شرایط ارشد مستقیم ۱۴۰۰

شرایط ارشد مستقیم  دانشگاه ها به دو دسته ی ارشد مستقیم دانشگاه های سراسری و ارشد مستقیم دانشگاه آزاد بر اساس آیین نامه پذیرش ارشد بدون کنکور دانشگاه آزاد صورت می گیرد.

پذیرش ارشد مستقیم ویژه دانشجویانی است که سهمیه استعداد درخشانی کارشناسی ارشد را در بین دانشجویان هم ورودی خود در مقطع کارشناسی دارند به این صورت که این افراد توانسته اند رتبه بهتری با معدل بالاتری نسبت به دیگر دانشجویان کسب کنند.

 

شرایط ارشد مستقیم ۱۴۰۰ در دانشگاه های سراسری

دانشگاه های سراسری ، سال ها است که دانشجویان مختلفی را به صورت ارشد مستقیم پذیرش می کنند. پذیرش در ارشد مستقیم مجزا از فرآیند کنکور کارشناسی ارشد بوده و نیازی به ثبت نام و شرکت در کنکور کارشناسی ارشد نیست.

همانطور که گفته شد هر ساله حدود ۱۰ درصد از ظرفیت موجود در دانشگاه ها به دانشجویانی که استعداد درخشان شده اند، اختصاص داده می شود. دانشجویان متقاضی برای تحصیل بدون کنکور باید شرایط ویژه ای را دارا باشند.

بر اساس آیین نامه جدید ارشد مستقیم ۱۴۰۰ برای دانشجویانی که سهمیه استعداد درخشان را دارند، شرایط پذیرش کارشناسی ارشد بدون کنکور سراسری در حال حاضر به صورت زیر است.

 

  1. دانشجو پس از ۶ نیم سال با گذراندن حداقل سه چهارم واحد های درسی مصوب شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی ( عدد غیر صحیح تعداد واحد ها به پایین گرد شود) از نظر میانگین کل جزو ۱۵ درصد برتر (عدد غیر صحیح به صورت ریاضی گرد و به عدد صحیح تبدیل شود) دانشجویان هم رشته - هم ورودی خود باشد.
  2. حداکثر در مدت ۸ نیم سال فارغ التحصیل شده باشند. ( برای دانشجویان تحصیل همزمان مدت مجاز حداکثر ده نیم سال تحصیلی می باشد.)
  3. برای سال تحصیلی بلافاصله پس از دانش آموختگی تقاضای پذیرش کنند.
  4. پذیرش بر اساس آیین نامه کارشناسی ارشد بدون آزمون استعداد های درخشان صرفا برای یک بار امکان پذیر است.
  5. پذیرش دانشجو در رشته های تحصیلی مرتبط به تشخیص گروه آموزشی و تایید شورای آموزشی دانشگاه امکان پذیر است.
  6. احراز شرایط اختصاصی دانشگاه
  7. اگر دانشجویی در المپیاد های علمی شکرت کرده و رتبه ۱ تا ۱۵ را داشته باشد می تواند برای این فرایند اقدام کند.

 

دانشگاه اختیار دارد متقاضیانی را که در طول شش نیمسال تحصیلی دانش‌آموخته شوند و به لحاظ میانگین کل در مقایسه با میانگین کل هشت نیمسال دانشجویان هم‌رشته و غیر هم‌ورودی خود جزو پانزده درصد برتر باشند، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دوره کارشناسی ارشد همان سال پذیرش کند.

چنانچه پانزده درصد برتر دانشجویان حائز شرایط این ماده، به دلیل انصراف یا عدم تقاضا، از تسهیلات مربوط استفاده نکردند و ظرفیت پذیرش بدون آزمون دوره کارشناسی ارشد رشته‌ای (متناسب با سطح دانشگاه) تکمیل نشد، در این صورت دانشگاه مجاز به جایگزینی صرفا ده درصد برتر بعدی همان دانشگاه، با اولویت رتبه متقاضیان در آن رشته می‌باشد.

نکته مهم: دانش آموختگان دوره های مجازی، فراگیر پیام نو، پذیرفته شدگان آزمون اختصاصی ، پذیرفته شدگان کارشناسی با سوابق تحصیلی و دارندگان مدرک حوزه ی معادل کارشناسی مشمول این آیین نامه نمی باشند. اما در صورت موافقت دانشگاه پذیرنده، برای پذیرش دانش آموختگان دانشگاه های فوق منعی وجود ندارد.

 اسامی پذیرفته شدگان نیز باید توسط معاون آموزشی دانشگاه برای تایید صلاحیت عمومی به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال گردد و قطعی شدن ثبت نام منوط به تایید سازمان مذکور است.

هر دانشگاه سراسری به صورت جداگانه از طریق فراخوان هایی نحوه پذیرش ارشد مستقیم خود را اعلام میکند.

دانشجویان واجد شرایط پذیرش در رشته های اعلام شده از سوی دانشگاه باید در بازه زمانی معین که از طرف دانشگاه اعلام می شود نسبت به ثبت نام و ارسال مدارک خود اقدام کند. پس از آنکه مهلت ثبت نام تمام شد دانشگاه با بررسی مدارک دریافتی نسبت به انتخاب دانشجو اقدام می کند و فهرست اسامی پذیرفته شدگان را در سایت خود قرار می دهد. پس از ثبت نام در پرتال سازمان سنجش توسط دانشگاه، تایید نهایی توسط سازمان سنجش صورت می گیرد که شامل بررسی صلاحیت عمومی دانشجویان می باشد.

ممکن است اسم دانشجویی همزمان در پذیرش نهایی بیش از یک دانشگاه باشد، دانشجو در این شرایط موظف است نسبت به انصراف از پذیرش در دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آن را ندارد اقدام کند تا امکان ثبت اسم او توسط دانشگاه مد نظرش برای ادامه تحصیل فراهم شود.

 

ارشد مستقیم ۱۴۰۰ - دانشگاه دولتی سطح اول

دانشگاه های دولتی سطح اول کشور شامل دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر تهران، دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه های روزانه شهر های تبریز، دانشگاه شیراز و دانشگاه اصفهان می شود.

دانشجویانی که در این دانشگاه ها در حال تحصیل هستند می توانند برای ارشد مستقیم ۱۴۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی اقدام کنند.

 

 

 

ارشد مستقیم ۱۴۰۰ - دانشگاه دولتی سطح دوم

دانشگاه های دولتی سطح دوم کشور شامل دانشگاه الزهرا، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه شهید با هنر کرمان، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشگاه صنعتی بابل، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، دانشگاه ارومیه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه های شهرهای گیلان، دانشگاه زنجان، دانشگاه یزد، دانشگاه بیرجند و دانشگاه کاشان می شود.

این دسته از دانشجویانی که در دانشگاه های دولتی سطح دوم مشغول به تحصیل هستند و جزو دانشجویان برتر می باشند، می توانند برای ارشد مستقیم اقدام کنند.

 

ارشد مستقیم ۱۴۰۰ - زمان ثبت نام

همانطور که گفته شد هر دانشگاه به صورت جداگانه فراخوان های پذیرش ارشد مستقیم خود را اعلام می کند پس زمان مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است. اما طبق سال های گذشته معمولا دانشگاه ها از آذر ماه تا مرداد ماه اقدام به انتشار فراخوان های پذیرش ارشد مستقیم و ثبت نام می نمایند.

 

ارشد مستقیم ۱۴۰۰ - هزینه ثبت نام

دانشگاه ها جهت ثبت نام و بررسی مدارک داوطلبان به صورت آنلاین هزینه ای را دریافت می کنند.

از طریق درگاه الکترونیکی دانشگاه خود باید مبلغ 750000 هزار ریال را واریز کنید. البته موضوعی که وجود دارد این است که این شرط مشمول دانشجویان دانشگاه تهران نمی شود.

 

ارشد مستقیم ۱۴۰۰ - روش های ثبت نام

ثبت نام کارشناسی ارشد مستقیم به چند روش صورت می گیرد:

  1. ثبت نام ارسال مدارک از طریق پست
  2. ثبت نام و ارسال مدارک از طریق سامانه دانشگاه به صورت اینترنتی
  3. ارسال مدارک از طریق ایمیل به دانشگاه
  4. مراجعه حضوری و ثبت نام و ارسال مدارک مدنظر جهت پذیرش ارشد مستقیم استعداد درخشان

 

 

 

ارشد مستقیم ۱۴۰۰ - ظرفیت پذیرش

ظرفیت پذیرش ارشد مستقیم در هر کد محل تحصیلی به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش با کنکور کارشناسی ارشد می باشد.

به این صورت که ظرفیت پذیرش بدون کنکور حداکثر ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش با کنکور دوره روزانه در هر کد محل تحصیل است و دانشگاه می تواند تمامی ظرفیت پذیرش بدون کنکور خود را بر حسب هر کد محل تحصیل، یا نیمی از ظرفیت پذیرش بدون کنکور خود را بر حسب هر کد محل تحصیل و باقی مانده را بر حسب ظرفیت کل رشته های با کنکور خود تکمیل کند.

همچنین ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی غیردولتی - غیر انتفاعی حداکثر به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت پذیرش با آزمون در هر کد محل تحصیل است.

 

 

شرایط ارشد مستقیم ۱۴۰۰ در دانشگاه آزاد اسلامی

مانند شرایط ارشد مستقیم در دانشگاه های سراسری، شرایط ویژه ای نیز برای پذیرش در ارشد مستقیم دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که بررسی آن می پردازیم.

  1. شرط معدل: افراد متقاضی باید حداقل معدل ۱۶ برای رشته های غیر علوم انسانی و معدل ۱۷ برای رشته های علوم انسانی را داشته باشند
  2. تا ۳ سال پس از فارغ التحصیلی پذیرش دانش آموختگان واجد شرایط در رشته متجانس امکان پذیر است.
  3. ترم تابستانی و مرخصی بدون احتساب سنوات جزء نیم سال های تحصیلی محسوب نمی شوند، به این شرط که تعداد نیم سال های تحصیلی برای دوره کارشناس پیوسته ۱۰ نیم سال و برای دوره کارشناسی نا پیوسته ۶ نیم سال بیشتر نشود.
  4. افرادی که می خواهند در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته بدون کنکور شرکت کنند باید رشته ای متجانسش با رشته فارغ التحصیلی دوره کارشناسی خود را انتخاب کنند و تغییر رشته یا گرایش در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته ممنوع می باشد.
  5. دانشجویان دارای دروس معادل سازی شده و همچنین دانشجویان دارای ترم های مشروط، از ثبت نام ارشد مستقیم داشگاه آزاد محروم هستند.