گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی معماری
کارشناسی ارشد مهندسی معماری- معماری دارای 7 زیرگرایش معماری مسکن، معماری پایدار، معماری فضاهای بهداشتی درمانی، معماری فضاهای آموزشی و فرهنگی، معماری فناوری، معماری فنی- گرایش معماری می باشد.
زیرگرایش معماری پایدار در کارشناسی ارشد معماری
تلاش در جهت پیاده سازی اهداف توسعه پایدار و مفاهیم پایداری برای کاهش اتلاف انرژی و آلودگی های زیست محیطی در معماری، سبب ایجاد گرایش معماری پایدار در کارشناسی ارشد معماری شده است. هدف معماری پایدار، بیشترین استفاده از امکانات محیط طبیعی و بهره برداری بهینه از فنآوری های معاصر و نیز کنترل آلودگی های محیطی، استفاده بهینه از منابع و از بین بردن پسماند می باشد. معماری پایدار، یکی از جدیدترین شاخه های معماری در سطح می باشد.
زیرگرایش معماری فن آوری در کارشناسی ارشد معماری
دانش آموختگان گرایش معماری فن آوری در مقطع کارشناسی ارشد معماری، با طراحی فنی ساختمان و بهینه ترین روشهای ساخت آثار معماری و به کار گیری تکنولوژی های مناسب در طراحی، ساخت و بهره برداری از بنا آشنا خواهند شد. معماری فن آوری از نظر محتوای درسی شباهت زیادی به رشته تکنولوژی معماری دارد ولی بر خلاف رشته تکنولوژی معماری، برای ورود به رشته معماری فن آوری باید در آزمون تستی رشته معماری شرکت کرده و آزمون اسکیس معماری را نیز پشت سر بگذارید.
زیرگرایش معماری مسکن در کارشناسی ارشد معماری
در گرایش معماری مسکن در کارشناسی ارشد معماری، آموزش دانش ها و مهارت های لازم در حوزه طراحی واحدها و مجتمع های مسکونی، رسیدگی به مسائل مرتبط با مسکن و انجام پژوهش های مربوطه مورد نظر می باشد.
گرایش معماری منظر در کارشناسی ارشد معماری
رشته معماری منظر در حدود 50 سال پیش در دانشگاه های اروپا تعریف می شود. تشکل های علمی مختلف این رشته در سطح جهانی توانسته انسجام و یکپارچگی اعضای جامعه معماری منظر را ارتقا بخشد. با افزایش کاربردهای معماری منظر در مسائل مربوط به حوزه سرزمینی و ایجاد گرایش هایی که در ارتباط با این رشته هستند مانند منظر شهری- منظر فرهنگی- برنامه ریزی و مدیریت منظر، حضور متخصصین منظر در جایگاه های اجرایی و مدیریتی مورد نیاز خواهد بود. منظر دارای ماهیت مکان و محصول تجربه انسان از محیط و فضاهای بیرونی است. اما فضای منظر با فضای معماری متفاوت است. فضای منظر فاقد کرانه های بارز معماری است. منظر حد واسط فضای مصنوع معماری و طبیعی پیرامون انسان است.
بازار کار کارشناسی ارشد معماری منظر
حوزه فعالیت کارشناسی ارشد معماری منظر را می توان در حیطه های زیر خلاصه کرد:
ـ ارزیابی ها برای محیط و منظر، ارائه طرح برای مدیریت و آمایش سرزمین
ـ ساماندهی مناظر طبیعی، آثار تاریخی و مناطق توریستی
ـ سازماندهی و ارائه راهکار برای بازسازی های شهری
ـ برنامه ریزی برای توسعه های جدید از لحاظ فرم و مقیاس
ـ طراحی شهرک اعم از تجاری و صنعتی و محوطه های مسکونی
ـ طراحی منظر خیابان ها و زیرساختهای عمومی شهری
ـ طراحی فضاهای شهری، میادین و پیاده راه ها و طراحی منظر راه ها
ـ طراحی محوطه برای بیمارستان ها، هتل ها، مدارس، دانشگاه ها و . . .
ـ طراحی فضاهای ورزشی، فضاهای سبز تفریحی، پارک های عمومی و پارک های موضوعی
ـ برنامه ریزی ساخت بزرگراه ها، شبکه های حمل و نقل، پلها و . . .
ـ ارائه طرح برای حفاظت از باغ های تاریخی
ـ برنامه ریزی برای ساخت نیروگاه ها، سدها، مخازن و صنایع بزرگ
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مجموعه معماری (کد 1352)
برای مشاهده ظرفیت پذیرش و دانشگاه های پذیرنده کارشناسی ارشد و دکتری معماری و گرایش های مربوطه در جداول تفکیکی، استان به استان و دانشگاه به دانشگاه کارشناسی ارشد معماری96 به لینک زیر مراجعه فرمایید. می توانید با کلیک بر روی نام دانشگاه، استان، نوع دوره، گرایش و هر پارامتر دیگر، لیستها را فیلتر کنید تا اطلاعات را با جزئیات دقیق تر بررسی نمایید.
بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
جدول دانشگاهها و ظرفیتهای پذیرش کارشناسی ارشد معماری 96
ضمنا با عضویت در پنل مشاوره و برنامه ریزی 3گام می توانید از یک جلسه مشاوره تخصصی برخوردار شوید.
گرایشهای آزمون کارشناسی ارشد مجموعه هنرهای ساخت و معماری
این گرایش از رشته معماری خود به دو زیرگرایشک تکنولوژی معماری و انرژی معماری قابل تقسیم است. در پایین به صورت مجزار به این زیرگرایش ها پرداخته شده است.
گرایش تکنولوژی معماری در کارشناسی ارشد مجموعه هنرهای ساخت و معماری
در گرایش تکنولوژی معماری در کارشناسی ارشد معماری که اخیراً با نام فناوری معماری شناخته می شود، علاوه بر توجه به مباحث عمومی رشته معماری، به طور خاص بر استفاده از روش های بهینه در ساخت آثار معماری و طراحی فنی ساختمان، بکارگیری تکنولوژی مناسب در طراحی ساختمان و یافتن روشهای بهینه در ساخت و بهره برداری از بنا تأکید می شود. دانش آموختگان رشته تکنولوژی معماری به عنوان یک مهندس حرفه ای، زمینه های کاری مناسبی در بخشهای خصوصی و یا سازمانهای دولتی به عنوان طراح یا ناظر پروژه و یا مدیر پروژه خواهند داشت.
گرایش انرژی معماری در کارشناسی ارشد مجموعه هنرهای ساخت و معماری
امروزه یکی از پرچالش ترین بحث های مطرح در جهان، بحث توسعه پایدار می باشد. به دلیل پایان پذیر بودن منابع انرژی های تجدیدناپذیر، ایجاد بحران انرژی در کل جهان و آلودگی های وارده به محیط زیست به دلیل استفاده بی رویه از انرژی های فسیلی که حتی منجر به نابودی آن شده است، لزوم استفاده از انرژی های تجدید پذیر در بناها -که بیشترین مصرف انرژی را دارند- احساس می شود و اینگونه معماری پایدار پیشتاز مباحث روز جامعه معماری شده است.
معماری سنتی ایرانی با ارائه الگوهای کاملی در مورد هماهنگی ساختمان با طبیعت، عوامل مناسب سازگاری با چرخه های اکولوژیک، استفاده از انرژی های نو و و حذف پسماندها عرضه کرده است. گرایش انرژی معماری در کارشناسی ارشد معماری، علاوه بر اینکه تلاش می کند از امکانات محیط طبیعی و استفاده بهینه از فن آوری های معاصر و جدید حداکثر استفاده را ببرد، بر مصرف بهینه منابع، کنترل آلودگی های زیست محیطی و حذف پسماندها تأکید می نماید. این گرایش یکی از جدیدترین گرایش ها در سطح ملی و بین المللی در رشته معماری است.
کارشناسی ارشد مرمت و احیای ابنیه و بافتهای تاریخی
انجام مرمت شهرهای تاریخی در زمان های مختلف با توجه به شرایط تاریخی و اجتماعی- اقتصادی و با اهداف گوناگونی صورت گرفته است. از جمله اهداف پرداختن به مرمت های شهری، پیشرفت صنعت گردشگری و تشویق گردشگران- بازآفرینی شهری، حل مشکلات و برطرف کردن کمبودهای مناطق تاریخی شهر و حتی کمک به قرارگیری در زمره شهرهای جهانی می باشد.
می توان گفت دانش آموختگان کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی، مهندسین معماری معاصر هستند که می دانند چگونه با بهره گیری از تجربیات "گذشته"، "امروز" را برای "آینده" بسازند. افرادی که می توانند ارتباط بین معماری گذشته و آینده را بوجود آورند. دانش آموخته کارشناسی ارشد مرمت و احیای ابنیه و بافتهای تاریخی، تاریخ را خوب می شناسد و می تواند آثار تاریخی را خوانده، تجزیه و تحلیل کرده و مفاهیم و ارزش های آن را استخراج و با بیانی ساده به جامعه معرفی نماید. متخصصان رشته مرمت خواهند توانست با داشتن تجربه علمی، اطلاعات عمومی، نظری و تحقیقاتی در مرمت و باززنده سازی بناهای تاریخی در اختیار واحدهای دولتی از قبیل سازمان میراث فرهنگی کشور نقش مؤثری ایفا نمایند. همچنین می توانند با مشارکت در برنامه ریزی برای مرمت آثار تاریخی سرزمین و تعیین ضرورتها با هماهنگی مسئولین و سازمانهای مربوط، در امور اجرایی مرمت نیز سهمی داشته باشند.