کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی:

عوامل موثر بر انتخاب رشته کارشناسی ارشد روانشناسی بسیار زیاد هستند. انتخاب رشته گرایش روانشناسی بالینی برای داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی، شناخته شده ترین و پرطرفدارترین گرایش است. به دلیل علاقه زیادی که نسبت به این گرایش در داوطلبان وجود دارد، رقابت در این گرایش زیاد و قبولی در آن به نسبت سایر گرایش ها سخت تر است. دانشجویان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد به مطالعه رویکردهای درمانی مختلف مثل روانکاوی، شناخت درمانی، زوج درمانی، گروه درمانی و.. می پردازند، تا با شناخت بهتر از هر رویکرد و با شناخت علاقه خود یکی از روش های روان درمانی را انتخاب کرده و به فعالیت در این زمینه بپردازند. تمرکز این گرایش معطوف به شناخت نابهنجاری های شخصیتی و رفتاری، تشخیص اختلالات روانشناختی (نظیر افسردگی، اضطراب و..) و درمان آن ها است. هدف از پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی به شرح زیر می باشد: 

  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی بالینی برای ارائه خدمات بالینی در بیمارستان ها و کلینیک های روانشناسی
  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در فعالیت های پژوهشی در زمینه های مختلف روانشناسی بالینی
  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی بالینی برای قبول مسئولیت های خدماتی و پژوهشی در موسسات دولتی نظیر بهزیستی
  • آموزش مفاهیم روانشناسی به کارکنان و پرسنل موسسات دولتی

 

بازار کار کارشناسی ارشد روانشناسی به تفکیک گرایش های بالینی، عمومی و... را در سایت 3گام مطالعه کنید.

 

 

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی:

روانشناسی عمومی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دومین گرایش پرطرفدار روانشناسی است که به دلیل ظرفیت بالای پذیرش، امکان قبولی در آن در مقایسه با سایر گرایش ها راحت تر است. البته انتخاب بهترین منابع ارشد روانشناسی و سایر عوامل در قبولی برای هر یک از گرایش های نقش مهمی دارد که داوطلبان باید به آن دقت کنند. همانطور که از نام این گرایش مشخص است، تمرکز این رشته بر مطالعه مباحث گسترده ای در زمینه روانشناسی از جمله آسیب شناسی روانی، روانشناسی رشد، روانشناسی کودکان استثنایی، روانشناسی اجتماعی و.. است. بنابراین با این که دانشجو با مباحث متنوعی در زمینه علم روانشناسی آشنا می شود، اما در یک زمینه خاص متخصص نمی شود و خودش با توجه به شناختی که از رویکردهای مختلف روانشناسی پیدا کرده و علایق شخصی اش باید در یک زمینه خاص مشغول به فعالیت شود.

هدف از پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی به شرح ذیل می باشد: 

  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی عمومی برای ارائه خدمات روانشناسی در مراکز و موسسات مربوطه
  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در فعالیت های پژوهشی در زمینه روانشناسی عمومی
  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی عمومی برای قبول مسئولیت های خدماتی و پژوهشی در موسسات و نهادهای دولتی
  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی عمومی برای آموزش در مسائلی که مربوط به ارئه خدمات پژوهشی روانشناسی می شود.
  • آمادگی برای تحصیلات بالاتر در جهت تامین کادر علمی دانشگاه ها و سایر مراکز پژوهشی

 

 

کارشناسی ارشد روانسنجی:

کارشناسی ارشد روانسنجی از بین گرایش های مجموعه روانشناسی، کمترین پذیرش را دارد. از طرف دیگر به دلیل ماهیت این گرایش که بسیار وابسته به دروسی مثل آمار و روانسنجی است از محبوبیت کمتری برخوردار است. تمرکز این گرایش، سنجش و اندازه گیری پارامترهای روانشناختی افراد (مثل ویژگی های شخصیتی یا هوش) است. بنابراین شناخت کامل از ابزارهای روانشناسی مثل پرسشنامه ها و نحوه نمره گذاری آن ها از لازمه های این رشته است. از دیگر کاربردهای این رشته در ابزار سازی و ساخت یا هنجار کردن پرسشنامه های روانشناختی است.

هدف از پذیرش و تربیت افراد در مقطع کارشناسی ارشد روانسنجی (سنجش و اندازه گیری) به شرح زیر می باشد: 

  • اتنخاب افراد اصلح چه در موسسات آموزشی و چه در مشاغل خصوصی و دولتی از طریق سنجش دقیق خصوصیات  افراد
  • طبقه بندی افراد از نطر استعداد و خصوصیات روانی در گروه های مختلف از طریق سنجش توانایی ها و خصوصیات روانی
  • طبقه بندی و جایگزینی افراد و یا تغییر مشاغل آن ها از طریق سنجش خصوصیات ذهنی و خلقی افراد
  • ارزشیابی کفایت تخصصی و آموزشی برای گرفتن مدرک و مجوز کار
  • ارزشیابی تحصیلی
  • استفاده از کارشناس ارشد روانسنجی در امور تحقیق و پژوهش
  • استفاده از کارشناس ارشد روانسنجی در ارزیابی  درون داد و برون داد سازمان ها و نهادها
  • استفاده از کارشناس ارشد روانسنجی برای تهیه کنکورهای استاندارد

 

 

کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی سازمانی:

روانشناسی صنعتی سازمانی

کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی سازمانی شامل مطالعه ی علمی رابطه میان انسان، دنیای کار او و افرادی که در محیط کار با آن ها برخورد می کند، می باشد. در واقع روانشناسی صنعتی سازمانی، با رفتار آدمی در محیط های کاری در ارتباط می باشد. برای آن که سازمان ها و نهادهای کاری به بهره وری و پیشروی فزاینده ای برسند، نیازمند این هستند که کارمندان بر حسب توانایی و مهارتی که دارند استخدام شوند تا انگیزه کافی برای کار داشته باشند و کیفیت شغلی به حد مطلوب برسد.

هدف از پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی سازمانی به شرح ذیل می باشد:

  • روانشناسی کارکنان شامل تجزیه و تحلیل و طراحی مشاغل، برنامه ریزی نیروی انسانی، تامین نیروی انسانی، آموزش کارکنان، ارزشیابی عملکرد، نظام های حقوق و مزایا، و نظام پیشرفت شغلی
  • رفتار سازمانی شامل انگیزش شغلی، نگرش های شغلی، ارتباطات، قدرت و نظارت، رهبری و تصمیم گیری فردی و گروهی
  • بالندگی سازمانی شامل کاربردها و فنون برای بهبود فرهنگ، استراتژی، فرایندها و ساختارهای سازمانی
  • زمینه های مهم دیگری همانند روانشناسی مهندسی، روانشناسی حرفه ای، روابط صنعتی، روانشناسی مصرف کننده، روانشناسی مدیریت

 

رشته روانشناسی تربیتی

رشته روانشناسی تربیتی شاخه ای از علم روانشناسی است که حاصل جمع دو علم روان‌شناسی و تربیت است. روان‌شناسی تربیتی به کاربرد روانشناسی در امر آموزش و یادگیری می پردازد و علمی است که به ماهیت و چگونگی یادگیری، روش‌های آموزشی، سنجش و ارزشیابی آموخته‌های یادگیرندگان می‌پردازد.

روانشناسی تربیتی تقریباً همه موضوع های روانشناسی را در بر می گیرد و نقش کارسازی در شناخت شاگردان، تربیت معلمان و طرح و اجرای برنامه‌های آموزشی و پرورشی به عهده دارد. علاوه بر آن برای کمک به افرادی که دارای اختلال های یادگیری هستند نیز سودمند می باشد.

دانشجویان این رشته ملزم به گذراندن واحد هایی مانند نظریه های انگیزش در آموزش و پرورش، سنجش و اندازه گیری، تعلیم و تربیت اسلامی پیشرفته، نظریه ها و روش های آموزش و ... می باشند. هدف از پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی به شرح ذیل است:

  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی جهت ارائه ی روش های آموزش نوین در مدارس
  • استفاده از کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی جهت شناخت استعدادهای دانش آموزان
  • شناخت مشکلات تحصیلی و بررسی علل آن ها
  • کمک به دانش آموزانی که به دلیل داشتن اختلال یادگیری در فهم دروس دچار مشکل هستند.

 

رشته آموزش‌ و پرورش‌ کودکان‌ استثنائی‌

هدف‌ از آموزش‌ و پرورش‌ کودکان‌ استثنایی‌ (کودکان تیزهوش تا کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان نابینا و کم بینا، کودکان ناشنوا و کم شنوا، کودکان دارای ناتوانی‌های تکلمی و کودکان دارای ناتوانی‌های حرکتی و ذهنی و... ) فراهم‌ کردن‌ فرصت های‌ مناسب‌ و امکانات‌ آموزشی‌ ویژه‌ به‌ منظور شکوفاسازی‌ حداکثر توانایی های‌ ذهنی‌ و جسمی‌ این‌ کودکان‌ با توجه‌ به‌ ویژگی های‌ عقلانی‌ و جسمانی‌ آنان‌ است. هدف این دوره تربیت افرادی است که بتوانند آموزش و پرورش کودکان استثنایی را عهده دار گردند .

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته آموزش و پرورش کودکان استثنایی ملزم به گذراندن دروسی مانند روانشناسی بالینی کودک، اصول و روش های آموزش و پرورش عقب ماندگان ذهنی، بازپروری حرکتی و ... می باشند.

 

 

ظرفیت پذیرش و دانشگاه های پذیرنده کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی

رای مشاهده جداول تفکیکی، استان به استان و دانشگاه به دانشگاه ظرفیت دانشگاه های کارشناسی ارشد روانشناسی و پذیرش روانشناسی 98 به لینک زیر مراجعه فرمایید. می توانید با کلیک بر روی نام دانشگاه، استان، نوع دوره، گرایش و هر پارامتر دیگر، لیست ها را فیلتر کنید تا اطلاعات را با جزئیات دقیق تر بررسی نمایید.

بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

جدول دانشگاه ها و ظرفیت های پذیرش کارشناسی ارشد روانشناسی 98

 

تیم 3گام علاوه بر راهنمایی در مورد برنامه ریزی و نحوه صحیح خواندن مطالب شما را از ابتدا تا انتهای مسیر به گونه ای راهنمایی میکند که مدیریت زمان در جلسه کنکور را به خوبی فرا گرفته و بهترین نتیجه را از کنکور کارشناسی ارشد بدست آورید.