبه کنکور دکتری می پردازیم.

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری مقاله های علمی پژوهشی

نشریه های علمی پژوهشی از ارزش علمی خاصی برخوردار هستند و مقاله هایی را مورد پذیرش قرار می دهند که نتایج پژوهش های نظری و بنیادی باشد و از یک پژوهش علمی مورد قبول در آن جامعه علمی برخاسته باشد.

ایجاد استدلال هدف اصلی مقاله های علمی پژوهشی می باشد. از بخش های مهم این مقاله ها، مرور ادبیات است. در واقع اساس و بنیان در یک مقاله علمی پژوهشی، ارائه ادبیات است و از بینش جدیدی که پژوهشگر به دنبال آن می باشد، پشتیبانی می کند.

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری مقاله های علمی ترویجی

یکی دیگر از انواع مقاله ها، مقاله علمی ترویجی می باشد که اطلاعات منتشر شده در حوزه یک موضوع خاص در یک محدوده زمانی را بررسی می کند. در واقع مقاله علمی ترویجی، خلاصه ای از مقاله ها و منابع می باشد ولی دارای سازماندهی مخصوص به خود است و خلاصه ها و استنتاج ها را با هم ترکیب کرده و اطلاعات را در قالب ساختاری جدید ارائه می دهد. به عبارت دیگر مقاله علمی ترویجی، تفسیر جدیدی از مقاله ها و کارهای پژوهشی قبلی ارائه می کند و اطلاعات جدید را با تفسیرهای قبلی در هم می آمیزد. در واقع مقالات علمی ترویجی سیر جریان پیشرفت فکری حوزه مورد بررسی و مباحث مربوط به آن را ترسیم می نماید.

هدف مقالات علمی ترویجی خلاصه کردن، استنتاج مباحث و ایده های دیگران می باشد بدون اینکه اصلا پژوهشگر بخواهد چیز جدیدی به آن اضافه نماید. این دسته از مقالات در سال های اخیر کمتر مورد توجه اساتید مصاحبه کننده قرار گرفته است و امتیاز کمی دریافت می کنند.

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری مقاله های ISI

در دنیای امروز گسترش علوم و فناوری های نوین باعث شده تا معیارهایی برای ارزشیابی تحقیقات، ژورنال ها و پژوهش ها در سطح جهانی به وجود آیند. در همین راستا، موسساتی وجود دارند که به سنجش اعتبار تولیدات مختلف علمی می پردازند و همچنین مشاوره های تخصصی را در این زمینه ارائه می دهند. البته جلوتر از همه اینا معتبر بودن خود این موسسات باعث وجاهت مطالب تایید شده توسط آن ها می شود. در واقع تایید محتواهای علمی تولید شده باید در موسساتی صورت بگیرد که با خیال راحت بتوان به آن ها استناد نمود. موسسه ISI یکی از معتبرترین موسسات در این زمینه است که صحت و اعتبار مطالب علمی تایید شده در آن ها با ارائه یک چارچوب قابل قبول در همه جای دنیا معتبر می باشد.

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری مقاله های ISC

یکی دیگر از موسسات و پایگاه های استنادی که به ویژه برای استناد محتواهای علمی جهان اسلام، اطلاع رسانی می کند موسسه ISC می باشد که در صدد است مجله های علمی کشورهای مختلف اسلامی را بر اساس معیارهای علم سنجی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. در سال های اخیر این دسته از مقاله ها بیشتر مورد توجه اساتید در مصاحبه های دکتری قرار گرفته است.

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری میزان اعتبار دهی

میزان اعتبار و امتیاز در نظر گرفته شده برای مقاله های بالا در مصاحبه های کنکور دکتری به صورت زیر می باشد:

  1. مقاله های  ISI
  2. مقاله های  ISC
  3. مقاله های علمی - پژوهشی
  4. مقاله های علمی - ترویجی
  5. مقاله های همایشی بین‌المللی
  6. مقاله های همایش ملی

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری نکات مهم

برای کسب امتیازات مربوط به بخش مقاله ها در مصاحبه های دکترا لازم است تا داوطلبان کنکور دکتری نکاتی را مد نظر قرار دهند.

  1. به صورت معمول در ارزیابی داوطلبان کنکور دکتری، تنها مقالات و کتاب ‌هایی مورد بررسی قرار می گیرند که مرتبط با رشته تحصیلی داوطلبان باشند و فعالیت پژوهشی که با رشته مورد نظر برای تحصیل در مقطع دکتری متناسب نباشد، ارزش امتیازدهی چندانی ندارد.
  2. بسیاری از داوطلبان علاقه مند هستند تا اسم خود را به عنوان اسم اول در مقاله ها بیاورند که این مورد می تواند تا حدودی منفی باشد چرا که دید اساتید مصاحبه کننده نسبت به اسم دانشجو در اول اسامی مقاله ها تا حدودی منفی است.
  3. برای ارزیابی کردن کار پژوهشی و تحقیقاتی که انجام شده است مهم ترین معیار، اعتبار مجلاتی است که مقاله در آن چاپ گریده است.
  4. همه مقالات علمی در صورتی که بر اساس معیارهای اساتید مصاحبه کننده ارزشمند تلقی شوند، امتیاز خواهند گرفت و لازم نیست که حتما اسم اساتید در همه مقالات موجود باشد.

 

 

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری امتیاز بندی مقالات و تالیف ها

بر طبق جدول زیر انواع مقاله ها و کتاب و تالیف ها برای تاثیرگذاری در مصاحبه کنکور دکتری امتیازبندی شده اند.

جدول امتیازبندی مقالات و تالیف ها برای مصاحبه کنکور دکتری

حداکثر امتیاز

نحوه ارزیابی

نوع فعالیت

22 امتیاز

برگزیدگان داخلی تا 3 و خارجی تا 7 امتیاز

برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر 3-1

هر مقاله تا 7 امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

1-1 مقالات علمی پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلی

گواهی ثبت اختراع بین المللی تا 7 و داخلی تا 5 امتیاز

گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران 2-1

4 امتیاز

خارجی تا 2 و داخلی 1 امتیاز

مقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر (داخلی یا خارجی)

6 امتیاز

هر مقاله تا 2 امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

مقالات علمی ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی

4 امتیاز

 

تالیف یا ترجمع کتاب مرتبط با رشته تحصیلی

4 امتیاز

عالی تا 4 و بسیار خوب تا 2 امتیاز

کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد