چگونه در دوران کنکور مثبت اندیش باشیم؟
چیزی که نحوه زندگی انسان ها را مشخص می کند، تفسیر و نوع دیدشان نسبت به وقایع بیرونی است نه خود آن وقایع. سرمنشأ مثبت اندیشی از باورهای ما می آید. باورها و اعتقادات هر فرد و نوع برداشتش از زندگی و وقایع آن است که او را به سمت و سوی خوشبختی و یا بدبختی می برد.
هر اتفاقی که در زندگی ما پیش می آید از نظر ما یا خوشایند است یا ناخوشایند. پس هرامری می تواند باعث خوشحالی و خوشبختی ما و یا باعث ناکامی و ناراحتی ما شود. مثبت اندیشی به ما کمک می کند که بتوانیم تغییرات مفیدی در رفتار، گفتار، کار و زندگی خود ایجاد کنیم.
اندیشه مثبت مانند منبعی از انرژی است که علاوه بر تقویت صاحب اندیشه، اطرافیان او هم میتوانند از فضای مثبت آن بهره مند شوند. آیا تا به حال از خود پرسیدهاید چرا برخی مردم هر آنچه را که در زندگی میخواهند، به دست میآورند؟ چطور بعضی از داوطلبان کنکور می توانند به نتیجه دلخواه خود در کنکور برسد؟
تقریبا همه ما نمونههایی از اینطور آدمها را میشناسیم. کسانی که مشاغل خوب دارند، خانههای بسیار لوکس و مجلل دارند، اتومبیلهای آخرین مدل سوار میشوند، از وضعیت فیزیکی خوب و زیبایی برخوردارند و به نظر میرسد که همه آنها را دوست دارند. این آدمها معمولاً خیلی فرهیخته، باهوش و با استعداد به نظر میآیند. در مقابل هم کسانی هستند که همین ویژگیها و پتانسیلها را دارند اما چیز زیادی به دست نمیآورند.
واقعاً چرا برخی مردم از دیگران موفقترند؟ پاسخ این پرسش بسیار آسان و مشخص است.انسانهای موفق، موفقاند چون نگاه و برخوردشان با زندگی درست و مثبت است. بیایید با هم نگاهی به گامها و مراحل کسب مهارت مثبت اندیشی داشته باشیم.
راهکارهای تقویت تمرکز حواس در دوران کنکور را در سایت 3گام بخوانید!
چگونه در دوران کنکور مثبت اندیش باشیم - گام های تقویت مثبت اندیشی در دوران کنکور
در ادامه گام های رسیدن به مثبت اندیشی در دوران کنکور را معرفی خواهیم کرد این گام ها به کاهش و از بین بردن ترس از شکست در کنکور کمک شایانی خواهد کرد:
گام اول مثبت اندیشی کنکور: بدانید که می توانید.
شما دقیقاً همانی خواهید شد که فکر میکنید هستید. موفقیت یا عدم موفقیت شما در کنکور بستگی دارد به طرز تفکر شما از خودتان. اگر به خودتان بگویید که هدف یا آرزوی شما که قبولی در کنکور است، غیرممکن است، به آن دست نخواهید یافت. اگر بتوانید فکرتان را در مورد خود و تواناییهای خود تغییر دهید، زندگی شما تغییر خواهد کرد. واقعیت این است که "شما هر کاری را میتوانید انجام دهید" فقط کافیست این را باور کنید. مادامی که ایمان به انجام کاری داشته باشید، هیچ چیز غیر ممکن وجود ندارد. افکار خوب به تغییرات مثبت منتهی میشود و بالعکس. پس با خیال راحت و به دور از افسردگی کنکور برای موفقیت در کنکور ادامه دهید و مثبت اندیش باشید.
گام دوم مثبت اندیشی کنکور: گفتگوی درونی
بیایید فرض کنیم شما تصمیم گرفتید برای کنکور سراسری یا ارشد درس بخوانید، به همین منظور در یک کلاس آموزشی ثبت نام میکنید. زمان رفتن به کلاس فرارسیده و شما خستهاید. شروع میکنید و با خود میگویید که " من خیلی خستهام و نمیتوانم به کلاس بروم" این همان افکار منفی است، چون واقعیت این است که با وجود یک مقدار خستگی هم میتوانید در کلاس حاضر شوید.
به منظور ایجاد انگیزه برای رفتن به کلاس کنکوری،شما باید در مورد آن مثبت فکر کنید تا خود را وادار به رفتن کنید. برای مثال میتوانید به خود بگویید که من حتی برای 20 دقیقه هم که شده میتوانم در کلاس حاضر شوم. بعد میبینید که وضعیت جسمی و روحی شما به سمت بهبودی حرکت میکند.
کلمات نیز تأثیر بسیاری بر افکار و احساسات ما می گذارند. کلمات می تواند ما را بسیار هیجان زده، متأثر یا خوشحال کنند. پس دقت کنید کلماتتان را در جهت مثبت و زیبا کردن افکار و احساساتتان به کار ببرید. به کاربردن واژه ها و عبارات تأکیدی مثبت در زیباتر شدن افکار و اعمال ما و بهبود کیفیت زندگیمان تأثیر بسیار زیادی دارد و باعث ایجاد شور و شوق در زندگی می شود. مثل این جمله: «من شایسته موفقیت در کنکور هستم و همیشه به اهدافم می رسم.»
گام سوم مثبت اندیشی کنکور: اطرافیان را هم عوض کنید.
نکته قابل توجه که در مورد مثبت اندیشی وجود دارد مسری بودن آن است. اگر شما مثبت فکر کنید و افکار دلگرم کننده داشته باشید، این طرز تفکر را به اطرافیان خود نیز القا میکنید. کسانی را در نظر بگیرید که افرادی بسیار مثبت هستند. این افراد همواره دیگران را وادار میکنند به اینکه بهتر باشند و تماس با این افراد باعث میشود بخشی از انرژی مثبت و روحیه شاد آنها به دیگران منتقل شود.
به همین ترتیب کسانی که منفی باف هستند، سطح انرژی را در وجود دیگران پایین میآورند و هیچکس تمایلی به معاشرت و همراهی با آنها ندارد. با داشتن طرز تفکر مثبت در دوران کنکور و یا حتی همیشه، شما میتوانید انرژی خوب و مثبت را در اطراف خود نیز پراکنده کرده و جهان را به سمت بهتر شدن تغییر دهید.
گام چهارم مثبت اندیشی کنکور: رد کردن منفی ها
همیشه کسانی وجود دارند که آیه یأس میخوانند و انسانها را در انجام اهدافشان دلسرد میکنند. مثلاً تصور کنید به یکی از بستگان خود میگویید که امیدوارید در یک دانشگاه خوب و معتبر با رتبه عالی کنکور پذیرفته شوید و ایشان در جواب شما بگویند: "تو هوش لازم برای ورود به چنین دانشگاهی را نداری" حال اگر شما به این ندای منفی گوش کنید، از پرداختن به افکار مثبت باز میمانید.
پس اگر کسی به شما گفت که نمیتوانید کاری را انجام دهید، باید حرفهای او را کاملاً فراموش کنید. انسانهای بدبین خودشان را هم باور ندارند چه رسد به دیگران. بهترین راه مواجهه با انسانهای بدبین این است که به آنها اثبات کنید که اشتباه میکنند. فقط شما هستید که میتوانید تصمیم بگیرید که میخواهید چه کسی باشید و در زندگی چه کارهایی انجام دهید. اگر تصمیم به انجام کاری دارید مطمئن باشید حتماً راهی برای انجام آن وجود دارد.
فراموش نکنید که افکار منفی می تواند یک روز سفید را خاکستری نشان دهد و افکار مثبت حتی یک روز خاکستری را زیبا و سفید می کند. به طورکلی مثبت اندیشی و افکار منفی هر دو به صورت مسری از فردی به فرد دیگر سرایت می کند.
شما باید سعی کنید به جای اینکه اجازه دهید افکار منفی دیگران بر شما تأثیر بگذارد و روحیه شما را تضعیف کند، با گفتار مثبت خودتان اندیشه ها و افکار مثبت را به دیگران منتقل کنید و به آنها بیاموزید که افکار منفی شان را کنار گذاشته و اندیشه های مثبت را جایگزینش کنند. با این کار شما می توانید هم به اطرافیان خود کمک کرده و هم روحیه مثبت اندیشی خود را تقویت کنید.
هرگاه حادثه ناراحت کننده ای در زندگیتان پیش آمد، به جای اینکه مأیوس و نگران شوید، آن را به فال نیک گرفته و به این فکر کنید که قطعاً راه دیگری برای سعادت و خوشبختی شما گشوده شده و باید آن راه را بیابید.
چگونه در دوران کنکور مثبت اندیش باشیم - برای موفقیت در کنکور خوش بین باشید
برای موفقیت در کنکور خوش بین باشید به چند دلیل:
بررسیهای متعدد نشان دادهاند که افراد خوشبین نسبت به افراد بدبین عمر طولانیتری خواهند داشت. اما پرسش اصلی این است که چرا اینگونه است. بررسیهای گوناگون این یافتهها را نشان دادهاند:
-
در افراد به شدت خوشبین میزان مرگ و میر به میزان قابلتوجهی پایینتر است.
-
در بیماران خوشبینی که تحت عمل جراحی بایپس عروق کورونری قلب قرار گرفتهاند نسبت به بیماران مشابه بدبین، 50 درصد احتمال کمتری وجود دارد که نیاز به بستری شدن مجدد پیش بیاید.
-
افراد دارای عواطف مثبت فشارخون پایینتری دارند.
برای موفقیت در کنکور خوش بین باشید - تاثیر خوش بینی بر سلامت افراد
آیا خوشبینی است که افراد را سالم نگه میدارد، یا افراد سالم دیدگاه خوشبینانهتری به زندگی دارند؟
دانشمندان برای حل این مسئله در تجزیه و تحلیلهایشان در سالهای اخیر مشکلات پزشکی از قبل موجود را هم در نظر گرفتند و نتایج را تعدیل کردند. بررسیهایی که این تعدیلها را انجام دادند نشان دادند که بیماریهای از قبل موجود منافع ناشی از خوشبینی را خنثی نمیکند.
به عنوان مثالی از اینکه انسانها چگونه روحیهشان را حفظ میکنند، پژوهشگران دریافتند افراد سالمندی که دچار بیماریهای گوناگون هستند، باز فکر میکردند به خوبی پیر شدهاند. یک بررسی دیگر نشان داد که افراد بیمار و معلول بر خلاف تصور عمومی خودشان را غرق مصیبت تصور نمیکنند. یک بررسی دیگر نشان داد که خوشبینی فعالیت را در همان نقطهای از مغز تشدید میکند، که در میان افراد افسرده دچار اختلال کارکرد است.
برای موفقیت در کنکور خوش بین باشید - چرا خوش بینی؟
اما چرا خوشبینی برای موفقیت در کنکور این همه سودمند است؟
شاید به این علت افراد خوشبین از سلامت بهتر و عمر طولانیتری برخوردارند که سبکهای زندگی سالمتری دارند، شبکههای اجتماعی قدرتمندی میسازند، و مراقبت پزشکی بهتری دریافت میکنند. همچنین مشخص شده است که استرس عمر را کوتاه میکند. استرس باعث آزادی هورمونهایی میشود که باعث زوال هر چیزی در بدن از لثهها گرفته تا قلب میشوند. افراد خوشبین ممکن است میزان پایینتری از هورمونهای استرس داشته باشند. وراثت نیز ممکن است نقشی ایفا کند. ممکن است ژنها برخی از افراد را مستعد خوشبینی کنند، و همین ژنها بر سلامت و طول عمر اثر بگذارند. برای مشخصشدن اسرار خوشبینی هنوز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، زیرا ممکن است سازوکارهای متعددی دخیل باشند.
چگونه در دوران کنکور مثبت اندیش باشیم - تقویت مثبت اندیشی در زمان کنکور
چگونه مثبت اندیش باشیم؟
در ساختار شخصیت ما انسان ها، افکار از چنان قدرتی برخوردارند که می توانند سازنده یا ویرانگر باشند، بنابراین باید بیاموزیم که افکارمان را هوشمندانه کنترل کنیم تا در زندگی به موفقیت ها و کامیابی های بزرگی دست یابیم. یکی از این راهکارها یادگیری روشهایی است که باعث مثبت اندیشی در ما میشود و افکار منفی را از ما دور میکند.
در زیر به 30 مورد از توصیه هایی که باعث ایجاد مثبت اندیشی میشوند اشاره می شود:
1.نسبت به خودمان احساس خوبی داشته باشیم و خود را خوب ، دانا و با ارزش بدانیم.
2.لیستی از صفات مثبت خود تهیه کنیم و راه های تقویت آنها را بیابیم و تجربه کنیم.
3.لیستی از افکار منفی خود در طی روز تهیه و سعی کنیم برای هر فکر منفی یک فکر مثبت معادل بیابیم تا به کمک آن بتوانیم با افکار منفی مقابله کنیم.
4.سعی کنیم در گفتار و برخوردهای روزانه از کلمات و جملات مثبت استفاده کنیم. مثلاً در ملاقات با دیگران به جای استفاده از کلمه "خسته نباشید" که دارای بار منفی و القای حس خستگی است، بگوییم "خدا قوت"، "شاد باشید" و امثال آنها.
5.افکار خود را متوجه خوبیها و جنبه های مثبت زندگی کنیم تا به مرور مثبت نگر شویم.
6.با خوش بینی، سعی کنیم دستوراتی را به ذهن خود بدهیم که اندیشه های جدید مثبت شکل گیرند.
7.هر روز صبح که از خواب برمیخیزیم با نگاه کردن به منظره ای زیبا، روز خود را با نشاط آغاز کنیم.
8.از افراد منفی نگر یا موقعیتهایی که باعث ایجاد افکار ناخوشایند یا منفی میشوند دوری و یا سعی کنیم کمتر با آنها برخورد داشته باشیم.
9.به مشکلات به عنوان محکی برای ارزیابی توانایی های خود نگاه کنیم و هرگز نتیجه بدی را پیش بینی نکنیم زیرا مشکلات فقط به اندازه ای مهم هستند که ما آنها را مهم می پنداریم.
10. به لحظات و خاطرات زیبا و دوست داشتنی گذشته خود فکر کرده و سعی کنیم آنها را تکرار نماییم.
11. از خود انتظار بیش از حد نداشته باشیم و خود را همه فن حریف ندانیم، به عبارت دیگر، از کمال گرایی مطلق که باعث اضطراب و احساس عجز و ناتوانی میشود خودداری کنیم.
12. از تردید و دودلی دوری کرده و کارها را با جدیت دنبال کنیم.
13. به ندای منفی درونی خود و تلقین های نگران کننده و مخرب دیگران بی توجه باشیم و سعی کنیم عکس آنها را انجام دهیم.
14. به قدرت بیکران خداوند ایمان داشته باشیم و با خود تکرار کنیم که من لیاقت بهترینها را دارم و با لطف خداوند به آنها خواهم رسید.
15. از میان اهداف خود هدفی را انتخاب کنیم که امید بیشتری به موفقیت آن داریم و در تلاش برای تحقق آن، به فکر تایید یا تکذیب دیگران نباشیم.
16. در توصیف احوال و زندگی خود از کلمات مثبت استفاده کنیم.
17. در تعریف از افراد خانواده یا دوستان از کلمات مثبت و روحیه بخش استفاده کنیم.
18. از چشم و هم چشمی و حسادت که باعث ایجاد افکار منفی میشود دوری و سعی کنیم روش خود را خودمان انتخاب کنیم.
19. هرگز شعار خواستن، توانستن است را فراموش نکنیم و بدانیم که در سایه سعی و تلاش به آنچه بخواهیم میرسیم.
20. قدر لحظات زندگی را بدانیم و از آنها بخوبی استفاده کنیم، زیرا هرگز تکرار نخواهند شد.
21. برای تغییر اوضاع و شرایط نامساعد اقدام کنیم و مطمئن باشیم که میتوانیم آنها را از بین ببریم.
22. خود را از قید و بندهای آزار دهنده رها ساخته و ساده زندگی کنیم تا فکر و خیال آسوده ای داشته باشیم.
23. از انزوا و گوشه گیری که باعث ایجاد افکار منفی میشود دوری کرده و اوقات خود را در جمع خانواده و دوستان سپری کنیم.
24. هر وقت که احساس کردیم افکار منفی به سراغمان آمده است، وضعیت خود را تغییر دهیم و به کاری سرگرم شویم.
25. ممکن است هنگام خواب در رختخواب، افکار منفی به سراغمان بیاید. پس تا خسته نشده ایم به رختخواب نرویم.
26. هرگز خود را بدبخت و ناتوان و درمانده احساس نکنیم و از مطالعه و گوش دادن به اشعار و مخصوصاً آهنگهایی که چنین حسهایی را القا میکنند خودداری کنیم.
27. اعتماد به نفس خود را در هر شرایطی حس کنیم و هرگز به دیگران اجازه ندهیم آنرا متزلزل کنند زیرا اعتماد به نفس کلید خلق تفکر مثبت است.
28. خندیدن را فراموش نکنیم. خندیدن باعث میشود تا افکار ناراحت کننده و منفی جای خود را به افکار مثبت و شاد بدهند.
29. بدانیم که اجرای راهکارهای تقویت مثبت هیچ هزینه ای ندارند و به سن افراد نیز مربوط نمیشوند.
30. باید به تقویت مثبت اندیشی ایمان داشته باشیم و این شعار را هرگز فراموش نکنیم که "اگر افکارمان را کنترل کنیم، زندگی مان متحول میشود".
همچنین می توانید برای تقویت تمرکز حواس و یادگیری در دوران کنکور در سایت 3گام بخوانید.