خلاصه نویسی

روشهای خلاصه نویسی برای کنکور

راهکارهای مهم خلاصه نویسی برای کنکور عبارتند از؛

برای یادداشت‌برداری از متن باید آنرا به طور سریع بخوانیم و سعی نمائیم مطالب را درک کنیم و سپس از استنباط خودمان شروع به نوشتن مطالب کلیدی نمائیم.
خلاصه نویسی برداری فقط با کلمات ویژه خودمان باشد و نکات اساسی بیان شود، یعنی یادداشت ها اصلاً باز نویسی مطالب نباشد بلکه چکیده و استنتاج مطالب به صورت کلمات کلیدی باشد به طوری که با دیدن کلمه مفهوم فوق به یاد آید.
بسیار اتفاق می‌افتد که در خلاصه نویسی کنکوری، انسان فکر می‌کند همه این مطالب، خوب و لازم است و در خلاصه‌، آن‎ها را می‌‌آورد. در نهایت می‌‌بیند که خلاصه، چیزی از اصل مطلب کم نیست. این یا به عدم مهارت در خلاصه نویسی برمی‌‌گردد، یا به عدم آگاهی اجمالی از محتوای آن‎ چه خلاصه می‌شود و یا عدم دقت شخص در تفکیک مطالب مهم از کم اهمیت.
پیش از اقدام به خلاصه‌نویسی،‌خوب است، ابتدا یک دور، کتاب را بخوانیم،‌تا نسبت به محتوا اِشراف و احاطه پیدا کنیم و بهتر بتوانیم موارد عمده و غیر عمده و اصلی و حاشیه‌ای را از هم تفکیک کنیم.
هنگام مرور مقدماتی، می ‌توان فصل‌های اصلی و فرعی و مطالب عمده را از حواشی و زواید، جدا کرد و علامت گذاشت تا خلاصه‌نویسی، آسان‌‌تر شود. 

 

 

روشهای خلاصه نویسی برای کنکور - نکات مهم در خلاصه نویسی کنکور

می‌توانید در خلاصه نویسی کنکوری برای خودتان نکات زیر را بکارببرید:
1. کلمات مهم را بزرگتر بنویسید.
2. از رنگ‌های مختلف استفاده کنید.
3. بسیاری از ارتباط ها ونتایج را با فلش و آکلاد نشان دهید.
4. خلاصه نویسی اصلا ً نباید با عجله انجام شود بلکه باید با صبر و حوصله و با دقت انجام شود.
5. در هنگام خلاصه نویسی بهتر است در کنار هر مطلب یا زیر آن 4 تا 5 سانتی‌متر جا برای اضافه نمودن مطالب بعدی در نظر گرفت (بهتر است خلاصه نویسی روی برگه انجام شود تا بعداً جا برای اضافه کردن برگه وجود داشته باشد).
6. اگر با چند بار خواندن مطلبی آن را متوجه نمی‌شوید برای فهم آن اصرار نکنید، کنار آن علامت گذاشته و از آن بگذرید و بعداً به آن مراجعه کنید.

 

روشهای خلاصه نویسی برای کنکور - مرور خلاصه نویسی

تکرار مباحث کنکوری در فواصل زمانی مشخص باعث ذخیره در حافظه موقت و انتقال آن به حافظه دائمی می‌شود.  مرور نکان کنکوری و خلاصه برداری ها در مراحل زیر انجام می‌شود:

1. اولین مرور ده دقیقه بعد از یک مطالعه یک ساعته می‌باشد.
2. دومین مرور روز بعد و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه صورت می‌گیرد.
3. سومین مرور یک هفته بعد و در پایان هر ماه. مرور کلی باعث می‌شود ۹۵ درصد مطالب در حافظه بلند جایگزین شود.
باید توجه کرد که تکرار یکنواخت مغز را خسته می‌کند.
مرور درس وقتی مفید خواهد بود که مطالعه اولیه کامل باشد. یک نوع مرور می‌تواند با انجام آزمون همراه باشد.
برای مرور اصولی و کارا می‌توان از جعبه لایتنر و یا نرم افزار لایتنر نیز استفاده نمود (بیشتر برای لغات انگلیسی و فرمول‌ها).

همچنین می توانید روش های مطالعه اثربخش کنکور را که مکمل خلاصه نویسی کنکوری برای موفقیت در کنکور است، در سایت 3گام بخوانید.