مدیریت زمان در کنکور سراسری

تعداد زیادی داوطلب بعد از اتمام کنکور از کم بودن زمان گله مند هستند و می گویند وقت کم آوردیم و نتوانستیم سوالات دیگر را پاسخ دهیم، به دلیل عجله کردن در پاسخ گویی به سوالات، تعداد پاسخ های غلطم زیاد شده است و ...

پس یکی از عمده ترین و مهم ترین مشکلات دانش آموزان در کنکور، مدیریت زمان در کنکور سراسری می باشد.

در ابتدا باید گفت تکنیک های مدیریت زمان باید در طول سال و در کنکور های آزمایشی تمرین شود و کار یک یا دو هفته نمی باشد. تمرین مستر این تکنیک ها کمک می کند که زمان را در جلسه کنکور مدیریت کنید تا به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید.

در این مطلب به بررسی سوالاتی همچون مدیریت زمان چیست؟، اهمیت مدیریت زمان درکنکور سراسری برای چیست؟ و تکنیک های مدیریت زمان در کنکور سراسری و مدیریت استرس و خستگی  پاسخ می دهیم.

 

 

اهمیت مدیریت زمان در کنکور سراسری

اهمیت مدیریت زمان به قدری بالا می باشد که می توان گفت اگر مدیریت زمان در کنکور سراسری نداشته باشید حتی اگر آمادگی علمی برای کسب رتبه قبولی داشته باشید نمی توانید در کنکور سراسری موفق شوید.

کمبود وقت باعث می شود دچار استرس و عجله شوید و آمادگی علمی و ذهنی خود را از دست دهید. پس لازمه کسب رتبه قبولی در کنکور سراسری یادگیری اصول مدیریت زمان می باشد.

فرق اصلی و اساس بین امتحان تستی و تشریحی، زمان محدود پاسخگویی به سوالات می باشد. اگر دانش آموزشی در دبیرستان موفق به کسب معدل ۲۰ شده است اگر به مدیریت زمان و تکنیک های آن اشراف نداشته باشد نمی تواند موفق به کسب رتبه های تک رقمی، دو رقمی و سه رقمی کنکور شوند.

یکی دیگر از نکات مهم در مدیریت زمان کنکور سراسری این است که دانش آموزان در آزمون های آزمایشی بدون در نظر گرفتن زمان دقیق هر تست شروع به تست زنی می کنند و می توانند درصد های بالایی را کسب کنند اما اگر همان تست ها را با محدودیت زمانی امتحان دهند ممکن است درصد قابل توجهی را از دست دهند.

 

 

۲ عامل مهم کسب رتبه قبولی در کنکور سراسری هستند تاثیر بسیار زیادی در کنکور سراسری شما دارد:

  1. مدیریت زمان

  2. تست های زمان دار

هدف از انجام این فعالیت قدرت تنظیم و مدیریت زمان و افزایش سرعت در تست زنی است. اگر فردی تمرین تست زنی زمان دار خود را زیاد کند می تواند توانای مدیریت زمان را سر جلسه کنکور افزایش دهد.

به همین دلیل برای آشنایی شما عزیزان در این مطلب به بررسی تکنیک های مدیریت زمان در کنکور سراسری می پردازیم.

 

 

تکنیک های مدیریت زمان در کنکور سراسری

کنکور سراسری مانند یک پازل می باشد که دانش علمی هر فرد تنها بخشی از پازل را تکمیل می کند و قسمت های تکمیل کننده ی دیگر مدیریت زمان و تمرین تست های زمان دار می باشد.

روش های اصولی مدیریت زمان نیاز به تمرین و تکرار دارد. در این بخش به بررسی چندین تکنیک مدیریت زمان در کنکور سراسری می پردازیم.

 

 

دسته بندی کردن سوالات

همانطور که برای دانش آموزان واضح است کنکور سراسری شامل سوالات آسان، متوسط و سخت می باشد. که بخش زیادی از سوالات در هر درس سوال های آسان می باشد. پس بهتر است، ابتدا سوالات آسان را از بقیه سوالات مشخص کنید و به سوالات سخت پاسخ ندهید. سوالات سخت به سوالاتی گفته می شود که وقت گیر و دارای محاسبات بالا می باشند که بهتر است سراغ چنین تست هایی نروید. برای آنکه سوالات را برچسب بزنید برای خودتان علامت هایی در نظر بگیرید. به طور مثال برای سوالات آسان مثبت و برای سوالات سخت ضربدر را در نظر بگیرید تا بتوانید سوالات را دسته بندی کنید.

پس سوالات به سه دسته تقسیم شد

  1. سوالات ساده: با دیدن سوال راه حل را بلد هستید و دارای محاسبات سریع می باشد. علامت گذاری: +
  2. سوالات متوسط شامل سوالات شک دار و زمان بر: با دیدن سوال نسبت به راه حل شک دارید و ممکن است به جواب نهایی نرسید. علامت گذاری: -
  3. سوالات سخت: با دیدن سوال راه حل را نمی دانید و به جواب نهایی نخواهید رسید. علامت گذاری: x

 

 

نقشه راه هدفمند برای پاسخگویی به سوالات کنکور

برای آنکه بتوانید سر جلسه کنکور سراسری به صورت هدفمند به سوالات پاسخ دهید نیاز به یک نقشه راه خواهید داشت. کنکور سراسری هم نیازمند به یک نقشه راه می باشد تا بتوانید به مدت مشخص و معلوم به سوالات پاسخ دهید.

برای هر درس زمانی تخمین زده شده است که بهتر است در همان زمان به سوالات پاسخ دهید.

نقشه ی راه برای پاسخگویی هدفمند

اگر مرحله ی قبل را به خوبی تمرین کرده باشید می توانید سوالات را دسته بندی کنید. پس از دسته بندی شروع به پاسخ دادن سوالات می کنید. در این زمان دو حالت ممکن است پیش بیاید.

  1. در حالتی که سوال های ساده یک درس را پاسخ داده اید و زمان درس به اتمام نرسیده به سوالات متوسط و سخت بپردازید.
  2. در حالتی که سوال های ساده یک درس را پاسخ داده اید و زمان درس به اتمام رسیده باید درس را رها کنید و به سوالات درس بعد بروید.

 

عامل اصلی افزایش تراز و درصد در کنکور سراسری، حل متعادل تمام دروس است.

 

 

 

حفظ روحیه و تمرکز

یک نکته ی مهم در مدیریت زمان کنکور سراسری از دست ندادن اعتماد به نفس در زمان رو به رویی با سوالات سخت می باشد. اگر فردی با سوال سخت رو به رو شود دچار آشفتگی ذهنی می شود و روحیه خود را از دست می دهد که این موضوع باعث می شود تمرکز خود را از دست دهد و به سوالات بعدی پاسخ ندهد یا پاسخ اشتباه بدهد.

این را بدانید که اگر سوال های آسان را شناسایی کنید می توانید نتیجه بسیار خوبی را به دست آورید و درصد قابل قبولی را برای هر درس بزنید.

ایده آل گرا نباشید و اسراری برای زدن تمام تست ها نداشته باشید تا بتوانید روحیه و تمرکز خود را برای سوالات نگه دارید.

مهم آن است که از تمام ظرفیت علمی خود استفاده کنید تا به تست هایی که در آن تسلط دارید پاسخ صحیح بدهید.

 

 

وقت اضافه داشته باش

همانطور که دید تا به اینجا تمام مراحل و تکنیک ها برای زدن درصد بالا بستگی به تکنیک دسته بندی سوالات داشت. در تکنیک وقت اضافه نیز تکنیک دسته بندی سوالات برای مدیریت زمان در کنکور سراسری بسیار مهم است.

برای هر درس زمان پیشنهادی داده شده است اما شما زمان تخمین زده را کمتر از مقدار اصلی در نظر بگیرید و سعی کنید سوالات را در زمان کوتاه تری به اتمام برسانید.

با این روش شما زمان های جمع شده را در نظر بگیرید و می توانید در انتهای سوالات عمومی و سوالات اختصاصی زمان مربوط به آن بخش را برای سوالات متوسط خود صرف کنید.

برای مثال در دروس عمومی زمان پیشنهادی حدود ۱۷ تا ۲۰ دقیقه در نظر گرفته شده است. شما برای هر درس به طور میانگین باید ۱۵ دقیقه زمان بگذارید و از بین دسته بندی سوالات به سوالات ساده که علامت زده اید (+) پاسخ دهید. در انتهای دفترچه عمومی شما حدود ۲۰ دقیقه وقت اضافه خواهید داشت که می توانید بر روی مرور سوالات یا سوالاتی که شک داشته اید، وقت بگذارید.

دقیقا همین روش برای دروس اختصاصی نیز صدق می کند.

 

 

مدیریت خستگی در جلسه کنکور سراسری

کنکور سراسری آزمونی طولانی است که باعث می شود داوطلبان به مرور خسته شوند و کارایی ذهنی و جسمی پایینی داشته باشند.

خستگی ذهنی و جسمی باعث اختلال در گردش خون می شود و داوطلبان باید در این ۴ ساعت به نکات زیر دقت کنند و آن ها را انجام دهند.

  1. هر از گاهی دست و پا، کمر و گردن خود را تکان دهید و ثابت بر روی صندلی نباشد.
  2. هر نیم ساعت به مدت ۳۰ ثانیه به صندلی تکیه دهید و چشمان خود را ببندید.
  3. نفس عمیق بکشید و کمی آب بنوشید این کار به رفع خستگی ذهنی و جسمی شما کمک می کند.

 

 

نکات پایانی مدیریت زمان در جلسه کنکور سراسری

  1. ابتدا سوال را به صورت کامل بخوانید و بعد شروع به حل کردن سوال کنید.
  2. سعی نکنید بین سوالات ارتباطی برقرار کنید.
  3. با دقت تمام پاسخ را در برگه وارد کنید. ( جا به جا نزنید )
  4. آرامش روحی و ذهنی خود را هنگام مواجه به سوال سخت حفظ کنید.
  5. به سوالات سخت یا زمان بر پاسخ ندهید.
  6. اگر به سوالی شک دارید آن را در برگه پاسخ وارد نکنید.