انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
همانطور که گفته شد افرادی هستند که قبل یا بعد از ثبت نام در کد رشته محل قبول شده متوجه می شوند که باید مسیر خود را تغییر دهند و مجبور می شوند که از تحصیل در آن کد رشته انصراف دهند. اما برای انجام این کار باید شرایطی را نیز بدانید و با آگاهی کامل به سوی انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بروید.
شرایط انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
هر دانشجویی که قصد انصراف از تحصیل را دارد می تواند هر زمان که بخواهد اقدام کند. اما دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری که مشغول به تحصیل هستند و قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد سال بعد را دارند، باید حداکثر پیش از پایان مهلت ثبت نام کنکور ارشد انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی کنند و اگر دانشجویی بدون آنکه انصراف از تحصیل در مقطع خود را ثبت کند در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنند؛ حتی اگر در رشته ای که می خواهد قبول شود، قبولی او لغو خواهد شد.
همچنین انصراف از تحصیل همراه با جریمه خواهد بود که به بررسی آن می پردازیم.
دانشجویان در زمان انصراف از تحصیل به دو دسته زیر تقسیم می شوند.
- دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل ندارند
- دانشجویانی که قصد دارند در کنکور کارشناسی ارشد مجددا شرکت کنند.
شرایط انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای این دو دسته متفاوت خواهد بود.
دسته اول: این دسته از دانشجویان به دلیل اینکه قصد ادامه تحصیل ندارند هر زمان که بخواهند می توانند انصراف خود را ثبت کنند.
دسته دوم: این دسته از دانشجویان به دلیل آنکه می خواهند دوباره در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنند باید زمان انصراف خود را درست انتخاب کنند. این دانشجویان باید قبل از ۳۰ بهمن ماه انصراف خود را از تحصیل در دانشگاه محل تحصیل قطعی کنند تا مجاز به شرکت در کنکور کارشناسی ارشد پیش رو شوند.
این دسته از دانشجویان باید شرایط زیر را بدانند:
- افرادی که در دوره روزانه سال گذشته قبول شده اند، در صورت انصراف مجاز به شرکت در کنکور سال بعد نخواهند بود.
- دانشجویان کارشناسی ارشد که از زمان قبولی آن ها در دوره روزانه بیش از یک سال گذشته است می توانند در کنکور پیش رو شرکت کنند.
- دانشجویان کارشناسی ارشد که سال گذشته در دوره های غیر روزانه قبول شده اند در صورت انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود در زمان اعلامی می توانند در کنکور سال بعد شرکت کنند.
- اگر دانشجویی از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف ندهد، و در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنند و پذیرفته شود، قبولی وی لغو می شود.
جریمه انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
همانطور که در بالاتر به آن اشاره شد انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دارای جریمه می باشد که دانشجو باید مبلغی را به عنوان جریمه به دانشگاه پرداخت کند. مبلغ جریمه را هر دانشگاه به طور جداگانه مشخص می کند.
مبلغ جریمه انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به چهار نوع تقسیم می شود.
- جریمه انصراف از دانشگاه روزانه: با توجه به قوانین هر دانشگاه متفاوت است.
- اگر دانشجو بعد از انصراف دوباره در دانشگاه سراسری قبول شود هزینه انصراف برای بار دوم رایگان خواهد بود.
- جریمه انصراف از دانشگاه شبانه و پیام نور: مبلغ جریمه در این دوره ها به اندازه ۱.۵ برابر شهریه ثابت خواهند بود.
- جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی: فرمول مبلغ جریمه در این دانشگاه = شهریه ثابت یک ترم + شهریه متغیر ۷ واحد آموزشی
- جریمه انصراف از پردیس های خودگردان دانشگاهی: انصراف دادن از این دانشگاه ها برابر است با پرداخت مجموع شهریه ثابت ترم های باقی مانده از تحصیل