منابع وزارت بهداشت کنکور کارشناسی ارشد رشته ایمونولوژی
در ابتدا منابع وزارت بهداشت برای کنکور کارشناسی ارشد ایمنی شناسی یا ایمونولوژی را برایتان به ترتیب می گویم و سپس با توجه به تجربیات خودم در این مورد، رفرنس، کتاب و جزوات مربوطه را در قسمت بعدی با تمام جزئیات ذکر می کنم ... باید توجه داشت که بحث منابع در معرفی کارشناسی ارشد رشته ایمنی شناسی پزشکی (ایمونولوژی) جایگاه مهمی برای داوطلبان دارد.
پس نگران نباشید و با دقت با من همراهی کنید دوستان عزیزم!
و اما راهنمایی کلی من برای شما:
در کل افرادی که برای کنکور کارشناسی ارشد رشته های مرتبط با علوم پایه پزشکی تصمیم به مطالعه دارند با دو رویه روبه رو می شوند؛ یا باید مباحث را از روی رفرنس های مربوطه مطالعه کنند که تا حدی زمان بر می باشد و البته بستگی به میزان مهارت هر فرد در رفرنس خوانی دارد که آن هم بستگی به میزان اطلاعات اولیه و تسلط شما به مباحث درس مورد نظر دارد!
البته نه اینکه امکان پذیر نباشد، نه، بلکه از نظر من کار بسیار بسیار شایسته و بنیادی است که در میزان باسواد شدن و فراگیری شما در درس مورد نظر اثر چشمگیری خواهد داشت!
اما توجه بفرمایید که دسته دیگری هستند که از رشته هایی مثل زیست شناسی و علوم پایه تصمیم به تغییر رشته گرفته و می خواهند وارد دنیای پر هیجان بالین و پزشکی شوند یا افرادی هستند از قشر کارمند یا متأهل که امکان ساعت مطالعه بیش از 4 تا 5 ساعت را در روز ندارند.
برای دسته دوم، من مطالعه جزوات را توصیه می کنم. هم اکنون در رشته ایمنی شناسی، مؤسساتی مثل مؤسسه دکتر خلیلی و انوار دانش و دکتر بلبلی و معین و سنا پزشکی و... مشغول به ارائه خدمات و کلاس و جزوات می باشند.
اما متأسفانه هستند دوستانی که امکان بهره بردن از این مؤسسات را به علت نبود هزینه کافی یا عدم زندگی در شهرهای بزرگ مثل تهران و مشهد و اصفهان و ... ندارند که در صورت داشتن زمان کافی من به آن ها مطالعه رفرنس ها را توصیه می کنم و در غیر این صورت می توانند از جزوات مکاتبه ای استفاده کنند که البته به علت هزینه بالای آن ها من به تفکیک برای هر درس ضرورت تهیه آن ها را ذکر میکنم که اگر راه نهایی دیگری وجود داشت با هزینه کم تر آن را جایگزین جزوات کنید!
اما در نهایت از هرکدام از شما عزیزان می خواهم که برای رسیدن به هدف نهایی لطفاً برای پاسداشت و ارزش گذاری به این مسیر، خودتان هم قبل از تهیه هریک از مواردی که ذکر می کنم زمان بگذارید و اقدام به نگاه گذرایی به هرکدام بفرمایید تا در مورد مترجم رفرنس ها یا نوع بیان جزوات هر مؤسسه با توجه به روحیات و سطح اطلاعاتتان سازگاری لازم را برقرار کنید.
و سخن آخر اینکه به دور از تمام شرایط ذکر شده، توجه بفرمایید که هدف نهایی گذراندن پلی به نام "کنکور کارشناسی ارشد" است که از نظر بنده مطالعه جزوات با ساختار کنکوری، مطمئناً برای کنکور برنامه ریزی شده تر میباشد تا مباحث کلی رفرنس ها و اگر بتوانید با کمک هر دو منبع و تکیه به جزوات، مسیر را طی کنید، از نظر بنده عاقلانه تر خواهد بود.
در نظر داشته باشید رشته های مجاز برای کنکور ارشد ایمنی شناسی باید مورد توجه قرار گیرد و عزیزانی که دارای مدارک تحصیلی مرتبط با موارد زیر در دوره کارشناسی، امکان شرکت در کنکور دوره کارشناسی ارشد رشته ایمنی شناسی پزشکی را خواهند داشت:
کارشناسی ایمنی شناسی/ انگل شناسی پزشکی/ باکتری شناسی/ بیوشیمی/ بیوتکنولوژی/ زیست شناسی با گرایش جانوری، سلولی ملکولی، میکروبیولوژی و ژنتیک/ علوم آزمایشگاهی/ فیزیولوژی/ ویروس شناسی.
و طبق دفترچه راهنمای کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 94 باید در مجموعه علوم آزمایشگاهی 2 که شامل دو رشته امتحانی ایمنی شناسی و خون شناسی و بانک خون می باشد شرکت کنند.
1. ایمنی شناسی عمومی:
تعداد سؤالات: 45 (طبق دفترچه کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 93)
ضریب درس: 6 (طبق تغییرات دفترچه راهنمای کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 94)
زمان پاسخگویی: 45 دقیقه
منابع اعلام شده از سوی وزارت بهداشت:
- ایمونولوژی، ایوان رویت
- ایمونولوژی، دکتر محمد وجگانی
- اصول و تفسیر آزمایش های سرولوژی بالینی، دکتر پرویز پاکزاد
- medical immunology, Stites & et al
- Cellular and molecular immunology, Abul k.abass & et al
2. بیوشیمی
تعداد سؤالات: 30 (طبق دفترچه کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 93)
ضریب درس: 1 (طبق تغییرات دفترچه راهنمای کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 94)
زمان پاسخگویی: 30 دقیقه
منابع اعلام شده از سوی وزارت بهداشت:
- text book of biochemistry,Devlin
- biochemistry,stryer
- principles of biochemistry
3. میکروب شناسی:
تعداد سؤالات: 15 (طبق دفترچه کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 93)
ضریب درس: 1
زمان پاسخ گویی: 15 دقیقه
منابع اعلام شده از سوی وزارت بهداشت:
- microbiology,Walker & et al
- microbiology,Jawetz &et al
- zinsser microbiology,Joklike & et al
- diagnostic microbiology,Fineguld(Baily and Scott)
- microbiology,Murry
4. زیست شناسی سلولی ملکولی:
تعداد سؤالات: 30 (طبق دفترچه کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 93)
ضریب درس: 2
زمان پاسخ گویی: 30 دقیقه
منابع اعلام شده از سوی وزارت بهداشت:
- molecular cell biology,H.lodish & et al
5. زبان انگلیسی:
تعداد سؤالات: 40 (طبق دفترچه کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت سال 93)
ضریب درس: 2
زمان پاسخ گویی: 40 دقیقه
منابع اعلام شده از سوی وزارت بهداشت:
- Anderson, A. Active Skills for Reading (Vols. 1-4). USA: Thompson. 2008
- KIRN, e. and Hartman, P. Interaction: Reading. McGraw-Hill. 2007
- Atai, M.R. Shoja, J. Kafshgarsouteh, M. and Zolghadri, M. English for the Students of Medicine. Tehran: SAMT. 2013 (1391)
- Seal, B. Academic Encounters: Reading, Study Skills and Writing. Cambridge.
- Shokrpour, N. and Mehbudi, A. Improving Reading Skills. Tehran: Jangal Publications
- Markstein, L. and Hirasawa, L. Developing Reading Skills (Vol. 1-3). Cambridge
- زبان کارشناسی ارشد تالیف دکتر ناصر حاجی پور انتشارات علوم و فنون معین