بررسی درک عمومی هنر در کنکور هنر
درس درک عمومی هنر نسبتا درس سختی در کنکور هنر به شمار می رود. به طوری که در سال های اخیر ، درصد 100 یا حتی 90 در این درس مشاهده نشده که همین موضوع میزان دشواری و پراکندگی سوالات درس درک عمومی هنر را نشان می دهد. در کنکور سال 98 ، میانگین درصد درک عمومی هنر در بین شرکت کنندگان 0.7 درصد اعلام شده است و بالاترین درصد کسب شده 60 درصد بوده است.
این درس 30 سوال از دفترچه ی اختصاصی را شامل می شود. منابع کنکور هنر آزاد است و به همین دلیل لازم است که داوطلب پس از تسلط بر منابع معرفی شده درس درک عمومی هنر سازمان سنجش، به مطالعه ی منابع آزاد بپردازد تا بتواند درصد مناسبی را در این درس کسب کند. دو مبحث " تاریخ هنر" و " مکاتب نقاشی" بیشترین سوالات درس درک عمومی هنر را تشکیل می دهد.
معمولا چند سوال آخر درس درک عمومی هنر کنکور (حدود یک سوم) با دروس منابع دیگر مشترک است؛ یعنی ممکن است یک سوال از درس موسیقی باشد و جز 30 سوال درک عمومی آمده یا یک سوال از کتاب های عکاسی و سوالاتی از درس خلاقیت نمایشی نیز در مجموعه سوالات درک عمومی هنر باشد. در اکثر موارد این چند سوال آخر ساده تر از سوالات طرح شده در بخش های تخصصی هستند. به همین علت است که به داوطلبان هنر توصیه می شود که اگر خواهان رتبه ی خوب هستند، هیچ یک از 7 درس اختصاصی را "نخوانده" باقی نگذارند و حداقل سعی کنند یک دانش اجمالی به کل دروس داشته باشند.
به روز ترین اطلاعات و نکات مشاور کنکور هنر را در کانال تلگرام کنکور سراسری هنر بخوانید.
ضریب درس درک عمومی هنر در کنکور هنر
به دلیل ضریب بالا ، درس درک عمومی کنکور هنر به لحاظ رقابت میان داوطلبان کنکور هنر اهمیت زیادی دارد و به دلیل میانگین پایین آن ،هر 1 تست درست می تواند جا به جایی زیادی در رتبه داوطلبان کنکور هنر ایجاد کند.
درک عمومی هنر یکی از مهمترین دروس اختصاصی کنکور هنر می باشد که در همه ی زیرگروه ها ضریب بالایی دارد. شما می توانید ضریب درس درک عمومی هنر را در هر زیرگروه در جدول زیر ببینید.
5 |
4 |
3 |
2 |
1 |
زیرگروه |
3 |
3
|
3 |
3 |
4 |
ضریب درک عمومی هنر |
روش مطالعه درک عمومی هنر در کنکور هنر
بهترین روش برای مطالعه درس درک عمومی هنر این است که داوطلب با دانستن قسمت های مهمتر این درس، که سوالات بیشتری از آن طرح می شود، هر بخش از تاریخ هنر را به صورت جداگانه از تمامی منابع انتخابی مطالعه کند. به طور مثال داوطلبی می خواهد بخش نگارگری را که بخش سنگین و همینطور پر از مباحث حفظی است، بخواند.
مرحله ی اول مطالعه درست بخش نگارگری درک عمومی هنر، شناخت منابع مفید برای این بخش و انتخاب آنها به کمک مشاور است تا در کمترین وقت، بیشترین نتیجه را بگیرد. مرحله ی بعد مطالعه ی همزمان بخش نگارگری در بین منابع مهم کنکور هنر به کمک مشاور است. مثلا ابتدا به سراغ کتاب های معرفی شده درس درک عمومی هنر سازمان سنجش می رود و بخش نگارگری را در این منابع مطالعه می کند. سپس در بین منابع آزاد درس درک عمومی هنر، از بخش نگارگری نکته برداری و مطالعه می کند. پس از اینکه این بخش را به طور کامل خواند و به تسلط نسبی رسید، به سراغ بخش مهم بعدی می رود و الی آخر.
پرداختن به تست های تالیفی درک عمومی هنر و مطالعه ی آنها آخرین مرحله از مطالعه ی درس درک عمومی هنر است. فراموش نکنید که در اکثر دروس کنکور هنر، مطالعه ی مفهومی مهمتر از تست زنی در آن درس است.
توجه به تصاویر در هنگام مطالعه ی درس درک عمومی هنر بسیار مهم است چرا که معمولا دو تا چهار سوال به صورت تصویری طرح می شود و از تصویر داده شده در کنکور هنر، سوال پرسیده می شود. در نتیجه داوطلب به هنگام مطالعه باید به تصویر و ویژگی تمامی بناها و آثار موجود در منابع درس درک عمومی هنر توجه کافی کند.
خواندن منابع آزادی که از آن ها برای درس درک عمومی هنر سوال طرح می شود – که اکثرا به صورت دایره المعارف هستند - به تنهایی 2 تا 3 سال زمان می برد. چه برسد به حفظ کردن آنها برای کنکور! در نتیجه داوطلب باید به کمک مشاور و برنامه ریزی دقیق آن دسته از منابعی را که مهمتر هستند و سوالات بیشتری از آنها طرح می شو جداسازی کند.
همچنین شما می توانید روش صحیح مطالعه درس خلاقیت موسیقی را در سایت 3گام بخوانید.