معرفی کارشناسی ارشد مجموعه معماری
معرفی کارشناسی ارشد مجموعه معماری

 

 

معرفی ارشد معماری - معماری چیست؟

معماری تحقق "ساختن" از "خواستن" است. معماری با بهره گیری از خلاقیت می تواند ماوراء طبیعت را در "طبیعت" و "حقایق" را در عملکردها متجلی کند. ماهیت معماری دارای دو بعد علمی و هنری است. از آنجا که بینش یا دیدگاه فکری در درک معنی و به تبع آن در ساختار یک نظام آموزشی، به خصوص در مقولاتی (مثل مقولات هنری)، مؤثر است لذا پیش از آموزش معماری، لازم است که دیدگاه فکری ای که آموزش در آن انجام می گیرد و تعریف معماری، بیان شود. از دیدگاه سنتی، معماری هنر خلق کردن است؛ انسان سنتی استعداد آفرینندگی خود را برگرفته از خداوند می داند. به همین دلیل از نگاه سنت، معماری به عنوان هنر آفرینش و آراستن کالبد زندگی شناخته می شود.

 

 

رشته معماری در واقع هنر ساماندهی به محیط انسان ساخت و شکل دهی به فضای زندگی بشر متناسب با ارزش ها و شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و فنی جامعه و متوازن با طبیعت را برعهده دارد. معماری در هر زمان زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم یک سرزمین را به تصویر می کشد و به همین دلیل برای آگاهی از تاریخ یک سرزمین، معماری آن زمان را مطالعه می کنند.

رشته معماری در عین قرارگیری در زمره رشته های فنی مهندسی، شامل تخصص های مرتبط با شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه است. از این رو رشته معماری به عنوان یک تخصص چند رشته ای شامل آموزش مباحث فنی و مهندسی می شود؛ از خلاقیت، ذوق هنری و بنیان های زیبایی شناسی و مهارت های حرفه ای بهره می گیرد و مباحث علوم اقتصادی، اجتماعی و روانشناسی را نیز در بر دارد.

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته معماری فردی است خلاق، دارای نظام فکری منسجم که مهارت های حرفه ای متناسب با رشته معماری را کسب کرده است. دروس مقطع کارشناسی ارشد معماری به دانش آموختگان این رشته ذهنی فعال و چند بعدی می دهد. دارا بودن یک ذهن چند بعدی و دور اندیش از ویژگی های یک دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته معماری است که در حرفه خود موفق خواهد بود.

کارشناس ارشد رشته معماری باید بتواند مسائل حوزه معماری را در کمال دقت و صحت تجزیه و تحلیل و ارزیابی کرده، به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پرداخته، آنها را سازماندهی و ویرایش نموده و برای ارتقای کیفیت زندگی افراد جامعه با استفاده از توانایی های ذکر شده و اطلاعات موجود به طراحی ساختمان ها و فضاهای امن، ایمن، زیبا و با هویت بپردازد.

 

 

معرفی ارشد معماری - کنکور ارشد رشته معماری و گرایشهای مربوطه

دانش آموختگان کارشناسی معماری علاوه بر کنکور کارشناسی ارشد رشته معماری، می توانند در دو کنکور دیگر نیز شرکت کنند که این امر به میزان علاقه آنها به هر کدام از گرایشهای کارشناسی ارشد معماری یا مرمت بستگی دارد. کنکورهایی که داوطلبان رشته معماری همزمان با کنکور کارشناسی ارشد معماری تمایل به شرکت در آنها دارند همراه با گرایش ها به شرح زیر است:

 

کنکور کارشناسی ارشد مجموعه معماری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری

کارشناسی ارشد معماری منظر

کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی

کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران

کارشناسی ارشد بازسازی پس از سانحه

کارشناسی ارشد معماری داخلی

 

کنکور کارشناسی ارشد مجموعه هنرهای ساخت و معماری*

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت

کارشناسی ارشد فناوری معماری با زیرگرایش های بیونیک و دیجیتال

کارشناسی ارشد انرژی معماری

 

کنکور کارشناسی ارشد مرمت و احیای ابنیه و بافت های تاریخی*

کارشناسی ارشد حفاظت و مرمت میراث معماری

کارشناسی ارشد حفاظت و مرمت میراث شهری

 

نکته : کنکورهایی که با علامت ستاره مشخص شده اند، جزء رشته های شناور محسوب شده و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد رشته معماری به طور همزمان بر حسب علاقه، می توانند در یکی از کنکورهای شناور شرکت نمایند. دو کنکور دیگر که داوطلبان رشته معماری تمایل به شرکت در آنها دارند، شاخه های رشته شهرسازی می باشند که عبارتند از:

کنکور کارشناسی ارشد طراحی شهری*

کنکور کارشناسی ارشد مجموعه برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری*

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای

کارشناسی ارشد مدیریت شهری

بهترین منابع کارشناسی ارشد معماری برای رفاه حال داوطلبان در سایت 3گام قرار گرفته است.

 

 

معرفی ارشد معماری - گرایش های کارشناسی ارشد معماری

کارشناسی ارشد مهندسی  معماری دارای 7 زیرگرایش :

  • معماری مسکن،
  • معماری پایدار،
  • معماری فضاهای بهداشتی درمانی،
  • معماری فضاهای آموزشی و فرهنگی،
  • معماری فناوری،
  • معماری فنی
  • گرایش معماری

است.

اگر می خواهید درباره گرایش های ارشد مجموعه معماری بیشتر بخوانید، حتما سری به مطلب گرایش های کارشناسی ارشد معماری در سایت 3گام بزنید.

 

 

معرفی ارشد معماری - ظرفیت پذیرش دانشگاه های ارشد معماری

برای مشاهده جداول تفکیکی ظرفیت پذیرش و دانشگاه های پذیرنده کارشناسی ارشد و دکتری معماری و گرایش های مربوطه ، استان به استان و دانشگاه به دانشگاه معماری 98 به لینک زیر مراجعه فرمایید. می توانید با کلیک بر روی نام دانشگاه، استان، نوع دوره، گرایش و هر پارامتر دیگر، لیستها را فیلتر کنید تا اطلاعات را با جزئیات دقیق تر بررسی نمایید.

بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

جدول دانشگاهها و ظرفیتهای پذیرش کارشناسی ارشد معماری 98