معرفی گرایش مهندسی کشاورزی- زراعت
رشته زراعت يکي از گرايشهاي مهم و اساسي در مجموعه مهندسي کشاورزي به شمار ميآيد. ايران کشوري است که از توانمنديهاي بالقوه و بالفعل کشاورزي برخوردار بوده و کشاورزي در برنامههاي توسعه کشور، از محورهاي اصلي است. توسعه کشاورزي نيازمند نيروي انساني ماهر است که بتواند عمليات کشاورزي مربوط به محصولات زراعي و باغي را بر اساس يافتههاي جديد علمي انجام دهد و بيشترين بازدهي و محصول را در بهرهگيري از منابع به دست آورد.
بدين منظور براي تأمين نيروي انساني متعهد و متخصص در رشته زراعت براي نيل به خودکفايي در زمينه مواد اوليه غذايي و صنعتي، لازم است متخصصاني تربيت شوند که با استفاده از دانش و تجربيات خود، علاوه بر تدریس در این زمینه بتوانند توليد اقتصادي محصولات زراعي را به طور علمي امکان پذير سازند و از امکانات موجود کشور حداکثر استفاده را برده، در امور تحقيقات و آموزش و برنامه ريزي کشاورزي نيز خدمت نمايند.
درسنامه کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی- زراعت
طول دوره
طول دوره کارشناسی ارشد رشته زراعت و اصلاح نباتات بطور متوسط دو سال و حداکثر سه سال میباشد. هر سال تحصیلی شامل دو نیمسال است و در هر نیمسال 16 هفته کامل آموزشی وجود دارد.
تعداد واحدهای درسی رشته زراعت
تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی ارشد زراعت بسته به دانشگاه محل قبولی32 واحد میباشد. که در این بین دروس اصلی 19 واحد که شامل (تکنولوژی بذر-اکولوژی گیاهان زراعی-زراعت تکمیلی-سمینار-فیزیولوژی علفهای هرز و علفکش ها-فیزیولوژی گیاهان زراعتی تکمیلی-مباحث نوین در زراعت-اثر تنشهای محیطی بر رشد گیاهان) است.
دروس اختیاری بسته به دانشگاه عموماً 7 واحد
و پایان نامه 6 واحد می باشد.
وضعیت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی- زراعت
هر کشوری که بخواهد در حیطه کشاورزی خودکفا شده و از نظر اقتصادی و توسعه رشد نماید باید در زمینه کشاورزی افرادی متخصص داشته باشد و رشته زراعت یکی از رشته های پایه کشاورزی بوده که ظرفیت پذیرش آن در مقطع کارشناسی ارشد نسبت به رشته های دیگر رو به افزایش است. و اکثر دانشگاه های کشور پذیرای این رشته در مقطع دکتری هستند.
وضعیت اشتغال رشته زراعت
فارغ التحصیلان رشته زراعت در مقطع کارشناسی ارشد می توانند
به عنوان مدیر یا اجرا کننده واحدهای تولیدی دولتی و خصوصی کشاورزی
به عنوان کارشناس متخصص در زمینه های مختلف زراعت در واحدهای اجرائی نظیر وزارت کشاورزی و سازمان های تابعه آن.
به عنوان مدرس در سطح دانشگاهها، دبيرستانها و موسسات آموزشي.
به عنوان مجری امور تحقیقات در واحدهای تحقیقات کشاورزی.
ایفای نقش نمایند.
مراکز عمده جذب فارغ التحصیلان رشته زراعت موسسات تحقیقاتی از قبیل موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه خاک شناسی، مراکز آموزشی کشاورزی، مراکز خدمات کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی، موسسات اجرایی مانند سازمان ترویج، شرکتهای تعاونی روستایی، شرکتهای کشت و صنعت ، بنیاد جانبازان و بخش خصوصی است.