اطلاعات دفترچه کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی- علوم گیاهی
دفترچه سؤالات کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی- علوم گیاهی شامل 160 سؤال است که 180 دقیقه زمان برای پاسخگویی به آن ها در نظر گرفته شده است و این یعنی اینکه اگر برای هر سؤال یک دقیقه در نظر بگیریم 20 دقیقه اش اضافه است که آنرا هم می گذاریم برای سؤالاتی که به زمان بیشتری برای فکر کردن نیاز دارند.
ترتیب سؤالات در دفترچه کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی- علوم گیاهی به این شکل است: 30 سؤال برای زبان عمومی و تخصصی– 40 سؤال برای مجموعه زیست شناسی (که شامل سؤالات گیاهی، جانوری، میکروبی، سلولی و مولکولی، ژنتیک، بیوشیمی، بیوفیزیک و اکولوژی و تکامل است)– 30 سؤال از فیزیولوژی گیاهی، 30 سؤال مربوط به سیستماتیک گیاهی و 30 سؤال هم برای تکوین گیاهی (ریخت شناسی، تشریح، ریخت زائی و اندام زائی) مطرح شده است ولی اصلاً مهم نیست که از کجا شروع کنید. منظورم این است که هیچ الزامی وجود ندارد که حتماً به ترتیب به سؤالات پاسخ دهید. شما مختار هستید که هرطور مایل بودید به سؤالات جواب دهید. ولی حواستان باشد که شماره سؤال در دفترچه کنکور کارشناسی ارشد و پاسخنامه یکسان باشد. یعنی فرضاً اگر از سؤالات بخش فیزیولوژی شروع می کنید سؤال اول شماره 71 است و شما باید در پاسخنامه شماره 71 را بیابید و گزینه مورد نظر را رنگ کنید. در حالت کلی باید حواستان جمع باشد و نگذارید استرس و یا عوامل بیرونی بر شما تسلط یابند. چرا که در این صورت احتمال دارد که مواردی که گفته شد و بسیار ساده و غیرممکن به نظر می رسند را انجام دهید. با ثبت نام در لینک زیر از برنامه ریزی و مشاوره دپارتمان برنامه و روش 3گام در کارشناسی ارشد مجموعه زیست شناسی بهره مند شوید.
چگونه به سؤالات کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی- علوم گیاهی پاسخ دهیم؟
دوستان عزیز! ما گاهی آنقدر وقت نداریم که همه چیز را خودمان تجربه کنیم و از آن ها درس بگیریم. باید از تجربیات دیگران استفاده کنیم و در زندگی خویش بکار بگیریم. کنکور ورودی دانشگاه ها و کنکور کارشناسی ارشد که شما پیش رو دارید یکی از این مواردی است که اگر شما از تجربیات دیگران استفاده کرده و در روز کنکور، قبل و بعد از آن بکارگیرید، مطمئناً نتیجه مطلوب تری خواهید گرفت. مسائلی که در اینجا مطرح می شود همگی از تجربیات خود ماست که در اختیار شما می گذاریم و امیدواریم که با بهره گرفتن از آن ها به بهترین نتیجه دست یابید. بهترین روش را در اینجا برایتان می گویم. مطمئن باشید که با این روش بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
ابتدا یک نفس عمیق می کشید و هر آنچه که با آن آرام می گیرید را در نظر می آورید و توکل کرده و به سؤالات پاسخ میدهید. در دفترچه سؤالات کنکور کارشناسی ارشد مجموعه زیست شناسی- علوم گیاهی از هر بخشی که فکر می کنید تسلط بیشتری دارید آغاز کنید. به عنوان مثال اگر به فیزیولوژی تسلط بیشتری دارید اول به سؤالات آن بخش جواب دهید و سپس به سراغ سؤالات بخشی بروید که نسبت به فیزیولوژی در رتبه دوم تسلط شما قرار دارد و هینطور تا آخر ادامه دهید.
فرض می کنیم شما داوطلبی هستید که به نظر خودتان فیزیولوژی را بهتر از دروس دیگر بلد هستید و در نتیجه اول به سراغ بخش فیزیولوژی رفته اید و با خواندن اولین سؤال فشارتان افت می کند. می بینید که سؤال سخت است و شما اصلاً یادتان نمی آید که جواب چی بود یا حتی امکان دارد که سردرگم شده و احساس کنید که اصلاً این مطلب را تا بحال ندیده اید. این موارد هم بسیار رایج هستند و هم ممکن است که آن سؤال واقعاً سخت باشد و یا اینکه شما به علت استرسی که دارید و کاملاً هم طبیعی است، اینطور به نظرتان بیاید. در هر دو صورت خونسردی خود را حفظ کنید و نفس عمیق بکشید و دور شماره آن سؤال به نظر عجیب، یک دایره بکشید و به سؤال بعدی بپردازید. چرا گفتیم دور سؤال را دایره بکشید؟ به این علت که اگر در انتها وقتی باقی ماند به سراغ سؤالاتی که علامت گذاشته اید بروید و با دقت بیشتری خوانده و بیشتر فکر کنید بلکه جواب را یافتید. چه بسا افرادی که در دور دوم با دیدن آن سؤال نه تنها جواب سؤال را به درستی انتخاب نموده اند بلکه تعجب هم کرده اند که چطور بار اول سؤال را متوجه نشده اند!! همانطور که گفتم این حالات در کنکور کارشناسی ارشد بسیار رایج و طبیعی هستند. در نتیجه اگر چنین حالتی برای شما هم اتفاق افتاد اصلاً نگران نشوید. اگر در دور دوم هم دیدید که نمی توانید به سؤال مورد نظر پاسخ دهید، بدانید که سؤال سخت بوده و نه تنها برای شما بلکه برای همه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی علوم گیاهی سخت می باشد و در این حالت هم نگرانی به خود راه ندهید.
در هر حال روش فوق، فوق العاده است. یادتان نرود که حفظ آرامش در هر کنکوری حرف اول را می زند. اگر آرام باشید مطمئناً نتیجه مطلوب تری خواهید دید. در ضمن کنکور کارشناسی ارشد نمره منفی دارد. لذا از انتخاب گزینه های شانسی جداً خودداری کنید چرا که اگر به سؤالی جواب ندهید، بسیار بهتر از آن است که جواب انتخابی شما غلط باشد.
نحوه سؤالات کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی- علوم گیاهی
در مورد نحوه سؤالات دفترچه کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی- علوم گیاهی باید بگویم که سؤالات زبان انگلیسی برای سطوح متوسط و متوسط به بالا مطرح می شوند ولی اگر شما از این سطح پایین تر هم باشید می توانید به 20 و یا 30 درصد سؤالات پاسخ دهید، مخصوصاً اینکه متن های داده شده هم به احتمال بسیار زیاد تخصصی هستند و اکثر واژه ها برایتان آشنا خواهد بود. در اینجا باید یک نکته را درنظر داشته باشید که اصلاً لازم نیست که معانی تمام لغات را بدانید. همین که مفهوم را درک کنید کفایت می کند. در قسمت مجموعه زیست شناسی دفترچه سؤالات کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی علوم گیاهی برای هر عنوان که در بالا ذکر شد، تقریباً پنج سؤال می آید که در کل چهل سؤال از کلیه مباحث زیست شناسی است و دانش مختصر شما در تمامی زمینه ها کفایت می کند چرا که سطح سؤالات بالا نیست و شما اگر از طول تحصیل دوره کارشناسی چیزهایی یادتان مانده باشد، بس است تا به نیمی از سؤالات بتوانید به راحتی جواب دهید. سؤالات فیزیولوژی گیاهی کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی علوم گیاهی را می توان با مطالعه کتاب فیزیولوژی تایز و زایگر جواب داد. برای پاسخ به سؤالات سیستماتیک گیاهی نیز اگر کتاب والتر اس جود را خوانده باشید کافیست و در نهایت سؤال های تکوین گیاهی که شامل بخش های ریخت شناسی، تشریح، ریخت زائی و اندام زائی می باشد و سؤالات این قسمت ها را نیز با مطالعه کتاب های آناتومی فان و ارگانوژنز و مورفوژنز گیاهی- دکتر مرتضی عطری می توانید پاسخ دهید.
و در انتها همانطور که خود شما نیز آگاه هستید، تأثیر تمرین تست زنی قبل از کنکور را نمی توان در جواب دهی به تست های کنکور کارشناسی ارشد نادیده گرفت. چرا که هم نحوه طرح شدن سؤالات دستتان می آید و هم اینکه چگونگی یافتن جواب درست توسط خودتان را یاد می گیرید و در نتیجه سرعتتان بالا رفته و مطمئناً اعتماد به نفستان بیشتر می شود. تکرار معجزه می کند. بویژه در خصوص مباحث زیست شناسی که حفظی و فرار هستند، هرچه بیشتر مرور کنید مطالب بهتر ملکه ذهن زیبایتان خواهند شد و این مهم با مرور و البته تست زدن محقق می شود.