نکات طلایی افزایش تمرکز و یادگیری + 7 تمرین افزایش تمرکز و یادگیری در دوران کنکور

یکی از دغدغه های داوطلبان کنکور مقاطع مختلف معمولا افزایش تمرکز و یا افزایش سرعت یادگیری است و بسیاری از آن ها این سوال را دارند که «چرا برخی افراد می توانند تمرکز حواس داشته باشند و برخی دیگر از آن بی بهره اند؟» دلیل آن هرچه باشد، راه هایی برای تقویت تمرکز و افزایش سرعت یادگیری وجود دارد. در این مطلب نکات مهمی را درباره افزایش تمرکز و بالارفتن سرعت یادگیری در اختیارتان قرار می دهیم.

نکات طلایی افزایش تمرکز و یادگیری برای آمادگی کنکور
نکات طلایی افزایش تمرکز و یادگیری برای آمادگی کنکور

نکات طلایی افزایش تمرکز و یادگیری در دوران کنکور

سوالی که بسیاری از داوطلبان کنکور از مشاوران درباره تمرکز و یادگیری می پرسند اینست که « چگونه قدرت یادگیری را افزایش دهیم؟ راهکارهای تقویت تمرکز چیست؟ ». در این مطلب راهکارهای افزایش تمرکز و نکات طلایی و مهم افزایش سرعت یادگیری را در اختیارتان قرار می دهیم.

تقویت تمرکز به تمرین نیاز دارد. شاید در ابتدای تمرین پیشرفت کمی داشته باشیم ولی پس از گذشت 4 تا 6 هفته که از پرورش یادگیری مهارت ها گذشت، شاهد پیشرفت های قابل ملاحظه ای خواهیم شد. از مهم ترین این پیشرفت ها می توان به ایجاد انگیزه درس خواندن در دانش آموزان اشاره کرد که در اثر تمرکز و یادگیری به دست می آید.

 

 

نکات طلایی افزایش تمرکز و یادگیری در دوران کنکور - تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری

برای افزایش تمرکز و یادگیری باید موارد زیر را تمرین کنیم:

1) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: جمع کردن حواس: این شیوه ممکن است در ظاهر ساده به نظر بیاید، ولی در عین حال بسیار موثر است. وقتی که حواستان پرت می شود مرتب به خودتان هشدار دهید که " حواست را جمع کن ". این روش کم کم باعث می شود که توجه شما به موضوع مورد نظرتان جلب گردد. 

جمع کردن حواس در دوران کنکور بسیار ضروری است و برای این کار هنگام مطالعه برای آمادگی کنکور، فکرهای مزاحم را از خود دور کنید. برای آشنایی با تکنیک های تقویت تمرکز حواس مطلب راهکارهای افزایش تمرکز در دوران کنکور را در سایت 3گام بخوانید.

 

2) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: روش عنکبوتی: اگر شما تار عنکبوتی را تحریک کنید، تار تکان می خورد و عنکبوت نسبت به جنبش تار از خود واکنش نشان داده و می خواهد علت حرکت را بیابد. ولی وقتی این عمل چندین بار تکرار شود، خواهید دید که عنکبوت دیگر نسبت به حرکت تار هیچ عکس العملی از خود نشان نمی دهد و متوجه می شود که حشره ای به دام او نیفتاده است. این روش را یاد گرفته و ذهن خود را پرورش دهید و در برابر حواس پرتی تسلیم نشوید. شما باید تمرکزتان را بر روی هدفی که در ذهن دارید، حفظ کنید.

 

3) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: فرصتی برای افکار مزاحم: در طول روز زمان خاصی را به فکر کردن درباره مسائلی که به ذهن شما خطور می کند و تمرکزتان را بهم می زند اختصاص دهید. به طور مثال ساعت 7 تا 7:30 بعدازظهر زمانی است که شما می توانید به این افکار بپردازید. هنگامی که این افکار مزاحم در طول روز به ذهن شما خطور کرد و باعث نگرانی شما شد، به یاد بیاورید که زمان ویژه ای را برای آنها در نظر گرفته اید و اجازه دهید که از ذهن شما خارج شود.

توجه : کسانی که از روش عنکبوتی برای افزایش تمرکز و یادگیری استفاده کرده اند، توانسته اند ۳۵% از افکار مزاحم را در طول ۴ هفته در خود کاهش دهند و این تغییر بزرگی است.

 

4) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: چوب خط زدن برای افکار مزاحم: کارت های کوچکی درست کنید و آن ها را به سه قسمت مساوی برای صبح و بعد از ظهر و شب تقسیم کنید. هر بار که حواستان پرت شد، یک خط در قسمت مخصوص بکشید و برای هر روز یک کارت برای خود تهیه کنید. به مرور متوجه خواهید شد که تعداد خط ها روز به روز کاهش می یابد و این واقعا جالب است.

 

5) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: زمان استراحت: وقتی که ما برای مدت طولانی می نشینیم، خون بدن ما به دلیل نیروی جاذبه، به طرف پایین ترین نقطه بدن یعنی پاها کشیده می شود. ماهیچه های ما همانند یک پمپ عمل می کنند. هنگامی که پس از نشستن راه می رویم، خون به طور یکنواخت به سراسر بدن می رسد. در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز شما می رسد و احساس شادابی و سرحالی می کنید.

 

6) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: عوض کردن موضوع: بسیاری از دانش پژوهان به وسیله تغییر موضوع مطالعه به تمرکزشان کمک می کنند. شما هم می توانید با تغییر موضوع درس به تقویت تمرکز خود کمک کنید.

 

7) تمرین های افزایش تمرکز و یادگیری: جایزه و پاداش: زمانی که کاری را به طور کامل انجام دادید، به خودتان پاداش دهید. کار شما ممکن است خیلی کوچک و یا بزرگ باشد. شما هم می توانید متناسب با کارتان برای خود جایزه و یا پاداش در نظر بگیرید. این جایزه می تواند خواندن یک مطلب جالب و دیدن یک فیلم و یا هر چه شما دوست دارید باشد.

تکنیک های تقویت حافظه را نیز درسایت 3گام بخوانید.

سوالات متداول:

کدام مواد غذایی باعث افزایش تمرکز حواس و حافظه می شود؟

از مواد غذایی حاوی گلوکز (خرما، عسل و شیرینی‏جات طبیعی)، مواد دارای کلسیم و فسفر و ویتامین‏ های D، C،B و A؛ مانند لبنیات، روغن ماهی، پرتقال، گوجه فرنگی، سبوس گندم، سبزیجات تازه، هویج و جگر به مقدار کافی استفاده کنید.

همچنین می توانید بهترین روش تقویت حافظه را در سایت 3گام بخوانید.

تکنیک های افزایش تمرکز چیست؟

تکنیک های تقویت تمرکز و حافظه عبارتند از؛

  • روش ایست (استپ) 
  • روش ضربه
  • روش کوتاه کردن زمان مطالعه
  • معنادار کردن
  • سازماندهی
  • بافت
  • روش پس ختام

برای اطلاع کامل از چگونگی کاربرد و روش انجام این تکنیک ها مطلب راهکارهای افزایش تمرکز در دوران کنکور را بخوانید.

عوامل مخرب تمرکز حواس در دوران کنکور چیست؟

بیشتر افراد به دلایل عمده زیر، با عدم تمرکز فکر و حواس در دوران آمادگی کنکور مواجه می‏ شوند:

1. کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی کنکور مجبور می‏ کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی‏شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می‏ شود و دچار حواس‏پرتی می‏ شوند. چنین افرادی ممکن است مدت ‏ها با بی ‏علاقگی کارهایی انجام دهند یا به دنبال درس یا رشته تحصیلی خاصی، تلاش ‏هایی کنند و به عبارت دیگر خود را مجبور به انجام دادن آن کار یا مطالعه ببینند. اگر این وضعیت برای آمادگی کنکور هم اتفاق بیفتد، داوطلب تمرکز خود را در درس خواندن از دست می دهند.

2. فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله‏ ای مواجه می‏ شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می‏ شوند و در نتیجه این نگرانی ‏ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال‏بافی ‏های منفی‏ گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می‏ کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می ‏کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس‏پرتی می ‏شود. در دوران کنکور این موضوع را در نظر بگیرید و برای افزایش تمرکزتان در مطالعه درس های کنکور، از عوامل تشنج زا دوری کنید.

3. گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می‏ کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و... رخ می‏ دهد) و امکان تمرکز حواس را از بین می‏ برد. در دوران کنکور بهتر است از این حوادث از بین برنده تمرکز حواس دور باشیم.

4. گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می ‏برد. در نتیجه احساس بی ‏علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می‏ شود. برای آشنایی با روش درست مطالعه کنکوری و   افزایش تمرکز حواس، می توانید از مشاوران تحصیلی استفاده کنید.

5. تکثر و تعدد فعالیت ‏های فرد مخصوصاً اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می ‏شود. پس سرتان را خلوت کنید و در دوران کنکور تمام همّ و غم تان را برای کنکور بگذارید .

نظرات این مطلب

افزودن نظر جدید

شما هم نظرتان را در مورد این مطلب بگویید.

loading

3گام: مسیر مطمئن موفقیت