تغییر رشته به ارشد مشاوره
تغییر رشته به ارشد مشاوره

 

 

 

تغییر رشته به ارشد مشاوره

قبل از مطالعه کامل مطلب به سراغ این سوال بروید که آیا می توان برای ارشد رشته دیگری شرکت کرد؟ اگر جواب این سوال را یافتید می توانید مطلب زیر را به دقت بخوانید.

این روزها ممکن است تغییر رشته به ارشد مشاوره مورد توجه تعدادی از داوطلبان کنکور ارشد قرار گرفته باشد. به احتمال زیاد داوطلبان این سوالات را از خود می پرسند که ایا می توان در مقطع ارشد تغییر رشته داد؟ یا کسانی که در مقطع ارشد تغییر رشته می دهند باید دارای چه شرایط خاصی باشند؟ در واقع نه تنها در رشته مشاوره بلکه امکان دارد داوطلبان در مقطع ارشد در هر رشته ای به هر رشته ای تغییر رشته دهند و بخواهند برای سوالات فوق پاسخی در خور داشته باشند ولی تغییر رشته هم به عوامل مهم و مختلفی بستگی دارد. اولا کسانی که می خواهند به ارشد رشته مشاوره تغییر رشته بدهند می بایست نسبت به رشته های مجاز برای ارشد مشاوره اطلاعات کافی داشته باشند و دوما از معایب تغییر رشته در ارشد نیز مطلع باشند. در واقع تغییر رشته یک تصمیم حساسی است به ویژه در مقطع پرطرفدار کارشناسی ارشد لذا داوطلبان نیز باید متناسب با این حساسیت ها نسبت به افزایش اطلاعات خود در این زمینه تلاش کنند. در بیشتر مواقع داوطلبان کنکور ارشد به دلیل نداشتن شناخت درست و آگاهی از رشته ها در انتخاب رشته خود دچار اشتباه می شوند و لذا تصمیم می گیرند که رشته یا گرایش خود را تغییر دهند. در این میان تعدادی از رشته ها مانند رشته مشاوره که به صورت شناور ارائه می شوند مورد توجه داوطلبان کارشناسی ارشد قرار می گیرد و یا حتی تعدادی از دانشجویان این رشته در صدد هستند تا در یکی دیگر از گرایش های ارشد مشاوره به تحصیل بپردازند.

 

 

دلایل مهم تغییر رشته به ارشد مشاوره

در مطالب بالا تا حدودی به ماهیت تمایل داوطلبان به تغییر رشته به ارشد مشاوره صحبت شد اما در اینجا می خواهیم به صورت دقیق تری دلایل تغییر رشته به ارشد مشاوره مورد توجه قرار دهیم. این دلایل می تواند طیف وسیعی را در بر بگیرد برای مثال ممکن است داوطلبانی وجود داشته باشند که به رشته ای که در مقطع کارشناسی خوانده اند علاقه نداشته باشند. از طرف دیگر ممکن است دلایلی مانند اصرار پدر و مادر، نداشتن اطلاعات و شناخت کافی از رشته کارشناسی یا تحت تاثیر دوستان قرار گرفتن و یا مشاهده بازار کار به نسبت خوب مشاوران مطرح نیز باعث شود تعدادی از داوطلبان به تغییر رشته به ارشد مشاوره علاقه مند گردند. تصور نداشتن آینده ای روشن از رشته کارشناسی ممکن است خیلی از داوطلبان را دچار سردر گمی و ندانم کاری کند لذا داوطلبان باید با خود روراست بوده و بدانند هیچ وقت برای تغییر دیر نسیت و می توانند رشته مورد علاقه خود را برای مقطع ارشد انتخاب کنند.

در واقع تغییر رشته به ارشد مشاوره برای داوطلبان علاقه مند می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد چرا که در این مقطع سن و تجربه داوطلبان بالا رفته و با قدرت تفکر مستقل تری برای اینده شغلی خود تصمیم گیری می کنند. در واقع دست یابی به آینده شغلی و اجتماعی بهتر یکی از دلایل اصلی تغییر رشته به ارشد مشاوره در میان داوطلبان کنکور ارشد می باشد.

در ادامه به توضیح شرایط تغییر رشته به ارشد مشاوره برای داوطلبان خواهیم پرداخت.

 

 

 

شرایط تغییر رشته به ارشد مشاوره

رشته مشاوره متناسب با گرایش هایی که در مقطع ارشد دارد برای تغییر رشته مورد توجه داوطلبان کنکور ارشد قرار می گیرد. اما تغییر رشته به ارشد مشاوره و هر رشته ای دیگر دارای شرایطی است که داوطلبان کنکور ارشد می بایست حائز آن ها باشند. در واقع تغییر رشته به ارشد مشاوره، تغییر رشته پیش از شرکت در کنکور ارشد می باشد برای مثال اگر لیسانس مدیریت، یا حسابداری یا روانشناسی را داشته باشید و بخواهید در ارشد رشته مشاوره به تحصیل بپردازید. لذا داوطلبان می بایست قبل از شرکت کردن در کنکور ارشد رشته مورد نظر خود را انتخاب کرده باشند چرا که بعد از شرکت در کنکور این امکان وجود نخواهد داشت. در واقع پس از شرکت در کنکور ارشد فقط می توان گرایش را تغییر داد نه رشته را به همین دلیل داوطلبان می بایست نسبت به این موضوع حساس باشند. برای مثال در رشته می توانید یکی از گرایش های خانواده، توانبخشی، مدرسه، شغلی و ... را انتخاب کنید.

شرایط تغییر رشته به ارشد مشاوره در دانشگاه های مختلف هم می تواند متفاوت باشد لذا این شرایط در دانشگاه سراسری فرق دارد به صورتی که اگر پس از قبولی در کنکور دانشگاه سراسری و مشخص شدن رشته و دانشگاه، قصد تغییر دادن آن را داشته باشید لازم است که حتما دو ترم را در دانشگاه سپری کرده باشید. لذا بعد از گذراندن واحدهای تصویب شده و ترم تحصیلی، می توانید با مراجعه به واحد آموزش دانشگاه مجوزهای لازم برای تغییر رشته را دریافت کنید و اقدامات تکمیلی را انجام دهید.

 

 

مزایای تغییر رشته به ارشد مشاوره

اگر تغییر رشته به ارشد مشاوره با داشتن شناخت و مورد توجه قرار دادن همه جوانب صورت بگیرد، مشکلی پیش نخواهد آمد. در ادامه به تعدادی از مزایای تغییر رشته به ارشد مشاوره خواهیم پرداخت.

داشتن تصویر بهتر از آینده شغلی: داوطلبانی که تصمیم به تغییر رشته به ارشد مشاوره دارند دارای تصور بهتری از آینده شغلی خود هستند چرا که همانطور که پیش تر هم اشاره کردیم برخورداری از یک آینده شغلی مطمئن و روشن و نگاه مثبت برای مراجعه به مشاور یکی از مهم ترین دلایل تغییر رشته به ارشد مشاوره می باشد به همین دلیل داوطلبان نسبت به آینده شغلی خود خوش بین بوده و می توانند مسیر موفقیت را با انرژی بیشتری طی کنند.

به دنبال علاقه رفتن: اصولا داوطلبانی که می خواهند تغییر رشته به ارشد مشاوره دهند در واقع علاقه خود را در این رشته یافته اند و می خواهند در آن به تحصیل بپردازند چرا که ضرر دنبال نکردن علاقه خود را در دوره کارشناسی تجربه کرده اند.

دست یافتن به شناخت بهتر از خود: در حقیقت تغییر رشته در مقطع ارشد با توجه به اینکه آگاهی، سن و تجربه داوطلبان بالا رفته است لذا داوطلبان به شناخت بهتر از خود دست پیدا می کنند. کسانی که تصمیم به تغییر رشته به ارشد مشاوره هم دارند از این امر مستثنی نبوده و در واقع به شناخت بهتری از خود می رسند.

با همه این مزایا برای تغییر رشته به ارشد مشاوره می توان گفت که این تغییر رشته می تواند معایبی را نیز به همراه داشته باشد که گریز ناپذیر هستند.

 

 

معایب تغییر رشته به ارشد مشاوره

هر کاری که در جهت تغییر باشد می تواند هم مزایا داشته باشد و هم معایب. ولی باید سبک و سنگین کرد که مزایای بیشتری دارد یا معایب بیشتر؟ جواب دادن به این سوال می تواند راه را برای تغییر رشته به ارشد مشاوره هم هموار کند لذا در ادامه به تعدادی از این معایب خواهیم پرداخت تا به انتخاب داوطلبان کمک نماید.

از دست دادن منابع مالی و زمانی: تغییر، هزینه دارد به خصوص تغییر در رشته تحصیلی چرا که هم هزینه مالی و هم هزینه زمانی را بر داوطلبان تحمیل می کند. از این جهت که داوطلبان تغییر رشته به ارشد مشاوره زمان زیادی را به مطالعه رشته قبلی پرداخته اند و با تغییر رشته، خواندن منابع مطالعاتی و زمانی که صرف آن گردیده است بی نتیجه می ماند.

تاخیر در فارغ التحصیل شدن: البته این مورد به زمانی بر می گردد که دو ترم از یک رشته را خوانده اید و تصمیم به تغییر رشته دارید که در مقایسه با ورودی های همان رشته دو ترم دیرتر فارغ التحصیل خواهید شد. البته پس از قبولی هم باید پیش نیاز های لازم را بگذرانید که احتمالا در ترم اول ارشد نسبت به دانشجویان مرتبط، واحدهای درسی بیشتری را خواهید داشت.

 

تغییر رشته به ارشد مشاوره و معادل سازی دروس

مرحله معادل سازی برای تغییر در گرایش اعمال می شود. برای مثال زمانی که در مقطع کارشناسی ارشد مشاوره تحصیلی مشغول هستید و می خواهید به گرایش مشاوره شغلی بروید تعدادی از واحدهای مشترک بین این دو گرایش وجود دارند که معادل سازی می شوند. در واقع برای اینکه دو ترم تحصیلی سپری شده داوطلبان تغییر رشته هدر نرود این معادل سازی صورت می گیرد. لذا داوطلبان توجه داشته باشند که برای معادل سازی دروس کسب نمرات قبولی در آن دروس الزامی می باشد.