معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر
معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر

 

 

معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر

در دنیای امروز شاهد نیاز روز افزون جوامع و سازمان ها به رشته های مرتبط با کامپیوتر هستیم. به وجود آمدن شبکه های بزرگ اطلاعاتی نظیر اینترنت، اقتصاد، تکنولوژی های پیشرفته و ... بر گسترش این نیاز تاکید دارند. هیچ سازمانی رو نمی شود یافت که بی نیاز از مهندسی کامپیوتر و رشته های مرتبط با آن باشد. این رشته به ویژه در مقطع ارشد مورد توجه سازمان های بزرگ جهانی قرار گرفته و لذا تربیت افراد دارای تخصص مهندسی کامپیوتر که بتوانند کامپیوترها رو طراحی و راه اندازی کنند ضروری است. هر کدام از گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر به گسترش و توسعه یکی از زمینه های تخصصی مهندسی کامپیوتر کمک می کند لذا شناختن این گرایش ها برای همه دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد لازم است. همچنین شناخت چارت دروس ارشد مهندسی کامپیوتر و تطابق دادن آن با علایق داوطلبان این رشته و اطلاع از ظرفیت دانشگاه های مختلف برای پذیرش در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر برای بسیاری از علاقه مندان به این رشته مهم می باشد. در حقیقت دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر تعدادی از دروس نظری و برنامه های تحقیقاتی را در بر می گیرد که منجر به افزایش اطلاعات تجربی و نظری متخصصان کامپیوتر می شود تا بتوانند مرزهای این دانش کاربردی را گسترده تر بکنند.

 

معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر مهارت ها و شایستگی های مهندسان کامپیوتر

یکی از مهم ترین ملاک ها برای موفقیت در هر رشته ای و به ویژه مهندسی کامپیوتر تناسب تیم شخصیتی داوطلبان با رشته ای است که می خواهند در آن به ادامه تحصیل بپردازند و لذا علاقه باید در ارجحیت قرار گیرد. دانش آموختگان کارشناسی ارشد می بایستن دارای ویژگی های زیر باشند:

  • داشتن مهارت تحلیلی بسیار خوب
  • جزئی نگر بودن
  • داشتن قدرت تجزیه و تحلیل مسائل
  • داشتن علاقه به کارهای عملی
  • داشتن توانایی خوب در درک ریاضیات
  • اشنایی با برنامه نویسی و زبان های برنامه نویسی جدید
  • یادگیری نرم افزارها و تکنولوژی های جدید

 

 

معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر بازار کار و درآمد ارشد مهندسی کامپیوتر

در جهان پیشرفت و تکنولوژی امروز، بدون شک وجود مهندس کامپیوتر برای بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها ضروری می باشد. پیشرفت تکنولوژی، دیجیتالی شدن کسب و کارها، کاربرد وسیع اینترنت در سازمان ها و جوامع امروزی و لزوم ذخیره سازی داده ها باعث شده که بازار کار مهندسی کامپیوتر بسیار گسترده و مطئمن باشد. در واقع دانشجویانی که در هر کدام از گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر به تحصیل می پردازند در صورت به دست آوردن مهارت های لازم هرکز بدون کار نخواهند ماند و چه بسا می توانند بدون داشتن تجهیزات دیگر حتی قبل از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوند لذا این رشته به ویژه در مقطع ارشد از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است. مهندسی کامپیوتر اسمی شناخته شده برای بسیاری از داوطلبان کنکور ارشد می باشد چرا که در عمران و آبادانی فضای مجازی و کسب و کارهای اینترنتی با این رشته امکان پذیر است. در واقع رشته مهندسی کامپیوتر در بسیاری از شرکت های بزرگ دولتی و خصوصی کاربرد دارد علاوه بر این دانش آموختگان این رشته می توانند در کارهایی همچون سئو، تولید محتوا، انجام تحقیقات، طراحی سایت و برنامه نویسی مشغول به کار گردند.

از نظر درآمدی هم این رشته از وضعیت مطلوبی برخوردار است. حقوق یک مهندس کامپیوتر در سطح سرپرست در پوزیشن های شغلی سرپرست انفورماتیک، کارشناس ارشد نرم افزار، مدیر فنی و پشتیبانی و سرپرست فناوری اطلاعات به طور میانگین 18-15 میلیون تومان می باشد. از پردرآمدترین مشاغل این رشته می توان به مشاغل زیر اشاره کرد:

  • تحلیلگر Helpdesk
  • تکنسین پشتیبانی دسکتاپ
  • برنامه نویس
  • مهندس سخت افزار
  • توسعه دهنده وب
  • مهندس نرم افزار

 

 

معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

همانطور که پیش تر هم اشاره شد رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد به تربیت افراد متخصصی می پردازد که بتوانند در حوزه طراحی، تحلیل، ساخت و راه اندازی دستگاه ها و سخت افزارهای جدید، شناخت و بررسی نرم افزارها و سخت افزارهای موجود به تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت های تخصصی بپردازند. لذا متناسب با این نیازها نیز مهندسی کامپیوتر در دوره ارشد دارای گرایش های مختلف است که در اینجا به ذکر گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر خواهیم پرداخت. کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دارای پنج گرایش به شرح زیر می باشد:

  • معماری سیستم های کامپیوتری: بخش سخت افزار در واقع همان ساختمان فیزیکی کامپیوتر می باشد که بخش هایی اعم از صفحه کلید، پرینتر، کیس (Case)، اسکنر و ... می شود و به صورت کلی تمام قطعات کامپیوتر که قابل لمس باشند را شامل می گردد. طراحی مدارهای منطقی، طراحی ساخت وسایل جانبی کامپیوتر، طراحی انواع مدارات مرتبط با کامپیوتر و طراحی IC ها از جمله مهم ترین کارهای معماران سیستم های کامپیوتری می باشند.
  • نرم افزار: نرم افزارها به دو بخش سیستمی و کاربردی قابل تقسیم هستند. در حقیقت نرم افزارهای سیستمی همان هایی هستند که کامپیوتر برای فعال شدن به آن ها نیازمند است و به طور معمول توسط سازندگان سیستم های کامپیوتری به بازار عرضع می شوند. نرم افزارهای کاربردی برنامه هایی هستند که کاربران متناسب با نیاز خود از آن ها استفاده می کنند. لذا دانش آموختگان گرایش نرم افزار باید بتوانند انواع برنامه های نرم افزاری کاربردی را طراحی کرده و بنویسند و اجرا کنند. برنامه نویسی بانک های اطلاعاتی، سایت ها و غیر از توانمندی های اکتسابی برای دانشجویان رشته مهندسی نرم افزار می باشد.
  • شبکه های کامپیوتری: هدف از گرایش مهندسی شبکه های کامپیوتری تربیت افرادی می باشد که به منظور تامین امنیت سیستم های پردازش اطلاعات و مبتنی بر شناسایی تمامی فاکتورهای فنی و موانع بتوانند رویکرد امنیتی بهینه را تعیین کنند و راه حل های کاربردی نیز ارائه دهند. علاوه بر این قادر باشند پژوهش های اولیه را درباره این دانش را انجام دهند و سبب ارتقا فناوری و دانش مربوطه نیز شوند.
  • رایانش امن: هدف از گرایش مهندسی رایانش امن تربیت افراد و متخصصانی است که دارای مهارت و تبحر لازم در حوزه های مطالعه، طراحی، ساخت، راه اندازی و نگهداری سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری، شبکه های کامپیوتری و همچنین گردآوری، طبقه بندی، سازماندهی و استفاده و انتقال اطلاعات و فرآیندهای داده باشند.
  • هوش مصنوعی و رباتیکز: دانش آموختگان این گرایش می بایست توانایی های لازم برای طراحی سیستم های هوشمند نظیر ربات ها، قطعات مکانیکی هوشمند قابل استفاده در صنایع پیشرفته را کسب کنند. علاوه بر این ساخت اعضای مصنوعی بدن نیز از دیگر کاربردها و توانمندی های فارغ التحصیلان این رشته می باشد. پذیرش در این گرایش بعد از گرایش نرم افزار بیشترین تعداد را به خود اختصاص می دهد.

 

 

معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر تعداد واحدهای درسی نظری و پژوهشی

چارت دروس ارشد مهندسی کامپیوتر و تعداد واحدهای درسی نظری و پژوهشی این دوره 32 واحد می باشد که این واحدها به شرح زیر می باشند:

درس های گروه 1، 2 و 3 شامل 24 واحد بنا بر جداول مربوط به هر گرایش.

  • لازم به توضیح می باشد که با توجه به وسعت و گستردگی تحولات علم و فناوری در رشته مهندسی کامپیوتر در دنیا، در این دوره مانند برنامه های همه دانشگاه های معتبر دنیا تلاش شده است که ترکیبی از اختیار و الزام ملاک کار قرار گیرد و تفکیک درس ها به سه دسته نیز با توجه به اهمیت و محوری بودن آن ها در شکل دهی بینش و بصیرت دانشجو در فهم و به کارگیری دانش و مهارت های آموزش داده شوند صورت گرفته است و الا در پنج گرایش پیش بینی شده معمولا در سه گروه 1، 2 و 3 با توجه به نظر استادان صاحب نظر، برای دانشکده مجری و در مواردی برای دانشجویان، مقدار معینی از اختیار و انتخاب در چهارچوب های قابل قبول گرایش، پیش بینی شده است که با توجه به نیازهای خاص منطقه ای در کشور و یا زمینه های پژوهشی و تجربه های ویژه استادان دانشگاه مجری به اجرا در می آید.
  • سمینار: 2 واحد
  • پایان نامه: 6 واحد

 

معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر وضعیت ادامه تحصیل در خارج از کشور

همانطور که گفته شد رشته مهندسی کامپیوتر از بازار کاری بسیار خوبی چه در داخل و چه در خارج از کشور برخوردار است. اما برای ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور شرایط تا حدودی سخت است چرا که دانشگاه های کشورهای خارجی بیشتر تمایل دارند که روی دانشجویان ممتاز و دارای معدل بالا سرمایه گذاری بکنند. لذا داوطلبان و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشورهای خارجی را دارند باید نسبت به رشته، دانشگاه و گرایشی که انتخاب می کنند توجه لازم را داشته باشند. از میان گرایش های مختلف کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم افزار در بیشتر دانشگاه های دنیا با بورسیه دانشجو می پذیرد. به ویژه کشورهایی نظیر دانمارک، فرانسه، جمهوری چک، آمریکا، روسیه، ژاپن و ... برای جذب دانشجویان مهندسی کامپیوتر، بورسیه ارائه می دهند و درآمدهای خوبی هم در این کشورها برای مهندسان کامپیوتر در نظر گرفته می شود.