روش مطالعه پارچه شناسی تخصصی برای کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس

روش مطالعه پارچه شناسی تخصصی برای کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس در اینجا آمده است. درس پارچه شناسی تخصصی تا حد خیلی کمی به درس نساجی مربوط می شود و یکی از منابع کنکور ارشد رشته طراحی پارچه و لباس است. در این مطلب به معرفی کامل آن برای کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس می پردازیم.

بهترین روش مطالعه درس پارچه شناسی تخصصی در کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس
بهترین روش مطالعه درس پارچه شناسی تخصصی در کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس

 

 

معرفی درس پارچه شناسی تخصصی

درس پارچه شناسی تخصصی در میان بهترین منابع کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس دارای ضریب 3 است و 30 سوال را شامل می شود. درس پارچه شناسی تخصصی به دو شاخه شناخت الیاف و رنگرزی و چاپ تقسیم می شود که در ادامه به تفکیک درباره آن ها توضیح خواهیم داد. 

همچنین برای داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته طراحی پارچه و لباس را دارند پیشنهاد می شود برای تنظیم برنامه مطالعاتی خود به مطلب جدول برنامه ریزی ارشد طراحی پارچه و لباس که به برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه پرداخته است، مراجعه کنند.

 

درس پارچه شناسی تخصصی - شناخت الیاف:

در این درس شما باید با ماهیت شیمی و فیزیکی الیاف پارچه آشنا شوید. در مورد این که لیف چیست، نخ چیست، و پارچه به چه صورتی شکل می گیرد، اطلاعات کاملی داشته باشید.

الیاف دو دسته طبیعی و مصنوعی دارد که شما باید هر دو را به طور کامل بشناسید. منظور از پارچه های طبیعی پارچه های گیاهی و حیوانی است مانند پنبه و پشم و منظور از پارچه های مصنوعی پارچه هایی است که مواد اولیه آنها نفت است مانند پلی استر.

داوطلب باید خصوصیات تمامی این الیاف را به طور دقیق و جزئی بشناسد. همینطور در درس پارچه شناسی تخصصی به شناخت انواع نخ، نحوه نخ ریسی آن ها و عملیات دیگری که روی نخ ها انجام می شود تا به پارچه تبدیل شوند، پرداخته می شود. علاوه بر این ماشین آلات نخ ریسی و عملیات بافت پارچه در این بخش مورد سوال قرار می گیرد.

 

 

درس پارچه شناسی تخصصی - رنگرزی و چاپ پارچه:

در شاخه رنگرزی و چاپ پارچه شما با نحوه رنگرزی الیاف مختلف آشنا می شوید و انواع رنگدانه و روش های مختلف رنگرزی را مطالعه می کنید. شما باید بدانید چه نوع رنگرزی ای برای پارچه های مختلف مناسب هستند و روش آن ها به چه صورتی است. هر کدام از پارچه های طبیعی و مصنوعی به روش های متفاوتی رنگرزی می شوند و ماشین آلات مخصوص به خود را دارند.  

همینطور پس از شناخت رنگدانه و مواد مختلف برای رنگرزی پارچه به شناخت انواع چاپ پارچه می پردازید. اینکه چه نوع چاپ هایی مناسب چه پارچه هایی است و روش انجام هر کدام به چه صورتی است، همگی در این درس مطالعه می شوند.

مرحله آخر هر نوع چاپ و رنگرزی تکمیل و ثابت کردن رنگ روی پارچه است که آن نیز متد های مختلفی دارد و در منابع معرفی شده، با آن ها آشنایی کامل پیدا می کنید. منظور از تکمیل عملیات نهایی است که بر روی پارچه انجام می شود تا خصوصیات متفاوتی بگیرد، برای مثال پارچه نرم تر شود، ضد آب شود، استقامت بیشتری بگیرد و غیره.

دلیل وجود درس پارچه شناسی تخصصی در کنکور کاملا منطقی است، چرا که طراح پارچه و لباس باید جنسیت تمامی پارچه ها را بشناسد و با توجه به آن ها طرح بزند. همچنین از آنجا که در مقطع ارشد علاوه بر لباس به طراحی پارچه نیز اهمیت می دهند، بنابراین داشتن اطلاعاتی در زمینه نوع رنگرزی و چاپ الزامی است.

درس پارچه شناسی تخصصی یکی از مهم ترین دروس در کنکور ارشد است و ضریب سه دارد. از طرفی قابل فهم بودن مطالب، درس پارچه شناسی تخصصی را به یک برگ برنده برای داوطلب تبدیل کرده است. چرا که اگر با برنامه ریزی درست کنکور طراحی پارچه و لباس بتوان تمامی مطالب را پوشش داد و به خاطر سپرد، به راحتی می توان به تست ها پاسخ داد. اگر بتوانید درصد حدودی 50 به بالا داشته باشید، می توانید به داشتن رتبه خوب امیدوار شوید.

 

 

ضریب دروس کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس

در جدول زیر می توانید ضریب درس هایی را که در کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس می آید، ببینید. در میام این دروس، درس پارچه شناسی تخصصی ضریب 3 را در کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس دارد.

 

جدول ضرایب دروس کنکور کارشناسی ارشد رشته طراحی پارچه و لباس

عنوان درس

زبان انگلیسی

پارچه شناسی

اصول طراحی پارچه و لباس

تاریخ پارچه و لباس ایران وجهان

طراحی پارچه و لباس(عملی)

ضریب در کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس

2

3

3

2

3

 

 

بهترین روش مطالعه پارچه شناسی تخصصی

برای درس پارچه شناسی تخصصی پیشنهاد می شود که با مطالعه بخش پارچه شناسی شروع شود و بعد به مطالعه منابع مخصوص به الیاف پارچه بپردازند. زیرا بخش های بعدی درس پارچه شناسی تخصصی به طور کامل به الیاف مربوط می شوند و فهم آنها وابسته به فهم خصوصیات پارچه است.

همینطور از آنجا که پارچه های مختلف با جنسیت ها و خصوصیات متفاوت وجود دارند، ممکن است یادگیری و به خاطر سپردن آن ها کاری دشوار باشد. به همین علت پیشنهاد می شود داوطلبان دفترچه ای کوچک درست کنند و در مباحث درس پارچه شناسی تخصصی به هر پارچه جدیدی که بر می خورند عکس آن یا اگر ممکن بود تکه کوچکی از خود پارچه را در یک صفحه از دفترچه قرار دهند و تمامی خصوصیات آن را کنارش بنویسند. (خصوصیاتی مثل  انعطاف پارچه، چروک پذیری، آبرفت و...)

به این صورت داوطلبان کنکور طراحی پارچه و لباس آرشیو بسیار غنی از پارچه ها برای خود تهیه خواهند کرد که در هر زمانی مخصوصا روز های مرور و آمادگی کنکور طراحی پارچه و لباس می توانند به آن مراجعه کنند و یادگیری آن ها را آسان خواهد کرد.

روش موثر دیگر در مطالعه درس پارچه شناسی تخصصی خلاصه برداری به صورت جدول بندی است. به این صورت که تمامی خصوصیات پارچه در یک ردیف از جدول نوشته می شود و در ستون اول اسم پارچه ها یادداشت یادداشت می شود. و خصوصیاتی که هر پارچه دارد یا ندارد را علامت زده شود. برای مثال به جدول خلاصه نویسی درس پارچه شناسی تخصصی زیر توجه کنید:

 

جدول خلاصه نویسی درس پارچه شناسی تخصصی کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس

***

آبرفت

چروک پذیری

پنبه

دارد

دارد

پلی استر

ندارد

ندارد

پشم

دارد

ندارد

 

البته تعداد خصوصیات بسیار بیشتر از دو مورد بالا است و جدول بالا صرفا برای مثال است.

 

سوالات متداول:

منابع کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس چیست؟

کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس شامل 5 درس زبان تخصصی و عمومی،  درس تاریخ پارچه و لباس ایران و جهان،  پارچه شناسی تخصصی، اصول طراحی پارچه و لباس، طراحی پارچه و لباس(عملی) است. شما می توانید به طور دقیق منابع مهم کنکور ارشد طراحی پارچه لباس را در مطلب بهترین منابع کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس در سایت 3گام بخوانید.

شرایط پذیرش ارشد طراحی پارچه و لباس بدون کنکور چیست؟

فقط در یک صورت می توانید بدون کنکور در رشته  طراحی پارچه و لباس شرکت کنید و آن هم پذیرش به صورت استعداد درخشان است. برای اطلاع از شرایط پذیرش بدون کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس به مطلب دانشگاه های دارای ارشد طراحی پارچه و لباس در سایت 3گام مراجعه کنید.

سوالات کنکور عملی طراحی پارچه و لباس شامل چه موضوعاتی می شود؟

سوالات آزمون عملی طراحی پارچه و لباس عبارتند از؛

1.  سوال اول سوال اجباری است که همیشه درباره طراحی پارچه است. اما معمولا طرحی است که احتیاج به راپورت بندی ندارد. برای مثال: طراحی پرده آمفی تئاتر، پارتیشن، روسری، رو میزی، پارچه مبلی و به طور کلی پارچه های دکوراسیون داخلی.

2. سوال دوم آزمون عملی طراحی پارچه و لباس شامل طراحی لباس با توجه به موضوع مشخص شده در آزمون است. برای مثال طراحی لباس مشاغل، یا طراحی لباس برای شرکت در جشنواره های مختلف.

3. سوال سوم شامل طراحی پارچه با توجه به موضوع درخواست شده است. در این سوال باید راپورت بندی انجام شود. معمولا نوع راپورت بندی آزاد است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سوالات آزمون عملی طراحی پارچه و لباس به مطلب آزمون عملی ارشد طراحی پارچه و لباس در سایت 3گام مراجعه کنید.

 

سایر بخش های طراحی پارچه و لباس

نظرات این مطلب

افزودن نظر جدید

شما هم نظرتان را در مورد این مطلب بگویید.

loading

3گام: مسیر مطمئن موفقیت