نحوه استفاده

جداول برنامه ریزی روزانه و هفتگی

جدول برنامه ریزی روزانه:

جدول برنامه ریزی روزانه، برنامه کامل یک هفته شما را با جزئیات دقیق نشان می دهد.

این جزئیات عبارتند از:

  • 1- روز و تاریخ
  • 2- تعداد زنگها در روز: تعداد زنگها قبلا از طریق بخش زمان بندی برای هر روز مشخص شده است.
  • 3- مقدار زمان در نظر گرفته شده برای هر زنگ: مقدار زمان هر زنگ قبلا از طریق بخش زمان بندی تعیین شده است.
  • 4- ماهیت مبحث مورد مطالعه اعم از درسنامه و یا تست
  • 5- عنوان کتاب و مبحث مورد نظر برای مطالعه
  • 6- مقدار مطالعه
جدول روزانه
نکات:
برنامه ریزی روزانه به درد چه کسانی می خورد:

این نوع برنامه ریزی، برای کسانی که در طول هقته، زمان بندی مشخصی برای درس خواندن دارند و از توزیع زمانی دروس مختلف در یک روز و یا در روزهای متناوب اطلاع کافی ندارند ایده آل است. کسانی که به صورت معین، ساعات ثابتی مطالعه می کنند و کسانی که مشخص است در هر روز چه مقدار می توانند مطالعه کنند باید این نوع برنامه ریزی را انتخاب کنند. به عنوان مثال افرادی که در طی یک ماه همیشه مشخص است که شنبه 4 ساعت درس می خوانند و یک شنبه ها 6 ساعت، می توانند از این نوع برنامه ریزی استفاده کنند.

در نتیجه کسانی که تصمیم دارند در طول هفته 40 ساعت درس بخوانند اما نمی توانند بگویند چند ساعت آن را در شنبه می خوانند و چند ساعت را در یک شنبه، بهتر است از برنامه ریزی روزانه استفاده نکنند. کسانی که در فرآیند مطالعه خود، نیاز به آزادی عمل دارند و اجبار بیش از حد در یک روز آنها را کلافه می کند نباید این نوع برنامه ریزی را انتخاب کنند.

اصولا کسانی که پایه علمی ضعیفی دارند و سالها از فارغ التحصیلی آنها می گذرد بهتر است برنامه ریزی روزانه را انتخاب کنند. زیرا این نوع برنامه ریزی، به خوبی توزیع زمانی کتابها در هر روز را به آنها می دهد. کسانی که نیاز به هدفگذاری های بسیار دقیق و بسیار کوتاه مدت در دروس دارند باید به سراغ برنامه ریزی روزانه بروند.

جدول دوره:

جدول دوره، از هفته دوم برنامه ریزی به شما داده می شود. برنامه دوره، در روز مرور و در ساعت 10 شب به روزرسانی می شود.

با اجرای برنامه دوره، همزمان با برنامه موجود در جدول برنامه ریزی، موفق خواهید شد، سه تا پنج دور درسها را مرور کنید.

در برنامه دوره، نام کتاب و نام فصل مورد نظر برای انجام دوره می آید.

برنامه دوره در پایین جدول اصلی برنامه ریزی ارائه می شود.

چگونگی اجرای برنامه دوره:

در هفته های اولیه برنامه ریزی، بهتر است برنامه دوره تنها در روز مرور مطالعه شود. با ادامه برنامه ریزی و افزایش حجم مطالب خوانده شده، بهتر است برنامه دوره در طول هفته توزیع شود و هر روز، زمان مشخصی به دوره مباحث موجود در جدول دوره اختصاص یابد. اگر می خواهید که برنامه دوره را به صورت منسجم مطالعه کنید و با مباحث موجود در جدول برنامه ریزی ترکیب نکنید، بهتر است با افزایش حجم برنامه دوره، روز مرور خود را دو روز تعیین کنید. یعنی یک روز دیگر را نیز خالی کنید تا بتوانید دوره مباحث را در دو روز انجام دهید.

اهمیت برنامه دوره به مرور زمان به حدی می رسد که ضامن کسب رتبه های تک رقمی برای شما خواهد شد.

جدول برنامه ریزی هفتگی:

جدول برنامه ریزی هفتگی، برنامه کامل یک هفته شما را نشان می دهد. این جدول، براساس مقدار ساعت کلی مطالعه شما در طول یک هفته چیده می شود. مقدار مباحث گنجانده شده از کتابها در این جدول براساس مقدار ساعات تعیین شده برای هر درس در بخش زمان بندی می 

جدول برنامه ریزی هفتگی شامل موارد زیر است:

  • 1- ماهیت مبحث مورد مطالعه اعم از درسنامه یا تست
  • 2- عنوان کتاب
  • 3- نام فصل کتاب
  • 4- مقدار مطالعه از آن فصل
جدول هفتگی
برنامه ریزی هفتگی برای چه کسانی مناسب است:

این نوع برنامه ریزی، برای کسانی که نمی دانند در هر روز دقیقا چقدر موفق می شوند مطالعه کنند، ایده آل است. این افراد می توانند تخمین بزنند که تا آخر هفته چند ساعت مطالعه می کنند. این نوع برنامه ریزی برای کسانی که با ماهیت دروس و خود کنکور آشنا هستند نیز بسیار مناسب است. افرادی که نیاز به آزادی عمل در اجرای برنامه ریزی دارند و نمی خواهند که حتما در یک روز خاص درس خاصی را مطالعه کنند باید از این نوع برنامه ریزی استفاده کنند. کسانی که اجبار و تقید بیش از حد در برنامه ریزی، برای آنها آزار دهنده است نیز باید از برنامه ریزی هفتگی استفاده نمایند. کسانی که اهداف کوتاه مدت هفتگی برای آنها مناسبتر است در برنامه ریزی هفتگی به این هدف خود می رسند.

آنالیز برنامه ریزی من

در این بخش، آنالیز برنامه ریزی پیش روی شما، ارائه می شود. این بخش، یکی از اساسی ترین قسمتهای پنل برنامه ریزی شماست. اینکه چه حالتی از برنامه ریزی، بهترین، مناسب ترین و اثربخش ترین حالت است در این قسمت مشخص می شود. برای یافتن حالت ایده آل برای برنامه ریزی با توجه به شرایط خود حتما راهنمای یافتن برنامه ریزی ایده آل را مطالعه کنید.

این آنالیز شامل موارد زیر است:

تحلیل آنالیز:

یک شرح کلی از وضعیت شما و بهینه سازی های قابل انجام به شما ارائه شده است.

نیم نگاهی به آینده:

حاوی یک نمودار دایره ای می باشد که میزان پیشرفت کلی مطالعه شما در برنامه ریزی را نشان می دهد. در این نمودار متوجه می شوید که چند درصد از مطالب کتابهایی را که انتخاب کرده اید را تاکنون مطالعه نموده اید و چند درصد باقی مانده است و با توجه به شرایط شما، تا روز آزمون چه درصدی را موفق نمی شوید به اتمام برسانید. رنگ آبی در این نمودار نشان دهنده مقدار مطالب مطالعه نشده و رنگ سبز نشان دهنده مقدار مطالب مطالعه شده می باشد و رنگ قرمز نشان دهنده درصد مطالبی خواهد بود که شما تا روز آزمون موفق به مطالعه آنها نخواهید شد.

با بردن موس بر روی هر کدام از رنگها مقدار درصد آن نمایش داده می شود. در حالت پیش فرض مقدار باقیمانده برای مطالعه نشان داده شده است.

در کنار این نمودار یک جدول وجود دارد که خلاصه وضعیت شما را با تحلیل مرحله به مرحله برنامه ریزی به شما می دهد.

از آنجا که برنامه ریزی 3گام شامل دو مرحله مفهومی و تسلط می باشد، هر مرحله به صورت جداگانه مورد آنالیز قرار می گیرد.

تصویر نیم نگاه

اطلاعات این جدول شامل موارد زیر می باشد:

مرحله اول: مرحله مفهومی: مرحله مفهومی، مرحله ای است که شما می بایست مطالب را به صورت مفهومی و برای یادگیری مطالعه کنید.

تاریخ شروع: این تاریخ، عبارتست از تاریخی که کار برنامه ریزی تخصصی و شخصی شما در 3گام آغاز شده است و یا نشانگر تاریخی است که شما در آن تاریخ عضو 3گام شده اید.

طول دوره: این زمان، نشان دهنده مدت زمانیست که برنامه شما در مرحله اول به طول خواهد انجامید. به عنوان مثال اگر در برابر این آیتم، عدد 50 درج شده باشد، منظور این است که مرحله مفهومی شما در 50 روز به پایان می رسد.

تاریخ پایان: تاریخی که برنامه ریزی شما در مرحله مفهومی به پایان می رسد در اینجا درج شده است.

میزان آمادگی در پایان: این آیتم به صورت درصدی به شما نمایش داده می شود. اگر شما در زمان مناسب این مرحله را به پایان برسانید عدد 100% مشاهده خواهد شد. اگر شرایط شما به گونه ای باشد که موفق به اتمام مرحله مفهومی نشوید، مقداری که موفق خواهید شد در این مرحله به پایان برسانید درج خواهد شد. مثلا عدد 70% نشان دهنده این است که شما تا 70 درصد مطالب را در مرحله مفهومی خواهید خواند ولی 30 درصد آن باقی می ماند. اتمام مرحله مفهومی بسیار اهمیت دارد و باید شرایط در پنل برنامه ریزی شما، توسط مشاور و یا خود شما به گونه ای تنظیم شود که مرحله مفهومی به اتمام برسد.

میانگین دوره مباحث: جدول دوره حاوی مباحثی است که شما باید در هفته جاری و یا روز مرور خود حتما دوره کنید. تعداد دفعات دوره مطالب مختلف در این آیتم ذکر می شود. به عنوان مثال عدد 3 نشان دهنده این است که مباحث در مرحله مفهومی علاوه بر یک دور مطالعه عمیق و مفهومی، تا 3 دور نیز مرور می شوند.

وضعیت شما در این مرحله: این آیتم نشان دهنده این است که آیا این مرحله به پایان رسیده است یا در حال انجام است.

مرحله دوم: مرحله تسلط: مرحله تسلط، مرحله ای است که شما پس از مطالعه مفهومی و مرور کتابهای انتخاب شده، اقدام به جمع بندی و تسلط می کنید. در این مرحله باید تمرکز داوطلب، بیشتر بر روی مرور سریع مطالب، تست زنی های مکرر و مرور و تحلیل آزمونهای سالهای گذشته باشد.

تاریخ شروع: با اتمام مرحله مطالعاتی مفهومی، مرحله تسلط شروع می شود. تاریخ شروع این فاز با تاریخ پایان مرحله مفهومی یکسان خواهد بود.

فرصت جمع بندی و تسلط: در این آیتم، تعداد روزهایی که شما برای جمع بندی و تسلط خواهید داشت نوشته می شود. به عنوان مثال عدد 90، نشان دهنده این است که شما پس از طی مرحله مفهومی، 90 روز فرصت جمع بندی و تسلط را برای آزمون خواهید داشت.

نمودار پیشرفت:

این نمودار، پیشرفت شما را به صورت هفته به هفته نشان می دهد. مقدار مطالبی را که شما در هر هفته با برنامه ریزی طی می کنید به درصد نشان داده می شود. اگر مرحله مفهومی شما به صورت 100 درصد به پایان برسد، این نمودار نیز تا 100 درصد امتداد می یابد.

این نمودار داری دو قسمت است: یک قسمت سبز رنگ که نشان دهنده هفته های سپری شده و هفته ای که در آن قرار دارید می باشد و یک قسمت طوسی رنگ، نشاندهنده هفته های پیش روی شماست که هنوز برنامه ریزی برای آنها دریافت نکرده اید. خط ارغوانی موجود در نمودار، نشانگر روزیست که در آن قرار دارید.

نمودار پیشرفت

بر روی نمودار، نقاط برجسته سبز رنگی وجود دارد که که با بردن موس بر روی این نقاط، شما می توانید تاریخ و میزان درصد مطالعه خود را در هفته های قبلی مشاهده کنید.

به تدریج با پیشروی شما در هفته های بعدی، قسمت طوسی رنگ به سبز تغییر رنگ خواهد داد.

توجه داشته باشید با برداشتن تیک مطالب خوانده شده در قسمت مدیریت کتاب ها، وضعیت هفته فعلی در نمودار پیشرفت تغییری نخواهد کرد ولیکن، میزان درصد خوانده شده در هفته های گذشته تغییر می یابد. زیرا، تیک های برداشته شده مربوط یه مطالب هفته های گذشته بوده است. همچنین تمامی تغییرات اعمال شده از جانب شما در ثبت گزارش کار در پایان هفته جاری برنامه ریزی در برنامه نمودار پیشرفت اعمال می شود.

وضعیت فعلی کتابها:

در این بخش، کتابهایی را که انتخاب کرده اید لیست شده اند. در مقایل هر کتاب یک نمودار پیش بینی مقدار مطالعه شما در پایان هفته برای هر کتاب نیز وجود دارد.

وضعیت کتاب ها

در این جدول، می توانید مشاهده کنید که هر کتاب دقیقا در چه تاریخی تمام میشود. تاریخ نمایش داده شده مربوط به مرحله ایست که در آن قرار دارید. به عنوان مثال، اگر در مرحله مفهومی قرار دارید، تاریخ اتمام کتاب در مرحله مفهومی در این جدول درج می شود.

رنگها و اعداد موجود در نمودار مقابل نام هر کتاب چنین مفهومی دارد:

رنگ سبز: درصدی از کتاب که تاکنون مطالعه شده است.

رنگ طوسی: درصدی از کتاب که با صلاحدید مشاور و یا سلیقه خود داوطلب حذف شده است و نیازی به مطالعه آنها نبوده است.

رنگ قرمز: درصدی از کتاب که برای بعد باقی مانده است و در هفته های آتی مطالعه خواهد شد.

راهنمای استفاده از آنالیز برنامه ریزی برای پیدا کردن بهترین حالت برنامه ریزی:

یافتن بهترین شکل برنامه ریزی با توجه به شرایط شما بسیار با اهمیت می باشد. از آنجا که آنالیز همه پارامترهای مختلف در کنار یکدیگر در حالت دستی بسیار زمان بر و گاهی غیر ممکن است، سیستم آنالیز پیشرفته و هوشمند 3گام این کار را با دقت بسیار بالا و ظرف مدت کوتاهی انجام می دهد. این بخش را به دقت مطالعه کنید و برای یافتن بهترین شکل برنامه ریزی خود از آن استفاده نمایید. قبل از هر چیز حتما در بخش نقاط قوت و ضعف، نقاط قوت و ضعف خود را تعیین نمایید تا اساس آنالیز برنامه ریزی از ابتدا مبتنی بر شرایط دقیق شما تنظیم شود.

  • 1- تأثیر ساعت مطالعه در بهینه سازی آنالیز برنامه ریزی:

    با مراجعه به بخش زمان بندی و تغییر ساعت مطالعه خود و سپس مراجعه مجدد به بخش آنالیز برنامه ریزی، می توانید تغییرات شگرفی را در روند برنامه ریزی خود مشاهده کنید. به عنوان مثال اگر ساعت مطالعه شما 6 ساعت در روز است، با افزایش این مقدار به 7 ساعت و با توجه به زمان باقیمانده تا روز آزمون متوجه می شوید که چقدر این یک ساعت افزایش، شما را در روند اتمام دروس و مرحله مفهومی و مرحله تسلط و جمع بندی پیش می اندازد. بنابراین اگر آنالیز برنامه ریزی شما به نحویست که مرحله مفهومی شما به پایان نمی رسد و یا مقدار زمانی که برای جمع بندی و تسلط باقی می ماند کافی نیست، با افزایش زمان مطالعه می توانید بفهمید که چقدر تأثیر در آینده فرآیند مطالعه و آمادگی شما خواهد داشت.

    توجه مهم: حتما پس از افزایش یا کاهش زمان، ابتدا تغییرات را ذخیره کنید و سپس به صفحه آنالیز برنامه ریزی بازگردید.

  • 2- تأثیر نوع چیدمان زنگها (برنامه ریزی روزانه) در بهینه سازی آنالیز برنامه ریزی:

    با چیدن دروس مهم تر با تعداد زنگهای بیشتر در جدول برنامه ریزی، می توانید دروسی را که اهمیت بسیار زیادی در آزمون دارند را سریعتر تمام کنید. آنالیز کتاب به کتاب، به شما این راهنمایی را می کند که شما با این تغییرات در چه زمانی کتاب مهم خود را نسبت به کتب دیگر تمام می کنید.

    توجه مهم: حتما پس از تغییر چیدمان زنگها، ابتدا تغییرات را ذخیره کنید و سپس به صفحه آنالیز برنامه ریزی بازگردید.

  • 3- تأثیر مقدار ساعت مطالعه هر درس (برنامه ریزی هفتگی) در بهینه سازی آنالیز برنامه ریزی:

    با افزایش مقدار زمان مطالعه یک کتاب مهم تر نسبت به سایر کتب، می توانید زمان اتمام آن را سرعت ببخشید. آنالیز کتاب به کتاب، به شما این راهنمایی را می کند که شما با این تغییرات در چه زمانی کتاب مهم خود را نسبت به کتب دیگر تمام می کنید.

    توجه مهم: حتما پس از تغییر ساعت مطالعه کتابها، ابتدا تغییرات را ذخیره کنید و سپس به صفحه آنالیز بازگردید.

  • 4- تأثیر ثبت گزارش کار در آنالیز برنامه ریزی:

    از آنجایی که برای ثبت گزارش کار، تا ساعت 7 شب روز مرور خود فرصت دارید، تغییرات شما در این بخش تا پایان هفته جاری برنامه ریزی در آنالیز برنامه ریزی تأثیر داده نمی شود. علت این امر این است که شما تا روز مرور خود برای ثبت گزارکار زمان خواهید داشت.

  • 5- تأثیر انتخاب و یا حذف کتاب بر روی بهینه سازی آنالیز برنامه ریزی:

    هر قدر منبعی که شما در بخش مدیریت کتاب ها برای درس خود انتخاب کرده اید، حجیم تر باشد زمان اتمام آن کتاب بسیار بیشتر خواهد بود. اگر فردی هستید که زمان مطالعه شما کافیست و آنالیز اولیه به شما می گوید که مرحله مفهومی و تسلط و جمع بندی در زمان خوبی به پایان می رسد، نیاز به تغییر کتاب به یک کتاب کم حجم تر نیست ولی اگر شرایط شما به نحویست که آنالیز شما نشان می دهد که شرایط خوبی برای به پایان رساندن کتابها و آمادگی برای آزمون نخواهید داشت، باید در نوع کتاب انتخابی خود تجدید نظر کنید. الیته اگر آن درس جزء نقاط قوت شما باشد و شما بتوانید به راحتی مفاهیم آن را درک کنید، دیگر نیازی به تغییر کتاب خود به یک کتاب کم حجم تر نخواهید داشت و فقط کافیست برای بهینه سازی آنالیز اتمام کتابها و مراحل مفهومی و تسلط، در بخش نقاط قوت و ضعف، آن کتاب را برای خود جزء نقاط قوت به حساب آورید و باز هم در این صورت آنالیز شما بسیار بهینه خواهد شد.

    با حذف کتاب و نخواندن یک کتاب که بنا به دلایلی و بسته به ماهیت آزمون شما منطقی به نظر می رسد بسیار به کوتاه تر کردن دوران مطالعه شما کمک خواهد کرد.

    توجه مهم: حتما پس از تغییر کتاب و یا مشخص کردن نقطه قوت و ضعف، برای ذخیره تغییرات از دکمه ثبت و ذخیره استفاده نمایید و سپس به آنالیز برنامه ریزی رجوع کنید.

  • 6- تأثیر سرفصلهای خوانده شده یک کتاب بر روی بهینه سازی آنالیز:

    اگر قبل از عضویت در 3گام، یک سری از سرفصلها را خوانده اید، با تیک زدن آنها، آنالیز ادامه روند برنامه ریزی شما بعد از آن سرفصلها به شما داده می شود. بنابراین اگر شما مدتیست که مطالعه خود را شروع کرده اید و سپس عضو 3گام شده اید، بهتر است سرفصلهایی را که خوانده اید را تیک بزنید تا آنالیز برنامه ریزی دقیق تری را دریافت نمایید.

    توجه مهم: حتما پس از تیک زدن سرفصلها، برای ذخیره تغییرات از دکمه ذخیره استفاده نمایید و سپس به آنالیز برنامه ریزی رجوع کنید.

  • 7- تأثیر مدیریت فصول بر روی بهینه سازی آنالیز برنامه ریزی:

    شما با حذف انتخابی سرفصلها در این بخش می توانید آنالیز خود را بهینه سازی نمایید. به عنوان مثال اگر شرایط شما به نحویسیت که به گفته آنالیز، چندان رضایت بخش نیست، بهتر است به حذف گزینشی یک سری سرفصلها در کتابهای مختلف اقدام کنید. به عنوان مثال اگر در درس ریاضی بسیار مشکل دارید و نمی توانید آن را به خوبی درک کنید، بهتر است در این بخش سرفصلهایی مانند تابع، مشتق، حد و انتگرال را در کتاب ریاضی خود حذف کنید و فقط سرفصلهایی آسان مانند مجموعه، ماتریس و ... را مطالعه کنید. این کار علاوه بر کاستن از حجم باعث می شود، این ضعف شما، سایر دروس را تحت الشعاع قرار ندهد.

    می توانید در بخش مدیریت فصول، اقدام به جابجایی سرفصلها کنید. این کار مستقیما روی آنالیز تأثیر نمی گذارد ولیکن یک اصل مهم برای افرادیست که زمان کمی دارند و می خواهند حاشیه امن برای خود ایجاد کنند. به عنوان مثال با جابجایی سرفصلهای مهم به عنوان سرفصلهای اولیه، آنها را زودتر خوانده و بیشتر دوره می کنید و در نتیجه بیشتر به تسلط می رسید.

    توجه مهم: حتما پس از هر گونه جا به جایی و حذف سرفصلها، برای ذخیره تغییرات از دکمه ذخیره استفاده نمایید و سپس به آنالیز برنامه ریزی رجوع کنید.

  • 8- تأثیر نقاط قوت و ضعف بر روی بهینه سازی آنالیز برنامه ریزی:

    یکی از اصلی ترین قسمتهایی که در کنار زمان مطالعه، می تواند به شدت آنالیز را بهینه سازی نماید، تعیین نقاط قوت و ضعف می باشد. تعیین دقیق نقاط قوت و ضعف بسیار اهیمت دارد و برای تعیین دقیق آن می توانید به راهنمای تعیین صحیح نقاط قوت و ضعف مراجعه کنید. با تعیین نقاط قوت، زمان اتمام کتابها و مراحل مفهومی و تسلط و مرور بسیار کوتاه تر می شود و به عبارت دیگر زودتر به پایان می رسد. به هیمن ترتیب اعلام نقطه ضعف در این بخش باعث می شود تا زمانها طولانی تر شود. بنابراین اگر در درسی بسیار ضعیف هستید ولی زمان مطالعه خوبی دارید و فرصت کافی تا آزمون باقی مانده است و آنالیز اولیه امیدوار کننده است، جای نگرانی نیست ولی اگر در درسی بسیار ضعیف هستید و زمان خوبی در اختیار ندارید یا باید اقدام به گلچین کردن سرفصلهای آن کتاب نمایید و یا اینکه از مشاوران متخصص برای تقویت شیوه مطالعه در آن درس استفاده کنید. شایان ذکر است که در بخش اهیمت فصول، شما می توانید سرفصلهای غیر ضروی و غیر مهم را تنها با یک کلیک حذف کنید.

    توجه مهم: حتما پس از تعیین نقاط قوت و ضعف، برای ذخیره تغییرات از دکمه ثبت استفاده نمایید و سپس به آنالیز برنامه ریزی رجوع کنید.

  • 9- تأثیر اهمیت فصول بر روی بهینه سازی آنالیز:

    یکی دیگر از مهم ترین بخشها در بهینه سازی آنالیز در شرایط خاص، بخش اهمیت فصول می باشد. در بخش اهیمت فصول، شما می توانید با توجه به شرایط، زمان باقیمانده تا روز آزمون، زمان مطالعه و همینطور نقطه قوت و ضعف خود تصمیم بگیرید. به عنوان مثال اگر کتابی بسیار حجیم است و شما تصمیم به حذف آن ندارید، بهتر است ترجیحا سرفصلهای مهم و یا بسیار مهم آن مطالعه شود. با انتخاب گزینه مورد نظر خود با توجه به اهیمت سرفصلها، زمان به پایان رساندن آن کتاب و درنتیجه سایر کتابها و مرحله مفهومی و تسلط و جمع بندی کاهش می یابد و دغدغه شما مبنی بر زمان کم برای مطالعه برطرف می شود.

    توجه مهم: حتما پس از تعیین گزینه مورد نظر خود با توجه به اهمیت سرفصلها، برای ذخیره تغییرات از دکمه ثبت استفاده نمایید و سپس به آنالیز برنامه ریزی رجوع کنید.

  • 10- تاثیر خلاقیت شما بر روی بهینه سازی آنالیز:

    حتما از تمامی بخش ها برای بهینه سازی آنالیز خود استفاده نمایید. ترکیبی از تغییرات بهینه در همه ابزارهای برنامه ریزی که در اختیار شما قرار داده ایم، بهترین حالت برنامه ریزی را برای شما ایجاد می کند. هر قدر دانش شما در رابطه با کار با ابزارها و بخشهای پنل برنامه ریزی 3گام بیشتر باشد، موفق به ایجاد برنامه ای ایده آل با شرایط خود خواهید شد. اگر این دانش را ندارید مشاوران تخصصی همه کارها را انجام می دهند، به شما انگیزه می دهند، روش مطالعه شما را اصلاح می کنند و مهم تر از همه شما را برای فرآیند تست زنی در کنکور آماده می کنند.

مدیریت برنامه ریزی

ثبت گزارش کار:

در بخش گزارش کار، مباحث هر کتاب به صورت جداگانه لیست شده است. مباحث موجود در هفته جاری برنامه ریزی در این قسمت گنجانده شده است. اعداد کنار هر مبحث، نشان دهنده درصدی است که تا برنامه همان هفته وجود دارد.

گزارش کار
اعلام جلو رفتن از برنامه:

اگر مبحثی را کامل خوانده باشید ولی در جدول برنامه ریزی به صورت 100 درصد نیامده باشد، می توانید در بخش ثبت گزارش کار، مقدار آن را به سمت 100 جا به جا نمایید و بدین ترتیب جلو افتادن از برنامه را اعلام کنید.

اعلام عقب افتادن از برنامه:

اگر مبحثی در جدول برنامه ریزی وجود دارد و شما بنا به دلیلی، موفق به مطالعه آن مبحث نشده اید می توانید در بخش ثبت گزارش کار، مقدار آن را به سمت صفر جابجا کنید و یا اگر مقدار کمتری از درصد موجود در جدول برنامه ریزی را مطالعه کرده اید، درصد خوانده شده را در گزارش کار ثبت کنید.

تغییر در گزارش کار

حتما پس از درج گزارش کار خود، از دکمه ذخیره برای ثبت اطلاعات خود استفاده نمایید.

توجه مهم:

1- شما تا ساعت 7 شب روز مرور خود، فرصت دارید تا گزارش کار خود را ثبت نمایید و بعد از این ساعت این امکان برای شما وجود نخواهد داشت.

2- اگر جلو رفتن از برنامه ریزی به دلیل سبک بودن آن برنامه برای شما بود ویا اگر به دلیل سنگین بودن برنامه ریزی از برنامه عقب افتادید، باید در بخش نقاط قوت وضعف، سطح نقاط قوت و ضعف خود را اصلاح نمایید تا برنامه ریزی با شرایط شما تطبیق یابد. برای توضیح بیشتر بخش نحوه تشخیص صحیح نقاط قوت و ضعف را مطالعه کنید.

زمان بندی در برنامه ریزی روزانه:

این بخش، برای مدیریت ساعات و زنگهای جدول برنامه ریزی، طراحی شده است. روز مرور خود را نیز در این صفحه تعیین می کنید.

تعیین روز مرور:

یک روز از روزهای هفته را باید به عنوان روز مرور را مشخص کنید.

انتخاب روز مرور

روز مرور، روزی است که جدول برنامه ریزی شما در ساعت 10 شب به روزرسانی می شود.

جدول دوره نیز در این روز برای شما ایجاد می شود.

توجه مهم: روز مرور را روزی انتخاب کنید که از هر حیث برای انجام دوره مباحث، آمادگی داشته باشید. بدون مرور، درس خواندن شما عملا بی تأثیر است.

در مقابل روز مرور در بخش زمان بندی، هیچ زنگی وجود نخواهد داشت و برنامه ای نیز برای آن روز تولید نمی شود تا شما بتوانید جدول دوره را مطالعه کنید. برای روز مرور، نمی توانید زنگی اضافه کنید.

مدیریت زنگ ها
مدت زمان هر زنگ:

در بخش زمان بندی، برای مشخص کردن مقدار ساعت مطلوب هر زنگ، از طریق زیر اقدام کنید:

تعیین زمان زنگ ها

حداقل زمان برای هر زنگ، 45 دقیقه و حداکثر زمان، 120 دقیقه می باشد.

تغییر کتابها در زنگها:

در بخش زمان بندی، روزهای هفته به ترتیب برای شما قرار داده شده است. در مقابل هر روز، تعدادی زنگ چیده شده است که در حالت پیش فرض، تعداد این زنگها 5 عدد می باشد.

در هر زنگ، کتابی برای مطالعه قرار دارد و سرفصلهای آن کتاب در آن روز و زنگ مشخص شده در جدول برنامه ریزی خواهد آمد.

می توانید کتاب مورد نظر خود را در هر زنگ تغییر دهید.

تغییر درس در زنگ
افزودن زنگ:

ممکن است، شما بخواهید تعداد زنگ بیشتری را در یک روز و یا کل روزها داشته باشید.

از طریق دکمه افزودن زنگ، این کار را انجام دهید.

کم کردن زنگ:

ممکن است بخواهید تعداد زنگهای کمتری را در یک روز خاص و یا کل روزها داشته باشید.

از طریق علامت حذف این کار را انجام دهید. در مقابل هر زنگ، این علامت وجود دارد.

حذف و اضافه زنگ ها
مجموع ساعات مطالعه کتابها در یک هفته:

در پایین بخش زمان بندی، مجموع زمانهای گنجانده شده در برنامه برای هر کتاب آمده است.

بدین ترتیب شما می فهمید که برای هر کتاب چه زمانی را به صورت کلی در یک هفته اختصاص داده اید.

نحوه استفاده پیشرفته از زمان بندی روزانه:
  • اگر کسی در طول هفته در روزهای مختلف مقدار ساعات مختلفی را مطالعه می کند، با حذف و اضافه کردن زنگ می تواند این کار را مدیریت کند. به عنوان مثال اگر کسی می تواند شنبه 4 ساعت مطالعه کند ولی یکشنبه 12 ساعت و دوشنبه دو ساعت، می تواند برای شنبه دو زنگ 2 ساعته، برای یکشنبه 6 زنگ دو ساعته و برای دوشنبه یک زنگ دو ساعته تعیین نماید.
  • اگر کسی می خواهد در طول هفته یک روز را برای جبران مباحث عقب مانده در برنامه تعیین کند و یا حتی بخواهد یک روز استراحت مطلق داشته باشد، می تواند زنگ های یک روز را به طور کامل حذف کند. بهتر است این روز، یک روز قبل از روز مرور باشد تا در ثبت گزارش کار، دقت بیشتری را لحاظ کند. زیرا ثبت گزارش کار باید حتما تا قبل از ساعت 7 شب روز مرور انجام شود.
  • اگر کسی می خواهد زمان هر زنگ خود را بر مبنای میزان تمرکز و بازه زمانی بین مطالعه و استراحت بچیند، می تواند با زمان هر زنگ بازی کند. مثلا اگر فردی هستید که فقط یک ساعت می توانید پیوسته مطالعه کنید، بهتر است زنگهای خود را یک ساعته تنظیم کنید.
  • اگر مدل درس خواندن شما به نحویست که عادت دارید در یک روز، فقط یک کتاب و حداکثر دو کتاب را مطالعه کنید، بهتر است زنگهای خود را در یک روز جوری بچینید که فقط یک کتاب و حداکثر دو کتاب قرار بگیرد.
  • اگر به تنوع در خواندن عادت دارید بهتر است تعداد کتابهای مختلف بیشتری را در برنامه ریزی خود قرار دهید.
  • اگر می دانید که هفته بعد موفق به درس خواندن در روز خاصی نمی شوید، بهتر است زنگهای آن روز را حذف کنید تا برنامه ای برای آن روز خاص در هفته بعد ایجاد نشود.

زمان بندی در برنامه ریزی هفتگی:

تعیین روز مرور:

یک روز از روزهای هفته را باید به عنوان روز مرور مشخص کنید.

انتخاب روز مرور

روز مرور، روزی است که جدول برنامه ریزی شما در ساعت 10 شب به روزرسانی می شود.

جدول دوره نیز در این روز برای شما ایجاد می شود.

توجه مهم: روز مرور را روزی انتخاب کنید که از هر حیث برای انجام دوره مباحث، آمادگی داشته باشید. بدون مرور، درس خواندن شما عملا بی تأثیر است.

مدیریت زمان مطالعه
میزان مطالعه در یک هفته:

مقدار ساعتی را که در طول یک هفته کامل می توانید بخوانید، تعیین نمایید.

تعیین مقدار ساعت برای هر کتاب:

کتابهایی را که انتخاب کرده اید، در این بخش لیست شده است. در مقابل هر کتاب، عددی وجود دارد که نشان دهنده مقدار ساعت تعیین شده برای آن کتاب در کل هفته می باشد.

به عنوان مثال برای کتاب x، y زمان در نظر گرفته شده است.

می توانید مقدار این زمان را با جابجایی نشانگر تغییر دهید.

زمان مطالعه هفتگی

توجه داشته باشید که شما نمی توانید در هفته بیش از 100 ساعت مطالعه داشته باشید و برای هر کتاب نیز نمی توانید بیش از 60 ساعت زمان اختصاص دهید.

در پایان باید برای ثبت تغییرات، از دکمه ذخیره استفاده نمایید.

نحوه استفاده پیشرفته از زمان بندی هفتگی:
  • اگر می دانید که هفته بعد زمان کمتر و یا بیشتری را می توانید نسبت به هفته جاری برای مطالعه داشته باشید، می توانید این کار را با کاهش یا افزایش زمان مطالعه خود در این بخش انجام دهید. زیرا تغییرات انجام شده پس از روز مرور اعمال می شوند.
  • اگر می خواهید درس خاصی در هفته بعدی برنامه ریزی شما نباشد، می توانید زمان اختصاص یافته به آن را صفر کنید.
  • اگر میخواهید حجم برنامه دوره و توزیع آن در دو روز صورت بگیرد، از زمان مطالعه خود کم کنید.

مدیریت کتاب ها:

در این بخش برای هر درس، تعدادی کتاب قرار داده شده است. اگر کتاب شما در لیست موجود نبود، در صورتی که هر یک از طرح های برنامه ریزی را فعال نمایید کتاب شما به لیست کتاب ها افزوده خواهد شد.

برای انتخاب کتاب باید بر روی دکمه کناری نام هر کتاب کلیک کنید.

با سبز شدن دکمه، شما کتاب مورد نظر را انتخاب کرده اید. پس از انتخاب منبع، سرفصل های آن کتاب برای شما نشان داده می شود.

انتخاب کتاب

در حالت رایگان سیستم، شما می توانید برای هر درس تنها یک کتاب را انتخاب کنید، اگر می خواهید کتاب انتخابی خود را عوض کنید، باید کتاب انتخابی قبلی را غیرفعال کنید و سپس با فعال دکمه کناری، منبع مورد نظر را فعال کنید.

کسانی که یکی از طرحهای مشاوره و برنامه ریزی 3گام را فعال کرده اند، می توانند بیش از یک کتاب در هر درس انتخاب نمایند.

اگر قبل از عضویت در 3گام، سرفصلهایی را خوانده اید، آنها را تیک بزنید. این کار باعث می شود تا از ادامه آن سرفصلهای خوانده شده، برنامه ریزی شما آغاز شود. ترتیب ورود مباحث به جدول برنامه ریزی 3گام، همانند ترتیبی است که در بخش مدیریت کتاب ها و زیر مجموعه آن کتاب درج شده است.

با ایجاد برنامه ریزی در هر هفته، سرفصلهایی که به طور کامل مطالعه می شوند و شما در ثبت گزارش کار آنها را به عنوان کاملا خوانده شده درج می کنید، به صورت اتوماتیک در اینجا تیک می خورند.

اگر سرفصلی تیک نخورده باشد، به منزله خوانده نشده در نظر گرفته می شود و به ترتیبی که در زیر کتاب انتخاب شده لیست شده است، وارد جدول برنامه ریزی می شود.

در کنار بعضی سرفصلها، علامت در حال خواندن قرار داده شده است. این علامت به این معنی می باشد که این سرفصلها در برنامه هفته جاری وجود دارند. توجه داشته باشید که پس از اعمال تغییرات در این بخش، تغییرات را حتما ذخیره نمایید.

تغییراتی که در این قسمت انجام می شود در برنامه هفته بعد لحاظ می شود. اگر یکی از طرحهای 3گام را تهیه کرده باشید، تغییرات شما از طریق اطلاع رسانی به پشتیبانی آنلاین و یا مشاور تخصصی بلافاصله اعمال می شود.

استفاده بهتر از بخش مدیریت کتاب ها:
  • اگر تصمیم دارید که برای یک درس چندین کتاب را بخوانید و قرار است که با تمام شدن یک کتاب، کتاب بعدی مطالعه شود، بهتر است همان کتابی را که فعلا می خواهید بخوانید را انتخاب کنید و با اتمام آن کتاب مطالعه شده را غیرفعال و کتاب جدید را فعال و در برنامه ریزی قرار دهید.
  • اگر می خواهید سرفصلی که چند هفته قبل خوانده اید ولی از کیفیت مطالعه آن راضی نبوده اید مجدد در برنامه ریزی شما لحاظ شود، تیک آن را برداشته و پس از ذخیره اجازه دهید در برنامه ریزی هفته بعد وارد برنامه ریزی شود.
  • اگر مبحثی در جدول برنامه ریزی شما نیامده است و شما جلوتر از برنامه ریزی رفته اید و نیازی به ورود آن به جدول برنامه ریزی هفته بعد نمی بینید، می توانید آن سرفصل را تیک بزنید.

توجه: برای حذف سرفصلی خاص به هیچ وجه از این بخش استفاده نکنید. حذف سرفصلها مربوط به بخش مدیریت فصول می باشد.

به سرفصلهایی که با علامت در حال خواندن، بهتر است کاری نداشته باشید، زیرا مدیریت مطالعه آنها را می توانید در بخش ثبت گزارش کار انجام دهید.

مدیریت فصول:

در این بخش، شما می توانید سرفصلهای یک کتاب را جابجا و یا حذف کنید. هدف از این بخش دو مورد می باشد:

1- تطبیق سرفصلهای کتاب با آزمون آزمایشی.

2- چیدن سرفصلهای مهم تر بالاتر از سرفصلهای بی اهمیت برای خواندن و مرور بیشتر.

تصویر مدیریت فصول
جابجایی سرفصلها:

برای جابجا کردن سرفصلها، ابتدا باید کتاب خود را انتخاب کنید. در کنار هر فصل، یک علامت تغییر چیدمان وجود دارد. بر روی آن کلیک کنید و کلیک خود را نگهدارید. با بالا و پاین کردن موس، می توانید سرفصل را به بالا یا پایین جابجا کنید.

حذف سرفصلها:

برای حذف سرفصل بر روی علامت حذف سرفصل در کنار هر سرفصل کلیک کنید.پس از این کار، سرفصل حذف شده در کادر سرفصلهای حذف شده قرار می گیرد.

اگر سرفصلی را به اشتباه حذف کرده اید باید از کادر سرفصلهای حذف شده استفاده کنید. در مقابل سرفصل قرار گرفته در کادر سرفصلهای حذف شده، علامت اضافه کردن قرار دارد. با کلیک کردن بر روی علامت به اضافه، سرفصل حذف شده مجددا به سرفصلهای دیگر اضافه می شود. توجه داشته باشید که سرفصل حذف شده به انتهای لیست سرفصلها افزوده می شود. برای انتقال سرفصل به مکان مشخص، آن را جابجا کنید. در پایان، تغییرات را ذخیره کنید.

اگر می خواهید تغییراتی که اعمال شده است را لغو کنید و همه چیز به حالت پیشفرض بازگردد از دکمه لغو استفاده کنید.

کاربرد پیشرفته مدیریت فصول:
  • اگر می خواهید که سرفصلهای یک آزمون آزمایشی به دقت با سرفصلهای کتاب شما و برنامه ریزی شما تطبیق یابد بهتر است سرفصلهایی را که در مرحله مورد نظر آزمون آزمایشی نمی آید را در این بخش حذف کنید و ترتیب سرفصلهای کتاب را به هم نریزید.
  • با پایان یک مرحله و شروع مرحله بعدی، می توانید سرفصلهای قبلا حذف شده را دوباره اضافه کنید و سرفصلهای قبلی را در صورت نیامدن در آزمون آزمایشی این دوره حذف کنید.
  • یکی از کاربردهای جذاب این بخش در این است که شما می توانید سرفصلهای یک کتاب را به سلیقه و دلخواه خود بپچینید. مثلا سرفصلهای سخت را در ابتدا و سرفصلهای آسانتر را در انتها بچینید و یا بالعکس. سرفصلهای مرتبط را در کنار هم قرار دهید. در مجموع در این بخش شما می توانید سرفصلهای مختلف یک کتاب را جابجا و حذف نمایید.
  • در ضمن هر سرفصلی که در ترتیب بالاتری قرار داشته باشد، در بازه زمانی بیشتر و به دفعات بیشتری مرور می شود. پس می توانید سرفصلهای مهم تر را در ابتدا قرار دهید تا بیشتر به آنها مسلط شوید.
  • اگر می خواهید سرفصلها را به دلخواه و بسیار هدفمند و سلیقه ای حذف کنید باید در این بخش این کار را انجام دهید.

نقاط قوت و ضعف:

در این بخش، لیست کتابهایی که انتخاب کرده اید موجود است. در این بخش می توانید نقطه قوت و ضعف خود را در دروس مختلف مشخص کنید.

در مقابل هر کتاب، یک نشانگر وجود دارد. با جابجا کردن نشانگر به سمت راست و چپ، میزان قوت و ضعف خود را در هر درس مشخص می کنید.

تصویر نقاط قوت و ضعف

در نهایت تغییرات را ثبت کنید.

تغییراتی که در این قسمت انجام می شود در برنامه هفته بعد لحاظ می شود. اگر یکی از طرحهای 3گام را تهیه کرده باشید، تغییرات شما از طریق اطلاع رسانی به پشتیبانی آنلاین و یا مشاور تخصصی بلافاصله اعمال می شود.

چگونه نقاط قوت و ضعف خود را به درستی تعیین کنم:

برای تعیین دقیق نقاط قوت و ضعف خود پیشنهاد می شود که بدون دستکاری نقاط قوت و ضعف، برنامه یک هفته را اجرا نمایید. بعد از اجرای برنامه ریزی، شما متوجه می شوید که در جدول برنامه ریزی حجم کدام کتاب برای شما زیاد و حجم کدام کتاب کم و حجم کدام کتاب مناسب است. اگر حجم گنجانده شده در برنامه ریزی برای شما زیاد باشد و به اصطلاح شما در زمان مقتضی موفق به اتمام آن نشدید، این درس جزء نقاط ضعف شما به حساب می آید. اگر حجم گنجانده شده برای شما کم بود و بیشتر از این حجم را می توانستید بخوانید این درس جزء نقاط قوت شما خواهد بود و اگر حجم مناسب بود پایه شما در این درس متوسط است.

اگر حجم گنجانده شده برای شما بسیار سنگین بود، شما در این درس بسیار ضعیف می باشید و اگر حجم گنجانده شده اندکی سنگین بود در این درس کمی ضعیف هستید. اگر حجم گنجانده شده برای شما بسیار کم بود، در این درس بسیار قوی می باشید و اگر اندکی حجم بیشتری نیاز داشتید، در این درس، کمی قوی هستید.

البته 3گام بعد از گذشت چند هفته از اجرای برنامه ریزی به شما در تعیین نقاط قوت و ضعف بر مبنای هوش برنامه ریزی خود کمک خواهد نمود، این کمک بر مبنای رفتار دیگر کاربران مشابه با شما در مطالعه کتاب ها خواهد بود. بنابراین اگر بعد از گذشت چند هفته احساس کردید روند برنامه ریزی برای شما تغییر نموده است و شما این تغییرات را دوست ندارید کافی است به بخش نقاط قوت و ضعف بازگردید برمبنای شرایط جدید نقاط قوت و ضعف خود را مجددا تنظیم نمایید. شایان ذکر است در صورتی که شما این تغییرات را با این کار رد کنید برنامه ریزی تنها با تنظیمات شخص شما ادامه خواهد یافت.

اگر فردی هستید که همه درسها را بسیار کند می خوانید، مشکل در روش مطالعه شماست و بهتر است در این زمینه با یک مشاور آگاه مشورت کنید.

اهمیت فصول:

در این بخش، کتابهایی را که انتخاب کرده اید، لیست شده است.

در مقابل هر کتاب، سه گزینه وجود دارد.

تصویر اهمیت فصول

منظور از این گزینه ها چیست؟

گزینه کلیه فصول: در این حالت، شما تصمیم دارید تمام سرفصلهای کتاب را بخوانید. چه این سرفصلها، مهم باشند و چه مهم نباشند.

گزینه فصول مهم: در این حالت شما تصمیم دارید تنها فصولی را بخوانید را که در آزمون احتمال سوال آمدن از آنها وجود دارد.

گزینه فصول بسیار مهم: در این حالت، شما تصمیم دارید فقط فصولی را مطالعه کنید که بیش از یک تست از آنها در آزمون مطرح می شود و یا پایه ثابت طرح سوال در آزمون بوده اند.

با توجه به گزینه انتخابی شما در هر کتاب، به تناسب آن سرفصلها حذف می شود.

در نهایت از دکمه ثبت برای ذخیره تغییرات استفاده نمایید.

تغییراتی که در این قسمت انجام می شود در برنامه هفته بعد لحاظ می شود. اگر یکی از طرحهای 3گام را تهیه کرده باشید، تغییرات شما از طریق اطلاع رسانی به پشتیبانی آنلاین و یا مشاور تخصصی بلافاصله اعمال می شود.

استفاده پیشرفته از بخش اهمیت فصول:

بهتر است پس از ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود و با توجه به شرایط زمانی خود اهمیت فصول را مدیریت کنید. به عنوان مثال اگر درسی جزء نقاط ضعف شماست و زمان بسیار کمی برای مطالعه آن دارید، سرفصلهای بسیار مهم آن را مطالعه کنید. در نهایت باید در این بخش به نحوی گزینه ها را انتخاب کنید که بیشترین کارایی را برای شما داشته باشد. ممکن است در درسی که بسیار ضعیف هستید خواندن سرفصلهای بسیار مهم به ضرر شما باشد، زیرا در اکثر مواقع سرفصلهای بسیار مهم جزء سرفصلهای سخت آن درس نیز می باشد و در نتیجه نمی توانید از پس آن سرفصلها بربیایید و برای مدیریت بهتر، این سرفصلهای سخت را حذف کنید که این سرفصلها باید در بخش مدیریت فصول حذف شود.

اگر در درسی قوی هستید و زمان زیادی برای مطالعه ندارید، بهتر است فصول مهم و یا بسیار مهم آن مطالعه شود. اگر زمانتان بسیار محدود است و در همه درسها پایه متوسطی دارید بهتر است به تناسب اهمیت آن درس در کنکور، به انتخاب گزینه های فصلهای مهم و بسیار مهم اقدام کنید.

برنامه ریزی از نو:

این بخش، برای پاک کردن همه برنامه ریزی ها از پنل و یا عوض کردن نوع آزمون و رشته و گرایش طراحی شده است. با زدن این دکمه و تأیید آن، تمامی اطلاعات مربوط به برنامه ریزی شما پاک می شود. اطلاعات و مشخصات پروفایل شما و پیغامهای ارسالی و دریافتی پاک نخواهد شد.

در مواقعی که می خواهید وارد آزمون جدید شوید، رشته و گرایش خود را عوض کنید و یا برنامه ریزی ایجاد شده اولیه مطابق با سلیقه شما نیست، برنامه ریزی از نو بزنید.

کسانی که دارای طرحهای مشاوره و برنامه ریزی هستند، باید مشاور آنها این کار را برای آنها انجام دهد.

کسانی که طرح حرفه ای و بدون مشاوره دارند باید با اطلاع از پاک شدن برنامه های قبلی، این کار را انجام دهند و بهتر است از طریق پشتیبانی آنلاین، قبل از این کار هماهنگی های لازم را انجام دهند.

کسانی که هیچ طرحی ندارند می توانند این کار را انجام دهند تا اگر در وارد کردن اطلاعات برنامه ریزی اشتباه کرده اند، آن اشتباهات را تصحیح کنند.