آزمون عملی کنکور سراسری هنر 1400
آزمون عملی کنکور سراسری هنر 1401

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  رشته های دارای آزمون عملی کنکور هنر 1401

پذیرش دانشجو در بعضی از رشته های کنکور هنر 1401 به صورت متمرکز و با شرایط خاص (یعنی دارای آزمون عملی و مصاحبه کنکور هنر) است. پس از برگزاری کنکور سراسری هنر، با اعلام سازمان سنجش، داوطلبان کنکور رشته های هنر، زمانی حدودا یک ماه و نیمه دارند تا خود را برای آزمون عملی هنر آماده کنند.

در جدول زیر لیست رشته های دارای آزمون عملی یا مصاحبه کنکور هنر 1401 آورده شده است:

 

عنوان رشته کنکور هنر 1401

 

نقاشی ، ارتباط تصویری ، طراحی پارچه و لباس

1

طراحی صنعتی

2

مجسمه سازی

3

ادبیات نمایشی

4

طراحی صحنه

5

بازیگری

6

نمایش عروسکی

7

کتابت و نگارگری

8

آهنگسازی

9

موسیقی ایرانی

10

موسیقی جهانی

11

موسیقی نظامی

12

عکاسی

13

 

 

هر داوطلب می تواند در آزمون عملی کنکور هنر 2 مجموعه از مجموعه رشته های موجود در جدول را شرکت کند. در صورت حاضر نبودن داوطلب در آزمون عملی کنکور هنر، آن رشته به صورت خودکار از لیست انتخاب رشته داوطلب کنکور هنر حذف خواهد شد.

نتیجه ی نهایی کنکور هنر، با ترازگیری بین نمره ی آزمون اصلی و نمره ی آزمون عملی در نیمه ی دوم شهریور ماه مشخص خواهد شد.

 

 

مطالب مرتبط با آزمون عملی کنکور سراسری هنر:

منابع کنکور هنر 1401 - بهترین منابع آزاد + منابع سازمان سنجش کنکور هنر

بهترین روش مطالعه دروس عمومی برای کنکور سراسری

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  آزمون عملی رشته های تجسمی (نقاشی، گرافیک، طراحی پارچه و لباس)

آزمون عملی کنکور هنر به صورت گروهی در تاریخی که سازمان سنجش اعلام می کند، برگزار می شود. ابزاری که باید در آزمون عملی کنکور هنر رشته های تجسمی با خود به همراه داشته باشید، شامل یک تخته شاسی، مداد طراحی، مداد رنگی، و سایر لوازم طراحی است.

توجه کنید که شما حق بردن هرنوع کاغذ سفید یا دارای تصویر و نوشته را با خود به جلسه ی آزمون ندارید. همچنین به دلیل کمبود وقت نمی توانید از مدیوم هایی مانند رنگ روغن، اکرولیک، آبرنگ، و گواش استفاده کنید. به دلیل ممنوعیت استفاده از فیکساتیو در آزمون عملی کنکور هنر نمی توان از ذغال طراحی و پاستل نیز استفاده کرد.

هنگام شروع آزمون عملی کنکور هنر به شما دفترچه ای داده می شود که در صفحه ی اول آن، موضوعی که باید طراحی و نقاشی کنید، نوشته شده است و صفحات بعدی دفترچه ( حدود 4 یا 5 صفحه ) مخصوص اسکیس های شما و نقاشی نهایی که باید با مداد رنگی کار شود، هستند.

موضوعاتی که در آزمون عملی کنکور هنر رشته های تجسمی برای طراحی داده می شوند، هرساله تغییر می کنند اما به طور کل از موضوعاتی استفاده می شود که شامل فیگور انسانی باشند. شما باید بتوانید مهارت خود را از لحاظ رعایت پرسپکتیو، ترکیب بندی، و طراحی آناتومی نشان بدهید. فیگورها و چهره ها در آزمون عملی کنکور هنر نباید به سمت کارتونی شدن بروند و طراحی ها باید تا حد امکان به شیوه ی رئالیسم (واقع گرا) باشند.

موضوعات آزمون عملی رشته های تجسمی (نقاشی، گرافیک، طراحی پارچه و لباس)

موضوعاتی که تاکنون در آزمون عملی داده شده است شامل : صف نانوایی یا اتوبوس ، طراحی یک پارک در صدسال آینده ، فروشندگانی درحال فروش ، صف اتوبوس یا نانوایی ، خرید از بازار ، روز درختکاری ، نوازندگان درحال نواختن موسیقی و ... است.

 

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  آزمون عملی رشته طراحی صنعتی

آزمون عملی رشته طراحی صنعتی در کنکور سراسری هنر شامل دو بخش تئوری و عملی است.

در بخش تئوری آزمون عملی طراحی صنعتی، اطلاعات شما نسبت به مسائل فنی و شناخت کافی درباره ی ابزارآلات صنعتی سنجیده می شود.

در این آزمون عملی ممکن است به شما تصویری نشان داده شود و نام قطعه ای از وسیله ی موجود در تصویر یا کارکرد آن پرسیده شود. در نتیجه شما باید با ساختار و عملکرد وسایل صنعتی آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید به سوالات این بخش پاسخ دهید.

در بخش عملی آزمون طراحی صنعتی از شما خواسته می شود که یک وسیله را با ویژگی خاصی که برای آن ذکر می شود، طراحی کنید. طراحی نهایی از لحاظ پرسپکتیو، جنس خط ها، رنگ گذاری، جهت های نمایشی و همچنین خلاقیت و ایده پردازی در طراحی محصول سنجیده می شود. این طراحی ممکن است روی کاغذ باشد یا با استفاده از متریال هایی که در جلسه ی آزمون عملی کنکور هنر به شما داده می شود، صورت پذیرد.

 

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  آزمون عملی رشته مجسمه سازی

آزمون عملی کنکور هنر در رشته ی مجسمه سازی شامل دو بخش طراحی و حجم سازی است.

بخش طراحی آزمون عملی رشته مجسمه سازی به این صورت است که شما باید مهارت خود را در طراحی فیگوراتیو یا طراحی از طبیعت بی جانی که برای شما سر جلسه چیده شده است، نشان دهید. سایز ورق هایی که در آزمون به شما داده می شود، معمولا A3 است. در نتیجه بهتر است تخته شاسی با سایز مناسب به همراه داشته باشید.

در بخش حجم سازی آزمون عملی رشته مجسمه سازی کنکور هنر، شما باید با استفاده از مفتول سیمی یا گل یا ترکیب هر دو، حجمی را که از شما خواسته می شود، درست کنید. لازم است پیش از آزمون، ساخت احجام هندسی را با گل و مفتول سیمی تجربه کرده باشید.

به همراه داشتن خط کش، نخ دندان و ابزار گل کنی، انبردست و سایر وسایلی که برای ساختن حجم به شما کمک می کند، برای آزمون عملی رشته مجسمه سازی لازم است.

 

 

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  آزمون عملی رشته های نمایشی (ادبیات نمایشی / بازیگری – کارگردانی / نمایش عروسکی / طراحی صحنه)

آزمون عملی رشته های نقاشی در کنکور هنر شامل دو بخش مصاحبه و کار عملی است.

در صورتی که علاقمند به رشته های نمایشی هستید، باید پیش از آزمون عملی کنکور هنر اطلاعات خود را درباره ی انواع نمایش و نمایشنامه ها، درک یک نمایش، تحلیل متون و ... بالا ببرید. داشتن رزومه ی کاری در هنگام مصاحبه به شما کمک بسیاری می کند. حین مصاحبه در بخش عملی رشته های نمایشی ممکن است از شما درباره ی نمایشنامه های مختلف سوالاتی پرسیده شود و اطلاعات تخصصی شما اندازه گیری شود.

در بخش عملی آزمون رشته های نمایشی، به نسبت رشته ی انتخابی شما، از شما خواسته می شود تا موضوعی را اجرا کنید. این اجرا برای رشته ی ادبیات نمایشی به صورت نوشتن یک مونولوگ یا دیالوگ یا تحلیل یک نمایشنامه ی دیگر است.

برای رشته ی بازیگری و کارگردانی به صورت بازی کردن یک متن از پیش نوشته شده است. در رشته ی نمایش عروسکی بهتر است از قبل برای خود یک عروسک ساخته باشید یا اگر نساخته اید یک عروسک با خود به جلسه ی آزمون ببرید و با عروسک خود اجرا کنید . در رشته ی طراحی صحنه ، قدرت طراحی دستی شما اهمیت دارد و از شما خواسته می شود که یک پلان را طراحی کنید. همچنین ممکن است تحلیل شما را از لحاظ طراحی صحنه نسبت به یک نمایشنامه بررسی کنند.

 

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  آزمون عملی رشته کتابت و نگارگری

وسایلی که لازم است در آزمون عملی رشته کتابت و نگارگری با خود به همراه داشته باشید شامل : خودکار، مداد و پاک­کن نرم، تخته شاسی به ابعاد    A3و مدادهای طراحی،  پرگار، دوات، قلم خوشنویسی، چاقوی خوشنویسی، قط زن است.

آزمون عملی رشته کتابت و نگارگری به این صورت است که به شما طرحی داده می شود و از شما می خواهند که آن را نگارگری کنید ( مثلا طرح یک حیوان ). طرح های اولیه در آزمون عملی رشته کتابت و نگارگری نمره دارد.

همچنین در آزمون عملی کنکور هنر 1401 ممکن است بیت یا ابیاتی به شما داده شود و از شما خواسته شود تا به صورت خوشنویسی این ابیات را در برگه ها کتابت کنید.

 

 

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 - آزمون عملی رشته های نوازندگی موسیقی ایرانی ، موسیقی جهانی و موسیقی نظامی

برخلاف سایر رشته های کنکور هنر که شاید بتوانید در مدت زمان یک تا دو ماه خود را برای آزمون عملی آن ها آماده کنید، موسیقی رشته ای است که در صورت نداشتن تجربه ی چندساله در آن ، نمی توان در آزمون عملی آن موفق شد. چرا که مدت زمان 2 ماه، زمان کافی برای یادگیری نواختن یک ساز نیست.

آزمون عملی رشته های نوازندگی به دو بخش آزمون نوازندگی (نواختن ساز تخصصی هرشخص به جز سازهای کوبه ای) و امتحان سلفژ (سرایش) تقسیم می شود.

در آزمون عملی کنکور هنر رشته ی نوازندگی ایرانی، هنرجو باید بر یکی از سازهای ایرانی مثل تار، سه تار، سنتور، نی، کمانچه، قانون، عود، و ... تسلط کامل داشته باشد. همچنین باید دستگاه، ردیف، و آوازهای ایرانی را به خوبی بشناسد و بر یک یا دو دستگاه تسلط کامل داشته باشد. همچنین یک بخش آزمون عملی کنکور هنر موسیقی به عنوان قطعه نوازی وجود دارد که قطعه ای به اختیار داوطلب انتخاب و نواخته می شود.

سلفژ در آزمون عملی کنکور هنر (موسیقی) شامل 3 بخش: خواندن ملودی، ریتم خوانی، و تربیت شنوایی است. یعنی لازم است علاوه بر شناخت صحیح نُت ها، بتوانید آن ها را تشخیص داده و با ریتم درست بخوانید. در بخش نوازندگی ایرانی، خواندن ملودی در مد ایرانی از موارد آزمون عملی کنکور هنر موسیقی است.

 رشته ی نوازندگی موسیقی جهانی باید یکی از سازهای ارکستر سمفونیک را در یکی از دوره های باروک، کلاسیک، و رومانتیک بنوازید. بهتر است از دوران معاصر هم قطعاتی به صورت آماده داشته باشید. در صورتی که ساز تخصصی شما گیتار یا پیانو است باید بخشی به نام دشیفراژ (اجرای یک قطعه ناشناخته) را اجرا کنید. همچنین ملزم به اجرای رپرتوار (دوره های باروک، کلاسیک، و رومانتیک)، از حفظ (بدون استفاده از نت) هستید.

پذیرش رشته ی نوازندگی موسیقی نظامی به صورت نیمه متمرکز است و در آزمون عملی کنکور آن باید به یکی از سازهای بادی-چوبی، بادی-برنجی، ارکسترهای سمفونیک (به استثنای سازهای ضربی و کوبه ای) تسلط داشته باشید.

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 - آزمون عملی رشته آهنگسازی

آزمون عملی آهنگسازی شامل 3 بخش است که عبارتند از؛

بخش اول آزمون عملی کنکور سراسری آهنگسازی، هارمونی به صورت کتبی شامل یک سوال باس شماره گذاری شده تا پایان آکوردهای هفتم (اعم از دومینانت، فرعی و ثانوی) است. همچنین سازشناسی ایرانی و جهانی نیز به صورت کتبی در این مرحله آزموده می شود.

بخش دوم آزمون عملی آهنگسازی سلفژ و شنوایی است که با قسمت سلفژ بخش نوازندگی یکسان است.

بخش سوم آزمون عملی آهنگسازی نواختن دو قطعه با پیانو است. قطعه ی اول یک سونات یا سوناتین (موومان اول یا کامل) از دوره­ های باروک، کلاسیک، و رمانتیک است و قطعه ی دوم آهنگسازی و اجرای یک قطعه به فرمی که یک ماه قبل از آزمون توسط سازمان سنجش اعلام می شود (مثلا باینری یا دوبخشی) برای پیانو است.

 

آزمون عملی کنکور هنر 1401 -  آزمون عملی رشته عکاسی

در آزمون عملی رشته عکاسی، علاوه بر اینکه باید با کارکرد دوربین عکاسی و انواع لنزها به طور کامل آشنایی داشته باشید، لازم است که یک مجموعه عکس به عنوان نمونه کار به داوران ارائه داده و درباره ی آن توضیح دهید.

 

همچنین می توانید روش برنامه ریزی کنکور هنر 1401 را در جدول برنامه ریزی کنکور هنر 1401 - برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهیانه در سایت 3گام بخوانید