مهاجرت تحصیلی آلمان | نحوه گرفتن بورسیه آلمان
مهاجرت تحصیلی، زمینه ساز پیشرفت های بسیار زیادی برای دانشجویان است. مهاجرت های تحصیلی در سال های اخیر رایج شده است. اگر شما نیز قصد مهاجرت تحصیلی و ادامه تحصیل در دیگر کشورهای خارجی را دارید، بهتر است ابتدا دربارهی کشورهای گوناگون و دلایل محبوبیت آنها مطالعه کنید به صورتی که صفر تا صد اپلای و اخذ بورسیه تحصیلی را بدانید و بتوانید از دانسته های خود در جهت مثبت استفاده و برای اخذ ویزای تحصیلی یا حتی بورسیه تحصیلی کشور مورد نظر خود اقدام کنید. امروزه به جهت سطح بسیار بالای دانشگاه های کشور آلمان، اشخاص زیادی مایل به اخذ بورسیه در آلمان می باشند. کشور آلمان در قلب اروپا و هفتمین کشور بزرگ این قاره است. به دلیل اینکه آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را دارد توانسته است زمینه فعالیت شرکت های بین المللی و چند ملیتی را فراهم کند و مهاجران بسیاری را به خود جذب کند. به طور کلی آلمان از موقعیت جغرافیایی بسیار عالی در اروپا برخوردار است، زیرا از سمت جنوب با اتریش و سوئیس و از سمت شمال لا دریای باالتیک و دانمارک همسایه می باشد. آلمان با جمعیتی در حدود ۸۳ میلیون نفر پر جمعیت ترین کشور اروپا می باشد که در مساحتی در حدود ۳۷ کیلومتر مربع زندگی می کنند. . زبان رسمی این کشور آلمانی بوده و حدود ۹۵٪ مردم نیز به زبان اصلی صحبت می کنند پس تسلط به زبان آلمانی برای تحصیل و کار در این کشور از الزامات محسوب می شود. از آنجایی که آلمان کشور توسعه یافته صنعتی و قطب صنعتی اروپا می باشد و نرخ بیکاری آن در حدود ۶.۷٪ می باشد به همین دلیل مورد توجه ایرانیان برای تحصیل و کار در این کشور قرار گرفته است اما یکی از موضوعاتی که ذهن افراد را درگیر کرده است وقت بسیار طولانی سفارت آلمان است. از طرفی نیز در پروسه ویزا سخت گیری بسیار زیادی برای ایرانیان صورت می گیرد اما نکته مهم راه حل این موضوع می باشد؛ در واقع راه های مختلف وجود دارد که بتوانیم در مدت زمان کوتاه برای آلمان اقدام کنیم ولی بهترین آن ها گذراندن دوره زبان آلمانی در کشورهای نزدیک و ارزان عضو اتحادیه اروپا و شنگن است.
در این مطلب به بررسی عناوین زیر می پردازیم:
بورسیه تحصیلی در آلمان و شرایط اخذ آن
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در آلمان
نحوه مکاتبه و نامه نگاری برای اخذ بورسیه آلمان
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای دانشجویی در آلمان
شرایط بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع کارشناسی
شرایط بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
شرایط بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع دکترا
انواع بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع دکترا
بهترین و برترین رشته های تحصیلی در آلمان
دانشگاه های معتبر در آلمان + رنکینگ
هزینه های زندگی و خوراک به تفکیک شهر
۱۰ دلیل برتر برای تحصیل در آلمان به عنوان دانشجوی بین المللی
شهرهای دانشجویی برای تحصیل در آلمان
بورسیه تحصیل آلمان
کشور آلمان با ارائه بورسیه ها و اسکالرشیپ های متعدد به یکی از بهترین گزینه های مهاجرت تحصیلی در جهان برای متقاضیان تبدیل شده است. همچنین کمک هزینه های تحصیلی بسیار خوبی را برای دانشجویان بین المللی خود در نظر می گیرد و امکان تحصیل ارزان و مقرون به صرفه در این کشور دلیل مهاجرت بسیاری از دانشجویان می باشد. می توان گفت دانشگاه های این کشور از سطح علمی بالا و کیفیت آموزشی عالی برخوردار هستند و برخی از دانشگاه های برتر آلمان در فهرست بهترین دانشگاه های دنیا قرار دارند. از این رو دانشگاه ها به منظور حمایت و پشتیبانی از دانشجویان بین المللی بورس های تحصیلی را به آن ها ارائه می دهند. بورسیه تحصیلی آلمان به دانشجویان بین المللی کمک می کند تا بتوانند بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی در این کشور را به عنوان یک دانشجو تامین کنند.
بورسیه های تحصیلی توسط دولت آلمان یا دانشگاه ها به دانشجویان داده می شود. گرفتن هر بورسیه تحصیلی شرایط و ضوابط خاصی دارد. برای آگاهی از مدارک و شرایط مورد نیاز جهت اخذ بورسیه تحصیلی آلمان لازم است که به سایت رسمی هر بورسیه یا دانشگاه مراجعه کنید و مدارک مورد نیاز را بررسی کنید.
نکته ی مهم دیگری که نقش اول در شروع اخذ بورسیه تحصیلی آلمان را دارد توجه کردن به مهلت ثبت نام است. معمولا بورسیه های تحصیلی در یک بازه زمانی مشخص امکان ثبت نام برای اخذ کمک هزینه را فراهم می کنند. پس علاوه بر مطالعه دقیق مدارک مورد نیاز باید به زمان ثبت نام توجه داشته باشید.
بورسیه تحصیل آلمان می تواند شامل کمک هزینه مربوط به پرداخت شهریه های ترم دانشگاه یا هزینه های زندگی و تحصیل دانشجویان بین المللی باشد. برای مثال برخی از بورسیه های تحصیلی کمک هزینه های مربوط به تامین مسکن، خرید خوراک و پوشان، بیمه خدمات سلامت و درمانی، تهیه بلیط سفر و ... را تحت پوشش قرار می دهند.
این نکته را در نظر داشته باشید که دانشگاه های دولتی آلمان از دانشجویان بین المللی شهریه دریافت نمی کنند اما دانشگاه های خصوصی دارای شهریه های مخصوص هستند و در صورت ثبت نام در این دانشگاه ها دانشجویان بین المللی باید مبلغ شهریه ترم را به صورت مستقل یا با بهره مندی از کمک هزینه ها پرداخت نمایند.
بورسیه تحصیلی در آلمان و شرایط اخذ آن
همانطور که گفتیم تحصیل در آلمان رایگان می باشد و با توجه به این مورد افراد کمتری برای بورسیه تحصیلی آلمان اقدام می کنند مگر متقاضیان با رزومه بسیار قوی بتوانند برای هزینه زندگی خود بورسیه دریافت کنند.
بورسیه تحصیلی در آلمان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به سختی به دانشجویان داده می شود ولی برای مقطع دکترا برای دانشجویانی که رزومه علمی قوی و نمرات عالی دارند بورسیه تحصیلی داده می شود.
برای اخذ بورسیه تحصیلی در آلمان باید شرایط زیر را داشته باشید.
- نمره زبان بالا
- معدل بالا
- مقالات بین المللی از دانشگاه های معتبر
- مکاتبه با سوپروایزر و تاییدیه او نیز از الزامات اخذ پذیرش در مقطع دکترا می باشد.
در مقطع دکترا در دانشگاه های آلمان به زبان انگلیسی و آلمانی صورت می پذیرد البته دانشجویان می توانند با تسلط به سطحی از زبان آلمانی نیز اقدام کنند وپس از ورود دانش زبان خود را به سطح مورد نظر برسانند.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در آلمان
برای اینکه بتوانید برای بورسیه تحصیلی آلمان اقدام کنید، باید مدارک علمی و تحصیلی خود را آماده کرده و برای درخواست بورسیه ارسال کنید. در این مرحله شما نیاز به زمان بندی دقیق و دقت بالا دارید زیرا اگر دقت کافی خرج نکنید ممکن است مدارک ناقص باشد و همچنین به دلیل عدم کامل بودن مدارک ددلاین مورد نظر را از دست بدهید و نتوانید بورسیه مورد نظر را دریافت کنید. در ادامه به بررسی مدارک لازم برای بورسیه تحصیلی آلمان می پردازیم.
- ترجمه و تأیید ریزنمرات و دانشنامه دیپلم، پیشدانشگاهی، کاردانی، لیسانس و فوقلیسانس
- رزومه مناسب و قوی
- سوابق کاری طبق زمان بندی اعلام شده توسط دانشگاه
- سه توصیه نامه استاد روی سربرگ دانشگاه با امضا و مهر استاد یا دانشگاه بههمراه منبع آن (Recommendation)
- انگیزه نامه (Personal Statement)
- طرح پیشنهادی (Proposal) برای متقاضیان در مقطع دکترا
- دورهها،Certificate هایی که در زمینه کاری خود گذراندهاید، لوح تقدیر و . . .
- Portfolio مناسب برای متقاضیان رشته هنر و معماری
- مدرک زبان معتبر
- ۶ قطعه عکس ۴/۵×۳/۵ پشتزمینه سفید، پاسپورتی
- ترجمه شناسنامه
- ترجمه سند ازدواج (درصورت متأهل بودن)
- گواهی قبولی در کنکور و یا گواهی اشتغال به تحصیل (درصورت اقدام در مقطع لیسانس)
- ارائه اصل و یکسری کپی از گذرنامه متقاضی که برابر با اصل شده است.
نحوه مکاتبه و نامه نگاری برای اخذ بورسیه آلمان
- حوزه های تحقیقات و کاری استاد مورد نظرتان را بخوانید.
- رزومه خود را تا حد ممکن به او نزدیک کنید.
- مدارک و انگیزه نامه تان را برای استاد راهنما ایمیل کنید.
با فرض این که شرایط تحصیلی خوب و قوی دارید و پیش نیازهای اولیه دپارتمان مورد نظر را دارید، وقت نوشتن یک ایمیل بسیار خوب است. در اولین ایمیل شما باید استاد را تحت تاثیر خود قرار دهید. به همه جزییات فکر کنید و در ایمیل اطلاعات رزومه خود را تکرار نکنید و کوتاه و مختصر بنویسید و ایراد گرامری نداشته باشید.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای دانشجویی در آلمان
- فرم تکمیل شده ویزای دانشجویی
- پاسپورت معتبر
- ۲ قطعه عکس که به تازگی گرفته شده
- نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر
- رزومه کاری و تحصیلی متقاضی
- ارائه نامه تمکن مالی که بسته به میزان دریافت بورسیه متقاضی متفاوت است
- نامه بیمه درمانی
- ارائه مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
- گواهی تولد و ازدواج
- گواهی عدم سو پیشینه متقاضی
اثبات منابع مالی
“Finanzierungsnachweis” یکی از موارد زیر می باشد
- 8640 یورو تاییدیه سپرده در یکحساب بانکی مسدود شده آلمانی .
- نامه تعهد و مدارک پرونده های درآمد والدین و دارایی های مالی.
- نامه تعهد توسط یک مهاجر آلمانی “Verpflichtungserklärung”. این نامه در اداره ثبت احوال بیگانه توسط مهاجرین آلمانی که هزینه تحصیل آنها را پوشش می دهد، گرفته شده است.
- گواهی اعطای بورس تحصیلیاین باید میزان هزینه هایی را که پوشش می دهد نشان دهد.
- تضمین بانکی. توسط بانک شناخته شده آلمانی صادر شده است
اثبات پذیرش دانشگاه
- تایید پذیرش در مطالعات ” Zulassungsbescheid “ ارائه شده توسط یک ارائه دهنده آموزش عالی شناخته شده در آلمان، نشان می دهد که شما شروع به تحصیل و زبان تدریس می کنید.
- اثبات پذیرش مشروط ”Bedingter Zulassungsbescheid“ و یک دوره تایید شدید “Intensiv-Sprachkurs” این نامه باید به شما نشان دهد که شما شرایط لازم برای پذیرش پذیرش دانشگاه را تایید کرده اید تا قبل از پذیرش در دانشگاه، در یک دوره زبان فشرده شرکت کنید این دوره باید بیش از 6 ماه طول بکشد، حداقل 18 ساعت درس در هفته است.
اثبات پذیرش دانشگاه
- نامه از “uni-assist”
- تایید پذیرش به عنوان یک متقاضی
- ارتباط با دانشگاه، در مورد شرایط پذیرش نهایی.
- مدارک زبان دورههمراه با محل تأیید در این دوره. پرداخت باید حداقل 3 ماه اول را پوشش دهد.
- تایید پذیرش در دوره آمادگی دانشگاه ”Studienkolleg“
- گواه بر این که به عنوان یک شرکت کننده در این دوره تأیید شده است
- مدارک تحصیلی قبلی
- مدارک تحصیلی اصلی
- بیمه بهداشتی دانشجویی
- شرایط ورود دانشگاه
- گواهی مهارت زبان آلمانی یا انگلیسی
شرایط بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع کارشناسی
سیستم آموزشی کشور آلمان به دلیل حساسیت بسیار زیاد دولت آلمان به روی زبان آلمانی طوری طراحی شده است تا تمامی رشته های ارائه شده به زبان آلمانی ارائه شوند. برای شروع تحصیل در آلمان، متقاضی باید بعد از اخذ مدرک پیش دانشگاهی و قبولی در کنکور سراسری (قبولی در کنکور دانشگاه آزاد مورد قبول نمی باشد) برای دوره کالج اقدام کند. البته برای شروع تحصیل در دوره کالج (که دو ترم است) بسته به کالج متقاضی باید حداقل تا سطح B1 یا بعضا تا سطح B2 دانش زبان آلمانی داشته باشند.
بورسیه تحصیلی در آلمان در رشته هایی همچون مهندسی، علوم کامپیوتر، مدیریت، شیمی، اقتصاد، پزشکی و حقوق ارائه می شود.
مقطع لیسانس در کشور آلمان ۴ سال طول می کشد و افرادی که متقاضی ورود به این مقطع هستند باید مدرک دیپلم را داشته باشند تا بتوانند در این دوره شرکت کنند. هم چنین این دوره ۴ سال لیسانس به زبان آلمانی تدریس می شود و فرد متقاضی می بایستی مدرک زبان آلمانی B1یا B2 را داشته باشد. بهترین کار این است که در ایران مدرک زبان آلمانی خود را کسب کرده و بعد به کشور آلمان مهاجرت تحصیلی کنید زیرا گذراندن دوره ی کالج زبان آلمانی در کشور آلمان دوره ای است که سفارت را متقاعد و راضی به دادن ویزا به متقاضی می کند و حتماَ باید پذیرش در یک مقطع تحصیلی را برای رفتن به سفارت ارائه دهید.
دانشجویان مقطع کارشناسی اجازه ۱۰ ساعت کار در هفتگی را دارند و میانگین حقوق این افراد بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.
انواع بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع کارشناسی
بورسیه تحصیلی LPP و Hack & rose
- به مبلغ۵۰۰۰
- این بورسیه مخصوص افراد بالای ۱۸ سال است که مجروح شده اند.
بورسیه TRENDHIM
بورسیه Mailcheck1500
- به مبلغ ۱۵۰۰ دلار آمریکا
شرایط بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
آلمان با داشتن معتبرترین دانشگاه های اروپا، سرآمد کشورهای اروپایی در بحث آموزش است و به همین دلیل بسیاری از علاقهمندان به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نظیر دکترا کشور آلمان را برای اتمام دوره فوق لیسانس خود انتخاب می کنند، چرا که ایشان می توانند بصورت کاملا رایگان مدارک تحصیلی خود را از بهترین دانشگاه های اروپا اخذ نموده و شانس خود را جهت اخد بورسیه های تحصیلی در مقطع دکترا افزایش دهند. طول دوره کارشناسی ارشد در کشور آلمان ۲ سال است.
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی دانشگاه های آزاد و سراسری (شامل دانشگاه های غیر انتفاعی و پیام نور) در صورت داشتن شرایط لازم (شامل حداقل معدل که در اکثر دانشگاهها 15 به بالا) می توانند برای دوره کارشناسی ارشد اقدام کنند.
دروس دانشگاهی کشور آلمان به دو صورت آلمانی و انگلیسی تدریس می شوند. متقاضیان به اخذ پذیرش تحصیلی به زبان آلمانی، می بایست مدارک دال بر تسلط به این زبان را در سطح B2 قبل از ورود به دانشگاه کسب نمایند.
این نکته قابل اهمیت است که کشور آلمان اجازه یادگیری زبان آلمانی را در کشور خود به دانشجویان نمی دهد. همان طور که در مطالب قبلی ذکر کردیم متقاضیان می توانند در دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنند. افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند می بایستی مدرک IETLS 6-6.5 را به دانشگاه ارائه دهند.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور آلمان مجوز کار در محدوده ای ۲۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۱۵ تا۲۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.
انواع بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
بورسیه تحصیلی DAAD
- بورسیه تحصیلی از بزرگترین سازمان مالی جهان است
- کمک هزینه ای برای کشورهای در حال توسعه
بورسیه تحصیلی بنیاد فردریش ایبرت
- مخصوص دانشجویان آلمانی و بین المللی که دارای رزومه علمی بالا هستند.
- کمک مالی در حدود ۱۰۰۰ یورو در ماه
بورسیه Konrad stifung
- مخصوص دانشجویان بین المللی به مدت ۱ سال
شرایط بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع دکترا
کشور آلمان همانند سایر کشورهای پیشتاز در بحث تحصیل، به دانشجویان در حال تحصیل در مقطع دکترا، توجه ویژه ای دارد و جهت پرداخت مخارج تحصیل آن ها، شرایط ویژه ای را جهت تسهیل طول دوره ی دکترا در این کشور در این کشور فراهم آورده است.
دوره های دکترا یک مقطع تحصیلی حدوداً ۳ تا ۵ سال است که به زبان آلمانی و یا انگلیسی قابل ارائه می باشد. داشتن معدل بالا از در مقطع کارشناسی ارشد از اصلی ترین شروط اخذ پذیرش در دوره دکترا در دانشگاه های آلمان است. از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار بر روی روند اخذ پذیرش، داشتن پروپوزال مناسب می باشد که باید به تایید استاد راهنما برسد.
متقاضیان تحصیل در دوره دکترا در آلمان، بعد از اخذ مدرک مقطع کارشناسی ارشد می توانند در صورت داشتن رزومه پژوهشی مناسب (مانند داشتن مقاله بین المللی، سابقه شرکت در پروژههای پژوهشی) و داشتن نمره آیتلس ۷ به بالا، اقدام به اخذ پذیرش کنند.
با توجه به این نکته که کشور آلمان برای افرادی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند، حقوقی ماهیانه به میزان تقریبا ۲ هزار دلار را مدنظر قرار می دهند، پس دانشجویان ایرانی رقابت بسیار سختی را در راستای اخذ بورسیه دکترا در کشور آلمان در پیش دارند.
دانشجویان مقطع دکترا کشور آلمان اجازه کار در محدوده ای ۳۰ ساعت بصورت هفتگی را دارند.
مدارک لازم برای تحصیل در مقطع دکترا در آلمان
- ارائه مقالات بین المللی چاپ شده
- گزارش شرکت در کنفرانس های بین المللی
- مدرک زبان انگلیسی معادل آیلتس ۷ به بالا
- ارائه پروپوزال مناسب که به تایید استاد راهنما در آمده باشد.
- ثبت اختراع جهانی (اختیاری)
- سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی کارشناسی ارشد
تحصیل در آلمان در مقطع دکترا به دو صورت امکان پذیر است:
دوره فردی دکترا
- متداول ترین راهکارهای اخذ مدرک دکترا
- طول این دوره ۳ تا ۵ سال
- استاد راهنما در تمام مراحل تحقیق و پژوهش دانشجو را راهنمایی می کند.
- تعدادی از دانشجویان به صورت گروهی بر روی یک موضوع کار می کنند.
- تیمی از استادان بر این گروه دانشجویی در طول دوره نظارت می کنند.
انواع بورسیه تحصیلی در آلمان در مقطع دکترا
بورسیه تحصیلی بنیاد ملی علم آلمانی
- به مبلغ ۱۲۵۰ یورو در ماه به دانشجویان بین المللی
خدمات بورسیه DAAD
- مخصوص دانشجویان بین المللی مقطع دکترا
- به مبلغ ۱۲۰۰ یورو در ماه
خدمات بورسیه سازمان stipendiumplus
- این بورسیه از سمت ۱۳ سازمان ارائه می شود.
- به مبلغ ۱۳۵۰ یورو در ماه
بورسیه انجمن همهولتز
- این بورسیه به عنوان کمک هزینه به داشجویان بین المللی دکترا و فوق دکترا داده می شود.
فرصت مطالعاتی بین المللی کاری کوری
- یکی از گزینه های مناسب برای بورسیه استفاده از فرصت های مطالعاتی می باشد.
- کمک هزینه تحصیل به دانشمندان و پژوهشگران در مقطع فوق دکترا
بورسیه دوره فوق دکترا فلوشیپ انیشتین
انواع بورسیه تحصیلی در آلمان
بورسیه تحصیلی در آلمان که بیشتر در مقاطع مختلف ارائه می شود و متقاضیان امکان تحصیل در دانشگاه های با کیفیت بالا و به زبان انگلیسی را خواهند داشت و این بورسیه فقط شامل دانشجویان واجد شرایط با رزومه آکادمیک قوی می شود. البته به دلیل رایگان بودن هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان بورسیه به سختی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می شود.
لیست بورسیه های تحصیلی دولتی و غیر دولتی را می توانید مشاهده کنید.
بورسیه های دولتی آلمان
- بورسیه تحصیلی DAAD
- بورسیه تحصیلی اراسموس
بورسیه های تحصیلی غیر دولتی آلمان
- بورسیه تحصیلی Heinrich boll
- بورسیه تحصیلی konder adenauer stiftung
- بورسیه تحصیلی kurt Hansen
- بورسیه تحصیلی Deutschland scholarship
- بورسیه تحصیلی ماری کوری
بورسیه تحصیلی DAAD
یک سازمان بین المللی به نام DAAD با هدف گسترش روابط بین دانشگاه ها تاسیس شده است و کمک هزینه هایی برای دانشجویان در نظر گرفته است. این بورسیه اصولاً برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می شود. مبلغ این بورسیه 507 یورو برای فارغ التحصیلان و 1,000 یورو برای دانشجویان مقطع دکترا می باشد.
بورسیه تحصیلی در آلمان به نام Deutschland scholarship
برای تمام دانشجویان از سراسر دنیا امکان اخذ این بورسیه وجود دارد و مبلغی در حدود 300 یورو برای 2 ترم به دانشجویان با استعداد اعطا می شود.
بورسیه hinrech bool
این بورسیه از سمت دانشگاه های دولتی در آلمان برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا اعطا می شود و مبلغی در حدود 850 تا 1000 یورو در ماه در نظر گرفته شده است.
بورسیه تحصیلی گوته
دانشگاه گوته به مدت 2 سال در مقطع کارشناسی ارشد مبلغ 1000 یورو در ماه با هدف پشتیبانی از دانشجویان ارائه می دهد.
بورسیه تحصیلی بیگز دانشگاه برمن
دانشگاه ژاکوبر برمن ماهیانه 1300 یورو به دانشجویان با معدل بالا کمک هزینه پرداخت می کند و به این ترتیب امکان تحصیل در رشته های سیاسی، روانشناسی و علوم جامعه شناسی را خواهد داشت.
بورسیه تحصیلی دانشگاه کوفی عنان
دانشجویان با استعداد کشورهای توسعه یافته در صورتی که یک سال در رشته MBA در آلمان تحصیل کرده باشند می توانند از دانشگاه کوفی عنان کمک هزینه شهریه دانشگاه و هزینه زندگی خود را دریافت کنند.
دورههای تحصیل در آلمان
diplom– Vorprürun یا Zwischenprüfung
شامل حداقل ۴ و نیم سال تحصیلات پایه که فقط منجر به ادامه تحصیل در دوره بعدی دانشگاهی است.
این دوره شامل دروس عملی و نظری است؛ البته دروس اجباری باید حداقل ۲۰ ساعت در هفته باشد.
Diplom Ing.I (GH) – Diplom (FH) – Diplom Ing. (FH)
این مدارک در مدارس عالی فنی(FH) یا مجتمعهای آموزش عالی (GH) داده میشوند.
دوره اصلی حداقل شامل ۴ نیم سال (شش ماهه) است که بعد از گذراندن دوره پایه و یک دوره کارآموزی آغاز میشود. در پایان، دانشجو پایان نامه تحصیلی را نیز ارایه میدهد.
دوره Bachelor
مبتنی بر نظام جدید تحصیلی در کشور آلمان است و در دانشگاه ها و مدارس عالی و مدارس عالی فنی ارائه می گردد. شامل ۳ یا ۴ سال تحصیل پس از دوره متوسطه و گذراندن ۱۸۰ تا ۲۴۰ واحد اروپایی (ECTS) می باشد.
دوره Master
در نظام جدید آموزشی کشور آلمان وجود دارد و شامل ۲ سال تحصیل پس از دوره کارشناسی و گذراندن هر سال ۶۰ واحد اروپایی(ECTS) است. تبصره: در کل دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد (۵ ساله) در مجموع باید ۳۰۰ واحد ECTS گذرانده شود.
Diplom Ing. II (GH)– Diplom – Diplom Ing – Magister
دوره های پیوسته حداقل ۱۲ نیم سال (با احتساب دوره پایه) طول میکشد. این دورهها در دانشگاهها گذرانده میشوند که با امتحانات نهایی و پایان نامه تحصیلی همراه است.
(Doktor (Dr.) Doktor Ingenieur (Dr.Ing
برای ورود به این دوره معدل خوب مورد نیاز است. کسانی که مدارک کارشناسی ارشد را خارج از کشور آلمان گرفتهاند، اغلب دروس جبرانی و امتحاناتی میگذرانند. سپس یکی از استادان به دانشجو پیشنهاد پژوهش میدهد یا پیشنهاد دانشجو را بررسی میکند. بعد از موافقت اجازه شروع پژوهش به دانشجو داده میشود. دوره دکترا در آلمان فقط پژوهشی است و سه تا پنج سال طول میکشد. نوشتن پایان نامه و دفاع موفقیتآمیز از آن و سپس انتشار پایان نامه دکترا، همچنین امتحانات شفاهی از دروس اصلی مربوط به پژوهش، مراحل پایانی این دوره است.
تحصیل در آلمان و ویزای همراه
یکی از قوانین کشور کانادا برای دانشجویانی که متاهل هستند این است؛ می توانند خانواده خود را نیز در هنگام تحصیل به کشور کانادا بیاورند. طبق این قانون همراه به فردی مانند همسر و فرزند زیر ۲۱ سال گفته می شود. امکان گرفتن ویزا برای همراه اول به طور همزامان با متقاضی اصلی وجود دارد اما ممکن است شانس دریافت ویزا برای متقاضیان کاهش یابد. بهترین روش برای دریافت ویزای همراه این است که فرد متقاضی ابتدا اقدام نماید و پس از ورود به کشور کانادا برای همراهان خود درخواست ویزا را صادر کند. همراهان دانشجو می توانند در کشور کانادا به صورت تمام وقت کار کنند و همچنین فرزندان می توانند در مدارس دولتی به صورت رایگان تحصیل کنند.
بهترین و برترین رشته های تحصیلی در آلمان
رشته مهندسی
تاکنون رشته مهندسی به عنوان یکی از برترین رشتههای تحصیلی در آلمان بوده است. رشته مهندسی که بیشتر اوقات با عنوان مدرک MS از آن یاد میشود تقریباً ۲۵ درصد دانشجویان بینالمللی را به خود جذب میکند تا جاییکه بیش از ۷۱۰۰۰ دانشجوی بینالمللی آن را برای تحصیل انتخاب میکند. برخی از گرایشهای محبوب رشته مهندسی که دانشجویان آن را انتخاب میکنند عبارتند از مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی خودرو. همچنین از آنجاییکه آلمان، کشوری صنعتی است بیشترین تعداد شغل را در زمینه مهندسی خودرو دارد.
۵ دانشگاه برتر آلمان در زمینه مهندسی
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه فنی برلین
- دانشگاه آخن
- مؤسسه فناوری کارلسروهه
- دانشگاه فنی درسدن
رشته مدیریت کسب و کار
رشته مدیریت کسب و کار را نیز میتوان به عنوان یکی از رشتههای تحصیلی محبوب در نظر گرفت. مدیریت کسب و کار رشته ای محبوب و بیزینس اسکول های این کشور در جهان بسیار معروف هستند. برای مثال بیزینس اسکول مانهایم نه تنها یکی از بهترین بیزینس اسکولهای آلمان است بلکه به در بین ۱۰۰ بیزینس اسکول برتر جهان واقع شده است.
۵ دانشگاه برتر آلمان در زمینه مدیریت کسب و کار
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه مانهایم
- دانشگاه لودویگ ماکسمیلیان مونیخ
- دانشگاه WHU
- دانشگاه آزاد برلین
رشته علوم انسانی
آلمان دارای دانشگاههای بسیار مشهوری در زمینه علوم انسانی است که در رتبهبندیهای مختلف در جایگاه بسیار خوبی قرار گرفتهاند . بنابراین تعداد زیادی از دانشجویان بینالمللی (حدود ۳۷۰۰۰ نفر) دانشگاههای آلمان را برای این رشته انتخاب میکنند.
۵ دانشگاه برتر آلمان در زمینه علوم انسانی
- دانشگاه هومبولت برلین
- دانشگاه مانهایم
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
- دانشگاه آزاد برلین
- دانشگاه فرانکفورت
رشته ریاضیات و علوم کامپیوتری
رشته ریاضیات و علوم کامپیوتری نیز از جمله رشتههای محبوب در جهان و آلمان هستندو یکی از مزیتهایی که این کشور برای تحصیل در رشته علوم کامپیوتری دارد این است که آلمان کشوری فنی است که آن را به کشوری مناسب برای تحصیل در زمینه علوم کامپیوتری تبدیل میکند.
۵ دانشگاه برتر آلمان در زمینه ریاضیان و علوم کامپیوتری
- دانشگاه هومبولت برلین
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
- دانشگاه بن
- دانشگاه آخن
- دانشگاه فنی برلین
- دانشگاه فنی مونیخ
- مؤسسه فناوری کارلسروهه
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
- دانشگاه آخن
- دانشگاه فنی برلین
رشته هنرهای زیبا و کاربردی
ممکن است پس از دیدن نام این رشته در میان محبوبترین رشته های تحصیلی در آلمان کمی تعجب کرده باشید اما درحقیقت این رشته در کشوری که فناوری و صنعت در آن حرف اول را میزند بسیار محبوب بوده و تعدادی نزدیک به ۲۴۰۰۰ دانشجوی بینالمللی به آن جذب میشوند. یکی از مزیتهای تحصیل در رشته هنر در آلمان این است که دانشگاهها این رشته را بیشتر به صورت عملی می گذرانند و بخش تئوری رشته هنر در این دانشگاهها کم است. درحقیقت دانشجویان هنر این کشور به صورت مستقل در استودیو خود کار میکنند و یا کلاسهای دانشگاهها به صورت گفتگو در میان دانشجویان برگزار میشود که همین موضوع باعث پیش رفتن مطالب پروژههایشان میشود. همچنین اساتید در این کلاسها بیشتر نظرات خود را در اختیار دانشجویان قرار میدهند و کمتر نقش یک معلم را برعهده خواهند داشت.
۵ دانشگاه برتر آلمان در زمینه هنرهای زیبا و کاربردی
- دانشگاه هومبولت برلین
- دانشگاه آزاد برلین
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
- دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ
- دانشگاه توبینگن
دانشگاه های معتبر در آلمان + رنکینگ
نام دانشگاه |
رتبه جهانی |
رتبه در اروپا |
وضعیت تایید در وزارت علوم |
Universität Freiburg |
57 |
7 |
ممتاز |
Humboldt Universität zu Berlin |
91 |
19 |
ممتاز |
Ludwig Maximilians Universität München (1) |
99 |
22 |
ممتاز |
Ruprecht Karls Universität Heidelberg |
114 |
26 |
ممتاز |
Freie Universität Berlin |
116 |
27 |
ممتاز |
Technische Universität München (1) |
131 |
33 |
ممتاز |
Rheinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen |
138 |
36 |
ممتاز |
Technische Universität Dresden |
143 |
38 |
ممتاز |
Rheinische Friedrich Wilhelms Universität Bonn |
144 |
39 |
ممتاز |
Universität Hamburg |
150 |
42 |
ممتاز |
Johann Wolfgang Goethe Universität Frankfurt am Main |
163 |
48 |
ممتاز |
Georg-August-Universität Göttingen |
166 |
50 |
ممتاز |
Universität zu Köln |
194 |
61 |
ممتاز |
Friedrich Alexander Universität Erlangen Nürnberg (1) |
196 |
63 |
ممتاز |
Universität Leipzig |
198 |
65 |
ممتاز |
Technische Universität Berlin |
205 |
68 |
ممتاز |
Universität Stuttgart |
232 |
81 |
ممتاز |
Universität Münster |
233 |
82 |
ممتاز |
Technische Universität Darmstadt |
242 |
85 |
ممتاز |
Universität Tubingen |
256 |
91 |
ممتاز |
Ruhr Universität Bochum |
272 |
100 |
ممتاز |
Universität Hannover |
274 |
102 |
ممتاز |
Johannes Gutenberg Universität Mainz |
295 |
111 |
ممتاز |
Heinrich Heine Universität Düsseldorf (1) |
310 |
116 |
ممتاز |
Universität Bremen |
313 |
117 |
ممتاز |
Friedrich Schiller Universität Jena |
317 |
118 |
ممتاز |
Universität des Saarlandess |
329 |
126 |
ممتاز |
Justus Liebig Universität Giessen |
341 |
135 |
ممتاز |
Universität Ulm |
345 |
138 |
ممتاز |
Universität Würzburg |
352 |
144 |
ممتاز |
Technische Universität Braunschweig (1) |
358 |
147 |
ممتاز |
Universität Bielefeld |
358 |
148 |
ممتاز |
Christian Albrechts Universität zu Kiel |
364 |
151 |
ممتاز |
Otto Von Guericke Universität Magdeburg |
373 |
155 |
خوب |
Universität Regensburg |
389 |
161 |
ممتاز |
Universität Paderborn |
393 |
163 |
خوب |
Philipps Universität Marburg |
396 |
164 |
ممتاز |
Technische Universität Chemnitz |
407 |
168 |
ممتاز |
Universität Konstanz |
410 |
170 |
ممتاز |
Universität Trier (2 |
412 |
171 |
ممتاز |
Martin Luther Universität Halle Wittenberg |
428 |
178 |
ممتاز |
Universität Mannheim |
460 |
193 |
ممتاز |
Karlsruhe Institute of Technology (Universität Karlsruhe) |
472 |
200 |
ممتاز |
Technische Universität Dortmund (1) |
490 |
210 |
ممتاز |
Technische Universität Ilmenau |
505 |
215 |
ممتاز |
Universität Potsdam |
509 |
217 |
ممتاز |
Universität Kassel |
516 |
222 |
ممتاز |
Universität Duisburg Essen (1) |
521 |
225 |
ممتاز |
Universität Rostock |
558 |
245 |
ممتاز |
Technische Universität Kaiserslautern |
566 |
248 |
ممتاز |
Universität Bayreuth |
597 |
260 |
ممتاز |
Universität Siegen |
653 |
277 |
ممتاز |
Ernst Moritz Arndt Universität Greifswald |
659 |
281 |
ممتاز |
Carl Von Ossietzky Universität Oldenburg |
667 |
287 |
خوب |
Universität Osnabruck |
707 |
306 |
ممتاز |
Universität Hohenheim |
759 |
335 |
ممتاز |
Universität Augsburg |
806 |
355 |
ممتاز |
Bergische Universität Wuppertal |
840 |
366 |
ممتاز |
Technische Universität Clausthal |
901 |
392 |
ممتاز |
Technische Universität Hamburg Harburg |
396 |
ممتاز |
|
Universität Otto Friedrich Universität Bamberg |
923 |
402 |
ممتاز |
Universität zu Lubeck |
973 |
420 |
خوب |
مراحل تحصیل در کشور آلمان
در این بخش می خواهیم به ۸ مرحله تحصیل در کشور آلمان بپردازیم.
۱- پیدا کردن یک برنامه تحصیلی
تحقیقات برای پیدا کردن یک برنامه تحصیلی را باید ۳ الی ۴ ماه قبل از تصمیم گیری شروع کنید. پس از شروع تحقیقات اولین قدم برای طرح ریزی تحصیل در آلمان پیدا کردن دانشگاه و رشته تحصیلی مورد علاقه شما است. به دلیل دانشگاه ها و برنامه های تحصیلی زیادی در آلمان وجود دارد شما می توانید به راحتی دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر خود را پیدا کنید.
۲- برآورده کردن تمام شرایط لازم
بعد از انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر، شما ۲ الی ۳ هفته قبل از شروع پذیرش دانشگاه وقت دارید تمام شرایط دانشگاه مورد نظر خود را برآورده کنید. برای این امر باید وارد سایت دانشگاه شوید و شرایط لازم پذیرش را بررسی کنید اگر متوجه نشدید حتما با دانشگاه مکاتبه کنید. از آنجایی که شرایط هر دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است پس باید با دقت شرایط و ضوابط را مطالعه کنید.
زمانبندی نامناسب و نقص مدارک خواسته شده از دلایل متداول دانشجویانی است که رد شده اند یا پذیرش آن ها با تاخیر انجام شده است. به همین دلیل از قبل تمام مدارک را آماده داشته باشید.
۳- یادگیری زبان آلمانی
یادگیری زبان آلمانی خود را ۱ سال قبل از شروع پذیرش آغاز کنید. موفقیت شما در دانشگاه های آلمان به شدت به زبان آلمانی بستگی دارد حتی اگر دانشگاه شما انگلیسی زبان باشد. مهارت زبان آلمانی ضمانت یادگیری تمام مطالب درسی و درک موارد سخنرانی ها است. همچنین اگر شما به زبان آلمانی تسلط داشته باشید به راحتی می توانید نظرات خود را بیان کنید.
در آلمان بیشتر دروس مقطع کارشناسی به زبان آلمانی است اما در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری تماما و یا بخشی از آن ها به زبان آلمانی تدریس می شود. علاوه بر مسائل یادگیری در دانشگاه شما نیاز دارید با مردم آلمان ارتباط برقرار کنید پس زودتر به فکر یادگیری زبان آلمانی باشید.
۴- فراهم کردن منابع مالی
در این مرحله باید از داشتن منابع مالی برای زندگی و تحصیل در آلمان اطمینان حاصل کنید. به عنوان دانشجو بین المللی باید مبلغ ۱۰۲۳۶ یورو برای مخارج زندگی در حساب بانک بلوکه شده ای در آلمان پول داشته باشید. این مبلغ با توجه به شهر و یا سبک زندگی شما متغیر است. درحال حاضر مونیخ گران ترین شهر آلمان می باشد. به طور معمول ۶ ماه قبل از اقدام به پذیرش زمان مناسبی برای جمع آوری این مبلغ است. همچنین می توانید در این مقاله می توانید راه های اخذ بورسیه تحصیلی آلمان را مطالعه کنید.
۵- ثبت درخواست پذیرش از دانشگاه
پس از فراهم کردن شرایط لازم و بررسی تمام مدارک، زمان ثبت آن ها برای پذیرش فرا می رسید. پذیرش به صورت آنلاین می باشد اما همچنین دانشگاه های هستند که توسط پست و یا حضوری نیز اقدام به ثبت درخواست های شما می کنند. برای مطمئن شدن در ارتباط با روش ثبت درخواست با دانشگاه مد نظر خود باید مکاتبه کنید. در کل مدت زمان رسیدگی به درخواست های پذیرش به مقطع تحصیلی و دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد.
۶- دریافت ویزای تحصیلی آلمان
به محض دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مقصد دانشجویان برای ورود به آلمان ملزم به دریافت ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی آلمان می باشند.
۷- پیدا کردن محل سکونت
قبل از ورود به آلمان باید به فکر مکانی برای زندگی باشید. محل سکونت در آلمان برای دانشجویان بین المللی آنقدر گران نیست اما پیدا کردن مکانی که به صرفه باشد امری منطقی است.
۸- ثبت نام در دانشگاه
پس از ورود به آلمان آخرین مرحله برای رسمی کردن وضعیت شما به عنوان دانشجو در دانشگاه مقصد، ثبت نام در برنامه تحصیلی است که در آن پذیرفته شده اید. مبلغ ثبت نام در دانشگاه ۱۵۰ تا ۲۵۰ یورو است. علاوه بر آن شما برای اینکه بتوانید از وسایل نقلیه عمومی به صورت رایگان تا ۶ ماه استفاده کنید باید هزینه بلیط ترم را نیز در هنگام ثبت نام انجام دهید.
مدارک لازم برای ثبت نام در دانشگاه های آلمان: پاسپورت معتبر، یک قطعه عکس پاسپورت، ویزا، فرم اپلیکیشن تکمیل و امضا شده، مدارک تحصیلی، بیمه نامه سلامت و رسید پرداختی های شما است.
پس از ثبت نام به شما آیدی کارت تعلق می گیرد که می توانید برای دریافت مجوز اقامت و حضور در کلاس از آن استفاده کنید.
هزینه زندگی و تحصیل در آلمان
لیست مخارج |
هزینه ها |
هزینه غذا در رستوران ارزان |
10 یورو |
هزینه غذا برای 2 نفر در رستوران متوسط |
45 یورو |
هزینه بطری آب 0.33 لیتری |
1.91 یورو |
هزینه نوشابه 0.33 لیتری (کوکا/پپسی) |
2.29 یورو |
هزینه یک فنجان قهوه |
2.68 یورو |
هزینه بطری شیر 1 لیتری |
0.71 یورو |
هزینه نان 500 گرمی |
1.29 یورو |
هزینه 1 کیلو گرم برنج |
2.10 یورو |
هزینه 1 کیلو سینه مرغ |
7.35 یورو |
هزینه 1 کیلو گرم گوشت گاو |
11.09 یورو |
هزینه 1 لیتر بنزین |
1.41 یورو |
اجاره آپارتمان 1 خوابه داخل شهر |
706.81 یورو در هر ماه |
530.41 یورو در هر ماه |
|
اجاره آپارتمان 3 خوابه داخل شهر |
1.355 یورو در هر ماه |
اجاره آپارتمان 3 خوابه خارج شهر |
1.000 یورو در هر ماه |
هزینه های زندگی و خوراک به تفکیک شهر
|
مونیخ |
برلین |
هامبورگ |
فرانکفورت |
اجاره |
1،094.30 € |
795.90 € |
838.94 € |
868.91 € |
نان سفید (500 گرم) |
1.43 € |
1.27 |
1.27 |
1.29 € |
غذا رستوران |
12.25 € |
8.00 € |
10 € |
12 € |
شیر (1 لیتر) |
0.84 € |
0.79 € |
0.71 € |
0.77 € |
تخم مرغ (12) |
1.71 € |
1.77 € |
1.78 € |
1.61 € |
برنج (1 کیلوگرم، سفید) |
2.14 € |
1.79 € |
2.15 € |
1.97 € |
2.82 € |
2.62 € |
2.61 € |
2.64 € |
|
سیب زمینی (1 کیلوگرم) |
1.00 € |
1.32 € |
1.04 € |
1.29 € |
تاکسی 1 کیلومتر |
1.90 € |
2.00 € |
2.00 € |
2.00 € |
۷ مزایای تحصیل در آلمان
- امکانات بالای دانشگاه ها های آلمان
- شهریه پایین دانشگاه های آلمان
- کیفیت و امنیت بالای زندگی در آلمان
- بازار کار مناسب با درآمد بالا در آلمان
- امکان استفاده از دوره های زبانی آلمانی
- تعداد بالای دانشجویان بین المللی در آلمان
- امکان کار همزمان با تحصیل در آلمان
۱۰ دلیل برتر برای تحصیل در آلمان به عنوان دانشجوی بین المللی
- تحصیل رایگان در بیشتر دانشگاه ها
- سیستم آموزشی با کیفیت
- صدها دروس و رشته تحصیلی برای انتخاب
- کشوری جذاب برای گشت و گذار در تاریخ آن
- تنوع فرهنگی و داشتن دانشجویانی از سراسر دنیا
- تمرین صحبت کردن به دو زبان انگلیسی و آلمانی
- موقعیت های شغلی بسیار برای کار کردن در آلمان بعد از فارغ التحصیلی
- توانایی تحصیل به زبان انگلیسی در هر رشته ای بدون نیاز به صحبت کردن به زبان آلمانی (در مقاطع بالا هم به زبان انگلیسی هم آلمانی)
- هزینه زندگی در آلمان پایین است
- فرصتی برای زندگی و تفریح
شهرهای دانشجویی برای تحصیل در آلمان
برلین
یکی از بهترین مقاصد برای تحصیل در آلمان شهر برلین است. یافتن شهری به مدرنی و مدگرایی برلین بسیار سخت است. این شهر در رقابت نزدیکی با شهرهایی همچون نیویورک و لندن است. واضح است که این شهر با تنوع فرهنگی غنی یکی از بهترین مقاصد تحصیلی است و هزینه زندگی در این شهر به نسبت ارزان است.
برترین دانشگاههای برلین :
- دانشگاه هومبولت برلین( Humboldt-Universitat zu Berlin)
- دانشگاه فرای برلین( Freie Universitat Berlin)
- دانشگاه صنعتی برلین( Technische Universitat Berlin)
مونیخ
مونیخ مقصد بی نظیر دیگری برای تحصیل در آلمان است. شاید فستیوال پرآوازه Oktoberfest ( فستیوال بزرگ سالانه نوشیدنی) مونیخ را شنیده باشید. سنت نوشیدنی آلمان با نام مونیخ گره خورده است، اما این شهر جنوبی آلمان ماورای این است و معمولاً نامزد بهترین شهر برای زندگی در جهان میشود.
برترین دانشگاههای مونیخ :
- دانشگاه صنعتی مونیخ( Technische Universitat Munchen)
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ. ( Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen)
کلن
شهرت کلن به کلیسای بزرگ آن یعنیKolner Dom ، همجواریاش با رودخانه و ماهیت لیبرال و منعطف آن معروف است. جمعیت دانشجویی این شهر را میتوان در موزهها و گالریهای هنری این شهر به وفور دید و در محافل دانشجویی و فروشگاههای بزرگ همواره حضور دارند، به خصوص در ناحیه Agnesviertel این شهر. ترن مستقیم این شهر را به پاریس، بروکسل و آمستردام متصل میکند و لوکزامبورگ نیز در فاصله دوری قرار ندارد. بنابراین کلن یکی از بهترین شهرها برای کسانی است که علاقه به مسافرت در سرتاسر اروپای غربی دارند.
- برترین دانشگاه این شهر دانشگاه کلن( Universitat Koln) است
آب و هوا کشور آلمان
آب و هوای آلمان در بهار
اکنون نوبت به معرفی آب و هوای آلمان در فصل زیبای بهار می رسد. چیزی که واضح است این موضوع است که میزان درخشش آفتاب در این فصل به مراتب بیشتر شده و در ارتفاعات کم، برف ها به تدریج آب می شوند.
به طور میانگین، درجه دما در منطقه Kiel در نزدیکی دریای شمالی معتدل بوده و بین 3.9 تا 11.7 درجه سانتی گراد است. این در حالی است که لایپزیگ در بخش مرکزی، دارای شرایط نسبتاً مشابه آب و هوایی بوده و میانگین دمای آن بین 3.9 تا 12.8 درجه سانتی گراد است.
عموماً در ماه آپریل، می توان توقع بارندگی بین 50.8 تا 76.2 میلی متر را در سراسر کشور آلمان داشت. درجه دما در شهر فرانکفورت افزایش داشته و در شب ها بالای درجه انجماد است.
اما آب و هوای کشور آلمان در ماه می دستخوش تغییر بیشتر قرار گرفته و پذیرای آفتاب بیشتری می شود. بادهای غربی بارش برف را به باران تبدیل کرده و سواحل شمالی و آبها شروع به گرم شدن می کنند.
میانگین درجه دما در برمن و هامبورگ که در شمال آلمان قرار دارند، معتدل بوده و بین 7.2 تا 18.3 درجه سانتیگراد است. این در حالی است که شهرهای بخش جنوبی نظیر اشتوتگارت و مونیخ تفاوت زیادی در این زمینه نداشته و درجه دمای آنها بین 7.2 تا 17.8 درجه سانتی گراد است.
لازم به ذکر است که جنوب آلمان نسبت به شمال بارانی تر بوده و میانگین بارش 139.7 میلی متری را در Oberstdorf و 172.7 میلی متری در Zugspitze را تجربه می کند.
در آخرین ماه بهار یعنی جون، آب و هوای آلمان تغییر بیشتری کرده و شرایط گرم و شرجی تابستان آلمان شروع می شود. در واقع به طور میانگین درجه دما بین 10 تا 21.1 درجه سانتی گراد است و بین 6 تا 7 ساعت از روز، درخشش کامل آفتاب وجود دارد.
آب و هوای آلمان در این ماه به گونه ای است که اغلب میانگین میزان بارندگی در حدود 50.8 میلی متر تا 101.6 میلی متر خواهد بود.
آب و هوای آلمان در تابستان
اگر بخواهید در مورد آب و هوای کشور آلمان در فصل تابستان بدانید، باید به شما بگوییم که گرم ترین ماه سال در آلمان، ماه جولای است، اما با این حال میانگین درجه دما از 26.7 سانتی گراد فراتر نمی رود.
بد نیست بدانید که درجه دمای مناطقی نظیر فرانکفورت و Gorlitz آلمان چیزی در حدود 12.2 تا 25 درجه سانتیگراد است و می توان توقع درخشش حداکثر 225 ساعت آفتاب را در طول ماه داشت. این در حالی است که دمای آب در این ماه کم و نسبتاً خنک بوده و ممکن است حتی در تابستان نیز بادهایی از سمت ساحل بوزد.
آب و هوای آلمان در ماه آگوست نیز گرم بوده، با روزهای طولانی و شبهایی با درجه دمای ایده آل همراه است. به طور میانگین، درجه دمای منطقه گرم North Rhine-Westphalia بین 13.9 تا 23.9 درجه سانتی گراد است.
ماه سپتامبر تابستان، یکی از بهترین شرایط آب و هوای آلمان را دارد که می توان کم کم رنگ و بو و دمای متعادل پاییز را در آن دید. برای مثال میانگین دمای شهر برلین در این ماه از سال آلمان بین 10.6 تا 18.9 درجه سانتی گراد است، این در حالی است که میانگین درجه دمای شهر کلن که در بخش مرکزی قرار دارد، بین 9.4 تا 19.4 درجه سانتیگراد خواهد بود.
ممکن است بارندگی کمی نیز به اندازه 25.4 تا 76.2 میلی متر در این ماه رخ بدهد.
آب و هوای آلمان در پاییز
زمانی که حرف از آب و هوای آلمان در فصل دوست داشتنی پاییز می شود، به ماه ابری، بارانی و زیبای اکتبر می رسیم. معمولاً در این ماه میانگین درجه دما بین 5.6 تا 13.9 درجه سانتیگراد است. در ماه نوامبر دیگر برگ های درختان ریخته و میانگین دما به 1.7 تا 7.2 درجه سانتیگراد کاهش یافته است.همچنین ممکن است برخی از شب ها درجه دما به شدت کاهش بیابد.
به عنوان مثال منطقه Zugspitze جایی به شدت سرد در آلمان است که میانگین درجه دمای آن در این ماه بین منفی 9.4 تا منفی 4.4 درجه سانتی گراد است.
به طور معمول مدت زمان طول روز در این ماه کاهش یافته و مقدار درخشش خورشید کمتر از زمان های دیگر می شود. صبح ها اغلب مه آلود بوده و توده های هوای سرد به سمت شهرها سرازیر می شوند.
در ماه دسامبر آب و هوای آلمان تغییر محسوسی داشته و با نبود تابش قدرتمند آفتاب به تدریج زمستان سرد فرا می رسد. این بدین معنی است که به طور میانگین درخشش آفتاب در طول روز بین 1 تا 2 ساعت در کل کشور آلمان است و میزان بارندگی به طور تقریبی بین 50.8 تا 76.2 میلی متر خواهد بود.
میانگین درجه دما در منطقه Kiel در شمال آلمان بین 0.6 درجه تا 5 درجه سانتی گراد است و بسیاری از شب ها درجه دما زیر صفر خواهد بود. این در حالی است که میانگین دما در جنوب آلمان بین منفی 1.1 تا 3.3 درجه سانتیگراد متغیر خواهد بود.
آب و هوای آلمان در زمستان
فصل زمستان آلمان به سه ماه ژانویه، فوریه و مارچ تقسیم می شود که از بین آنها، ماه ژانویه سردترین و پربرف ترین زمان سال در کشور آلمان بوده و آفتاب و گرمای کمی وجود دارد. شهر معروف هامبورگ که بین دو ساحل شمالی قرار گرفته دارای میانگین دمای منفی 1.1 تا 3.9 سانتیگراد در ماه ژانویه است و تابش خورشید به زحمت بیش از 2 ساعت در روز دوام دارد.
پایتخت آلمان یعنی شهر برلین که در بخش شمالی قرار گرفته، معمولاً در زمستان مرطوب، ابری و با دمای انجماد منفی 2.2 تا 2.8 سانتی گراد است.
آب و هوای آلمان در ماه فوریه نیز سرد و بارانی است، با این تفاوت که مقدار تابش خورشید در این ماه زمستان بهتر از سایر ماه ها است. دمای هوا در منطقه Garmisch بین منفی 5 تا 3.9 درجه سانتی گراد است و مناطق فرانکفورت و دره راین در جنوب غربی، میانگین دمای منفی 1.1 تا 6.1 سانتی گراد را تجربه می کند. لازم به ذکر است که بارش باران در این منطقه کمتر از شمال غربی آلمان در این ماه از سال است.
بنابر آمار، درجه دمای منطقه ساحلی دریای بالتیک در نزدیکی Rostock بسیار سرد بوده و به طور میانگین 2.2 سانتی گراد است.
اما آب و هوای آلمان در ماه مارچ به گونه دیگری بوده و به طور میانگین بین 7.2 تا 10 درجه سانتیگراد است، ولی باز هم دمای هوا در شب اغلب زیر صفر خواهد بود. بسیاری از مناطق شمالی آلمان در این ماه، روزانه از 4 ساعت درخشش آفتاب بهره می برند.
در حالت کلی نمی توان درجه دما را در ماه های مختلف زمستان آلمان به خوبی پیش بینی کرد و ممکن است درجه دمای هوا سردتر از مقدارهای اعلام شده باشد.