سوالات آزمون عملی طراحی پارچه و لباس
آزمون عملی طراحی پارچه و لباس در کنکور ضریب سه را دارد و حدوداً دو ماه بعد از کنکور تئوری و پس از اعلام نتایج برگزار می شود. این آزمون سه سوال دارد که هر داوطلب موظف است که به دو سوال پاسخ دهد. توجه کنید که پاسخ به یک سوال آزمون عملی طراحی پارچه و لباس اجباری است و داوطلبان باید بین سوال 2 و 3، یکی را به دلخواه انتخاب کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق ثبت نام در سایت 3گام با مشاور تخصصی کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس به صورت رایگان ارتباط برقرار کنید.
سوالات آزمون عملی طراحی پارچه و لباس عبارتند از؛
1. سوال اول سوال اجباری است که همیشه درباره طراحی پارچه است. اما معمولا طرحی است که احتیاج به راپورت بندی ندارد. برای مثال: طراحی پرده آمفی تئاتر، پارتیشن، روسری، رو میزی، پارچه مبلی و به طور کلی پارچه های دکوراسیون داخلی.
2. سوال دوم آزمون عملی طراحی پارچه و لباس شامل طراحی لباس با توجه به موضوع مشخص شده در آزمون است. برای مثال طراحی لباس مشاغل، یا طراحی لباس برای شرکت در جشنواره های مختلف.
3. سوال سوم شامل طراحی پارچه با توجه به موضوع درخواست شده است. در این سوال باید راپورت بندی انجام شود. معمولا نوع راپورت بندی آزاد است.
به طور کلی کنکور عملی با اینکه به مهارت های طراحی شما مربوط می شود، در عین حال نیازمند دانش و اطلاعات زیاد و بهترین منابع کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس است که داوطلب باید آن ها را در نظر داشته باشد تا بتواند با اعتماد بیشتری به مهارت ها و توانایی های خود تکیه کنند.
راهکار افزایش عملکرد در آزمون عملی طراحی پارچه و لباس
برای داشتن عملکرد بهتر در کنکور عملی طراحی پارچه و لباس آشنایی با سبک های مختلف طراحی پارچه و لباس، شناخت طراحان و سبک های مخصوص به خودشان، شناخت هنرمندان و نقاشان تاریخ الزامی است. زیرا ممکن است در سوالی از شما بخواهند به سبک نقاش معروفی مثل پیت موندریان یا پیکاسو یا سالوادور دالی و یا هر هنرمند دیگری طرح بزنید. بنابراین باید اکثر این هنرمندان را به همراه آثارشان بشناسید.
در آزمون عملی طراحی پارچه و لباس داوطلبان آزاد هستند تا از هر متریالی که می خواهند، استفاده کنند. پس پیشنهاد می شود از متریالی استفاده کنید که در آن بهترین هستید.
همچنین اگر در شروع کار هستید از مارکر استفاده کنید. برای اطلاع از نحوه خرید و انتخاب رنگ های مارکر یا سایر مواد می توانید از مشاور کمک بگیرید.
برای آزمون عملی طراحی پارچه و لباس لازم است داوطلب علم کامل نسبت به رنگ ها و کاربردشان داشته باشد. چراکه ممکن است موضوعات مختلفی در سوال باشد که هر کدام رنگ های مخصوص به خود را دارند. برای مثال اگر موضوع دکوراسیون داخلی بود، استفاده از رنگ های خنثی در کنار یک یا دو رنگی که اشباع باشند، پیشنهاد می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید از مشاور کمک بگیرید.
موتیف و راپورت بندی در آزمون عملی طراحی پارچه و لباس
موضوع مهم دیگری که در کنار شناخت سبک ها و رنگ ها باید بدانید، طراحی موتیف و راپورت بندی پارچه است. موتیف در واقع همان اشکال مختلفی است که می توان در طرح پارچه دید. هر پارچه ممکن است سه تا پنج موتیف و یا بیشتر داشته باشد. منظور از راپورت بندی پارچه نیز تکرار یک طرح واحد است به طوری که برای چشم آزار دهنده نباشد. انتخاب موتیف و صحیح بودن راپورت بندی، انتخاب رنگ ها و مرتبط بودن طرح به موضوع سوال در نمره دهی تاثیر زیادی دارد.
نمره آزمون عملی طراحی پارچه و لباس
نمره آزمون عملی طراحی پارچه و لباس از 100 است و اگر داوطلبی بتواند نمره بالای 60 را اخذ کند، تاثیر به سزایی در رتبه او خواهد داشت. به همین دلیل می توان گفت کنکور عملی طراحی پارچه و لباس تا حدودی سرنوشت ساز است و ممکن است رتبه شما را تا حد قابل توجهی تغییر دهد. بنابراین پیشنهاد می شود داوطلب چندین ماه قبل از شروع کنکور عملی تمرین دستی خود را شروع کند و طراحی را یاد بگیرد.
همچنین داوطلبانی که قصد جواب دادن به سوال مربوط به طراحی لباس را دارند، باید بتوانند مانکنی بی نقص با چهره ای قابل قبول طراحی کنند. همینطور مهارت های تصویر سازی برای سایه زدن، جنسیت دادن به پارچه و کشیدن کادر مناسب به همراه الگوی تخت لباس ها جز موارد تاثیر گذار در نمره دهی است.
نمونه سوال آزمون عملی طراحی پارچه و لباس
در ادامه نمونه ای از سوال کنکور عملی آمده است:
آزمون عملی طراحی پارچه و لباس کارشناسی ارشد 1395
داوطلب گرامی قبل از به تصویر کشیدن موضوعات مطرح شده به نکات زیر توجه نمایید:
- هر داوطلب موظف است که به (2) سوال پاسخ دهد و توجه نمایید سوال (1) اجباری است.
- هر دو موضوع را در برگه های جداگانه و بر اساس توضیحات داده شده به تصویر بکشید.
- از مواردی که در ارزیابی آثار مورد توجه ویژه بوده و بر اساس آن امتیازات ارزش گذاری می گردد، ارائه طراحی مراحل مختلف تا رسیدن به اجرای نهایی می باشد.
- استفاده از حداکثر اندازه داده شده ضروری است.
سوال 1 - طراحی پرده سالن آمفی تئاتر موزه هنرهای معاصر بر مبنای نقاشی های هنرمند مارک شاگال
مواردی که در طراحی واجرای سوال (1) لازم است به آن توجه گردد:
- ابعاد کار 30*30
- نوع چاپ دیجیتال
- تعداد رنگ و تکنیک رنگ آزاد
سوال 2 - طراحی لباس جهت پرستاران یک بیمارستان خصوصی(مرد و زن) که در یکی از بخش های (ارتوپدی-داخلی-جراحی) فعالیت می کنند.
مواردی که در طراحی و اجرای سوال (2) باید به آن توجه شود:
- طراحی لباس برای خانم ها و آقایان هر دو در یک صفحه و متناسب با فضای ارائه شده (30*35سانتی متر) انجام شود.
- طراحی و انتخاب رنگ بر اساس فضای بیمارستان انتخاب شود.
- نمای اصلی از رو به رو طراحی شود و پشت لباس نیز در ابعاد متناسب ارائه گردد.
سوال 3 - طراحی پارچه جهت رومبلی و صندلی کوپه های قطار بین شهری با الهام از نقوش تزئین ایران باستان
مواردی که در طراحی و اجرای سوال(3) باید به آن توجه گردد:
- انتخاب رنگ از 2 تا 5 رنگ آزاد می باشد
- انتخاب راپورت با توجه به طرح و کاربرد آن آزاد می باشد.
- استفاده از تنالیته رنگی با توجه به انتخاب تکینک بلامانع است.
- قطع واحد 20 * 30 بوده،از هر طرف 4 سانتی متر راپورت کار مشخص گردد.
توجه:
در ارزشیابی به نکات زیر توجه می شود؛
الف) ایده و خلاقیت
ب) انتخاب تکنیک و چگونگی اجرا
ج) ترکیب بندی متناسب با موضوع
وسایلی که داوطلبان مجاز به استفاده از آن نمی باشند.
رنگ روغن، پاستل گچی و روغنی، زغال طراحی، اسپری های براق کننده روغنی و تینری، فیکساتیو، هر ماده چسبنده، کلیشه ی نقوش آماده از هر نوع و به هر شکل، استفاده از نقوش آماده به صورت کلاژ، چاپی و کپی، در صورت استفاده به هیچ عنوان طرح ها مورد ارزشیابی قرار نمی گیرد.