آغاز مرحله دوم آزمون دکتری 97

مرحله دوم آزمون دکتری 97

مرحله دو آزمون دکتری 97، از ۷ خرداد آغاز می شود و به تناسب رشته و دانشگاه تا ۸ مرداد ادامه دارد. پس از برگزاری آزمون مرحله دوم شامل مصاحبه علمی و سنجش عملی، بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری داوطلبان توسط دانشگاههای پذیرنده دانشجو صورت می گیرد. داوطلبان واجد شرایط از پنج شنبه سوم خرداد می توانند در سامانه آموزشی دانشگاه ها ثبت نام نمایند.

پذیرش دانشجو در دوره دکتری 97

پذیرش دانشجو در دوره دکتری فرآیندی دو مرحله ای است. مرحله اول شرکت در آزمون متمرکز می باشد که داوطلب پس ازشرکت در آزمون دکتری، چنانچه مجاز به انتخاب رشته شود درمرحله اول پذیرفته شده است. پس از اعلام نتیجه انتخاب رشته داوطلبان شرکت کننده در آزمون، باید در مرحله دوم آزمون شرکت نمایند. مرحله دوم آزمون دکتری 97 دانشگاه های دولتی از هفتم خرداد ماه آغاز می شود.

گزینش نهایی داوطلبان دکتری 97

گزینش نهایی داوطلبان در هر کدرشته‌محل براساس نمره کل نهایی حاصل از نمره علمی آزمون متمرکز (نمره کل اولیه- ۵۰ درصد در شیوه پذیرش آموزشی- پژوهشی و ۳۰ درصد در شیوه پذیرش پژوهش محور) و نمرات مراحل مختلف ارزیابی تخصصی (مطابق با مفاد مندرج در بند ۲-۱۲ صفحه ۹ دفترچه‌ شماره ۱ آزمون)، حدنصاب تعیین شده توسط دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در هر کدرشته محل و با توجه به اولویت کدرشته‌محل‌هایی که برای مصاحبه معرفی شده‌اند، صورت خواهد گرفت.

در این میان هر دانشگاهی مجاز است که به هر یک از شیوه های مصاحبه، آزمون کتبی یا سایر روش های سنجش علمی بر اساس ضوابط اعلام شده، از داوطلبان سنجش به عمل آورد. همچنین هزینه مرحله دوم نیز بر اساس مصوبه هیات امنای هر دانشگاه، از داوطلبان دریافت می شود.

تعداد شرکت کنندگان مرحله اول آزمون دکتری 97

مرحله اول مربوط به آزمون متمرکز بوده که این آزمون در جمعه ۴ اسفندماه ۹۶ با حضور ۱۸۷ هزار و ۸۲۱ داوطلب از میان ۲۳۴ هزار و ۷۰۶ داوطلب ثبت نام کننده در آزمون دکتر  (نیمه‌متمرکز) سال ۹۷ برگزار شد.

از تعداد حاضرین در جلسه آزمون، تعداد ۱۷۳ هزار و ۷۶۳ داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند و در نهایت تعداد ۱۲۴ هزار و ۹۰۵ داوطلب و یا به عبارت دیگر ۷۱.۸۸ درصد مجازین نسبت به انتخاب کدرشته محل های تحصیلی خود در فرم انتخاب رشته سازمان سنجش اقدام کردند.

آمار پذیرفته شدگان در مرحله اول آزمون دکتری 97

۳۱ اردیبهشت ماه ۹۷ نتیجه انتخاب رشته داوطلبان دکتری ۹۷ اعلام شد و بر اساس ضوابط تعداد ۵۹ هزار و ۳۸۶ نفر از داوطلبان انتخاب رشته کننده در کدرشته محل های انتخابی دارای حد نصاب نمره علمی لازم اعلام شدند.

جدول هزینه 12 دانشگاه مرحله دوم آزمون دکتری 97

ردیف دانشگاه میزان هزینه توضیحات دانشگاه ها
۱ دانشگاه تهران ۹۰۰ هزار ریال (۹۰ هزار تومان)

این دانشگاه برای برخی از رشته ها جدول مواد و ضرایب آن دسته از رشته/ ‏‬گرایش هایی که شامل آزمون کتبی هستند را اعلام کرده است.

ثبت نام داوطلبان این دانشگاه صرفا از طریق سامانه جامع آموزش دانشگاه و بصورت الکترونیکی انجام می‌پذیرد. جدول ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری با امتیازات مورد نیاز منتشر شده است.

کسب حداقل ۵۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز در این ارزیابی برای دوره روزانه و کسب حداقل ۴۰ امتیاز برای دوره نوبت دوم و پردیس های بین الملل و اقماری الزامی است.

۲ دانشگاه شهید بهشتـی ۷۰۰ هزار ریال (۷۰ هزار تومان) معرفی شدگان مرحله دوم آزمون دکتری نیمه متمرکز 97، تا قبل از تاریخ مصاحبه لازم است با توجه به راهنمای ثبت نام در سیستم جامع آموزشی گلستان، از پنجشنبه ۳ خرداد  کدرشته محل خود را انتخاب کنند.
۳ دانشگاه فردوسی مشهد ۷۰۰ هزار ریال (۷۰ هزار تومان) و ۳۰۰ هزار ریال (۳۰ هزار تومان) جهت هر رشته‌گرایش

پذیرش مرحله دوم این دانشگاه به دلیل ماهیت متفاوت رشته‎های تحصیلی، ارزیابی مرحله دوم از طریق «مصاحبه» و یا «مصاحبه-ارزشیابی کتبی» صورت می‎پذیرد.

ثبت نام الکترونیکی معرفی شدگانی که حدنصاب دانشگاه فردوسی مشهد را کسب کرده اند از تاریخ ۹۷/۳/۳ تا ۹۷/۳/۱۰ ازطریق سامانه پویا انجام می‎ شود.

۴ دانشگاه اصفهان  ۸۵۰ هزار ریال (۸۵ هزار تومان)

داوطلبان در صورت دارا بودن حدنصاب تراز  می توانند از تاریخ ۲ خرداد نسبت به ثبت نام الکترونیکی برای ارزیابی آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اقدام کنند.

۵ دانشگاه سیستان و بلوچستان یک میلیون ریال (۱۰۰ هزار تومان)

شیوه دانشگاه سیستان و بلوچستان به صورت مصاحبه است.

داوطلبان دانشگاه سیستان و بلوچستان که در کد رشته های مختلف مصاحبه می شوند باید فیش های جداگانه پرداخت کنند اما اگر در دوره شبانه و روزانه همان رشته مصاحبه می شوند یک فیش پرداختی کفایت می کند.

۶ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ۷۰۰ هزار ریال (۷۰ هزار تومان)

داوطلبان دارای حد نصاب این دانشگاه می توانند از تاریخ ۱۳۹۷/۰۳/۲ تا ۱۳۹۷/۰۳/۵ با مراجعه به سایت دانشگاه نسبت به ثبت نام برای ارزیابی تخصصی (مصاحبه) اقدام کنند.

پذیرش نهایی بر اساس ۵۰ درصد نمره آزمون سازمان سنجش و ۵۰ درصد نمره مصاحبه (شامل ۲۰ درصد سوابق تحصیلی و پژوهشی و ۳۰ درصد مصاحبه تخصصی)  است

۷ دانشگاه گیلان  ۷۰۰ هزار ریال (۷۰ هزار تومان)

ثبت نام اینترنتی و ارسال مدارک تمامی داوطلبان باید از تاریخ ۹۷/۰۳/۰۴ تا ۷۲ ساعت قبل از روز برگزاری مصاحبه از طریق پایگاه اینترنتی دانشگاه گیلان انجام گیرد.

داوطلبان کد رشته محل های ۲۴۴۲ (*عمران و بهره برداری جنگل) و ۲۴۴۳ (علوم زیستی جنگل) حداکثر تا تاریخ ۹۷/۰۳/۰۵ فرصت دارند در سامانه ثبت نام کنند.

۸ دانشگاه هرمزگان یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال (۱۲۰ هزار تومان)

ارزیابی تخصصی دانشگاه هرمزگان صرفاً بر اساس مصاحبه شفاهی صورت می پذیرد.

هر داوطلب باید دو عدد Clear Book تهیه کند. یکی برای اصل مدارک که در روز مصاحبه به همراه داشته و دیگری برای کپی مدارک. داوطلب باید Clear Book حاوی کپی مدارک را حداکثر تا تاریخ ۹۷/۰۳/۲۰ با پست پیشتاز به آدرس دانشگاه ارسال کند.

۹ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۸۰۰ هزار ریال (هشتاد هزار تومان)

داوطلبان دانشگاه صنعتی امیرکبیر لازم است از ۵ تا ۱۹ خرداد ۹۷ سوابق شخصی، آموزشی، پژوهشی، تدریس و اشتغال خود را وارد سامانه کنند.

هر داوطلب، صرف نظر از نوع ورود (روزانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان) فقط یک هزینه برای ثبت نام پرداخت می کند.

۱۰ دانشگاه تبریز ۷۰۰ هزار ریال (۷۰ هزار تومان)

داوطلبان دارای حدنصاب با توجه به جدول زمانی مربوط به هر کد رشته محل می توانند ۶ تا ۳۱ خرداد ۹۷ به وبگاه دانشگاه تبریز مراجعه و ثبت نام کنند.

عدم حضور در آزمون کتبی و یا شفاهی و مصاحبه تخصصی در تاریخ مندرج در برنامه زمانی به منزله انصراف داوطلب از درخواست پذیرش در دانشگاه تبریز است.

برای پذیرش در دوره های روزانه امتیاز ۲۵ از ۵۰ و برای دوره های نوبت دوم، پردیس های خودگردان دانشگاه و دوره مشترک با دانشگاه خاور نزدیک قبرس شمالی امتیاز ۲۰ از ۵۰ لازم است.

۱۱ دانشگاه شهید چمران اهواز یک میلیون ریال (۱۰۰ هزار تومان)

داوطلبان لازم است بر اساس جداول مربوطه با توجه به کد رشته یا کد رشته ای معرفی شده و با در دست داشتن مدارک اعلام شده برای شرکت در جلسه مصاحبه مراجعه کنند.

در صورت معرفی داوطلب در چند کد رشته و انجام چند نوبت مصاحبه لازم است به تعداد کد رشته های معرفی شده فیش واریزی ارائه شود. چنانچه برای چند کد رشته فقط یک جلسه مصاحبه تعیین شده باشد نیازی به واریز وجه اضافی نیست.

۱۲ دانشگاه شیراز یک میلیون ریال (۱۰۰ هزار تومان)

شرکت در مصاحبه رشته های مختلف دانشگاه شیراز، مشروط به ثبت نام اینترنتی است. داوطلبان معرفی شده در چند کد رشته گرایش، باید برای هر کد رشته گرایش معرفی شده، جداگانه ثبت نام اینترنتی داشته باشد.

داوطلبان لازم است برای ثبت نام از روز ۹۷/۰۳/۰۱ تا دو روز قبل از تاریخ مصاحبه به نشانی اینترنتی دانشگاه شیراز مراجعه کرده و ضمن ثبت نام، مدارک لازم را در سامانه بارگذاری کنند.