شهریه دوره نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه های کشور در سال 99

شهریه نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه ها در سال 99 را می توانید در این مطلب ببینید. هزینه دوره های نوبت دوم و پردیس های خودگردان برای تمامی کسانی که انتخاب رشته 99 می کنند اهمیت بسیار زیادی دارد.

مقایسه شهریه دانشگاه های کشور
مقایسه شهریه دانشگاه های کشور

مقایسه اعتبار دانشگاه های مختلف کشور
مقایسه اعتبار دانشگاه های مختلف کشور

 

شرایط پذیرش دوره روزانه

دانشجویانی که در دوره روزانه قبول می شوند، به صورت رایگان تحصیل می کنند و از امکانات رفاهی دانشگاه مثل خوابگاه دانشجویی، سرویس ایاب و ذهاب، وام دانشجویی، و ... برخوردار می شوند و هزینه های جاری نوبت روزانه مثل تهیه ژتون غذای دانشگاه، هزینه خوابگاه دانشجویی و ... نسبت به دوره های نوبت دوم کمتر است.

در ازای بورس تحصیلی و استفاده از آموزش رایگان، دانشجویان این دوره متعهد می شود که بعد از اتمام تحصیل خود در کشور خدمت کنند و مشغول به کار شوند. مدت زمان تعهد به خدمت نیز متناسب با منطقه ای است که دانشجویان تحصیل می کنند. برای مثال دانشجویان در منطقه یک به ازای هر ترم 6 ماه کار و در منطقه دو به ازای هر ترم تحصیل رایگان، موظفند یک سال خدمت کنند. مدرک تحصیلی آن ها نیز بعد از اتمام تعهد خدمت به آنان داده می شود و یا می توانند مدرک خود را خریداری کنند.

اگر دانشجویان دوره روزانه براساس کارنامه سبز خود اقدام به تغییر رشته و دانشگاه خود کنند و دانشگاه مقصد آن ها در سطح بالاتری نسبت به دانشگاه مبدا باشد، دوره روزانه به نوبت دوم تغییر می کند.

 

 

شرایط پذیرش دوره نوبت دوم (شبانه)

دوره نوبت دوم یکی دیگر از دوره های تحصیل دانشگاهی است که در گذشته تحت عنوان شبانه شناخته می شد. دوره نوبت دوم به لحاظ کیفیت آموزشی و خدمات و امکانات هیچ تفاوتی با دوره روزانه ندارد و دانشجویان نوبت دوم و روزانه در کلاس های مشترک درس می خوانند و واحدهای مشترکی دارند.

دانشجویان دوره نوبت دوم موظف اند که هزینه های امکانات آموزشی و خدماتی را بپردازند. هزینه شهریه های دانشگاه های کشور در دوره نوبت دوم با یکدیگر متفاوت است و طبق مقررات دانشگاه تعیین می شود. هر ساله شهریه های دانشگاه های کشور حدود 20 درصد افزایش می یابد. همچنین بعضی از امکانات رفاهی مثل خوابگاه های دانشجویی در بعضی از دانشگاه ها به دوره نوبت دوم تعلق نمی گیرد و در دانشگاه هایی هم که نوبت دوم خوابگاه دارد، هزینه آن تقریبا دو برابر دوره روزانه است.

همچنین دانشجویان نوبت دوم با پرداخت شهریه تعهد به خدمت ندارند و بعد از پایان دوره تحصیل خود می توانند مدرک تحصیلی خود را دریافت کنند. همچنین در مدرک تحصیلی دوره نوبت دوم، عنوان نوبت دوم ذکر نمی شود و مدرک آن ها دقیقا مطابق دوره روزانه است. نکته دیگری که باید توجه کنید اینست که اگر در دوره نوبت دوم قبول شوید و ثبت نام نکنید، برخلاف روزانه می توانید سال بعد در کنکور شرکت کنید و از کنکور سال بعد محروم نمی شوید. همچنین امکان انتقال دانشجو از دوره نوبت دوم به روزانه ممکن نیست.

 

شرایط پذیرش پردیس های خودگردان

دانشگاه های پردیس خودگردان وابسته به دانشگاه های مادر هستند و هر دانشگاهی به طور مستقل نمی تواند پردیس خود گردان تاسیس کند. منظور از پردیس خودگردان اینست که بعضی از دانشگاه ها در خارج از شهر خود و در شهری دیگر یک واحد دانشگاهی تحت عنوان پردیس خودگردان تاسیس می کند.

دانشگاه های پردیس خودگردان شهریه های بسیار سنگینی دارند و حتی از دانشگاه آزاد هم بیشتر است. معمولا در پردیس های خودگردان اعضای هیات علمی دانشگاه های مادر (دانشگاه های برتر کشور) تدریس می کنند و به لحاظ کیفیت آموزشی فرقی با دوره روزانه ندارد، با وجود این در دانشنامه دانشجویان عنوان پردیس خودگردان درج می شود.

پذیرش در پردیس های خود گردان از طریق آزمون های سراسری و یا آزمون های اختصاصی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت می گیرد. علاوه بر این بعضی از پردیس های خودگردان بدون کنکور و صرفا براساس سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرد. شهریه های پردیس های خودگردان مثل نوبت دوم هر ساله حدود 20 درصد افزایش می یابد. همچنین در بعضی از دانشگاه های کشور نیز امکان قسط بندی شهریه وجود دارد.

پس می توان گفت تنها تفاوت بین پردیس خودگردان و دوره روزانه تفاوت در محل تحصیل و شهریه ها است.

 

 

لازمه انتخاب رشته صحیح برای کنکور کارشناسی ارشد  کسب اطلاع از تفاوت دانشگاه های مختلف و بررسی شرایط خود است. بعد از آگاهی از این تفاوت ها داوطلبان باید به کمک راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد و دکتری دست به انتخاب رشته بزنند.

 

اعتبار مدرک تحصیلی روزانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان

در میان دوره های تحصیلی گوناگون اعتبار مدرک تحصیلی دوره روزانه و شبانه یکسان است و در میان دانشگاه های کشور دانشنامه تحصیلی دوره های روزانه و نوبت دوم بالاترین اعتبار را دارند.

علاوه بر این برای مهاجرت نیز مدارک تحصیلی این دوره ها نسبت به مدرک تحصیلی دانشگاه های آزاد، پیام نور، و ... ارزشمند تر است. مدرک پردیس های خودگردان نیز از اعتبار بالایی برخوردار است چراکه کیفیت آموزشی آن با دانشگاه های دولتی برابری می کند. شهریه های پردیس های خودگردان مثل نوبت دوم هر ساله حدود 20 درصد افزایش می یابد. همچنین در بعضی از دانشگاه های کشور نیز امکان قسط بندی شهریه وجود دارد.

 

شهریه دوره های نوبت دوم، پردیس خودگردان دانشگاه های کشور

در ادامه شهریه دوره های نوبت دوم، پردیس خودگردان، و دوره مجازی دانشگاه های برتر کشور آمده است.

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه امیرکبیر در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه تهران در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) دانشگاه صنعتی شریف در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) دانشگاه علامه طباطبایی در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه شهید بهشتی در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه فردوسی مشهد در سال 99

 

شهریه پردیس خودگردان دانشگاه تبریز در سال 99

 

شهریه دوره مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه شیراز در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شیراز در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه اصفهان در سال 99

 

شهریه نوبت دوم (شبانه) و پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 99

سوالات متداول:

تفاوت میان دوره نوبت دوم و پردیس خودگردان در چیست؟

- در مدرک دوره  نوبت دوم روی مدرک عنوانی نوبت دوم درج نمی شود و مدرک دقیقا معادل دوره روزانه است اما در مدرک پردیس های خودگردان، روی مدرک عنوان پردیس خودگردان درج می شود. این موضوع در طی چند سال اخیر تصویب شده است.

- شهریه دانشگاه های پردیس خودگردان نسبت به نوبت دوم بسیار بالا تر است.  شهریه دوره نوبت دوم تقریبا با شهریه دانشگاه آزاد اسلامی برابری می کند، درحالیکه شهریه پردیس خودگردان بسیار بالاتر از آن است.

برای قبولی در دوره نوبت دوم دانشگاه ها می بایست در کنکور سراسری شرکت کنید اما در بعضی رشته ها، پردیس های خودگردان بدون آزمون دانشجو می پذیرند.

- اغلب دانشگاه های دولتی کشور دوره نوبت دوم را ارائه می دهند اما پردیس های خودگردان فقط به دانشگاه های مادر وابسته اند و در دانشگاه های مادر وجود دارند.

شهریه دانشگاه آزاد بیشتر است یا پردیس خودگردان؟

دانشگاه های آزاد کشور نیز جز دانشگاه هایی است که شهریه ی بالایی دارند اما از پردیس های خودگردان شهریه کمتری می گیرند. پردیس های خودگردان شهریه ی بسیاری بالایی دارند و قبل از انتخاب رشته بهتر است از شهریه های این دانشگاه ها مطلع شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهریه دانشگاه ها به مطلب شهریه دوره نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه های کشور مراجعه کنید.

اعتبار مدرک پردیس خودگردان بیشتر است یا دانشگاه آزاد؟

در میان دوره های تحصیلی گوناگون اعتبار مدرک تحصیلی دوره روزانه و شبانه یکسان است و در میان دانشگاه های کشور دانشنامه تحصیلی دوره های روزانه و نوبت دوم بالاترین اعتبار را دارند.

علاوه بر این برای مهاجرت نیز مدارک تحصیلی این دوره ها نسبت به مدرک تحصیلی دانشگاه های آزاد، پیام نور، و ... ارزشمند تر است. مدرک پردیس های خودگردان نیز از اعتبار بالایی برخوردار است چراکه کیفیت آموزشی آن با دانشگاه های دولتی برابری می کند. شهریه های پردیس های خودگردان مثل نوبت دوم هر ساله حدود 20 درصد افزایش می یابد. همچنین در بعضی از دانشگاه های کشور نیز امکان قسط بندی شهریه وجود دارد.

اعتبار مدرک پردیس خودگردان بیشتر از دانشگاه آزاد اسلامی و کمتر از دوره روزانه است.

نظرات این مطلب

افزودن نظر جدید

  • تصویر فرد

    فرزام‏ - 01/4/6

    با تشکر از اشتراک گذاری جامع اطلاعات برخلاف برخی سایتهای دیگر

  • تصویر فرد

    محمد مقدم درخشان‏ - 01/4/7

    سلام خدمت شما خوشحالیم استفاده کردین نظر لطفتونه

  • تصویر فرد

    زریئی‏ - 01/4/3

    اطلاعات عالی در مقایسه دانشگاهها ارائه شده . متشکرم

  • تصویر فرد

    امین مقدم درخشان‏ - 01/4/4

    سلام خدمت شما خوشحالیم استفاده کردین 

  • تصویر فرد

    Vin‏ - 00/5/10

    سلام
    شهریه دانشگاه یزد پزشکی نوبت دوم چقده؟

  • تصویر فرد

    مریم‏ - 00/1/18

    سلام لطفا نوبت دوم علم وصنعت رو هم قرار بدید

  • تصویر فرد

    مریم‏ - 00/1/18

    سلام لطفا نوبت دوم علم وصنعت رو هم قرار بدید

  • تصویر فرد

    بهار‏ - 99/9/27

    با معدل 18و48 کارشناسی ناپیوسته معماری موندم هم تو انتخاب و اولویت بندی رشته ها و هم شهر ها...بعد غیرانتفاعی ها تو این رتبه بندی کجای نمودار قرار میگیرن؟

  • تصویر فرد

    نوشین‏ - 98/7/26

    ثبت نام بر حسب سوابق تحصیلی تمدید نمیشه ؟ برای رشته طراحی و جواهر سازی 🥺🥺🥺

شما هم نظرتان را در مورد این مطلب بگویید.

loading

3گام: مسیر مطمئن موفقیت