معرفی آزمون  MHLE

امروزه با توجه به اهمیت زبان انگلیسی در تحصیلات تکمیلی و به خصوص دکتری در داخل کشور، داوطلبان و دانشجویان  به دنبال اخذ مدرک معتبر زبان انگلیسی جهت ارتقای سطح علمی و حرفه‌ای خود می‌باشند. 

MHLE مخفف عبارت «Ministry of Health Language Exam» به معنای « آزمون زبان وزارت بهداشت» می‌باشد. همان‌طور که از نام این آزمون نیز مشخص است این آزمون توسط سازمان سنجش پزشکی و زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای متقاضیان ورود به مقطع دکتری رشته‌های مختلف و به خصوص پزشکی و پیراپزشکی و یا برای شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی برگزار می‌شود. قابل ذکر است این آزمون هیچ اعتبار بین المللی ندارد و فقط در داخل کشور دارای اعتبار می‌باشد.

همچنین آزمون‌های زبان انگلیسی دیگری اعم از MSRT، EPT و TOLIMO  نیز در داخل کشور برای داوطلبان دکتری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار می‌شود که شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با آزمون MHLE  داشته که آنها را متمایز می‌کند.

اعتبار آزمون MHLE  2 سال می‌باشد و پیش از اتمام این زمان مجاز به ارائه مدارک قبولی خود در مصاحبه دانشگاه‌ها و یا شرکت در آزمون‌ دکتری می‌باشید.

همچنین آزمون MHLE   به طور معمول 6 بار در سال توسط سازمان سنجش آموزش پزشکی کشور به نشانی www.sanjeshp.ir برگزار می‌شود ( هر دو ماه یکبار).

 

ساختار آزمون  MHLE

ساختار آزمون MHLE به این صورت می‌باشد که این آزمون شامل 100 پرسش چهارگزینه‌ای است که در سه بخش reading، structure و listening تقسیم می‌شوند. 30 سؤال مربوط به بخش شنیداری، 40 سؤال مربوط به بخش ساختار و نگارش و واژگان و 30 سؤال مربوط به بخش درک مطلب است.  مدت زمان برگزاری آزمون MHLE یک ساعت و 25 دقیقه (85 دقیقه می‌باشد).

 

جدول سوالات و زمانبندی آزمون MHLE

شنیداری (listening)

30 سؤال

در این بخش از آزمون MHLE، داوطلب مکالمه‌هایی با لهجه آمریکایی و با موضوعات مختلف را می‌شنود و  بلافاصله باید به سؤالات مطرح شده پاسخ دهد.

 

درک مطلب (reading)

30 سؤال

 

در این بخش معمولاً 4 متن آکادمیک و دانشگاهی در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد که داوطلب باید به سؤالاتی راجع به آن‌ها پاسخ دهد.

* موضوعات استفاده شده در این بخش بیشتر شامل Medical & Health ( پزشکی و سلامتی ) می‌شود.

واژگان (Vocabulary )

20 سؤال

 

در این بخش واژگان گوناگونی در حیطه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، هنری و پزشکی مورد پرسش قرار می‌گیرند.

*موضوعات پزشکی و مترادف‌های واژگان حیطه سلامتی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.

 

گرامر (grammer )

20 سؤال

 

در این بخش از دستور زبان انگلیسی سؤالات مطرح می‌شوند و پاسخگویی به آنها نیازمند تسلط کامل بر گرامر زبان انگلیسی می‌باشد.

مدت زمان پاسخگویی

85 دقیقه

 

ملاک نمره دهی در آزمون  MHLE

آزمون MHLE همان‌طور که گفته شد شامل 100 پرسش 4 گزینه‌ای می‌شود و هر سؤال 1 نمره برای داوطلب به همراه دارد. نکته قابل توجه آنکه هیچ تفاوتی در ارزشیابی بخش‌های مختلف آزمون وجود ندارد و ملاک میزان پاسخگویی صحیح به تعداد کل سؤالات می‌باشد. همچنین قابل ذکر است این آزمون نمره منفی ندارد (مگر برای یک سؤال 2 پاسخ ثبت شود).

 

شنیداری (listening) / 30 سؤال

 

30 نمره

 

درک مطلب (reading) / 30 سؤال

 

30 نمره

 

واژگان (Vocabulary ) / 20 سؤال

 

20 نمره

 

گرامر (grammer ) / 20 سؤال

 

20 نمره

 

جمع نمرات / 100 سؤال

100 نمره

 

 

کاربرد مدرک اخذ شده در آزمون  MHLE

آزمون MHLE توسط سازمان سنجش پزشکی و زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای متقاضیان ورود به مقطع دکتری رشته‌های مختلف و به خصوص پزشکی و پیراپزشکی و یا برای شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی برگزار می‌شود. مدرک  اخذ شده از آزمون MHLE  در زمان مصاحبه و یا قبل از برگزاری آزمون جامع دکتری، توسط تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور معتبر شناخته می‌شود و مورد پذیرش قرار می‌گیرد. همچنین از مدرک MHLE می‌توان جهت بهره‌مندی از فرصت‌های مطالعاتی و یا بورسیه‌های تحصیلی کشور استفاده نمود.

  • کسب مدرک آزمون MHLE از سال 1399 به بعد برای ارشد وزارت بهداشت اجباری شده است. البته می‌توان به جای  مدرک MHLE در سایر آزمون‌های زبان انگلیسی نیز شرکت کرد و نمره آن را معادل سازی نمود.

حد نصاب نمره قبولی در آزمون  MHLE

طبق اعلام وزارت بهداشت نمره مشروط قبولی در این آزمون 55 تا 59 و نمره قطعی قبولی 60 در نظر گرفته شده است. با توجه به این اطلاعیه وزارت بهداشت داوطلبان آزمون امسال دکتری تخصصی باید حداقل نمره 55 را کسب نمایند.

 

تاریخ برگزاری آزمون MHLE در سال 1401

 

دوره آزمون mhle

زمان برگزاری

دوره 66

1401/04/16

دوره 67

1401/06/17

دوره 68

1401/08/05

دوره 69

1401/10/01

دوره 70

1401/11/27