معرفی کارشناسی ارشد رشته بازیگری
معرفی کارشناسی ارشد رشته بازیگری

 

 

کارشناسی ارشد رشته بازیگری مقدمه

هنر بازیگری در طی هزاران سال تکامل و توسعه فراوانی یافته، به گونه ای که فراگیری آن تنها وابسته به پاره ای از آموزش های بدنی و بیانی نبوده، بلکه به دانش گسترده ای نیاز دارد که شاخه های مختلف علمی و هنری را در بر می گیرد. از پایان قرن نوزدهم مراکز آموزش دانشگاهی بازیگری در اروپا و آمریکا رو به توسعه نهادند . در این مراکز هنرجویان علاوه بر کسب فنون و مهارت های بازیگری می بایست با سایر علوم همچون تاریخ، فلسفه، أدبیات، جامعه شناسی روانشناسی و... بنابر ضرورت آشنایی پیدا کنند. آموزش دانشگاهی بازیگری در کشورمان با تاسیس دانشکده هنرهای دراماتیک در سال ۱۳۲۸ قابل بررسی است. از سال ۱۳۶۰ دانشکده هنرهای زیبا گروه تئاتر خود را راه اندازی کرد. از آن سال ها تاکنون ده ها مرکز دانشگاهی دولتی و آزاد نیز بدین مجموعه افزوده شده اند. در تمام این مراکز، بازیگری به عنوان یکی از گرایش های رشته تئاتر آموزش داده می شود. امروزه با گسترش روز افزون رسانه های دیداری و شنیداری، تربیت و پرورش بازیگران ماهر که بتوانند در برنامه ها و مجموعه های رادیو تلویزیونی؛ فیلم های سینمایی و انواع نمایش های صحنه ای، خیابانی، عروسکی و... ایفای نقش نمایند، از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار گشته است. پیش بینی می شود نظر به ارتقاء جایگاه جهانی سینما و تئاتر ایران و افزایش شبکه های رادیو تلویزیونی ، تقاضا برای بکارگیری بازیگران دانش آموخته افزایش یابد. آمارها نشان می دهند. بخش عمده بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون در ایران که بصورت حرفه ای امرار معاش می نمایند، دانش آموختگان مراکز دانشگاهی تئاتر می باشند. باز همین عده تاثیر چشمگیری بر ارتقاء سطح کیفی بازیگری در ایران گذاشته اند. در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید با ثبت نام در پنل مشاوره و برنامه ریزی از یک جلسه مشاوره رایگان با مشاور تخصصی کنکور ارشد مجموعه هنرهای نمایشی و سینما و به ویژه رشته بازیگری استفاده کنید.

 

 

کارشناسی ارشد رشته بازیگری - معرفی کارشناسی ارشد بازیگری

کارشناسی ارشد رشته بازیگری سعی بر آن دارد تا با آموزش شیوه ها و فنون نوین و معتبر جهانی در زمینه بازیگری و ارائه دروس نظری، تحلیلی و تاریخی در این باب؛ ضمن ارتقای دانش نظری و عملی دانشجویان آنان را برای کار در مراکز فرهنگی، هنری و دانشگاهی و مشارکت در تولید آثار نمایشی مهیا سازد. رشته بازیگری یکی از 7 رشته موجود در کد رشته امتحانی 1357 کنکور کارشناسی ارشد سراسری است که مجموعه هنرهای نمایشی و سینما (کد ضریب 5) نام دارد. فارغ التحصیلان رشته ارشد بازیگری، بازیگر تئاتر وسینما خواهند شد. با هر لیسانسی می توانید در کنکور کارشناسی ارشد رشته بازیگری شرکت نمایید و معمولاً بیشترین درصد پذیرفته شدگان نهایی رشته بازیگری و سایر رشته های هنری، کارشناسی غیرمرتبط دارند. برای بسیاری از داوطلبان و حتی علاقه مندان به رشته بازیگری این سوال وجود دارد که آیا ادامه تحصیل دانشگاهی و آکادمیک کمکی به رسیدن آن ها به اهداف و آرزوهای خود در این رشته می کند و یا خیر. پاسخ این سوال را باید در هدف داوطلب و انتظاری که از دانشگاه و تحصیل این رشته دارد یافت. اگر هدف داوطلب این باشد که با 2 یا 3 سال خواندن دروس ارشد بلافاصله وارد دنیای حرفه‌ای بازیگری چه در حیطه سینما چه در حیطه تئاتر شود، دچار اشتباه شده است چراکه این انتظار با تحصیل در دانشگاه و صرفا گرفتن مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی میسر نیست ولی نکته مثبت اینجاست که قرار گیری در فضای آکادمیک و فضایی که همه دانشجویان دغدغه تقریبا یکسانی با شما دارند باعث می شود گام هایی که در این مسیر طی خواهید کرد با علاقه و کمک بیشتری همراه شود و به قول معروف بستر ورود به کار کردن در حیطه تئاتر در دانشگاه و فضای آن (نه محیط آکادمیک آن) وجود دارد و اینکه هر دانشجو به چه مقدار از این فرصت استفاده کند بستگی به تلاش و استعداد خود دارد.

 

 

 بازیگری از مهم ترین گرایش های هنرهای نمایشی بوده و اغلب بخش عمده ای از هنرمندان گروه های تولید آثار نمایشی اعم از آثار سینمایی، تئاتری یا تلویزیونی را بازیگران تشکیل می دهند؛ بنابراین از نظر جامعه آماری، می بایست تناسب معناداری میان جمعیت دانش آموختگان گرایش های کارگردانی، طراح صحنه، ادبیات نمایشی و بازیگری وجود داشته باشد. متاسفانه این تناسب در کشورمان از تعادل خارج شده بود، زیرا دانش آموختگان بازیگری پس از اخذ مدرک کارشناسی، فرصت ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر در رشته تخصصی خود را ندارند و باید به اجبار در یکی از گرایش های کارشناسی ارشد کارگردانی یا ادبیات نمایشی ادامه تحصیل می دادند و یا به دلیل فقدان این رشته در مقاطع بالاتر به ناچار به خارج از کشور بروند. به همین دلیل در یک مقطع زمانی از یک سو تعداد دانش آموختگان گرایش های کارگردانی و ادبیات نمایشی در مقطع کارشناسی ارشد رشد چشمگیری یافت، در حالی که جای خالی کارشناسان ارشد بازیگری احساس می شد و از سویی دیگر بازیگران مجبور بودند در زمینه هایی غیر از زمینه های تخصصی خودشان در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نمایند، که این خود آسیبی دو سویه به کالبد نظام آموزشی و تربیت نیروهای ماهر و دانش آموخته وارد می آورد. به همین دلیل دوره کارشناسی ارشد بازیگری هم به وجود آمد.

این رشته دارای آزمون عملی هم می‌ باشد که آزمون عملی آن معمولا در مردادماه برگزار می شود. داوطلبان کنکور ارشد بازیگری باید کد رشته 1357 را انتخاب نمایند. این کد رشته دارای 7 رشته است و هر رشته ای ضرایب خاصی دارد و برای هر رشته ای فقط باید به درس هایی پاسخ داد که در آن رشته ضریب دارند. مثلا برای ارشد بازیگری شما باید به دروس زیر پاسخ دهید. جواب دادن به دروس دیگر در رتبه رشته اصلی تاثیری ندارد. 

 

 

کارشناسی ارشد رشته بازیگری - دروس و ضرایب دروس ارشد بازیگری

 دفترچه سوالات هنرهای نمایشی و سینما کد 1357، 11 درس دارد که برای ارشد بازیگری باید به 4 درس: زبان عمومی و تخصصی، دانستنی های هنری، دانستنی های تخصصی تاریخی و بینشی در هنر نمایشی، دروس تخصصی بازیگری پاسخ دهید. دروس تخصصی بازیگری خود شامل سه درس: اصول و فنون، تاریخ و نظریه ها می باشد. برای مشاهده بهترین منابع کنکور ارشد بازیگری روی لینک کلیک کنید.

 

جدول عناوین دروس و ضرایب آن ها در کنکور کارشناسی ارشد رشته بازیگری

نام درس ضریب در کنکور ارشد بازیگری
زبان  1
دانستنی های هنری 2
دانستنی های تخصصی تاریخی و بینشی در هنر نمایشی 2
دروس تخصصی بازیگری شامل :اصول و فنون، تاریخ و نظریه ها  3
آزمون عملی بازیگری  4

 

 

کارشناسی ارشد رشته بازیگری - ظرفیت پذیرش دانشگاه های ارائه دهنده ارشد بازیگری

ظرفیت پذیرش دانشگاه های ارائه دهنده ارشد بازیگری در این رشته بر اساس کنکور سال 1398 به شرح زیر است.
 

ظرفیت پذیرش دانشگاه های ارائه دهنده رشته بازیگری در مقطع کارشناسی ارشد

دانشگاه های پذیرنده ارشد بازیگری

ظرفیت

روزانه دانشگاه هنر

15نفر

روزانه دانشگاه تربیت مدرس

10نفر

پردیس دانشگاه هنر

15نفر

غیرانتفاعی دانشگاه نبی اکرم تبریز

20نفر

غیرانتفاعی دانشگاه لامعلی گرگانی- گرگان

20نفر

 

کارشناسی ارشد رشته بازیگری - چارت وسرفصل دروس کارشناسی ارشد بازیگری

 دانشجو موظف است در طول دوره آموزش ۳۲ واحد درسی را بگذراند. از این میان ۹ واحد دروس الزامی، ۱۰ واحد اختیاری و 6 واحد پایان نامه (عملی و نظری ) می باشد. پس از گذراندن واحدهای الزامی، اختیاری و دفاع علمی از پایان نامه دانشجو موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد بازیگری می شود. در جداول زیر چارت و سرفصل دروس مقطع ارشد رشته بازیگری را مشاهده می کنید.

 

 
 
جدول چارت و سرفصل دروس جبرانی کارشناسی ارشد رشته بازیگری
نام درس ارشد بازیگری تعدد واحد  نوع درس 
حرکت و بدن  2 عملی
صدا و بیان  2 عملی
بازیگری در صدا و سیما 2 عملی
نمایش ایمایی  2 عملی

 

 

 
 
جدول چارت و سرفصل دروس الزامی کارشناسی ارشد رشته بازیگری
نام درس ارشد بازیگری تعدد واحد  نوع درس 
نظریه های بازیگری در قرن بیستم  2 نظری
نظریه های بازیگری در قرن بیستم 2 2 نظری
فنون بازیگری 1 2 نظری-عملی
فنون بازیگری 2 2 نظری-عملی
فنون بازیگری 3 2 عملی
بازیگری به شیوه بیومکانیک 2 عملی
حکمت هنر اسلامی 2 نظری
بازیگری شیوه ( متد اکتینگ) 2 عملی
 
 

 

 
 
جدول چارت و سرفصل دروس اختیاری کارشناسی ارشد رشته بازیگری
نام درس ارشد بازیگری تعدد واحد  نوع درس 
بازی در نمایش های اسلامی و سنتی ایران 2 نظری-عملی
بداهه سازی 2 عملی
دیدن و تحلیل بازیگری 2 نظری
تحلیل نمایشنامه های کلاسیک 2 نظری
بازیگری در تئاتر شرق 2 نظری
بازیگری در سینما  2 عملی
روانشناسی شخصیت 2 نظری
جامعه شناسی تئاتر 2 نظری