راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری - راهنمای گام به گام انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری - راهنمای گام به گام انتخاب رشته کنکور سراسری

 

 

 

برای ورود به نرم افزار انتخاب رشته کنکور 3گام روی لینک زیر کلیک کنید.

https://final.3gaam.com/

 

انتخاب رشته کنکور 1403

بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری 1403، زمان انتخاب رشته کنکور سراسری فرا می رسد و داوطلبان باید به کمک دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری و مطالعه دقیق آن و اطلاع از شرایط و ضوابط انتخاب رشته کنکور سراسری 1403، مراحل انتخاب رشته را دنبال کنند. در ادامه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 و مراحل و نکات مهم آن را برای شما شرح خواهیم داد.

نکته ای که در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 بسیار اهمیت دارد، اطلاع دقیق از رشته ها و آینده آن هاست. چراکه بدون اطلاع از رشته های دانشگاهی و آینده آن ها انتخاب درستی نمی توان کرد.

شما می توانید معرفی رشته های دانشگاهی انسانی، رشته های ریاضی، و رشته های تجربی را در لینک زیر بخوانید. در این معرفی ها در مورد وظایف فارغ التحصیلان رشته و حوزه های کاری آنان، دوره تحصیل رشته ها، آینده تحصیل رشته های علوم انسانی، امکان مهاجرت، دانشگاه های برتر، وضعیت اشتغال، مزایا و معایب و ... صحبت کرده ایم. 

معرفی کامل رشته های انسانی

معرفی کامل رشته های تجربی

معرفی کامل رشته های ریاضی

 برای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 عجله نکنید و با دقت شرایط و ضوابط دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 را بخوانید.

 

انتخاب رشته کنکور 1403 - دوره های نوبت دوم، پردیس خودگردان، و مجازی

در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 باید انواع دوره ها و دانشگاه ها را بشناسید.

برای قدیمی تر ها: نوبت دوم همان شبانه است!

تا آنجا که ما اطلاع داریم و از دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری استنباط می گردد انتقال از نوبت دوم به روزانه محال است.

به شهریه دانشگاه ها توجه کنید. بعضی از انتخاب ها ممکن است برای شما گران تمام شود!

همچنین شما می توانید برای انتخاب دانشگاه آزاد راهنمای انتخاب رشته  سراسری دانشگاه آزاد را در سایت 3گام بخوانید. و همه چیز را در مورد انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد بدانید.

 

 انتخاب رشته کنکور 1403 - شهریه دانشگاه ها در مقطع سراسری 1403

دانشگاه های کشور در دوره روزانه رایگان است و در ازای تعهد به خدمت شهریه ای از دانشجویان دریافت نمی شود، درحالیکه دانشگاه های نوبت دوم (شبانه)، دانشگاه های پردیس خودگردان، و دوره های مجازی شهریه پرداز  هستند.

قبل از انتخاب رشته کنکور سراسری به طور دقیق فرق نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان را بدانید.

 

داوطلبان گرامی می توانند در راستای کاملتر شدن اطلاعات انتخاب رشته ای خود به صفحه 
مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری
 
مراجعه کنند تا انتخاب رشته خود را با درصد موفقیت بیشتری انجام دهند.

 

 انتخاب رشته کنکور 1403 - اولویت بندی انتخاب رشته کنکور سراسری 1403

در انتخاب رشته کنکور سراسری می توانید 150 رشته را انتخاب کنید. انتخاب ها را بر اساس اولویت علاقه، هزینه و فاصله دانشگاه تا شهر محل زندگی تان بچینید.

 توجه داشته باشید که می توانید در انتخاب رشته از ایده آل ترین و خوشبینانه ترین رشته ها شروع کنید و کم کم رشته هایی با احتمال قبولی بالا و واقع گرایانه را در لیست انتخاب رشته تان قرار دهید.

 

 انتخاب رشته کنکور 1403 - انتخاب رشته ارشد پیام نور و غیرانتفاعی

برای انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری 1403، داوطلبان باید شماره سریال علاقمندی انتخاب رشته دانشگاه پیام نور و غیر انتفاعی را خریداری کنند. انتخاب رشته دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی همزمان با دانشگاه های سراسری صورت می گیرد و سازمان سنجش مسئول برگزاری انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه پیام نور است.

در میان دانشگاه های پولی که ارائه دهنده رشته های کارشناسی هستند، دانشگاه پیام نور ارزان تر از دانشگاه های غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، و دانشگاه آزاد اسلامی است (البته به رشته هم بستگی دارد). همچنین متغیرترین شهریه های دانشگاه ها برای دانشگاه های غیرانتفاعی است و از دانشگاهی به دانشگاه دیگر فرق دارد. همچنین دانشگاه های غیرانتفاعی کیفیت یکسانی ندارند و همه آن ها با یکدیگر فرق دارند. در حالیکه دانشگاه های پیام نور نسبتا کیفیت یک دست تری دارند. چراکه به صورت مرکزی اداره می شود.

توجه کنید که تعداد انتخاب رشته برای داوطلبان کنکور سراسری 150 تاست و داوطلبان می توانند در این 150 انتخاب تعدادی از رشته های دانشگاه های پیام نور را بگنجانند. درصورت قبولی در  دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی، نتیجه و جواب انتخاب رشته در کنار نتایج دانشگاه های دولتی اعلام می شود.

 

 انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 - پاسخ به سوالات متداول انتخاب رشته کنکور سراسری

  • تراز در کنکور سراسری 1403 چطور حساب می شود؟
  • در انتخاب رشته کنکور سراسری، روزانه انتخاب کنم یا شبانه؟ 
  • نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد در سال 1403 چگونه است؟
  • با توجه به رتبه من امکان قبولی در مقطع کارشناسی دوره روزانه وجود دارد یا نه؟

برای پاسخگویی به این سوالات از مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنید. 

 

 

انتخاب رشته کنکور 1403 - نکات مهم برای انتخاب رشته کنکور 

برای اینکه داوطلبان بتوانند نتیجه زحمات و تلاش های خود را ببینند لازم است که در انتخاب رشته به جوانب مختلف توجه داشته و ملاک های مهم را در آن اعمال نمایند. هر داوطلب برای داشتن یک انتخاب رشته دقیق و اصولی می بایست نکاتی را مورد توجه قرار دهد که در ادامه به توضیح این نکات خواهیم پرداخت:

  • علاقه خود را مد نظر قرار دهید: علاقه یکی از مهم ترین معیارها در انتخاب رشته است چرا که هر چقدر علاقه بیشتر باشد انگیزه و تخصص گرایی در رشته هم بیشتر خواهد بود و در واقع نوعی فاکتور پیش برنده در هر کاری محسوب می شود. نتیجه علاقه به یک رشته توسط داوطلب، نیروی کاری مجرب در آن رشته می باشد و بر عکس عدم علاقه به رشته، تعدد فارغ التحصیلان بدون تخصص در جامعه می باشد.

  • به نحوه پذیرش در رشته دقت کنید: مطابق با اطلاعات دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، نحوه گزینش برای برخی از رشته ها به صورت کشوری است و برای برخی رشته به صورت قطبی و ناحیه ای اعمال می شود. در واقع داوطلبان باید توجه داشته که آیا در اولویت پذیرش آن رشته قرار می گیرند یا نه! که در این قسمت اطلاعاتی مانند تراز و نمره کل داوطلب در زیرگروه مربوطه و سهمیه باید مد نظر قرار بگبرند.

  • دفترچه انتخاب رشته را به دقت مطالعه کنید: داوطلبان باید دفترچه انتخاب رشته را ریز به ریز و با جزئیات مطالعه کنند تا نسب به شرایط و ضوابط و سایر اطلاعات، آگاهی کامل داشته باشند. مثلا ممکن است رشته های جدیدی در دفترچه درج شده باشند و یا برخی از شرایط تغییر کرده باشد. لذا داوطلبان باید از شرایط دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و سازمان سنجش اطلاعات کامل داشته باشند چرا که هر گونه اشتباه در این زمینه متوجه خود داوطلب خواهد بود و می بایست در قبال آن پاسخگو باشد.

  • مدیریت کردن زمان: از آنجا که مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری محدود می باشد لذا امکان انتخاب رشته فقط در آن بازه زمانی وجود خواهد داشت. به داوطلبان توصیه می کنیم که زمان خود را تقسیم بندی کنند برای مثال زمانی را به مطالعه دفترچه، زمانی را به مشورت و زمانی را به وارد کردن کدها در سامانه انتخاب رشته سازمان سنجش اختصاص دهند که در آخر به انتخاب رشته درست و منطقی خواهد انجامید.  

  • آگاهی از بازار کار رشته: یکی از مهم ترین مراحل و نکات برای انتخاب رشته توجه به بازار کار آن رشته می باشد چرا که در سرنوشت داوطلبان تاثیر زیادی دارد. بازار کار خوب یک رشته می تواند داوطلب را برای تحصیل در آن رشته بیشتر علاقه مند کند البته اشتغال در رشته تحصیلی نوعی اعتماد به نفس و حس مفید بودن هم به داوطلبان می دهد چون می توانند در حوزه تخصصی خود فعالیت کنند.

  • آگاهی از چارت درسی رشته: وقتی که چارت درسی یک رشته را مطالعه کنید و در مورد آن اطلاعات داشته باشید در واقع به علاقه خود احترام گذاشته اید. چرا که داشتن این اطلاعات نوعی معیار سنجش علاقه در آن رشته محسوب می شود و هر چقدر چارت درسی و عناوین دروس مورد علاقه داوطلبان باشد به همان اندازه هم می تواند در پیشرفت تحصیلی آن ها تاثیر مستقیمی داشته باشد.

  • چک لیست انتخاب رشته داشته باشید: مطمئنن داشتن چک لیست برای انتخاب رشته مفید خواهد بود لذا داوطلبان می بایست بر اساس علاقه و سایر عوامل ذکر شده در بالا برای انتخاب رشته خود یک چک لیست تهیه کنند که حاوی اطلاعات و کد رشته های لازم باشد. داشتن چک لیست باعث می شود که داوطلبان هنگام واردکردن کدرشته ها در سامانه انتخاب رشته سنجش کمتر دچار اشتباه شوند و با خیال راحت انتخاب رشته را انجام دهند.

 

 انتخاب رشته کنکور 1403 - نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری 3گام

شما می توانید بعد از تهیه پیش نویس رشته های انتخابی تان و قبل از اقدام به انتخاب رشته برای کسب اطمینان از انتخاب هایتان از نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری 3گام استفاده کنید. نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری  3گام ماحصل بررسی چندین هزار کارنامه است و عوامل مختلف موثر بر کنکور سراسری را در انتخاب رشته اثر می بخشد.

همچنین در نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری 3گام به شما کمک می کند تا چطور اولویت های تان را بچینید تا شانس قبولی تان را افزایش دهید. نرم افزار انتخاب رشته 1403 به شما کمک می کند تا میزان قبولی خود را در رشته های انتخابی تان بسنجید و با اطمینان بیشتر فرم انتخاب رشته تان را پر کنید.

ویژگی های نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری 3گام

  • تحلیل احتمال قبولی در 3 سطح پراحتمال، خوش بینانه، کم احتمال، 

  • اولویت بندی برمبنای شرایط داوطلب

  • ارائه فایل خروجی نهایی مطابق با اصل دفترچه سنجش (این فایل شامل نتایج و جواب انتخاب رشته سراسری شما خواهد بود)

همچنین نرم افزار انتخاب رشته مجازی براساس سنجش برای روزهای حساس انتخاب رشته کنکور سراسری آماده سازی شده است و نکته مهم درباره این نرم افزار مجازی برای انتخاب رشته کنکور سراسری این است که براساس آخرین دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش که در سایت سنجش در زمان انتخاب رشته منتشر می شود، ارائه می شود و از همه مهم تر برای تمامی کنکورهای تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان های خارجی قابل استفاده و دسترسی است.

 

 راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 - مشاوره حضوری و تلفنی انتخاب رشته کنکور سراسری 3گام

 وقتی مدت زمان انتخاب رشته کنکور سراسری اعلام می شود، داوطلبان برای انتخاب درست و منطقی به تکاپو می افتند و می خواهند از هر منبعی برای انتخاب رشته ای مناسب کمک بگیرند. یکی از این منابع وجود مشاوران تخصصی انتخاب رشته است که در این کار تجربه کافی را داشته باشند.

 در چنین شرایطی، موسسه آموزشی 3گام برای داوطلبان امکانی را فراهم می کند تا بتوانند از مشاوره های تخصصی انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کنند. مشاوران تخصصی انتخاب رشته سراسری 3گام به سوالات متداول و گوناکون انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 پاسخ خواهند داد. علاوه بر مشاوره حضوری، امکان برقراری مشاوره های تلفنی برای داوطلبانی که در تهران حضور ندارند و یا امکان مراجعه حضوری را ندارند، فراهم است.

درباره انتخاب رشته سهمیه 5 درصد کنکور سراسری در مطلب 
سهمیه 5 درصد ایثارگری و انتخاب رشته کنکور
در سایت 3گام بخوانید.

 

انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 - تحلیل اطلاعات کارنامه اولیه کنکور 

بعد از منتشر شدن کارنامه اولیه کنکور سراسری، اطلاعات مفید و موثری برای انتخاب رشته به داوطلبان ارائه می شود که در انتخاب رشته دقیق و درست به آن ها کمک می کند. در حقیقت داوطلبان کنکور از طریق اطلاعات کارنامه اولیه نسبت به وضعیت پاسخگویی به سوالات کنکور، رتبه، تراز و همچنین وضعیت مجاز شدن برای انتخاب رشته در دوره های روزانه و غیر روزانه مطلع می شوند.

لذا تحلیل درست از اطلاعات مختلف کارنامه اولیه می تواند در انتخاب رشته کنکور بسیار تاثیرگذار باشد که جهت استفاده داوطلبان این اطلاعات مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. در واقع کارنامه اولیه چند بخش را در بر می گیرد که هر بخش به بررسی اطلاعاتی مجزا از بخش های دیگر می پردازد. در ادامه به این بخش ها اشاره خواهیم کرد:

  • اطلاعات ثبت نامی داوطلبان
  • مشخصات گروه آزمایشی امتحانی
  • وضعیت مجاز شدن به انتخاب رشته برای هر دوره تحصیلی
  • وضعیت نمره کل و رتبه داوطلبان
  • کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد.

شایان ذکر است که داوطلبان به هنگام انتخاب رشته می بایست به اطلاعاتی نظیر رتبه در سهمیه، رتبه زیرگروه و تراز زیرگروه خود توجه نمایند و با در نظر گرفتن آن ها انتخاب رشته کنند.

در بخش اطلاعات آزمونی و ثبت نامی کارنامه، اطلاعاتی نظیر استان بومی، ناحیه بومی و قطب بومی داوطلبان درج گردیده است که می توان گفت توجه به این اطلاعات هم در انتخاب رشته بسیار تاثیرگذار خواهد بود. در واقع در نظر گرفتن و تاثیر دادن اطلاعات مربوط به بوم در انتخاب رشته سبب می گردد که داوطلبان در بوم مربوط به خود شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان خارج از آن بوم داشته باشند. به صورتی که دانشگاه ها بر طبق این سهمیه در رشته های کم طرفدار، 80 درصد ظرفیت کدرشته ها را به داوطلبان بومی و 20 درصد کدر رشته های باقیمانده را به داوطلبان غیربومی اختصاص می دهند که در رشته های پرطرفدار مثل پزشکی، داندانپزشکی و داروسازی در گروه آزمایشی علوم تجربی، این میزان به 60 درصد کاهش پدا می کند و 40 درصد از داوطلبان غیربومی مورد پذیرش قرار می گیرند.

در بخش مربوط به سهمیه ها، انواع سهمیه ها اعم از ایثارگران 5 و 25 درصدی، سهمیه رزمندگان، خانواده شهدا و سهمیه مناطق 1، 2 و 3 نوشته شده است. بعد از تایید شدن سهمیه، هر داوطلب در گروه مربوط به سهمیه خود قرار می گیرد و نسبت به تعداد داوطلبان موجود در آن گروه سنجیده می شود. تمامی داوطلبانی که شامل سهمیه های ایثارگران و رزمندگان در کنکور 1403 می شوند و سهمیه آن ها از طرف ارگان مربوطه تایید شده، سهمیه آن ها در این قسمت درج گردیده و بر طبق آن وضعیت داوطلب بررسی می گردد.

داوطلبان کنکور برای انتخاب رشته باید به رتبه در سهمیه در زیرگروه مختلف و همچنین تراز زیرگروه اکتسابی خود توجه لازم را داشته باشند و با در نظر گرفتن آن ها، انتخاب رشته خود را انجام دهند.

 

 

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 - نکات مرحله به مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری

  • دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری را به دقت و به طور کامل مطالعه کنید. پس از شروع زمان انتخاب رشته، دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org و لینک درج شده قرار خواهد گرفت.
  • دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری حاوی اطلاعات شرایط و ضوابط انتخاب رشته، اطلاعات کلی درباره انتخاب رشته مثل تاثیر سهمیه ها، جدول رشته ها و کد رشته محل ها، و پیوست است.
  • قبل انتخاب رشته کنکور سراسری 1403، ابتدا رشته هایی که می خواهید آن ها را برگزینید، به خوبی بشناسید و از شرایط، مزایا و معایب آن مطلع شوید. سپس کد محل رشته های مورد نظرتان را مشخص کنید.
  • زمان انتخاب رشته کنکور سراسری معمولا یک هفته است و در نهایت چند روز مدت زمان انتخاب رشته تمدید می شود.
  • عوامل موثری بر انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 وجود دارد که می توانید در مطلب انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 بخوانید.
  • همچنین انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 در دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد، و دانشگاه های غیرانتفاعی وجود دارد که داوطلب باید برای دریافت شماره سریال علاقمندی مبلغی را بپردازد و بعد اقدام به انتخاب رشته در دانشگاه های فوق کند.
  • سازمان سنجش در سال گذشته برای کسانی که در انتخاب رشته کنکور سراسری خود اشتباه کرده بودند، امکان درخواست بررسی اشتباه در انتخاب رشته کارشناسی را قرار داده بود. البته هنوز برای سال 1403 مشخص نشده که چنین امکانی وجود خواهد داشت یا خیر.
  • انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 دانشگاه های سراسری در سایت سنجش به آدرس sanjesh.org  و انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی از طریق سایت azmoon.org  صورت می گیرد. انتخاب رشته کنکور سراسری این دو دانشگاه به صورت همزمان نیست. نتایج و جواب انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 نیز در همین سایت ها اطلاع رسانی خواهد شد.

 

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 - راهنمای تصویری انتخاب رشته کنکور سراسری

بعد از اعلام زمان انتخاب رشته کنکور سراسری از سوی سازمان سنجش، برای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org مراجعه کنید و در قسمت کارشناسی (در منوی سمت راست سایت سنجش مشخص است) روی لینک دفترچه و انتخاب رشته سامانه های آزمون سراسری 1403 کلیک کنید.

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

 

بعد از ورود به صفحه روی لینک انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال 1403 کلیک کنید.

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

 

در صفحه جدید شرایط و اصلاحیه های انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 را به دقت بخوانید و سپس « تایید و ادامه - گام بعدی » را بزنید.

 

 

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

 

در این مرحله می توانید به سه طریق وارد سیستم انتخاب رشته در سایت سنجش برای انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 شوید.

روش 1 ورود به سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 : سریال ثبت نام (12 رقمی) + شماره شناسنامه
روش 2 ورود به سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 : شماره پرونده + کد ملی + سریال شناسنامه
روش 3 ورود به سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 : شماره رهگیری ثبت نام ( 16 رقمی ) + کدملی

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

 

بعد از ورود به سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 ، فرم اصلاح و تایید اطلاعات نمایش داده می شود و  داوطلبان کنکور سراسری 1403 باید فرم مورد نظر را پر کنند. پس از آن روی دکمه «تایید و ادامه» کلیک کنید. پس از آن وارد صفحه ای می شوید که باید رشته های مورد نظرتان و کد رشته های آن را وارد کنید. پس از تکمیل فرم انتخاب رشته، کد رهگیری دریافت می کنید که به کمک آن می توانید نتایج انتخاب رشته خود را ببینید.

 

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری